Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Διαθέσιμη η επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ!!


Διαθέσιμη η επετειακή φανέλα του ΠΑΟΚ

Τη δυνατότητα να προμηθευτούν την επετειακή φανέλα της ομάδας του έχουν πλέον οι φίλοι του ΠΑΟΚ, καθώς κυκλοφόρησε περιορισμένος αριθμός της συγκεκριμένης εμφάνισης του «Δικεφάλου του Βορρά».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι πλέον είναι διαθέσιμη στα PAOK Stores η επετειακή φανέλα της ομάδας, που φορέθηκε και στην εντός έδρας αναμέτρηση (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο στις 30 Ιανουαρίου, καθώς φέτος ο σύλλογος κλείνει 90 χρόνια ζωής.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε γνωστοποιήσει πρόσφατα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να την προμηθευτούν και οι φίλοι της ομάδας και όπως ανακοίνωσε σήμερα η συγκεκριμένη εμφάνιση πωλείται πλέον στις μπουτίκ του.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φεύγουν» τα εισιτήρια του ΑΕΚ-Ολυμπιακός!


«Φεύγουν» τα εισιτήρια του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Την πίστη όλων στην ΑΕΚ ότι το ΟΑΚΑ θα ξαναζήσει μεγάλες στιγμές επιβεβαιώνουν οι φίλοι της ομάδας. Από το πρωί της Πέμπτης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από τα εκδοτήρια η διάθεση των εισιτηρίων.


Sold out όπως πέρυσι δύσκολα θα γίνει. Είναι βέβαιο όμως ότι το Σάββατο θα συρρεύσει ξανά κιτρινόμαυρη… λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ.

Δυο μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο κόσμος της «Ένωσης» επιβεβαιώνει τις προσδοκίες ότι θα δώσει δυναμικό «παρών» στις εξέδρες.

Με περισσότερους λοιπόν από 35.000 να έχουν ήδη κλείσει θέση, μέσω απλών εισιτηρίων και διαρκείας, η διάθεση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από το πρωί της Πέμπτης.

Στα εκδοτήρια του σταθμού «Ειρήνη» λοιπόν, προσέρχονται συνεχώς φίλοι της «Ένωσης», οι οποίοι εξυπηρετούνται πάντως χωρίς να ταλαιπωρούνται ή να περιμένουν σε ουρές, καθώς έχουν ανοίξει όλα τα διαθέσιμα γκισέ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττες για Μήτογλου και Μαραγκό στο NCAA!


Ήττες για Μήτογλου και Μαραγκό στο NCAA

Ντίνος Μήτογλου και Πάρης Μαραγκός δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα για τις ομάδες τους στο NCAA.


Την ένατη σερί ήττα του γνώρισε το Wake Forest (10-14), αυτή τη φορά από το Georgia Tech (13-11) με 71-66. Ο Ντίνος Μήτογλου είχε θετική παρουσία για τους ηττημένους, με 7 πόντους (2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ σε 30 λεπτά.

Το American (7-17) έχασε με 71-51 από το Boston U. (15-11), σε ένα παιχνίδι όπου ο Πάρης Μαραγκός σε 16 λεπτά είχε 11 πόντους (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος!!


Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγες ώρες πριν από τον αγώνα στην Τούμπα.

#8 σεζόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Δικέφαλο να έχει πέντε προκρίσεις και την ομάδα της Νέας Σμύρνης να προχωρά τις άλλες τρεις.

#5 από τις οχτώ περιόδους η κόντρα τους ήταν για τα προημιτελικά του θεσμού και εκεί ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο με τέσσερις προκρίσεις έναντι μιας του Πανιωνίου και αυτή στη διαδικασία της παράτασης σε αγώνα μέσα στη Νέα Σμύρνη την σεζόν 1988-89, όταν οι Κυανέρυθροι τελικά έφτασαν μέχρι τον τελικό του θεσμού, όπου ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό.

#15 αναμετρήσεις έχουν γίνει μεταξύ τους στο Κύπελλο Ελλάδος μαζί με αυτή του πρώτου γύρου της φετινής διοργάνωσης και μόλις σε μια ακόμη είχε εμφανιστεί η ισοπαλία με 1-1. Αυτό ήταν στο ακριβώς προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι για τον θεσμό, την σεζόν 1997-98 στην Τούμπα, όπου αυτή η ισοπαλία έδωσε την πρόκριση στον Πανιώνιο που είχε κερδίσει το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη.

#Στις 18 Μαρτίου 1998 ο Δημήτρης Ναλιτζής είχε ανοίξει το σκορ στο 23ο λεπτό για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και το 1-1 του Ζήση Βρύζα στο 82ο λεπτό δεν ήταν αρκετό για τον Δικέφαλο που είχε ηττηθεί με 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με γκολ του Λεωνίδα Βόκολου. Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο Πανιώνιος κατάφερε να προκριθεί μέσα στην Τούμπα, αφού στις τρεις προηγούμενες κόντρες τους που κρίθηκαν στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο.

#Ο Πανιώνιος κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση στην ιστορία των αναμετρήσεων του με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στις τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι, αφού ο Δικέφαλος στις τέσσερις πρώτες κόντρες τους από το 1955 μέχρι και το 1982 μετρούσε τέσσερις στις τέσσερις προκρίσεις. Στα τέσσερα που ακολούθησαν ο Πανιώνιος προκρίθηκε τις τρεις.

#6 φορές ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί να υπερασπιστεί το 1-1 σε διπλούς αγώνες και κατάφερε τις 4 από αυτές να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις πέντε από αυτές στη ρεβάνς του 1-1 ήταν γηπεδούχος και κατάφερε να προκριθεί στις τέσσερις από αυτές. Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να τον αποκλείσει μετά από εκτός έδρας 1-1 ήταν ο Απόλλων Σμύρνης την σεζόν 1995-96 που επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα. Ο άλλος αποκλεισμός ήταν την σεζόν 1993-94 όταν ο Άγιος Νικόλαος πήρε 1-1 στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα και η ομάδα της Κρήτης προκρίθηκε με την λευκή ισοπαλία στο Λασίθι.

#Οι πέντε προκρίσεις μετά το εκτός έδρας 1-1 ήταν το 2010-11 με τον Ολυμπιακό (1-0), το 2003-04 με το Αιγάλεω (1-0), το 2000-01 με τον Άρη (2-0) και το 1983-84 με την Αναγέννηση Άρτας (3-0).
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: «Όλοι μαζί για την πρόκριση στα ημιτελικά»


ΠΑΟΚ: «Όλοι μαζί για την πρόκριση στα ημιτελικά»

Κάλεσμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να βρεθούν σήμερα στην Τούμπα και να στηρίξουν την ομάδα του Τούντορ στον αγώνα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο απηύθυνε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Κάλεσμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να βρεθούν σήμερα στην Τούμπα και να στηρίξουν την ομάδα του Τούντορ στον αγώνα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο απηύθυνε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Δείτε την ανάρτηση των Θεσσαλονικέων


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK FC OFFICIAL (@paok_fc) στις





*Πηγή: sport-fm.gr*

Λέοναρντ, όπως λέμε… Τζόρνταν!!


Λέοναρντ, όπως λέμε… Τζόρνταν

Ακούγεται ιεροσυλία, αλλά κάπως έτσι συνέβη. Με ένα buzzer-beater του Λέοναρντ που έμοιαζε με το περίφημο «The Shot» του Μάικλ Τζόρνταν στη Γιούτα το 1998, οι Σπερς πέρασαν από το Ορλάντο.

Ο Καουάι Λέοναρντ δεν είναι Τζόρνταν. Οι Μάτζικ δεν είναι οι (τότε) Γιούτα Τζαζ και οι Σπερς δεν είναι οι (τότε) Μπουλς.

Και φυσικά ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου δεν έχει καμία σχέση με τελικούς του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά ο τρόπος που πέρασαν τα "σπιρούνια" από το Ορλάντο θύμισε κάτι από Μάικλ Τζόρνταν.

Αφού είχε βάλει λοιπόν 27 πόντους και είχε ηγηθεί μιας μεγάλης ανατροπής για το Σαν Αντόνιο (που είχε μείνει πίσω μέχρι και 14 πόντους) ο Λέοναρντ πήρε την τελευταία επίθεση. Και με ένα buzzer-beater που έφερε στο μυαλό το περίφημο σουτ του «Air» το 1998 στη Γιούτα, έδωσε τη νίκη με 98-96.








Την ίδια ώρα που ο Λέοναρντ έκανε όργια στο Ορλάντο, Σέλτικς και Κλίπερς έκαναν… ευτυχισμένο όποιον παρακολουθούσε το μεταξύ τους παιχνίδι. Σε ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο με βασικούς μονομάχους τους Αϊζάια Τόμας και Κρις Πολ (36 και 35 πόντους αντίστοιχα), η ομάδα της Βοστώνης κατάφερε να πανηγυρίσει τεράστια νίκη με 139-134 στην παράταση.

Αντίθετα, οι Καβαλίερς δεν πανηγύρισαν ιδιαίτερα την επικράτησή τους επί των Λέικερς (120-111). Κι αυτό διότι έχασαν τον Κέβιν Λοβ. Πριν το κοινό του Κλίβελαντ υποκλιθεί τελευταία φορά στον Κόμπε Μπράιαντ (που είχε θερμό εναγκαλισμό κατά την αποχώρησή του με τον Λεμπρόν Τζέιμς) ο 27χρονος φόργουορντ γέμισε ανησυχία τους Καβς. Γιατί αποχώρησε τραυματισμένος στο ίδιο σημείο (αριστερό ώμο) που τον άφησε μήνες έξω μετά τα περσινά πλέι-οφ.

Κατά τ’ άλλα, το χθεσινό ήταν ένα ακόμα… βράδυ στη δουλειά για τους Κάρι και Τόμπσον. Με τους «splash brothers» να σημειώνουν μαζί 50 πόντους (26 και 24 αντίστοιχα) οι Γουόριορς ξεπέρασαν με 112-104 το εμπόδιο των Σανς. Το highlight του αγώνα πάντως το προσέφερε η ομάδα του Φίνιξ, όταν οι Μόρις και Γκούντγουιν πήγαν να παίξουν μπουνιές κατά τη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ.

Όσο για τους Χοκς, πέρασαν επίσης… βίαια από το Σικάγο, παρασέρνοντας με 113-90 τους Μπουλς. Με οκτώ παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, τα «γεράκια» εκμεταλλεύτηκαν άψογα τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων και υποχρεώνοντάς τους σε μια ακόμα ήττα το τελευταίο διάστημα, ξεπέρασαν το διπλό κάζο που είχαν υποστεί από τους Μάτζικ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Μπλέιζερς συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις λυγίζοντας 116-113 τους Ρόκετς, οι Πέλικανς τερμάτισαν το σερί (7-0) των Τζαζ με 100-96 και οι Γκρίζλις έκαναν πλάκα στους Νετς μέσα στο Μπρούκλιν (109-90). Σαν τυφώνας πέρασαν και οι Χόρνετς από την Ιντιάνα (117-95), με δυσκολία άλωσαν τη Φιλαδέλφεια οι Κινγκς (114-110), ενώ οι Νάγκετς πήραν σπουδαίο διπλό με 103-92 στο Ντιτρόιτ. Όσο για την έκπληξη της βραδιάς, την έκαναν οι Τίμπεργουλβς, που καθάρισαν τους φορμαρισμένους Ράπτορς με 117-112.

inner

inner

inner

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κόντε φέρνει Πογκμπά στην Τσέλσι!!


Ο Κόντε φέρνει Πογκμπά στην Τσέλσι

Έτοιμος για μεγάλες μεταγραφές είναι ο Ιταλός τεχνικός σε περίπτωση που διαδεχθεί τον Γκους Χίντινγκ.

Ο Αντόνιο Κόντε είναι ο επικρατέστερος από τους υποψήφιους για την αντικατάσταση του Γκους Χίντινγκ στον πάγκο της Τσέλσι. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η ομάδα του Λονδίνου έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του μετά την λήξη του Euro 2016, να αναλάβει ξανά έναν σύλλογο.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Τσέλσι έχει ήδη δώσει στον Κόντε τον κατάλογο με την επιθυμητές μεταγραφές, με τον Πολ Πογκμπά να βρίσκεται στην κορυφή. Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως ο επιθετικός της Γιουβέντους θα είναι η πρώτη του επιλογή ενώ δεν θεωρείται απίθανη η μετακίνησή του, καθώς οι δυο τους γνωρίζονται καλά από την κοινή θητεία τους στην «Μεγάλη Κυρία».

Θυμίζουμε πως η Τσέλσι είχε επιχειρήσει να αποκτήσει τον Πογκμπά το περασμένο καλοκαίρι, κίνηση που απέτυχε παταγωδώς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η τελευταία ελπίδα και η πρόκληση!!


Η τελευταία ελπίδα και η πρόκληση

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος αναμετρώνται απόψε στην Τούμπα, με τους Θεσσαλονικείς να επιθυμούν να σώσουν τη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και τους Νεοσμυρνιώτες να ψάχνουν συνέχεια στο όνειρό τους.

Το γκολ του Δημήτρη Πέλκα πριν από δύο εβδομάδες μέσα στη Νέα Σμύρνη κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απόψε οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έχοντας ως στόχο να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (19:30, ΟΤΕSport 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στο όνειρο που ζουν φέτος στο πρωτάθλημα και να περάσουν εκείνοι στους «4» του θεσμού.

Τα προβλήματα παραμένουν αρκετά για τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει με την ίδια σύνθεση με τον αγώνα του Καραϊσκάκη τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Βελλίδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Χατζηησαΐα, Βίτορ και Σκόνδρα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης με τον Τσίμιροτ, με τον Μάκ και τον Πέλκα στα πλάγια.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπερμπάτοφ και ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάτσε, Γκολάσα, Σάμπο και Κάκκος. Εκτός είναι οι τραυματίες Κωνσταντινίδης, Χαρίσης, Γλύκος, Ζάιρο, Ροντρίγκες, Κοροβέσης, ο ανέτοιμος Μυστακίδης και ο τιμωρημένος Τζαβέλλας.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Πανιώνιο μέσα στην Τούμπα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή.

Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Κόρμπος και Σιώπης, με τους Καραμάνο και Μασούρα στα πλάγια. Ο Μπακασέτας θα είναι πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Εκτός αποστολής σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας έμειναν οι Βιγιάλμπα, Ποζατζίδης, Κώστας Βλάχος και Μπλέτσας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «κλειδιά» της Γιουνάιτεντ στον Μουρίνιο!!


Τα «κλειδιά» της Γιουνάιτεντ στον Μουρίνιο

Προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι όπως όλα δείχνουν από την επόμενη σεζόν ο Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αποκτά τα «κλειδιά» της ομάδας και να γίνεται το απόλυτο αφεντικό.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο φαίνεται πως αποκάλυψε στους φίλους του ότι θα είναι ο επόμενος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας και θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τα πάντα στους «κόκκινους διαβόλους».

Το ρεπορτάζ της «Mirror» αναφέρει, πως ο Special One θα έχει τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος της Γιουνάιτεντ, καλύπτοντας και τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα ο αθλητικός διευθυντής, Εντ Γούντγουορντ.

Ο Μουρίνιο θα θυμίζει περισσότερο το μοντέλο που καθιέρωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην ομάδα και θα είναι εκείνος που θα έχει την ευθύνη των μεταγραφών και της στελέχωσης του ρόστερ.

Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός θα υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 20 εκ. ευρώ.

inner

inner *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κιτρινόμαυρος»… πυρετός!!!


«Κιτρινόμαυρος»… πυρετός!

Σε ρυθμούς ντέρμπι έχει μπει για τα καλά η ΑΕΚ! Η προπώληση των εισιτηρίων για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και προδιαθέτει για… λαοθάλασσα το Σάββατο.

Πέρυσι ήταν ρεβάνς Κυπέλλου. Και μάλιστα με ευνοϊκό σκορ στο πρώτο παιχνίδι.

Τι κι αν πρόκειται όμως για ένα ματς πρωταθλήματος που δεν θα κρίνει δα και τόσα πολλά; Τι κι αν η διαφορά στη βαθμολογία είναι μεγάλη; Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει πώς και πώς το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αυτό που έδειχνε η προπώληση των εισιτηρίων από την προηγούμενη εβδομάδα -ότι θα υπάρξει κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ- επιβεβαιώνεται και από την κίνηση των τελευταίων ημερών. Τρεις μέρες λοιπόν πριν από τη σέντρα, η ΠΑΕ αναγκάστηκε να ανοίξει τρεις ακόμα θύρες στο πάνω διάζωμα και υπολογίζεται ότι περισσότερες από 23.000 θέσεις (χωρίς τα 10.000 διαρκείας) έχουν ήδη κλειστεί.

Κάτι που σημαίνει ότι το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται το λιγότερο 40.000 φίλοι της ΑΕΚ στο γήπεδο. Πέραν της ικανοποίησης όμως για την ανταπόκριση του κόσμου, στην «Ένωση» είναι σε επιφυλακή και για να μη συμβεί το παραμικρό. Ήδη λοιπόν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της τάξης, ενώ σε συνεννόηση και με τους οργανωμένους οπαδούς θα επιδιωχθεί να προστατευτεί με κάθε τρόπο η ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προτεραιότητα η ανανέωση για Φορτούνη!!


Προτεραιότητα η ανανέωση για Φορτούνη

Πρώτο μέλημα του Κώστα Φορτούνη φαίνεται πως είναι η ανανέωση του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό και όχι η μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού.

Χωρίς αμφιβολία η φετινή σεζόν ανήκει στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έχει μετατραπεί στον ηγέτη του Ολυμπιακού.

Όπως είναι φυσικό, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, με τη Λεβερκούζεν να παρακολουθεί πιο «ζεστά» την περίπτωσή του.

Ο Τρικαλινός άσος, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τον Ολυμπιακό για να επιστρέψει στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο Φορτούνης παρουσιάζεται αποφασισμένος να περιμένει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και να επισφραγίσει με αυτό τον τρόπο τη φετινή του παρουσία.

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει προφορικά για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζονται για αποχή από τα γήπεδα οι αστυνομικοί!!


Ετοιμάζονται για αποχή από τα γήπεδα οι αστυνομικοί

Σκέψεις να απέχουν από τα γήπεδα ενόψει πλέι οφ κάνουν οι αστυνομικοί, εξαιτίας των οφειλών για υπερωρίες.

Περίπου 2 εκ. ευρώ χρωστάει το κράτος στους αστυνομικούς για υπερωρίες, με τους ένστολους να σκέφτονται τρόπους ώστε να ασκήσουν πίεση για να λάβουν τα δεδουλευμένα.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», το συνδικαλιστικό όργανο των ένστολων κάνει σκέψεις για αποχή από τα γήπεδα ενόψει και των πλέι οφ.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ βλέπουν ως τρόπο πίεσης για να λάβουν τα χρήματα τους, το να αφήσουν τα γήπεδα στο έλεος των χούλιγκαν.

Παράλληλα οι αστυνομικοί εκφράζουν την αγανάκτηση τους για όσα βιώνουν στα γήπεδα, διαμηνύοντας ότι αυτή η κατάσταση «δεν πάει άλλο».

Μάλιστα στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης τους, υπήρχαν φωτογραφίες από το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν έγινε, από τις επιθέσεις που δέχθηκαν από οπαδούς, που είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό αστυνομικού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μια συγγνώμη δεν φέρνει πίσω τίποτα…»


«Μια συγγνώμη δεν φέρνει πίσω τίποτα…»

Η συγνώμη του υπεύθυνου επικοινωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο facebook και η ανάγκη για προσπάθεια, ώστε να ξαναγίνουν οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές.

Το μήνυμά του για τον αποκλεισμό – σοκ στο Περιστέρι, αλλά και για την επόμενη μέρα στν Παναθηναϊκό έστειλε ο Σταμάτης Γαρρής, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στo facebook.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «τριφυλλιού» μίλησε για την αυτοκριτική που πρέπει να γίνει και την πάλη που πρέπει να δοθεί για να ξαναγίνουν οι πράσινοι πρωταγωνιστές.

«Μια συγγνώμη δεν φέρνει πίσω τίποτα από όσα -δεν- έγιναν φέτος. Αλλά τέτοιες στιγμές οφείλεις προς σεβασμό στην τεράστια ιστορία του Παναθηναϊκού να κάνεις αυτοκριτική, να νιώθεις τη συγγνώμη που θα πεις και να υποσχεθείς πρώτα στον εαυτό σου ότι θα παλέψεις με κάθε σου δύναμη να βοηθήσεις την ομάδα να ξαναγίνει αυτό για το οποίο υπάρχει: πρωταγωνίστρια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για αυτά κατηγορούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος!


Για αυτά κατηγορούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο του αθλητικού δικαστή για ΑΕΚ και Ατρόμητο για τα επεισόδια στο Περιστέρι, ενώ θα είναι ακόμα βαρύτερο αν ασκήσεις διώξεις κατά των δύο ΠΑΕ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για ΑΕΚ και Ατρόμητο για τα επεισόδια στο Περιστέρι, αφού το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αθλητικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας «καίει» τις δύο ΠΑΕ.

Μάλιστα σύμφωνα με τη «Live Sport» οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με ακόμα σκληρότερη τιμωρία, σε περίπτωση που σήμερα ή αύριο ασκήσει διώξεις κατά των δύο ΠΑΕ για εκτεταμένα επεισόδια.

Η ΑΕΚ κατηγορείται για είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του ματς, από την οποία σημειώθηκαν βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση για την οποία προβλέπεται πρόστιμο 100.000 ευρώ και καθώς και τιμωρία δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων.

Επιπλέον η ΑΕΚ κατηγορείται για ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων πριν και μετά το ματς, για την οποία προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων, καθώς και για το άναμμα πυρσών και καπνογόνων, για το οποίο η ΑΕΚ είναι υπότροπη.

Ανάλογο είναι και το κατηγορητήριο για τον Ατρόμητο που επίσης κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Οι παραπάνω τιμωρίες θα είναι σαφώς βαρύτερες, αν ασκήσει κατά των δύο ΠΑΕ δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Τότε ΑΕΚ και Ατρόμητος κινδυνεύουν με δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας, 150.000 πρόστιμο, καθώς και αφαίρεση βαθμών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού: «Μα που έκανε λάθος ο Καλογερόπουλος;»


Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού: «Μα που έκανε λάθος ο Καλογερόπουλος;»

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού απόρησε με τα αρνητικά σχόλια που προέκυπταν από την πλευρά της ΑΕΚ για τον ορισμό του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου στο σαββατιάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είναι ο διαιτητής που ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το μεθαυριανό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης προέκυψαν πολλά αρνητικά σχόλια από την πλευρά της «Ένωσης», αφού ήταν ο ίδιος διαιτητής που είχε σφυρίξει και τον επαναληπτικό των δύο ομάδων πέρσι στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου και κρίθηκε με το γκολ του Χάρα στο 89’.

Από την πλευρά του, ένας παίκτης του Ολυμπιακού - όπως γράφει το Goal - φέρεται να είπε: «Μα που έκανε λάθος ο Καλογερόπουλος; Τόσα ριπλέι είδαν με τον Χάρα, δεν κατάλαβαν πως δεν υπήρχε χέρι;».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπόνους για παραμονή στην κατηγορία στους παίκτες της Λέστερ!!


Μπόνους για παραμονή στην κατηγορία στους παίκτες της Λέστερ

Ακόμα κι αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, το μπόνους στο τέλος της σεζόν θα είναι για την… μη πτώση τους από την Πρέμιερ Λιγκ!

Ποιος από τους παίκτες της Λέστερ θα μπορούσε να φανταστεί το καλοκαίρι ότι λίγους μήνες μετά θα ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου; Μάλλον ούτε καν ο πιο αισιόδοξος. Ειδικά δε, αν λάβουμε υπόψη την συμφωνία για το μπόνους που υπογράφηκε στην αρχή της σεζόν, η οποία δεν συμπεριελάμβανε την περίπτωση πρωταθλήματος!

Κάθε αρχή της αγωνιστικής περιόδου, οι ομάδες συντάσσουν συμβόλαια όπου αναφέρονται τα μπόνους για την επίτευξη των στόχων που θέτει ο κάθε σύλλογος. Στην περίπτωση της Λέστερ, σκοπός ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Βλέποντας τα πράγματα από την αισιόδοξη πλευρά τους, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως ο στόχος έχει επιτευχθεί για φέτος…

Να σημειώσουμε πως στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχει αυστηρός κανονισμούς που δεν επιτρέπει καμία αλλαγή στα συμφωνηθέντα, πράγμα που σημαίνει πως οι παίκτες της Λέστερ ακόμα και αν στεφθούν πρωταθλητές, θα πάρουν το μπόνους για την μη πτώση τους από την μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους «έφτιαξε» ο Σίλβα!!


Τους «έφτιαξε» ο Σίλβα

Στα σημεία που χρειάζεται να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν όψει των αγώνων με ΑΕΚ και Άντερλεχτ στάθηκε ο Μάρκο Σίλβα κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Καθαρό μυαλό στη μεσοεπιθετική γραμμή και λιγότερο άγχος ζήτησε ο Μάρκο Σίλβα από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν όψει των αγώνων με ΑΕΚ και Άντερλεχτ, στη χθεσινή του ομιλία στου Ρέντη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως ο μοναδικός αντίπαλος που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα του είναι το άγχος και για αυτό το λόγο θέλησε να μιλήσει για αυτό στους παίκτες του.

Επίσης, ζήτησε περισσότερη έμπνευση και πρωτοβουλίες από τους Πειραιώτες, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα.

«Συνεχίζουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα και είμαστε αήττητοι. Δεν θέλω να αγχώνεστε για τίποτα. Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά φέτος, δεν υπάρχει λόγος να είστε πιεσμένοι και αγχωμένοι. Αυτό που θέλω από εσάς είναι από τη μέση και μπροστά να βγάζετε περισσότερη έμπνευση. Όχι όπως κάνατε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν είχαμε καθόλου έμπνευση», τόνισε ο Σίλβα.

Όσον αφορά τα πλάνα του 38χρονου προπονητή, όλα δείχνουν ότι καταλήγει στον Κασάμι για παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μπουχαλάκης προέρχεται από μία μεγάλη περίοδο απουσίας και δεν βρίσκεται ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει την εξόφληση της ρήτρας του Βλαχοδήμου ο Ολυμπιακός!!


Περιμένει την εξόφληση της ρήτρας του Βλαχοδήμου ο Ολυμπιακός

Το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έπαιξε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να εξοφληθεί η ρήτρα των 350.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και πλέον επανέρχεται το θέμα της ρήτρας του παίκτη.

Σύμφωνα με τη «Live Sport» στον Ολυμπιακό περιμένουν να εξοφληθεί το ποσό των 350.000 ευρώ που προβλέπεται ως αποζημίωση σε περίπτωση που ο Βλαχοδήμος αγωνιστεί σε άλλο ελληνικό σύλλογο, κάτι που έγινε στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα προβλέπεται ότι το συγκεκριμένο ποσό πρέπει να καταβληθεί μετρητά στο σύνολο του, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, στον Ολυμπιακό θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατάει Διούδη ο Πανιώνιος!!


Κρατάει Διούδη ο Πανιώνιος

Τις διαδικασίες για να κρατήσει τον Σωκράτη Διούδη φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ο Πανιώνιος.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Πανιώνιου στη Σούπερ Λίγκα είναι και ο Σωκράτης Διούδης.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας αγωνίζεται ως δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι παρουσιάζονται έτοιμοι να κινηθούν για να κρατήσουν τον παίκτη.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, οι «κυανέρυθροι» έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους Βέλγους για να αποκτήσουν τον διεθνή γκολκίπερ, με δημοσιεύματα στο Βέλγιο να υποστηρίζουν πως ο Πανιώνιος μπορεί να πετύχει το σκοπό του έναντι 200.000 ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για Μήτρογλου η Μπενφίκα!


Προχωράει για Μήτρογλου η Μπενφίκα

Έτοιμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου παρουσιάζεται η Μπενφίκα, καθώς έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του διεθνούς επιθετικού.

Δεκαπέντε γκολ σε 29 αγώνες μετράει τη φετινή σεζόν ο Κώστας Μήτρογλου στην Μπενφίκα, στην οποία αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Φούλαμ.

Οι επιδόσεις του διεθνούς επιθετικού έχει ικανοποιήσει τους «αετούς», οι οποίοι – σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα – σκοπεύουν άμεσα να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την απόκτηση του πρώην άσου του Ολυμπιακού.

Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και οι Πορτογάλοι ετοιμάζονται να δώσουν 7 εκατ. ευρώ στο βρετανικό σύλλογο, ώστε ο «πιστολέρο» να παραμείνει στη Λισαβόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «άκουσαν» στο Κορωπί!!


Τα «άκουσαν» στο Κορωπί

Τα άκουσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την επιστροφή της αποστολής στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί.

Η αποστολή συναντήθηκε με καμιά 15αριά οπαδούς, που την περίμεναν εκεί, μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο από τα ημιτελικά του Κυπέλλου και οι ποδοσφαιριστές άκουσαν τα παράπονα και τις δικαιολογημένες γκρίνιες για τον τελευταίο στόχο που χάθηκε τη φετινή σεζόν, χωρίς να ξεφύγει, πάντως, η κατάσταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είχε συζητηθεί ανταλλαγή Κόμπι-Λεμπρόν το 2007!!


Είχε συζητηθεί ανταλλαγή Κόμπι-Λεμπρόν το 2007!

Το ESPN αποκάλυψε πως το 2007 είχε τεθεί επί τάπητος ζήτημα ανταλλαγής του Κόμπι Μπράιαντ με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των Καβαλίερς με τους Λέικερς, το ESPN αποκάλυψε πως το 2007 είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Κόμπι Μπράιαντ με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Οι Λέικερς ήταν αυτιοί που έκαναν τη διερευνητική επαφή προσφέροντας τον 28χρονο τότε ηγέτη τους, που είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και είχε 32 πόντους ανά αγώνα, για τον μόλις 22χρονο άσο του Κλίβελαντ που είχε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ανά αγώνα.

Οι Καβαλίερς ανταπάντησαν τους Λέικερς αν ενδιαφέρονταν για οποιονδήποτε άλλο παίκτη τους, αφού δεν ήθελαν να αποχωριστούν τον Λεμπρόν και τελικά το deal δεν προχώρησε ποτέ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχόταν ένα τέτοιο trade. «Δεν θα το έκανα αποδεκτό. Ποτέ! Οι Καβαλίερς δεν ήταν στη λίστα μου.Θα μπορούσα ίσως να πάω στους Μπουλς, τους Σπερς ή τους Σανς», τόνισε κι εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς λίγους μήνες μετά οι Λέικερς απέκτησαν τον Πάου Γκασόλ και οι Λέικερς έφτασαν σε τρεις σερί τελικούς κατακτώντας δύο πρωταθλήματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελευταίος MVP ο Ομιτς!!


Τελευταίος MVP ο Ομιτς

Ο Άλεν Όμιτς αναδείχθηκε ο τελευταίος MVP των «32» του Euro Cup, μετά τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της έκτης αγωνιστικής.


Ο διεθνής Σλοβένος σέντερ οδήγησε την Γκραν Κανάρια στη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην Τενερίφη με 108-61, έχοντας σε 26΄συμμετοχής 18 πόντους με 4/6 βολές και 7/8 δίποντα, δεκαεφτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κόψιμο, εφτά κερδισμένα φάουλ και τέσσερα λάθη.

Έτσι, συγκέντρωσε 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της ULEB.

Δεύτερος ήταν ο Στεφάν Λάσμε της Γαλατάσαραϊ με 35 βαθμούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Πληρώσαμε την έλλειψη βάθους»


Μαρκόπουλος: «Πληρώσαμε την έλλειψη βάθους»

Στην έλλειψη «βάθους» στο ρόστερ απέδωσε περισσότερο την ήττα από τη Λιμόζ και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους «16» του Euro Cup ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και πως επηρεάστηκαν απόψε από τις απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη και την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και τους συνεχόμενους αγώνες. Στάθηκε στη διαφορετική ομάδα που παρουσίασε η Λιμόζ, σε σχέση με το ματς στην Πυλαία, και θεωρεί πως, όσα μεγάλα σουτ και αν έβαλαν, οι Γάλλοι είχαν την απάντηση και από περιφέρεια και κάτω από το καλάθι.

Αναλυτικά: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά στην Ευρώπη, περάσαμε στους "32", αγωνιστήκαμε σκληρά, αλλά η πορεία μας έφτασε ως εδώ. Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει μεγάλο "βάθος" και, μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό το ταξίδι που είχαμε, σίγουρα οι απουσίες δύο παικτών, ειδικά όταν αυτοί είναι βασικοί, παίζουν ρόλο. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει εάν είμαστε πλήρεις κι αν δεν είχαμε την κούραση που μας έφερε το ταξίδι, αλλά και το γεγονός ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο ματς πριν από 48 ώρες. Όλα παίζουν ρόλο σε ένα αποτέλεσμα.

Η Λιμόζ έχει πολύ καλούς παίκτες και η αλλαγή της με το νέο προπονητή είναι εμφανής. Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά ακόμη και στους 9, αλλά εκεί, από τη μία εμείς δεν βάλαμε κάποια σουτ, η Λιμόζ έβαλε τα δικά της, έχει καλό σύνολο και, σίγουρα, θα αντιδρούσε, όπως και το έκανε. Εμείς δεν μπορέσαμε να πιέσουμε την αντίπαλη ομάδα κάτω από το καλάθι, ήμασταν άστοχοι και αυτό δυνάμωσε τη Λιμόζ στην περιφέρεια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καπαρώνει» τριάδα η Χαρτς!


«Καπαρώνει» τριάδα η Χαρτς

Πιο κοντά στην πρώτη τριάδα της Scottish Premier βρέθηκε την Τετάρτη η Χαρτς, η οποία σάρωσε 3-0 στην έδρα της Ρος Κάουντι, στο εξ αναβολής ματς της 25ης αγωνιστικής.

Η Χαρτς νίκησε με 3-0 στην έδρα της Ρος Κάουντι στο εξ αναβολής ματς της 25ης αγωνιστικής της Scottish Premier και προβάρει την τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφού ξέφυγε με +11 από την αντίπαλό της που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και σχεδόν «καπάρωσε» την τελευταία προνομιούχο θέση, μέσω του πρωταθλήματος, που οδηγεί στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να «ανατρέψουν» την κατάσταση στα επόμενα ματς της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ.

Οι «καρδιές» είχαν τον πλήρη έλεγχο και σκόραραν με τους Ουόκερ στο 53’ και Ντάουντα στο 86’ και 89΄. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρικη πρόκριση για Γουέστ Μπρομ!!


Ζόρικη πρόκριση για Γουέστ Μπρομ

Έστω και στα πέναλτι, η Γουέστ Μπρόμιτς νίκησε 4-3 στην έδρα της Πίτερμπρο και προκρίθηκε στους «16» του FA Cup.

Η Γουέστ Μπρομ νίκησε με 4-3 στα πέναλτι (κ.α, παρατ. 1-1) στην έδρα της Πιίτερμπρο, στο πλαίσιο των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας και πήρε την πρόκριση για τους «16» της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τώρα τη Ρέντινγκ στο "Ματζέσκι". Έτσι, γλίτωσε το να πέσει «θύμα» έκπληξης κόντρα σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας, ήτοι δυο κατηγορίες παρακάτω από τους «μπάγκις», οι οποίοι έχουν ευκαιρία κόντρα στους «ρόαγιαλς» να προκριθούν στα προημιτελικά του θεσμού, ύστερα από πολλά χρόνια, έχοντας και ως βασικό στόχο να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της Premier League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τέιλορ στο 55’, ο Φλέτσερ ισοφάρισε για την ομάδα του Μπέρμιγχαμ στο 71’, σκοράροντας στο Κύπελλο ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια και, παρά τις πολλές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, το ματς πήγε στο έξτρα ημίωρο και στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου η εμπειρία της Γουέστ Μπρομ της χάρισε την πρόκριση, αφού ο Φόστερ απέκρουε τις εκτελέσεις των Σαμούελσεν και Ανγκολ, ενώ για τους "μπάγκις" αστόχησε ο Φλέτσερ.


Η σύνθεση της Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, ΜακΚόλεϊ (19’ Πογκονιόλι), Ολσον, Τσέστερ, Γκαμπόα, Φλέτσερ, Γιάκομπ (62’ Σεσενιό), Γκάρντνερ, ΜακΚλιν, Ροντόν, Μπεραχίνο *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορεί να ονειρεύεται η Μαρίτιμο!


Μπορεί να ονειρεύεται η Μαρίτιμο

Έτοιμη να διεκδικήσει έναν από τους λιγοστούς τίτλους της ιστορίας της είναι η Μαρίτιμο, η οποία νίκησε με 3-1 την Πορτιμονένσε και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ.

Η Μαρίτιμο νίκησε με 3-1 εντός έδρας την Πορτιμονένσε της δεύτερης κατηγορίας στον πρώτο ημιτελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, περιμένοντας τον αντίπαλό της από το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Μπράγκα και προσπαθώντας να ξεφύγει και από τις τελευταίες θέσεις της Superliga.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Εντγκαρ Κόστα στο 17’, Μπέσα στο 31’ και Ντιαβάρα στο 94΄, που «ανέτρεψαν» το γκολ του Πιρές στο 5’. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους»


Πρίφτης: «Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους»

Ως μια ωραία εμπειρία χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης τη συμμετοχή του Άρη στο φετινό Euro Cup μετά τη νίκη επί της Αρμάνι.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πορεία τους στη διοργάνωση, αφού θεωρεί πως στάθηκαν με αξιοπρέπεια και στις δυο φάσεις. Στάθηκε στο γεγονός πως νίκησαν σπουδαίους αντιπάλους με μεγαλύτερα μπάτζετ και ζήτησε συγκέντρωση για τα ματς της Basket League. Στάθηκε στις ευκαιρίες για την πρόκριση στους «16», στην απειρία των παικτών του σε μερικές περιπτώσεις και τη στελέχωση του ρόστερ από το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για όλη αυτή την πολύ όμορφη και αξιοπρεπή διαδρομή που κάναμε φέτος στην Ευρώπη. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, που περπατήσαμε όλοι μαζί. Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές, ελάχιστα ματς, όπως ήταν το παιχνίδι με την Αρμάνι, σε όλες τις αναμετρήσεις, όπου κι αν πήγαμε, σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και πολλές φορές ίσως και κάτι παραπάνω.

Νομίζω ότι κάναμε και κάποιες υπερβατικές νίκες, έχοντας απέναντί μας ομάδες και παραδοσιακές και πολύ έμπειρες και πολύ ακριβές και όλα αυτά που δείχνουν πως οι αντίπαλοί μας ήταν θεωρητικά πιο δυνατοί από εμάς. Φυσικά και υπάρχει ένα κρίμα που, ουσιαστικά, χάσαμε την πρόκριση όχι για μια νίκη, αλλά για ένα σουτ, ένα λάθος ή για μια στιγμή. Αυτό, όμως, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να αφαιρέσει το "μπράβο" από αυτά τα παιδιά και αυτή την ομάδα που αγωνίστηκε σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε πλέον στο "κυρίως πιάτο", στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η αλληλουχία των παιχνιδιών θα είναι σε ευρωπαϊκό ρυθμό. Κάθε τρεις μέρες θα έχουμε παιχνίδι. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, να εστιάσουμε εκεί και να δουλέψουμε καλύτερα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που, σε αυτή την διαδρομή και εντός και εκτός έδρας, είχαμε τη συμπαράστασή του. Αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας.

Κάθε μέρα που ζεις, μαθαίνεις... Μαθαίνεις, κυρίως, να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου, να είσαι ψύχραιμος και να ελέγχεις τον ενθουσιασμό σου σε νίκες και την απογοήτευσή σου σε ήττες. Νομίζω πως για όλους μας ήταν μια καλή εμπειρία και ένα καλό πρώτο βήμα μετά από τρία χρόνια μακριά από την Ευρώπη. Το πρώτο βήμα θεωρώ πως το κάναμε με αξιοπρέπεια, "κλείνοντας" σήμερα με μια εμφατική νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που όπως είδατε σήμερα, ανεξάρτητα με το ότι δεν είχε κίνητρο, έπαιξε το παιχνίδι πολύ δυνατά. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια, ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα που πήγε να βάλει καλάθι. Από κει και πέρα, αυτό δείχνει πως η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική, άσχετα με το κίνητρο των δύο βαθμών ή όχι.

Αναμφίβολα, είχαμε τρεις ευκαιρίες. Τρεις που δεν εστιάζονται σε μία φάση μόνο... Το παιχνίδι στην Αλμπα στο τελευταίο δίλεπτο-τρίλεπτο, όπου θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε μια διαφορά τέτοια που να μας επιτρέψει να έχουμε εδώ το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμία. Στο εντός με την Αλμπα, είχαμε την ευκαιρία με ένα σουτ στο τέλος που, αν έμπαινε, θα ήταν τα πράγματα αλλιώς. Και, φυσικά, ο αγώνας με τη Νεπτούνας, όπου δύο τρεις φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα, δυστυχώς για εμάς αρνητικά, αλλά έτσι είναι το σπορ.

Φυσικά, όταν τα σκέφτομαι αυτά λέω 'κρίμα', αλλά και από την άλλη λέω και ένα "δόξα τω Θεώ". Και αυτό, γιατί αν θυμηθώ το πως ήταν το μυαλό όταν ξεκινούσε η ευρωπαϊκή διαδρομή, να σας πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ήμουν πιο μαζεμένος. Ελάχιστοι από εμάς είχαν εμπειρία. Και όσοι είχαν, είχαν μικρή. Ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ και όχι ως πρωταγωνιστές.

Ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε με έντονο κίνητρο και το στοιχείο της "δίψας". Άρα, ναι μεν υπάρχει το κρίμα, αλλά υπάρχει και το δόξα τω Θεώ, γιατί κάναμε μια πολύ καλή πορεία και αυτό είναι μεγάλο κέρδος και για την ομάδα και ατομικά για τον καθένα μας. Με νεαρή και άπειρη ομάδα, η προπόνηση που δεν κάνουμε κατά τη διάρκεια, επειδή είχαμε δύο ματς την εβδομάδα, μας έλειπε. Σίγουρα, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Να προπονηθούμε και να βελτιώσουμε τον κάθε παίκτη ατομικά, να βάλει περισσότερα στοιχεία στο ατομικό του παιχνίδι και όλα αυτά να ενταχθούν στο ομαδικό.

Βέβαια, για ακόμη δύο εβδομάδες θα έχουμε τον ευρωπαϊκό ρυθμό, καθώς θα παίζουμε κάθε δύο τρεις μέρες. Θα μας βοηθήσει να
ξεκουραστούμε. Ο παίκτης πρέπει να ξεκουράζεται για να αποδώσει στην προπόνηση και στο παιχνίδι. Φυσικά, όλα αυτά μετά από δεκαπέντε μέρες.

Είμαι αρκετά νέος για να κάνω κάτι τέτοιο απέναντι σε ένα προπονητή που έχει τόσα χρόνια στα γήπεδα. Θεώρησα πως δεν θα σεβόμουν τον εαυτό μου αν έπαιρνα τάιμ άουτ. Μπήκα λίγο στον πειρασμό, αλλά κυριάρχησε ο καλός μου εαυτός... Έχει να κάνει με εμένα αυτό, όχι με τον αντίπαλο για αυτό και πιστεύω πως έπραξα σωστά.

Σε κάθε ρόστερ υπάρχουν κάποια δεδομένα το καλοκαίρι. Με βάση αυτά, το φτιάχνεις. Προσωπικά, έχω αποδείξει πως ότι κάνω το κάνω με πολύ σκέψη και ανάλυση και, φυσικά, και με λάθη. Γιατί, δεν μπορείς να είσαι 100% εύστοχος με ότι κάνεις. Όμως, εκεί έρχεται να μπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης και της πίστης με την οποία περιβάλλεις αυτό που σκέφτηκες να φτιάξεις το καλοκαίρι και κατά πόσο όλο αυτό το διοχετεύεις στην ομάδα. Αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο συστατικό.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Τσούπκοβιτς και όλοι οι παίκτες προπονούνται, έχουν καλή νοοτροπία και, όταν χρειάζεται, είναι έτοιμοι. Με χαροποιεί το ότι παίζει καλά και βοηθά την ομάδα και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Γιατί, κατά καιρούς, και άλλοι παίκτες που έχουν δεχτεί κριτική ή αρνητική ‘αύρα’ από την εξέδρα, τον Τύπο και γενικά τον περίγυρο της ομάδας, κάτι που αγγίζει όλους μας, έχουν βοηθήσει».

Ο Γιασμίν Ρέπεσα τόνισε πως: «Συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε καλύτερα απόψε και άξιζε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, επιθετικά ήμασταν καλοί, πετύχαμε 47 πόντους, αλλά κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, επηρεαστήκαμε από την κούραση, κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα.

Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τα τάιμ άουτ. Στο πρώτο ματς, κάθε πόντος ήταν σημαντικός. Ο Άρης αποκλείστηκε επειδή έχασε με περισσότερους πόντους εκτός από την Αλμπα. Είναι διαφορετικό το κοουτσάρισμα κάθε αγώνα. Απόψε, με όση διαφορά κι αν νικούσε, για τον Άρη ήταν το ίδιο. Μιλώντας για fair play, δεν ξέρω τι θέλετε να πείτε. Είμαι είκοσι χρόνια στην Ευρωλίγκα και ποτέ δεν ήμουν λάθος απέναντι σε συνάδελφό μου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άδειες οι κερκίδες στο «Μεστάγια» (pic)


Άδειες οι κερκίδες στο «Μεστάγια» (pic)

Τραγικές εικόνες στο «Μεστάγια» και στον επαναληπτικό ημιτελικό του Βαλένθια-Μπαρτσελόνα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να μην πηγαίνουν στο γήπεδο και τις κερκίδες να είναι απελπιστικά άδειες.

Απελπιστικά άδειες ήταν οι κερκίδες στην αναμέτρηση της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα, για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ο λόγος προφανής, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν... καταδέχθηκαν να πάνε στο «Μεστάγια» μετά τη συντριβή του πρώτου ματς με 7-0.

Δείτε μια σχετική φωτογραφία
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τριάρα στη Λιόν, δύο ο Ζλάταν!!


Τριάρα στη Λιόν, δύο ο Ζλάταν

Η Παρί Σεν Ζερμέν, παρότι συνάντηση δυσκολίες για μία ώρα αγώνα, επικράτησε τελικά άνετα 3-0 της Λιόν στην έδρα της και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.

Ανέβασε στροφές μετά το 60ο λεπτό και μετέτρεψε ένα δύσκολο παιχνίδι σε περίπατο, η Παρί Σεν Ζερμέν. Με δύο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς και ένα του Ραμπιό, η ομάδα του Λοράν Μπλαν, σκόρπισε στο τελευταίο ημίωρο τη Λιόν με 3-0. Στο 63’ ήταν ο Λούκας που έβγαλε μια πανέμορφη σέντρα, για να έρθει ο Ζλάταν με το στήθος ώστε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα συνεργασία του Λούκας με τον Οριέ, αυτός γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι για να γίνει το 2-0 από τον Σουηδό άσο, που βγήκε από το ματς τρία λεπτά αργότερα. Ο Ραμπιό από αντικανονική θέση, ύστερα από σέντρα του Μάξγουελ, διαμόρφωσε το 3-0. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε μισή χαρά δεν επιτρέπει η Μπάρτσα!! (video)


Ούτε μισή χαρά δεν επιτρέπει η Μπάρτσα (video)

Με το 7-0 του πρώτου αγώνα, η πρόκριση στον τελικό είχε κριθεί. Η... αλλαγμένη Μπαρτσελόνα, όμως, δεν επέτρεψε στην Βαλένθια ούτε νίκη γοήτρου να «πανηγυρίσει», ισοφαρίζοντας στον επαναληπτικό σε 1-1.


Το… αλόγιστο ξεφάντωμα της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα (7-0) είχε καθορίσει την πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού στο Κύπελλο Ισπανίας.

Οι Καταλανοί όμως δεν επιτρέπουν να… σκάσει χαμόγελο σε αντίπαλο, ούτε για δείγμα!

Με τον νεαρό Καπτούμ στο 84’ (κι ενώ είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα) να ισοφαρίζει το γκολ του Νεγρέδο από το 39’ οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, στον επαναληπτικό του (άδειου, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για τη φετινή τραγική πορεία των ντυχτερίδων) του Μεστάγια.

Πλέον οι μπλαουγκράνα περιμένουν την Πέμπτη να μάθουν από ποιον θα διεκδικήσουν ακόμα ένα τρόπαιο. Η λογική λέει πως θα είναι η Σεβίλλη, η οποία διέλυσε στο πρώτο ματς την Θέλτα με σκορ 4-0.

Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ματιέ, Βερμάελεν, Κορέια, Μπάρτρα, Ράκιτιτς (76’ Καμάρα), Σέρχι Ρομπέρτο, Βιδάλ, Σαμπέρ, Σάντρο (82’ Καπτούμ), Μουνίρ





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις «εμφύλιοι» στο Eurocup!!


Τρεις «εμφύλιοι» στο Eurocup

Το Last 32 ολοκληρώθηκε, Μπάνβιτ, Σαραγόσα, Καρσίγιακα, Γαλατάσαραϊ, Νίζνι, Ζιέλονα Γκόρα και Λιμόζ συμπλήρωσαν το παζλ της πρόκρισης και στους «16» προέκυψαν τρεις εμφύλιοι.

Η φάση των «32» του Eurocup ολοκληρώθηκε με «βόμβα» τον αποκλεισμό της Μακάμπι. Η Νίζνι, που τη νίκησε με 95-84 στο Ισραήλ, μαζί με Μπάνβιτ, Σαραγόσα, Καρσίγιακα, Γαλατάσαραϊ, Ζιέλονα Γκόρα και Λιμόζ πήραν τα εναπομείναντα εισιτήρια για τη φάση των «16».

Εκεί θα δούμε πολύ δυνατά ζευγάρια και στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι τρεις «εμφύλιοι», Άλμπα-Μπάγερν, Νίζνι-Ζενίτ και Καρσίγιακα-Γαλατάσαραϊ.

Τα ζευγάρια των «16», οι διπλοί αγώνες των οποίων θα γίνουν μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου. Αναλυτικά:

Άλμπα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου
Λιμόζ-Γκραν Κανάρια
Όλντενμπουργκ-Στρασμπούρ
Μπάνβιτ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο
Σαραγόσα-Τρέντο
Νίζνι-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Ζιέλονα Γκόρα-Ούνιξ
Καρσίγιακα-Γαλατάσαραϊ

Το πανόραμα της 6ης αγωνιστικής του Last 32 του Eurocup:

7ος Όμιλος
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία) 73-65
Ουλμ (Γερμανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 74-65

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 4-2
2. Μπάνβιτ 4-2
3. Μπιλμπάο 3-3
4. Ουλμ 1-5

8ος Όμιλος
Άβτοντορ (Ρωσία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 87-80
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 108-61

Βαθμολογία
1. Γκραν Κανάρια 5-1
2. Στρασμπούρ 4-2
3. Άβτοντορ 3-3
4. Χάποελ Ιερουσαλήμ 0-6

9ος Όμιλος
Βαλένθια (Ισπανία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία) 77-62
Λιμόζ (Γαλλία)-ΠΑΟΚ 79-61

Βαθμολογία
1. Όλντενμπουργκ 4-2
2. Λιμόζ 3-3
3. Βαλένθια 3-3
4. ΠΑΟΚ 2-4

10ος Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία) 76-62
Άρης-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 83-68

Βαθμολογία
1. Αρμάνι Μιλάνο 4-2
2. Άλμπα Βερολίνου 3-3
3. Άρης 3-3
4. Νεπτούνας Κλαϊπέντα 2-4

11ος Όμιλος
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία) 109-66
Τρέντο (Ιταλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 73-89

Βαθμολογία
1. Τρέντο 4-2
2. Καρσίγιακα 3-3
3. Τραμπζονσπόρ 3-3
4. Ρέτζιο Εμίλια 2-4

12ος Όμιλος
Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)
Βενέτσια (Ιταλία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)

Βαθμολογία
1. Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-2
2. Ζιελόνα Γκόρα 3-3
3. Λούντβιγκσμπουργκ 3-3
4. Βενέτσια 2-4

13ος Όμιλος
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 72-64
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 84-95 (81-81 κ.α.)

Βαθμολογία
1. Ούνιξ Καζάν 6-0
2. Νίζνι Νόβγκοροντ 3-3
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-4 8
4. Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1-5 7

14ος Όμιλος
Ζολνόκι (Ουγγαρία)-Σαραγόσα (Ισπανία) 70-80
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Σάσαρι (Ιταλία) 87-69

Βαθμολογία
1. Γαλατάσαραϊ 4-2 10
2. Σαραγόσα 4-2 10
3. Σάσαρι 3-3
4. Ζολνόκι 1-5
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καρφί» για νταμπλ η Μπάγερν!! (videos)


«Καρφί» για νταμπλ η Μπάγερν (videos)

Έκανε προθέρμανση για τα ημιτελικά η Μπάγερν. Χωρίς να ζοριστούν καθόλου οι Βαυαροί «σκούπισαν» τη Μπόχουμ στη Βεστφαλία, 3-0, κι έκλεισαν θέση για τους «4» του Κυπέλλου. Πέρασε και η Χέρτα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στην Μπόχουμ και πήρε το εισιτήριο των ημιτελικών του Κυπέλλου επικρατώντας 3-0 στην Βεστφαλία.

Οι Βαυαροί δεν υποτίμησαν τους γηπεδούχους, που αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία, κι αγωνίστηκαν με σχεδόν όλους τους βασικούς. Τον δρόμο της πρόκρισης άνοιξε σε καθοριστικό σημείο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (38’). Η Μπόχουμ μπορεί να πάλεψε για το… όνειρο με όλες της τις δυνάμεις,όμως δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς και είδε την πρόκριση να κάνει οριστικά φτερά όταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερν στο 61ο λεπτό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πολωνός στράικερ με τη συμπλήρωση 90 λεπτών.



Στους «4» θα βρεθεί και η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι μπορεί να έκαναν θρίλερ το ματς στη «Voith-Arena» όμως εν τέλει πέταξαν εκτός συνέχειας την μέχρι τώρα ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Χάιντενχαϊμ, επικρατώντας 3-2.




Το πρόγραμμα των προημιτελικών:


Τρίτη 09/02

Λεβερκούζεν-Βέρντερ 1-3
(22' Τσιτσαρίτο πεν. - 31' Γκαρσία, 42' Πιζάρο, 82' Γκρίλιτς)

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 1-3
(21' Ρουπ - 5' Ρόις, 31' Ομπαμεγιάνγκ, 89' Μικχταριάν)

Τετάρτη 10/02

Χάιντενχαϊμ-Χέρτα 2-3
(10' Φέικ, 82' Σνάτερερ - 14',21' Ιμπίσεβιτς, 58' Χαραγκούτσι)

Μπόχουμ-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(38',90' Λεβαντόφσκι, 61' Αλκάνταρα)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι έκανε ο Ράιτ που «παίζει» για Παναθηναϊκό!


Τι έκανε ο Ράιτ που «παίζει» για Παναθηναϊκό

Δείτε τι έκανε ο Τζούλιαν Ράιτ, εκ των στόχων του Παναθηναϊκού για τη θέση του ψηλού, στον αποψινό αγώνα του με την Τρέντο.


Ακόμα μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Τζούλιαν Ράιτ, που είναι εκ των υποψηφίων για τη θέση του ψηλού στον Παναθηναϊκό.

Αγωνιζόμενος για 24:36' στην ήττα της Τρέντο από την Τραμπζονσπόρ (89-73) σημείωσε 10 πόντους με 5/7 δίποντα και 0/1 τρίποντα, κατέβασε 5 ριμπάουντ (1 εξ' αυτών επιθετικό) και είχε από 2 ασίστ, κλεψίματα και λάθη!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιταλικός σύλλογος του Αμερικανού άσου πέρασε στους 16 του Eurocup ως πρώτη από τον όμιλό της.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός για τη Βενέτσια του Μπράμου, πέρασε η Ζιέλονα!


Αποκλεισμός για τη Βενέτσια του Μπράμου, πέρασε η Ζιέλονα

Η Ζιέλονα Γκόρα πήρε μεγάλη νίκη με 68-58 στην Ιταλία επί της Βενέτσια του Μάικ Μπράμου και πέρασε στους «16» του Eurocup.

Σπουδαία νίκη στην Ιταλία επί της Βενέτσια με 68-58 πήρε η Ζιέλονα Γκόρα και προκρίθηκε στους «16» του Eurocup έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία έναντι της Λούντβιγκσμπουργκ.

Ο Ντι Μποστ με 19 και ο Ματέους Πονίτκα με 12 πόντους ηγήθηκαν των Πολωνών, ενώ ο Μπόρις Σάβοβιτς με 15 πόντους πάλεψε πιο πολύ από τους γηπεδούχους. Ο Μάικ Μπράμος δεν ήταν σε καλή μέρα και σε 18:28 ήταν άποντος (0/3 τρίποντα) με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Λούντβιγκσμπουργκ νίκησε την αδιάφορη Ζενίτ στη Γερμανία με 85-72, αλλά χωρίς αντίκρισμα και έμεινε τρίτη στον όμιλο και εκτός συνέχειας.

Βαθμολογία
1. Ζενίτ 5-1
2. Ζιέλονα Γκόρα 3-3
3. Λούντβιγκσμπουργκ 3-3
4. Βενέτσια 2-4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε αμαχητί ο ΠΑΟΚ…!


Έπεσε αμαχητί ο ΠΑΟΚ…Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος, τη χειρότερη στιγμή, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 79-61 από τη Λιμόζ στη Γαλλία και αποχαιρέτησε το Eurocup, την ίδια στιγμή, πάντως, που η Βαλένθια, ούτως ή άλλως, δεν του έκανε το… χατίρι, νικώντας 77-62 την Όλντενμπουργκ στην Ισπανία.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και χάνοντας 79-61 από τη Λιμόζ αποχαιρέτησε το Eurocup, την ίδια στιγμή που οι «πορσελάνες» πήραν τεράστια πρόκριση, αφήνοντας εκτός της Βαλένθια!


Παρ’ όλα αυτά, οι Γάλλοι είναι εκείνοι που περνούν στους «16» της διοργάνωσης, μαζί με τους Γερμανούς, ενώ οι «νυχτερίδες» μένουν εκτός!

Ευρώπη… τέλος, λοιπόν, για τον «δικέφαλο του βορρά», που πάλεψε όσο μπορούσε, με βάση και τις απουσίες και την κούραση που είχε.

Η Λιμόζ είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και ουσιαστικά, δεν τον έχασε ποτέ. Με τους Γκέιτενς και ΜακΚάλεμπ να… πυροβολούν ακατάπαυστα, το σκορ ήταν 14-7 στο 7’ υπέρ της γαλλικής ομάδας, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται, τελικά, 16-9 υπέρ των γηπεδούχων. Αν στην πρώτη περίοδο, ωστόσο, ο «δικέφαλος» ήταν… κάπως μέσα στο ματς, στο δεύτερο… κατέρρευσε. Με «όπλο» την περιφέρειά της, η Λιμόζ ανέβασε τη διαφορά στους 12 (29-17) στο 15’ με Βέστερμαν και Καμαρά, ωστόσο Τσόχλας και Δέδας την έριξαν στους 7 (30-23). Στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως, ο φοβερός ΜακΚάλεμπ (17 π., με 5/7 δίπ., 1/2 τρίπ. και 4/5 βολές) έδωσε λύσεις στην ομάδα του, με τη Λιμόζ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, 39-25.

Σχεδόν… τυπική διαδικασία ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και τη διαφορά να φτάνει στο +17 (46-29). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, στο 28’ μείωσαν στους δέκα (51-41), αλλά ο ΜακΚάλεμπ… φώναξε και πάλι «παρών», κάνοντας το 56-42 για τη Λιμόζ. Στην τελευταία περίοδο, οι Γάλλοι προηγήθηκαν ακόμη και με 20 πόντους (72-52) και πήρε, τελικά, μια σπουδαία νίκη-πρόκριση με σκορ 79-61 απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 39-25, 56-42, 79-61.

Λιμόζ (Βουγιόσεβιτς): Σαφάρτζικ 6, ΜακΚάλεμπ 17, Ουοτσιεκοβσκι 2, Ντάνιελς, 14, Γκέιτενς 6, Βέστερμαν 10, Πέιν 2, Καμαρά 4, Μπονγκου-Κολό 7, Τραορέ 6, Ντιαβαρά 5 Ζερμπό.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 4, Λιάπης, Κακαρούδης 5, Τσόχλας, Δέδας 19, Μαργαρίτης 4, Κόττας, Καμαράς, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 14.

Η τελική βαθμολογία

Όλντενμπουργκ 4-2
Λιμόζ 3-3
Βαλένθια 3-3
ΠΑΟΚ 2-4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάριο για ΑΕΚ και Μπλάνκο!!


Σενάριο για ΑΕΚ και Μπλάνκο!

Φημολογία για μια… επανασύνδεση που θα ενθουσίαζε τον κόσμο της ΑΕΚ δημιουργήθηκε στο Εκουαδόρ. Σύμφωνα με ραδιοφωνική εκπομπή, η «Ένωση» ενδιαφέρεται να αποκτήσει και πάλι τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Σενάριο που μοιάζει δύσκολο να έχει βάση, αλλά θα ενθουσίαζε τον κόσμο της ΑΕΚ σε περίπτωση που είχε ψήγματα αλήθειας, εντοπίστηκε στο Εκουαδόρ.

Όπως ανέφερε στη ραδιοφωνική της εκπομπή, η δημοσιογράφος Μαρία Σολεδάδ Ρέγες (και κατόπιν αναμεταδόθηκε από αρκετά ΜΜΕ της χώρας) η «Ένωση» ενδιαφέρεται για τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Η Μπαρτσελόνα του Γουαγιακίλ, όπου αγωνίζεται ο Αργεντινός, απέκτησε τον Ουρουγουανό στράικερ, Τζόναθαν Άλβες. Το γεγονός, δε, ότι σκοπεύει να ενισχυθεί κι άλλο στη γραμμή κρούσης κάνει πιθανότατη την αποχώρηση ενός από τους υπάρχοντες επιθετικούς.

Αυτή την κατάσταση παρουσιάζεται διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Αναφέρεται λοιπόν ότι -παρόλο που έληξε η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα- ο σύλλογος βρίσκεται στα ίχνη του Μπλάνκο, για τον οποίο σημειώνεται ότι είναι ίνδαλμα στις τάξεις του κόσμου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Αθηναίου και Αγραβάνη στη Μόσχα!


Χωρίς Αθηναίου και Αγραβάνη στη Μόσχα

Αθηναίου και Αγραβάνης δεν θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό στον αγώνα της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για το Top 16. Στη θέση τους Τσαϊρέλης και Μουράτος.

Ούτε στην προπόνηση της Τετάρτης κατάφεραν να λάβουν μέρος οι Γιάννης Αθηναίου και Δημήτρης Αγραβάνης, καθώς ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και ίωση αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποκλείσει αμφότερους από την αποστολή του Ολυμπιακού που το μεσημέρι της Πέμπτης αναχωρεί για τη Μόσχα, όπου την Παρασκευή αντιμετωπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου του Top 16 την ΤΣΣΚΑ.

Τη θέση τους στην αποστολή πήραν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Βασίλης Μουράτος. Θυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παροπλισμένους, λόγω τραυματισμού, και τους Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δέλλας: «Δουλέψαμε στο γήπεδο και περάσαμε άξια»


Δέλλας: «Δουλέψαμε στο γήπεδο και περάσαμε άξια»

Πολλές φορές συγχαρητήρια έδωσε στους παίκτες του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, ο Τραϊανός Δέλλας, λέγοντας πως είναι πολύ δύσκολο να αποκλίσεις τον Παναθηναϊκό σε διπλά παιχνίδια.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πετύχει το τέρμα με τον Στόιτσεφ και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, φθάνοντας σε μια άξια νίκης, σύμφωνα με τον προπονητή του Τραϊανό Δέλλα, με τον 39χρονο να λέει και μερικά καλά λόγια για τα παιδιά που δεν αγωνίζονται.

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε διπλά παιχνίδια να προκρίνεσαι με τον Παναθηναϊκό. Το 0-0 ήταν ύπουλο σκορ και αποδείχθηκε σήμερα σε ένα κλειστό παιχνίδι. Ήταν φανερό πως το πρώτο μας μέλημα ήταν να μην δεχθούμε γκολ. Ειδικά εμείς που θα θέλαμε μετά 2. Εμείς πετύχαμε πρώτοι το γκολ και στην συνέχεια δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Ο στόχος ήταν πολύ μεγάλος και για αυτό πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Δούλεψαν πολύ στο γήπεδο και άξια πέρασαν. Ο κόσμος έδωσε ώθηση στα παιδιά. Πρώτη φορά το αισθάνθηκα έτσι το γήπεδο και το ίδιο θέλω να δω και το Σάββατο, όπου ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ατρομήτου.

Για το αν το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί στόχο της ομάδας του, ο Δέλλας ανέφερε: «Ο Ατρόμητος έχει βρεθεί σε τελικούς τα τελευταία χρόνια. Ας περιμένουμε την κλήρωση και θα δούμε. Αυτό το παιχνίδι για εμένα έχει περάσει, κοιτάω το ματς του επόμενου Σαββάτου».

Για το αν η ψυχολογία της ομάδας θα ανέβει μετά την πρόκριση: «Σίγουρα βοηθάει. Είτε στις νίκες είτε στις ήττες πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων για να μπορούμε να δουλεύουμε. Με μία νίκη δεν μπορείς να πετάς στα σύννεφα ή με μία ήττα να χάνεσαι για πολύ καιρό. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ. Θέλω να σταθώ στα παιδιά που δεν παίζουν. Αυτά τα παιδιά κρατούν την καλή αύρα στα αποδυτήρια με την συμπεριφορά τους και με εμένα εδώ θα τους δοθούν οι ευκαιρίες να παίξουν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαγός: «Αποτυχημένη σεζόν, συγγνώμη»


Λαγός: «Αποτυχημένη σεζόν, συγγνώμη»

Απαρηγόρητος ο Τάσος Λαγός μετά το σοκ του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. «Πρώτα φταίνε οι παίκτες. Αποτυχημένη η σεζόν, πρέπει να πάρουμε την 1η θέση στα πλέι οφ» είπε μεταξύ άλλων.

Σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο εμφανίστηκε ο Τάσος Λαγός. Ο μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει πρώτα τους ίδιους, χαρακτήρισε αποτυχημένη τη σεζόν (με τα πλέι οφ να είναι το μόνο που έχει απομείνει) και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο.

«Είναι αποτυχημένη σεζόν, μείναμε εκτός κι από το κύπελλο, όλοι είμαστε απογοητευμένοι κι ένα μεγάλο συγγνώμη πρέπει να πούμε στον κόσμο όλοι μας. Πρώτα οι παίκτες έχουν την ευθύνη. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια πράγματα, αυτή η χρονιά είναι ίσως από τις χειρότερες. Από εκεί και πέρα, πρέπει τουλάχιστον να συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας κι αν μπορέσουμε να πάρουμε στα πλέι οφ την πρώτη θέση».

Για το τι έφταιξε σε αυτά τα δύο ματς: «Στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να σκοράρουμε στη Λεωφόρο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά ο Ατρόμητος είναι αλήθεια πως έκανε πολύ καλή δουλειά και στα δύο παιχνίδια, ειδικά αμυντικά. Σήμερα νομίζω πως θα έπρεπε να προσπαθήσουμε όλοι παραπάνω. Δυστυχώς δεχθήκαμε κι ένα φοβερό γκολ από το πουθενά, εκεί που δεν κινδυνεύαμε αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ξανά από εμένα ένα συγνώμη στον κόσμο του Παναθηναϊκού που φέτος δυστυχώς τον έχουμε πικράνει πολλές φορές κι από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε για ό,τι μας έχει μείνει και να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να πάρουμε την 1η θέση στα πλέι οφ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κυρίαρχος στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ!!


Κυρίαρχος στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ

Την έκτη φετινή του νίκη επί του Άρη πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 σετ και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Πέρασαν τα φαβορί και στα υπόλοιπα ματς.

Πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών πήρε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε 3-0 σετ του Άρη στο «Παλατάκι».
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές στην σύνθεσή τους, με τον Δικέφαλο να κυριαρχεί πλήρως και να περνάει στα προημιτελικά.

Εμφατική νίκη πήρε ο Ηρακλής επί της Νίκης Αιγινίου με 3-0 σετ και σχεδόν χωρίς αντίσταση προκρίθηκε, ενώ σκούρα τα βρήκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που επικράτησε δύσκολα στο τάι μπρέικ της Ορεστιάδας.

Στο ντέρμπι της Volleyleague, η Ορεστιάδα πανηγύρισε στο πρώτο και στο τρίτο σετ, με τον Εθνικό να ισοφαρίζει και τις δύο φορές. Στο τάι μπρέικ έγινε μεγάλη μάχη με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να παίρνει τελικά την πρόκριση.

Επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε στο κρίσιμο σημείο ο Παμβοχαϊκός με 3-1 επί του Κύζικου. Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το δεύτερο σετ, με την ομάδα της Βόχας να κάνει το 1-0 μετά από θρίλερ που ολοκληρώθηκε στο 34-32 και τον Κύζικο να ισοφαρίζει εύκολα. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και πανηγύρισαν τη νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Γ' φάσης:
Τετάρτη 10/2
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-3
(25-22, 16-25, 19-25, 22-25)

Καλαμάτα - Παναθηναϊκός 0-3
(21-25, 14-25, 17-25)

ΔΑΣ Δραπετσώνας - Γ.Σ.Λαμία 1-3
(25-19, 17-25, 26-28, 15-25)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδα 3-2
(20-25, 25-8, 21-25, 25-22, 15-12)

Κύζικος - Παμβοχαϊκός 1-3
(34-32, 19-25, 16-25, 16-25)

Νίκη Αιγινίου- Ηρακλής 0-3
(12-25, 13-25, 13-25)

ΠΑΟΚ-Άρης 3-0
(25-19, 25-19, 25-18)

Πέμπτη 11/2
Κηφισιά-Φοίνικας Σύρου (17.30 – ΕΡΤ2)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατηφόρα δίχως τέλος!!


Κατηφόρα δίχως τέλος

Μέγα κάζο υπέστη η Μπορντό καθώς αποκλείστηκε εντός έδρας από τη Ναντ με 4-3, δεχόμενη δύο γκολ στη δεύτερη παράταση και η τραγική της πορεία μετά το πρωτάθλημα συνεχίστηκε και στο Κύπελλο Γαλλίας.

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει φέτος η Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι μετά την πολύ κακή τους πορεία στο πρωτάθλημα, συνέχισαν τις τραγικές εμφανίσεις στο Κύπελλο και έμειναν εκτός θεσμού στη φάση των «16», αφού ηττήθηκαν εντός έδρας στην παράταση με σκορ 4-3 από τη Ναντ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6' με τον Μπαμού αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κριβεγί στο 22' και έκαναν την ανατροπή στο 51' με τέρμα του Πιγόγκο Πόκο. Ωστόσο, οι παίκτες της Ναντ «απάντησαν» στο 66' με τον Σίγκπορσον και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, η Μπορντό έκανε το 3-2 με τον Μάλκομ στο 98' αλλά η Ναντ έφερε... τούμπα το ματς με δύο γκολ στο τελευταίο εξάλεπτο. Αρχικά, στο 114' ο Αουντέλ έκανε το 3-3 και στο 118' ο Μπεντόγια έκανε την απόλυτη ανατροπή χαρίζοντας την πρόκριση στην Ναντ.

Σε αντίθεση με τη Μπορντό, η Σεντ Εντιέν γλύτωσε το κάζο και απέκλεισε έστω και στην παράταση την Τρουά με σκορ 2-1. Για τους νικητές άνοιξε το σκορ στο 62' ο Τανανέ και το 2-1 διαμόρφωσε στην παράταση (107') ο Μοπάι. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 78', ο Νιβέτ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και είχε στείλει το ματς στην παράταση.

Τέλος, η Λοριάν είχε ένα εύκολο απόγευμα, επικρατώντας 4-0 στην έδρα της Σαρέ Ουνιόν. Ο Ζινό πέτυχε δύο τέρματα στο 51' και το 89', ενώ από ένα γκολ σκόραραν οι Φοφανά (74'), Μπαρθελμέ *Πηγή: sport-fm.gr*