Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος!!


Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγες ώρες πριν από τον αγώνα στην Τούμπα.

#8 σεζόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Δικέφαλο να έχει πέντε προκρίσεις και την ομάδα της Νέας Σμύρνης να προχωρά τις άλλες τρεις.

#5 από τις οχτώ περιόδους η κόντρα τους ήταν για τα προημιτελικά του θεσμού και εκεί ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο με τέσσερις προκρίσεις έναντι μιας του Πανιωνίου και αυτή στη διαδικασία της παράτασης σε αγώνα μέσα στη Νέα Σμύρνη την σεζόν 1988-89, όταν οι Κυανέρυθροι τελικά έφτασαν μέχρι τον τελικό του θεσμού, όπου ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό.

#15 αναμετρήσεις έχουν γίνει μεταξύ τους στο Κύπελλο Ελλάδος μαζί με αυτή του πρώτου γύρου της φετινής διοργάνωσης και μόλις σε μια ακόμη είχε εμφανιστεί η ισοπαλία με 1-1. Αυτό ήταν στο ακριβώς προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι για τον θεσμό, την σεζόν 1997-98 στην Τούμπα, όπου αυτή η ισοπαλία έδωσε την πρόκριση στον Πανιώνιο που είχε κερδίσει το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη.

#Στις 18 Μαρτίου 1998 ο Δημήτρης Ναλιτζής είχε ανοίξει το σκορ στο 23ο λεπτό για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και το 1-1 του Ζήση Βρύζα στο 82ο λεπτό δεν ήταν αρκετό για τον Δικέφαλο που είχε ηττηθεί με 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με γκολ του Λεωνίδα Βόκολου. Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο Πανιώνιος κατάφερε να προκριθεί μέσα στην Τούμπα, αφού στις τρεις προηγούμενες κόντρες τους που κρίθηκαν στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο.

#Ο Πανιώνιος κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση στην ιστορία των αναμετρήσεων του με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στις τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι, αφού ο Δικέφαλος στις τέσσερις πρώτες κόντρες τους από το 1955 μέχρι και το 1982 μετρούσε τέσσερις στις τέσσερις προκρίσεις. Στα τέσσερα που ακολούθησαν ο Πανιώνιος προκρίθηκε τις τρεις.

#6 φορές ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί να υπερασπιστεί το 1-1 σε διπλούς αγώνες και κατάφερε τις 4 από αυτές να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις πέντε από αυτές στη ρεβάνς του 1-1 ήταν γηπεδούχος και κατάφερε να προκριθεί στις τέσσερις από αυτές. Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να τον αποκλείσει μετά από εκτός έδρας 1-1 ήταν ο Απόλλων Σμύρνης την σεζόν 1995-96 που επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα. Ο άλλος αποκλεισμός ήταν την σεζόν 1993-94 όταν ο Άγιος Νικόλαος πήρε 1-1 στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα και η ομάδα της Κρήτης προκρίθηκε με την λευκή ισοπαλία στο Λασίθι.

#Οι πέντε προκρίσεις μετά το εκτός έδρας 1-1 ήταν το 2010-11 με τον Ολυμπιακό (1-0), το 2003-04 με το Αιγάλεω (1-0), το 2000-01 με τον Άρη (2-0) και το 1983-84 με την Αναγέννηση Άρτας (3-0).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: