Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Λέοναρντ, όπως λέμε… Τζόρνταν!!


Λέοναρντ, όπως λέμε… Τζόρνταν

Ακούγεται ιεροσυλία, αλλά κάπως έτσι συνέβη. Με ένα buzzer-beater του Λέοναρντ που έμοιαζε με το περίφημο «The Shot» του Μάικλ Τζόρνταν στη Γιούτα το 1998, οι Σπερς πέρασαν από το Ορλάντο.

Ο Καουάι Λέοναρντ δεν είναι Τζόρνταν. Οι Μάτζικ δεν είναι οι (τότε) Γιούτα Τζαζ και οι Σπερς δεν είναι οι (τότε) Μπουλς.

Και φυσικά ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου δεν έχει καμία σχέση με τελικούς του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά ο τρόπος που πέρασαν τα "σπιρούνια" από το Ορλάντο θύμισε κάτι από Μάικλ Τζόρνταν.

Αφού είχε βάλει λοιπόν 27 πόντους και είχε ηγηθεί μιας μεγάλης ανατροπής για το Σαν Αντόνιο (που είχε μείνει πίσω μέχρι και 14 πόντους) ο Λέοναρντ πήρε την τελευταία επίθεση. Και με ένα buzzer-beater που έφερε στο μυαλό το περίφημο σουτ του «Air» το 1998 στη Γιούτα, έδωσε τη νίκη με 98-96.








Την ίδια ώρα που ο Λέοναρντ έκανε όργια στο Ορλάντο, Σέλτικς και Κλίπερς έκαναν… ευτυχισμένο όποιον παρακολουθούσε το μεταξύ τους παιχνίδι. Σε ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο με βασικούς μονομάχους τους Αϊζάια Τόμας και Κρις Πολ (36 και 35 πόντους αντίστοιχα), η ομάδα της Βοστώνης κατάφερε να πανηγυρίσει τεράστια νίκη με 139-134 στην παράταση.

Αντίθετα, οι Καβαλίερς δεν πανηγύρισαν ιδιαίτερα την επικράτησή τους επί των Λέικερς (120-111). Κι αυτό διότι έχασαν τον Κέβιν Λοβ. Πριν το κοινό του Κλίβελαντ υποκλιθεί τελευταία φορά στον Κόμπε Μπράιαντ (που είχε θερμό εναγκαλισμό κατά την αποχώρησή του με τον Λεμπρόν Τζέιμς) ο 27χρονος φόργουορντ γέμισε ανησυχία τους Καβς. Γιατί αποχώρησε τραυματισμένος στο ίδιο σημείο (αριστερό ώμο) που τον άφησε μήνες έξω μετά τα περσινά πλέι-οφ.

Κατά τ’ άλλα, το χθεσινό ήταν ένα ακόμα… βράδυ στη δουλειά για τους Κάρι και Τόμπσον. Με τους «splash brothers» να σημειώνουν μαζί 50 πόντους (26 και 24 αντίστοιχα) οι Γουόριορς ξεπέρασαν με 112-104 το εμπόδιο των Σανς. Το highlight του αγώνα πάντως το προσέφερε η ομάδα του Φίνιξ, όταν οι Μόρις και Γκούντγουιν πήγαν να παίξουν μπουνιές κατά τη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ.

Όσο για τους Χοκς, πέρασαν επίσης… βίαια από το Σικάγο, παρασέρνοντας με 113-90 τους Μπουλς. Με οκτώ παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, τα «γεράκια» εκμεταλλεύτηκαν άψογα τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων και υποχρεώνοντάς τους σε μια ακόμα ήττα το τελευταίο διάστημα, ξεπέρασαν το διπλό κάζο που είχαν υποστεί από τους Μάτζικ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Μπλέιζερς συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις λυγίζοντας 116-113 τους Ρόκετς, οι Πέλικανς τερμάτισαν το σερί (7-0) των Τζαζ με 100-96 και οι Γκρίζλις έκαναν πλάκα στους Νετς μέσα στο Μπρούκλιν (109-90). Σαν τυφώνας πέρασαν και οι Χόρνετς από την Ιντιάνα (117-95), με δυσκολία άλωσαν τη Φιλαδέλφεια οι Κινγκς (114-110), ενώ οι Νάγκετς πήραν σπουδαίο διπλό με 103-92 στο Ντιτρόιτ. Όσο για την έκπληξη της βραδιάς, την έκαναν οι Τίμπεργουλβς, που καθάρισαν τους φορμαρισμένους Ράπτορς με 117-112.

inner

inner

inner

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: