Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πρίφτης: «Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους»


Πρίφτης: «Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους»

Ως μια ωραία εμπειρία χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης τη συμμετοχή του Άρη στο φετινό Euro Cup μετά τη νίκη επί της Αρμάνι.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πορεία τους στη διοργάνωση, αφού θεωρεί πως στάθηκαν με αξιοπρέπεια και στις δυο φάσεις. Στάθηκε στο γεγονός πως νίκησαν σπουδαίους αντιπάλους με μεγαλύτερα μπάτζετ και ζήτησε συγκέντρωση για τα ματς της Basket League. Στάθηκε στις ευκαιρίες για την πρόκριση στους «16», στην απειρία των παικτών του σε μερικές περιπτώσεις και τη στελέχωση του ρόστερ από το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για όλη αυτή την πολύ όμορφη και αξιοπρεπή διαδρομή που κάναμε φέτος στην Ευρώπη. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, που περπατήσαμε όλοι μαζί. Ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές, ελάχιστα ματς, όπως ήταν το παιχνίδι με την Αρμάνι, σε όλες τις αναμετρήσεις, όπου κι αν πήγαμε, σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και πολλές φορές ίσως και κάτι παραπάνω.

Νομίζω ότι κάναμε και κάποιες υπερβατικές νίκες, έχοντας απέναντί μας ομάδες και παραδοσιακές και πολύ έμπειρες και πολύ ακριβές και όλα αυτά που δείχνουν πως οι αντίπαλοί μας ήταν θεωρητικά πιο δυνατοί από εμάς. Φυσικά και υπάρχει ένα κρίμα που, ουσιαστικά, χάσαμε την πρόκριση όχι για μια νίκη, αλλά για ένα σουτ, ένα λάθος ή για μια στιγμή. Αυτό, όμως, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να αφαιρέσει το "μπράβο" από αυτά τα παιδιά και αυτή την ομάδα που αγωνίστηκε σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε πλέον στο "κυρίως πιάτο", στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η αλληλουχία των παιχνιδιών θα είναι σε ευρωπαϊκό ρυθμό. Κάθε τρεις μέρες θα έχουμε παιχνίδι. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, να εστιάσουμε εκεί και να δουλέψουμε καλύτερα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που, σε αυτή την διαδρομή και εντός και εκτός έδρας, είχαμε τη συμπαράστασή του. Αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας.

Κάθε μέρα που ζεις, μαθαίνεις... Μαθαίνεις, κυρίως, να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου, να είσαι ψύχραιμος και να ελέγχεις τον ενθουσιασμό σου σε νίκες και την απογοήτευσή σου σε ήττες. Νομίζω πως για όλους μας ήταν μια καλή εμπειρία και ένα καλό πρώτο βήμα μετά από τρία χρόνια μακριά από την Ευρώπη. Το πρώτο βήμα θεωρώ πως το κάναμε με αξιοπρέπεια, "κλείνοντας" σήμερα με μια εμφατική νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που όπως είδατε σήμερα, ανεξάρτητα με το ότι δεν είχε κίνητρο, έπαιξε το παιχνίδι πολύ δυνατά. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια, ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα που πήγε να βάλει καλάθι. Από κει και πέρα, αυτό δείχνει πως η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική, άσχετα με το κίνητρο των δύο βαθμών ή όχι.

Αναμφίβολα, είχαμε τρεις ευκαιρίες. Τρεις που δεν εστιάζονται σε μία φάση μόνο... Το παιχνίδι στην Αλμπα στο τελευταίο δίλεπτο-τρίλεπτο, όπου θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε μια διαφορά τέτοια που να μας επιτρέψει να έχουμε εδώ το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμία. Στο εντός με την Αλμπα, είχαμε την ευκαιρία με ένα σουτ στο τέλος που, αν έμπαινε, θα ήταν τα πράγματα αλλιώς. Και, φυσικά, ο αγώνας με τη Νεπτούνας, όπου δύο τρεις φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα, δυστυχώς για εμάς αρνητικά, αλλά έτσι είναι το σπορ.

Φυσικά, όταν τα σκέφτομαι αυτά λέω 'κρίμα', αλλά και από την άλλη λέω και ένα "δόξα τω Θεώ". Και αυτό, γιατί αν θυμηθώ το πως ήταν το μυαλό όταν ξεκινούσε η ευρωπαϊκή διαδρομή, να σας πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ήμουν πιο μαζεμένος. Ελάχιστοι από εμάς είχαν εμπειρία. Και όσοι είχαν, είχαν μικρή. Ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ και όχι ως πρωταγωνιστές.

Ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε με έντονο κίνητρο και το στοιχείο της "δίψας". Άρα, ναι μεν υπάρχει το κρίμα, αλλά υπάρχει και το δόξα τω Θεώ, γιατί κάναμε μια πολύ καλή πορεία και αυτό είναι μεγάλο κέρδος και για την ομάδα και ατομικά για τον καθένα μας. Με νεαρή και άπειρη ομάδα, η προπόνηση που δεν κάνουμε κατά τη διάρκεια, επειδή είχαμε δύο ματς την εβδομάδα, μας έλειπε. Σίγουρα, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Να προπονηθούμε και να βελτιώσουμε τον κάθε παίκτη ατομικά, να βάλει περισσότερα στοιχεία στο ατομικό του παιχνίδι και όλα αυτά να ενταχθούν στο ομαδικό.

Βέβαια, για ακόμη δύο εβδομάδες θα έχουμε τον ευρωπαϊκό ρυθμό, καθώς θα παίζουμε κάθε δύο τρεις μέρες. Θα μας βοηθήσει να
ξεκουραστούμε. Ο παίκτης πρέπει να ξεκουράζεται για να αποδώσει στην προπόνηση και στο παιχνίδι. Φυσικά, όλα αυτά μετά από δεκαπέντε μέρες.

Είμαι αρκετά νέος για να κάνω κάτι τέτοιο απέναντι σε ένα προπονητή που έχει τόσα χρόνια στα γήπεδα. Θεώρησα πως δεν θα σεβόμουν τον εαυτό μου αν έπαιρνα τάιμ άουτ. Μπήκα λίγο στον πειρασμό, αλλά κυριάρχησε ο καλός μου εαυτός... Έχει να κάνει με εμένα αυτό, όχι με τον αντίπαλο για αυτό και πιστεύω πως έπραξα σωστά.

Σε κάθε ρόστερ υπάρχουν κάποια δεδομένα το καλοκαίρι. Με βάση αυτά, το φτιάχνεις. Προσωπικά, έχω αποδείξει πως ότι κάνω το κάνω με πολύ σκέψη και ανάλυση και, φυσικά, και με λάθη. Γιατί, δεν μπορείς να είσαι 100% εύστοχος με ότι κάνεις. Όμως, εκεί έρχεται να μπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης και της πίστης με την οποία περιβάλλεις αυτό που σκέφτηκες να φτιάξεις το καλοκαίρι και κατά πόσο όλο αυτό το διοχετεύεις στην ομάδα. Αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο συστατικό.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Τσούπκοβιτς και όλοι οι παίκτες προπονούνται, έχουν καλή νοοτροπία και, όταν χρειάζεται, είναι έτοιμοι. Με χαροποιεί το ότι παίζει καλά και βοηθά την ομάδα και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Γιατί, κατά καιρούς, και άλλοι παίκτες που έχουν δεχτεί κριτική ή αρνητική ‘αύρα’ από την εξέδρα, τον Τύπο και γενικά τον περίγυρο της ομάδας, κάτι που αγγίζει όλους μας, έχουν βοηθήσει».

Ο Γιασμίν Ρέπεσα τόνισε πως: «Συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε καλύτερα απόψε και άξιζε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, επιθετικά ήμασταν καλοί, πετύχαμε 47 πόντους, αλλά κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, επηρεαστήκαμε από την κούραση, κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα.

Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τα τάιμ άουτ. Στο πρώτο ματς, κάθε πόντος ήταν σημαντικός. Ο Άρης αποκλείστηκε επειδή έχασε με περισσότερους πόντους εκτός από την Αλμπα. Είναι διαφορετικό το κοουτσάρισμα κάθε αγώνα. Απόψε, με όση διαφορά κι αν νικούσε, για τον Άρη ήταν το ίδιο. Μιλώντας για fair play, δεν ξέρω τι θέλετε να πείτε. Είμαι είκοσι χρόνια στην Ευρωλίγκα και ποτέ δεν ήμουν λάθος απέναντι σε συνάδελφό μου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: