Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό είναι το super bowl του Ολυμπιακού!!


Αυτό είναι το super bowl του Ολυμπιακού

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης των παικτών του Ολυμπιακού είναι η πρώτη μάχη των Πειραιωτών με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, στις 18 του Φλεβάρη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η μπάλα που παραπέμπει σε “πεπόνι” δεν είναι του γούστου μας, αλλά περί...ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Επειδή όμως πριν από λίγες μέρες ο πλανήτης ασχολήθηκε με το συμπαθέστατο Ντένβερ που πήρε τον τίτλο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ας πούμε κι εμείς δυο λόγια για το super bοwl του Ολυμπιακού.

Η αναφορά μας δεν έχει να κάνει με το σαββατιάτικο ντέρμπι των πρωταθλητών κόντρα στην ΑΕΚ, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο ματς. Είναι όμως πασιφανές πως το κυρίαρχο θέμα συζήτησης των παικτών του Ολυμπιακού είναι η πρώτη “μάχη” των Πειραιωτών με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, στις 18 του Φλεβάρη.

Το super bowl για τον Ολυμπιακό είναι αυτό το παιχνίδι καθώς αν οι “ερυθρόλευκοι” καταφέρουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, θα έχουν κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι επίσης ξεκάθαρο με βάση και τα όσα σκέφτεται ο Σίλβα, πως ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού θα παρατάξει την εντεκάδα του ντέρμπι έχοντας στο μυαλό του και τον μεγάλο αγώνα με τους Βέλγους στο “Βάντεν Στοκ”.

Δεν είναι τυχαίο που ο Σίλβα σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Ντομίνγκες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για να είναι ξεκούραστος ο Φορτούνης στο Βέλγιο. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Πορτογάλος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Σεμπά στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών κόντρα στην ΑΕΚ, για να πάρει “ανάσες” ένας εκ των Πάρντο – Ντουρμάζ. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να την αφήσει να πάει χαμένη.

Η αντίπαλος του στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Έχει πολλά αγωνιστικά (και άλλα) θέματα τα οποία καλείται να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό ο Ολυμπιακός και αν μη τι άλλο οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δείξει πως διαθέτουν τις ικανότητες να πετύχουν το στόχο τους.

Κανείς φυσικά δε λέει πως οι πρωταθλητές δε θα “κατέβουν” στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουν. Είναι όμως ξεκάθαρο πως το πολύ μεγάλο ματς για τον Ολυμπιακό είναι αυτό κόντρα στους Βέλγους και οι “ερυθρόλευκοι” του Μάρκο Σίλβα μπορούν να πάρουν το “εισιτήριο” για τη φάση των “16” της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αν είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: