Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Καλό αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Ιορδανίδης και μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με την Φιορεντίνα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι με την Φιορεντίνα:
«Η Φιορεντίνα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το έδειξε στη Τούμπα. Ήρθε με ελλείψεις και ήταν καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και αν κερδίσει μετά και την Γκινγκάμπ θα έχει προβάδισμα να προκριθεί. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ακόμα και με μια ισοπαλία θα είμαστε ευχαριστημένοι».
Για τις απώλειες του ΠΑΟΚ:
“Μια ομάδα δεν έχει 15 παίκτες. Όλο το δυναμικό ανήκει στην ομάδα και ο υγιής ανταγωνισμός τους κάνεις όλους καλύτερους. Ο ΠΑΟΚ είναι σε 3 διοργανώσεις και δεν μπορεί να παίζει συνέχεια. Για εμένα πρωτεύον στόχος είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Σίγουρα είναι σημαντικό το παιχνίδι με την Φιορεντίνα αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ; Ο πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Μεσολαβεί ένας μήνας όπου θα κριθούν αρκετά πράγματα. Σήμερα, θα μπουν κάποια παιδιά που πρέπει να δείξουν πως δίκαια φοράν τη φανέλα του ΠΑΟΚ».
Για τους παίκτες που θα δοκιμαστούν:
«Ο προπονητής πρέπει να δει μέχρι που μπορούν οι ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Βλέπουμε μια σταθερότητα μια μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα παιχνίδια και αυτό με ευχαριστεί».
Για τη πιθανή μη χρησιμοποίηση του Κλάους:
«Είναι γρίφος αλλά ένας παίκτης δεν κάνει μια ομάδα. Το να ξεκουράσει τον Αθανασιάδη θα είναι στα θετικά για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν μπορεί ο Κλάους να παίζει συνέχεια καθώς είναι και στην Εθνική. Υπάρχει πολύ δρόμος και χρειάζεται το ροτέισον. Πρέπει να υπάρχουν 26 ισάξιοι παίκτες μέσα σε ένα κλίμα υγειούς ανταγωνισμού».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ποινική δίωξη για Κόντη, μάνατζερ και άλλους έξι στον Άρη!

Από το γραφείο του ανακριτή και του Εισαγγελέα θα περάσουν έξι πρώην μέλη του ΔΣ του Άρη, ο Γιάννης Κόντης και δύο μάνατζερ, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη για Κόντη, μάνατζερ και άλλους έξι στον Άρη
Η δικογραφία για τις περιπτώσεις Σιστόν, Γκρασιάν, Βλοντάρτσικ, Πίτου Γκαρσία στον Άρη… αγγίζει έξι πρώην μέλη του ΔΣ, τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή, Γιάννη Κόντη, όπως και δύο μάνατζερ, καθώς έγιναν σήμερα γνωστά τα ονόματα τους.

Πρόκειται για τους κ.κ. Αθανασιάδη, Ζαμπέτα, Βαλογιώργη, Μπεκιάρη, Τσαμπάζη, Σαρρή που αποτελούσαν τότε το ΔΣ, αλλά και τους εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, Φωτίου, Άνταμτσικ που εμπλέκονται σε Πίτου Γκαρσία και Βλοντάρτσικ αντίστοιχα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «μυστικά» και ο ενθουσιασμός του Κόλκα!!

Το πλάνο ανάπτυξης των ακαδημιών της Αϊντχόφεν ανέλυσε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ο Γιόνας Κόλκα. Ο άλλοτε άσος του τριφυλλιού έδειξε ενθουσιασμένος απ’ το επίπεδο των φυτωρίων του συλλόγου.

Η αναμενόμενη συνάντηση του Γιόνας Κόλκα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού έλαβε χώρα σήμερα στο Κορωπί!

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και παρουσία του Τάκη Φύσσα, ο Φινλανδός ανέλυσε στους πράσινους το πλάνο ανάπτυξης ακαδημιών της Αϊντχόφεν, το οποίο μάλιστα βρίσκει αρκετές ομοιότητες με το αντίστοιχο του τριφυλλιού.

Η παλιά δόξα της ομάδας είχε και τετ-α-τετ με τους Γιάννη Σαμαρά και Χενκ Χέρντερ, με τους οποίους συνομίλησαν για αρκετή ώρα πάνω σε θέματα δομής.

Αυτό ήταν το πρώτο… βήμα της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους, ενώ είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να υπάρξει κάποιο τουρνουά είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ολλανδία μεταξύ των ομάδων που έχουν ήδη «σχέση» με την Αϊντχόφεν. Μάλιστα, στο μέλλον θα υπάρξουν περαιτέρω ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πάντως ο Κόλκα έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των «φυτωρίων» του «τριφυλλιού» και παράλληλα σχολίαζε ενθουσιασμένος την παρουσία τόσων πολλών πρώην παικτών σε καίρια πόστα, μετά την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, και στην ακαδημία! *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες του Αστέρας-Τότεναμ!!

Ο Φακούντο Πάρα θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στην Τότεναμ. Με τον Χάρι Κέιν θα παίξει η αγγλική ομάδα.

Οι ενδεκάδες του Αστέρας-Τότεναμ
Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα που προτίμησε ο Στάικος Βεργέτης για την αναμέτρηση με την Τότεναμ για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ο Φακούντο Πάρα θα παίξει μπροστά, ενώ είχε φανεί από τις προηγούμενες ημέρες ότι θα μείνει στον πάγκο ο Μπαράλες.

Ο Χάρι Κέιν θα είναι ο επιθετικός των «σπυρουνιών», καθώς έχει μείνει εκτός αποστολής ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και ο Ρομπέρτο Σολδάδο θα είναι εναλλακτική επιλογή.

Οι ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάσα, Ρόλε, Πάρα.

Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Κυριακόπουλος, Φερνάντες, Μπαράλες, Μπακασέτας, Μπαντιμπανγκκά, Γιαννιώτας.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Βορμ, Ντάιερ, Ντέιβις, Φερτόνχεν, Φάζιο, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Λαμέλα, Τάουσεντ, Έρικσεν, Κέιν.
Στον πάγκο οι: Μακγκρι, Ρόουζ, Κίρικες, Παουλίνιο, Τσαντλί, Μέισον, Σολδάδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον πάγκο με Αϊντχόφεν ο Μπεργκ!!

Δεν θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αϊντχόφεν ο Μάρκους Μπεργκ. Διαβάστε ποιους επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου.

Στον πάγκο με Αϊντχόφεν ο Μπεργκ
Με δύο επιθετικούς, όχι όμως τον Μάρκους Μπεργκ, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αϊντχόφεν στο ματς για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Τελικά, ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Σουηδό, έχοντας προφανώς την πρόθεση να τον χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Στιλ, τους Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο. Σίλντενφελντ, Μέντες στην άμυνα και από εκεί και πέρα η διάταξη… παίζεται και θα φανεί στο γήπεδο.

Λογικά όμως, μάλλον πρόκειται για 4-3-1-2, με τριάδα στα χαφ τους Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς και τον Ατζαγκούν πίσω από τους δύο επιθετικούς (Καρέλη και Πέτριτς), εκτός και αν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πάει σε 4-3-2-1 με μοναδικό κλασικό προωθημένο τον Πέτριτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιορεντίνα και... προϊστορία απέναντι στον ΠΑΟΚ!!

Εκτός από την Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και την δυσμενή παράδοση που διατηρεί απέναντι σε ιταλικές ομάδες.

Φιορεντίνα και... προϊστορία απέναντι στον ΠΑΟΚ
Η ήττα στην Τούμπα από την Φιορεντίνα έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η προϊστορία πάντως δεν είναι με το μέρος του, όταν έρχεται αντιμέτωπος με ιταλικές ομάδες. Ο απολογισμός είναι μόλις μια νίκη σε έντεκα αναμετρήσεις.

Δείτε τα στατιστικά και τα στοιχεία που παρουσιάζει το "paokfc.gr" ενόψει του αγώνα με τους «βιόλα».

Αναλυτικά:

«#11 αναμετρήσεις με ιταλικές ομάδες έχει ο ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης χωρίς να υπάρχει και η καλύτερη συγκομιδή, αφού μετρά μόλις μια νίκη εντός και εκτός έδρας, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και επτά φορές έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

#9 Νοεμβρίου 2000 ήταν η αναμέτρηση με την Ουντινέζε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του κυπέλλου UEFA εκείνης της χρονιάς. Ο Πατρίτσιο Καμπς είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 73ο λεπτό και στην παράταση ο Καμπς (102?) και ο Φρούσος (108?) τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση. Αυτή είναι και η μοναδική αναμέτρηση με ιταλική ομάδα που έγινε Νοέμβριο για τον ΠΑΟΚ.

#72 αγώνες στο κύπελλο UEFA έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που είναι στην τρίτη θέση όλων των εποχών, αλλά πολύ μακριά από τους δύο πρώτους Μπέργκομι (96) και Ροστ (90). Ο 33χρονος επιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο με γκολ στις 30 Σεπτεμβρίου 1999 όταν μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Λοκομοτίβ Τιφλίδας στην Τούμπα. Συνολικά σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 96 συμμετοχές με 30 γκολ.

#5 διαφορετικές ιταλικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης, αφού μέχρι τώρα έχει βρεθεί δύο φορές στο δρόμο του η Ουντινέζε, ομάδα που είναι η μοναδική που έχει αποκλείσει την σεζόν 2000-01 στο κύπελλο UEFA.

#7 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες μετράει η Φιορεντίνα σε ομίλους διοργανώσεων της UEFA. Τελευταία φορά είχε ηττηθεί από την Λυών στις 25 Νοεμβρίου του 2008 με σκορ 1-2 στο Αρτέμιο Φράνκι. Έκτοτε μετράει 3 νίκες στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2009/2010 κόντρα σε Λίβερπουλ, Ντέμπρετσεν και Λυών, τρεις νίκες στους ομίλους του Europa League του 2013/2014 κόντρα σε Πάσος Φερέιρα, Παντούρι και Ντνιέπρ και μία νίκη για την εφετινή διοργάνωση κόντρα στη Γκινγκάμπ με σκορ 3-0».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χέντριξ: «Ωραίο να παίζεις στην Ελλάδα»

Την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ανυπομονεί να γνωρίσει ο Γιόριτ Χέντριξ, ο οποίος ενδέχεται να είναι απόψε στο αρχικό σχήμα της Αϊντχόφεν.

Χέντριξ: «Ωραίο να παίζεις στην Ελλάδα»
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο αποψινός αγώνας για τον Παναθηναϊκό με την Αϊντχόφεν για την 4η αγωνιστική του Europa League, σε ένα παιχνίδι που σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού».

Αυτή την ατμόσφαιρα επιθυμεί να ζήσει από κοντά και ο 19χρονος μέσος της PSV, Γιόριτ Χέντριξ, ο οποίος έκανε δηλώσει για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν έχω παίξει ποτέ στην Ελλάδα. Νομίζω όμως ότι οι οπαδοί κάνουν αρκετό θόρυβο. Είναι ωραίο να παίζεις ποδόσφαιρο με μία ατμόσφαιρα, αλλά θα ελπίζαμε να παίξουμε σε ένα ήσυχο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο νεαρός άσος και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή ακολουθεί το παιχνίδι με την Χέρακλες, αλλά ο προπονητής αποφασίζει τι θα κάνει. Ελπίζω ότι μέσω της απόδοσής μου, δεν θα μείνω ξανά έξω. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε όμως μόνο τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να μπορέσω να επιστρέψω δριμύτερος».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Ακουιλάνι και Σάβιτς η Φιορεντίνα!!

Ο Ακουιλάνι, που έγινε πατέρας, και ο Σάβιτς αποκλείστηκαν τελευταίοι από την αποστολή της Φιορεντίνα εν όψει ΠΑΟΚ.

Χωρίς Ακουιλάνι και Σάβιτς η Φιορεντίνα
Δύο απουσίες έχει η αποστολή της Φιορεντίνα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που ανακοίνωσε ο Βιντσέντζο Μοντέλα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι που έγινε πατέρας και πήρε ειδική άδεια και ο Στέφαν Σάβιτς, πιθανότατα για να πάρει ανάσες, έμειναν εκτός πλάνων των «βιόλα». Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι λόγω σοβαρών τραυματισμών οι Ρόσι και Μπερναντέσκι.

Αναλυτικά η αποστολή: Νέτο, Ταταρουσάνου, Λετσερίνι (τερματοφύλακες), Ρίτσαρντς, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Πακουάλ, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μαντσίνι (αμυντικοί), Μαρίν, Κουαδράδο, Πισάρο, Βάργκας, Μπαντέλι, Μπόρχα Βαλέρο, Ίλιτσιτς, Κούρτιτς, Λατσάρι (μέσοι), Μπαμπακάρ, Γκόμεζ (επιθετικοί).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπούι: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Στα σημεία που θα κριθεί η σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν αναφέρθηκε ο Ουασίμ Μπούι, ο οποίος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

Μπούι: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες»
«Ένα μικρό λάθος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο παιχνίδι, είτε για καλό είτε για κακό», τόνισε ο Ουασίμ Μπούι εν όψει του αποψινού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος μέσος υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί στην άμυνα και, αν πιέσουμε ψηλά και τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός άσος στο match program του «τριφυλλιού»

Η Αϊντχόφεν είναι ολλανδική ομάδα, εσύ είσαι Ολλανδός, οπότε η... προφανής ερώτηση έχει να κάνει με την αντίπαλο σας. Περιέγραψε την μας λίγο…

«Έχουν καλή ομάδα. Είναι πρώτη στο Πρωτάθλημα με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Άγιαξ. Συνήθως παίζει με 4-3-3, αλλά αφήνει χώρους στον αντίπαλο γιατί έχει στο μυαλό της την επίθεση, που είναι το μεγάλο “όπλο” της. Από την άλλη είναι άπειρη, με πολλούς νεαρούς παίκτες, χωρίς “παραστάσεις”. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουμε προσέξει με τη βοήθεια του προπονητικού τιμ και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν να την “αφοπλίσουμε” σήμερα!».

Με δεδομένο ότι δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από το πρώτο παιχνίδι, υπάρχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τις δυο ομάδες. Τι πιστεύεις ότι θα κρίνει το νικητή του σημερινού αγώνα;

«Οι λεπτομέρειες, φίλε (σ.σ. στα ελληνικά). Πάντα αυτές παίζουν ρόλο στα μεγάλα παιχνίδια, στο υψηλότερο επίπεδο! Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί στην άμυνα και, αν πιέσουμε ψηλά και τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία, να “χτυπήσουμε”. Ένα μικρό λάθος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο παιχνίδι, είτε για καλό είτε για κακό, κι αυτό πρέπει να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας».

Το γεγονός ότι ο αποψινός αγώνας είναι… doordie για την ευρωπαϊκή συνέχεια του Παναθηναϊκού, σας αγχώνει ή σας… πωρώνει;

«Θα έλεγα ότι μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη θέληση για να καταφέρουμε να κερδίσουμε απόψε! Ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά αυτό μας “ατσαλώνει”. Άλλωστε, παίζουμε σε ένα μεγάλο Σύλλογο και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν!».

Παρότι όλοι ξέρουν το πόσο «καυτή» έδρα είναι το «Απόστολος Νικολαϊδης», βλέπουμε ότι στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια έχετε υποστεί δυο ήττες. Πως το εξηγείς και πως θα αλλάξει αυτό;

«Ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε πάντως είχαμε καλή εικόνα, για κάποια ώρα. Η Σταντάρ στάθηκε τυχερή, ενώ η Ντιναμό έχει αρκετή ποιότητα για να μας κερδίσει και δεν φτάνει πάντα μόνο η έδρα... Από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω ότι μου αρέσει να παίζω μπροστά στους οπαδούς μας, μας δίνουν μεγάλη δύναμη! Πως θα αλλάξει; Είναι απλό, πρέπει να έρθουν νίκες (σ.σ. γέλια)».

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι γεγονός ότι βλέπουμε έναν… άλλο Ουασίμ! Τι έπαιξε ρόλο για την «μεταμόρφωσή» σου αυτή;

«Πάντα τον πρώτο καιρό πρέπει να συνηθίσεις τους συμπαίκτες και τους προπονητές σου και εκείνοι εσένα. Αυτό συνέβη και με εμένα, τίποτα περισσότερο… Από εκεί και πέρα, από την πρώτη στιγμή προσπάθησα πολύ, δούλεψα στις προπονήσεις και σταδιακά ανέβασα την απόδοσή μου. Πάντως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επειδή τελευταία πάω καλά, δεν σημαίνει ότι δεν έχω άλλο κίνητρο! Σε καμία περίπτωση... Είμαι “πεινασμένος” για αγώνες, για διακρίσεις και σκοπεύω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τον προπονητή μου και όσους με εμπιστεύτηκαν!».

Με δεδομένο ότι «έπιασες» ήδη διψήφιο, σκόραρες το πρώτο σου γκολ με τον Παναθηναϊκό, τι άλλο να περιμένουμε από εσένα και με τι θα είσαι εσύ ικανοποιημένος;

«Για μένα είναι σημαντικό να παίζω και να είμαι ενεργός. Αυτό θέλει κάθε παίκτης, αυτό θέλω κι εγώ! Φυσικά, θέλω να έρχονται ταυτόχρονα και τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Αν η ομάδα πάει καλά, τότε όλοι πάνε καλά... Στον Παναθηναϊκό είναι αλληλένδετα αυτά. Είμαι θετικός άνθρωπος και πάντα περιμένω ένα καλύτερο αύριο, αλλά για να έρθει αυτό θα πρέπει να κάνω κι εγώ την δουλειά μου».

Τέλος, έχοντας δοθεί δανεικός δυο φορές, στην Μπρέσια και το Αμβούργο. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να… αλλάξει αυτό και να μείνεις στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι;

«Στο ποδόσφαιρο, όλα είναι πιθανά. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί εδώ, νιώθω βολικά και ποτέ δεν ξέρεις... Προς το παρόν, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, να γίνομαι καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει τα βασικά σε κάθε ποδοσφαιριστή κι αυτό είναι κάτι σημαντικό! Θα δούμε, όταν έρθει εκείνη η ώρα...».

«Ασπρόμαυρο» ραντεβού στη Φλωρεντία!!

Το σημείο όπου θα συναντηθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να μεταβούν όλοι μαζί στο γήπεδο της Φιορεντίνα ενημέρωσε η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Ασπρόμαυρο» ραντεβού στη Φλωρεντία
Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Για αυτό τον λόγο οι Θεσσαλονικείς εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν το σημείο όπου θα βρεθούν όσοι οπαδοί έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για να μεταβούν όλοι μαζί στο γήπεδο του ιταλικού συλλόγου.

Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων στη Φλωρεντία, ανακοινώνει πως ο τόπος συνάντησης θα είναι στις 17:00 στην Piazza Montelungo, στο σταθμό τρένων Santa Maria Nuvela (ακριβές σημείο τα McDonalds του σταθμού).

Εκεί υπάρχει χώρος στάθμευσης των λεωφορείων, ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για μεταφορά φιλάθλων προς το γήπεδο.

«Μόνο με πρόστιμο να τιμωρήσετε την ΑΕΚ»

Απλό πρόστιμο κι όχι τιμωρία έδρας ζήτησε η ΑΕΚ στην απολογία στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για τα γεγονότα της Ριζούπολης. Διαβάστε τι ισχυρίστηκε η πλευρά της «Ένωσης».

«Μόνο με πρόστιμο να τιμωρήσετε την ΑΕΚ»
Τιμωρία με απλό πρόστιμο κι όχι ποινή κεκλεισμένων των θυρών ζήτησε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League κατά την απολογία της για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Κυριακής με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη ζήτησε η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δια μέσου του νομικού εκπροσώπου τους, Χάρη Γρηγορίου, ανέφεραν πως τα επεισόδια που χαρακτηρίστηκαν ως εκτεταμένα από το κατηγορητήριο έγιναν σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο και όχι μέσα στο χώρο αυτού. Παραδέχτηκε, δε, πως καλώς έπραξε η αστυνομία και απώθησε τους οπαδούς που επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αλλά επισήμανε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε λάβει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί το παραμικρό.

Όσο για τις δύο διακοπές που αναφέρονται στον αγώνα, από πλευράς «Ένωσης» τόνισαν πως ο διαιτητής αναφέρει ξεκάθαρα στο φύλλο αγώνα πως τα χημικά που έριξε η αστυνομία εκτός γηπέδου δημιούργησαν με τον άνεμο αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο, ενώ τόνισαν πως οι δύο διακοπές ήταν τετράλεπτες και ποινή έδρας προβλέπεται μόνο αν η διακοπή είναι 15 λεπτών και άνω. Τέλος, αναφορικά με την εισβολή κάποιων οπαδών μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, ο κ. Γρηγορίου τόνισε πως «θεώρησαν πως το παιχνίδι τελείωσε», ενώ πρόσθεσε πως δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα κανενός.

Η απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας και στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως θα αποφευχθεί τιμωρία της έδρας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στους Ιταλούς!!

Έντεκα φορές ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ιταλικές ομάδες στο παρελθόν, έχοντας πάρει μόνο μία φορά την πρόκριση στην επόμενη φάση κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στους Ιταλούς
Μόλις μία νίκη μετράει ο ΠΑΟΚ στους έντεκα αγώνες που έχει αντιμετωπίσιε ιταλικό σύλλογο στην Ευρώπη, έχοντας παράλληλα επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες ως απολογισμό.

Οι μάχες αυτές είναι γεμάτες ένταση, εμποτισμένες με την αίγλη ονομάτων, όπως Μαραντόνα, Τζιάνι Ριβέρα, Καρέκα, Μπιγκόν.

Απέναντι σε «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και σε εποχές που η ψαλίδα ήταν πραγματικά ανοιχτή, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε συγχαρητήρια και επαίνους, πήρε αποτελέσματα, όμως μια μόνο πρόκριση στην αυγή της τρέχουσας χιλιετίας…

Δείτε το εκλειπτικό αφιέρωμα που έφτιαξε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ

Κύπελλο Κυπελλούχων 1973-1974

Μίλαν-ΠΑΟΚ 3-0 13/03/1974

inner

Μετά από επικές προκρίσεις επί της Λέγκια Βαρσοβίας και της Λυών, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, απέναντι στην κάτοχο του τίτλου (στον τελικό του 1973 στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη Λιντς), στην επική Μίλαν της εποχής, του σούπερσταρ Τζιάνι Ριβέρα. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για εύκολη πρόκριση των Μιλανέζων, όμως ο Κούδας, ο Σαράφης, ο Ιωσηφίδης και η παρέα τους έχουν διαφορετική άποψη… Στο κατάμεστο Σαν Σίρο η Μίλαν κερδίζει 3-0, όμως ούτε ο Ριβέρα, ούτε ο Μπιγκόν, ούτε ο Μπενέτι ήταν οι σταρ της… Ο Μαλτέζος διαιτητής Μπονέτ ακυρώνει γκολ του Σαράφη, δείχνει σέντρα αντί επιθετικού φάουλ στο 3ο γκολ της Μίλαν και γενικά ο Τύπος της εποχής κάνει λόγο για διαιτησία…100-0 υπέρ των Ιταλών.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν: Βέκι, Ανγκουϊλέτι, Σαμπατίνι, Μπιάζολο, Σνέλινγκερ, Μαλντέρα, Τρεζόλντι (71’ Τουρίνι), Μπενέτι, Μπιγκόν, Ριβέρα, Κιαρούτζι
ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης (40΄Λάζος), Παρίδης (76’ Κερμανίδης), Σαράφης, Παπαδόπουλος, Κούδας, Ασλανίδης.

ΠΑΟΚ-Μίλαν 2-2 20/03/1974

inner

Το σκορ του πρώτου ματς δεν αφήνει ρεαλιστικά πολλές πιθανότητες στην ομάδα του Λες Σάνον να το ανατρέψει στην Τούμπα, ωστόσο η ευρωπαϊκή φόρα που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ έκανε 43.882 ΠΑΟΚτσήδες να κόψουν εισιτήριο, να γεμίσουν ασφυκτικά την Τούμπα και να συμβάλλουν σε κάτι που έμοιαζε με θαύμα. Κι ο ΠΑΟΚ φροντίζει να τους αποζημιώσει. Στο 29ο λεπτό η σέντρα του Ιωσηφίδη βρίσκει το κεφάλι του Σαράφη που ανοίγει το σκορ μέσα σε πανζουρλισμό! Ο διαιτητής αρνείται πέναλτι σε ανατροπή του Κούδα στο 50΄ κι ο Ανγκουιλέτι σώζει πάνω στη γραμμή σουτ του Μεγαλέξανδρου ένα λεπτό πριν ο Μπιγκόν σουτάρει, η μπάλα παίξει περίεργο παιχνίδι στον τερματοφύλακα Χατζηιωάννου αναπηδώντας στο στήθος του πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1. Κι ενώ η πρόκριση φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά, ο ΠΑΟΚ πιέζει ασφυκτικά για μια μεγαλειώδη νίκη και ο «Καίσαρας» διπλασιάζει τα τέρματά της ομάδας του στο 72ο. Ο κόσμος παραληρεί! Με άγνοια κινδύνου και ενθουσιασμό ο ΠΑΟΚ κυνηγάει κι άλλο γκολ, κυνηγάει τις ελπίδες του, όμως 5 λεπτά αργότερα η Μίλαν ισοφαρίζει και σφραγίζει με το τελικό 2-2 την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (66’ Κερμανίδης)
Μίλαν: Βέκι, Σαμπατίνι, Τζινιόλι, Ανγκουιλέτι, Σνέλινγκερ, Μαλντέρα, Μπεργκαμάσκι (75’ Τρεζόλντι), Μπιοζόλο, Μπιγκόν, Ριβέρα, Καρούτζι

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1985-1986

Βερόνα-ΠΑΟΚ 3-1 18/09/1985

Ως πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ελλάς Βερόνα που επίσης είχε αφήσει «άγαλμα» την Ιταλία, παρακάμπτοντας παραδοσιακές δυνάμεις και κατακτώντας την προηγούμενη άνοιξη το Σκουντέτο. Μπροστά σε 40.000 θεατές η Βερόνα κερδίζει 3-1, με δυο γκολ του μεγάλου Δανού επιθετικού της Πρέμπεν Έλκιερ-Λάρσεν. Εκείνος ανοίγει το σκορ στο 13ο λεπτό και παρότι ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με τον Σκαρτάδο στο 75ο, ο ίδιος δίνει προβάδισμα στην ομάδα του στο 85ο, ενώ στο 88ο ο Βολπάτι δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Βερόνα: Τζιουλιάνι, Φερόνι, Φοντολάν, Τριτσέλα, Μπρίγκελ (89’ Γκαλπατζίνι), Μπρούνι, Ντι Τζενάρο, Βέρτσα (68’ Βινιόλα), Βολπάτι, Έλκιερ, Γκαλντερίσι.
ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Γιούρισιτς, Τσουρέλας, Πήττας, Σίγγας, Σκαρτάδος, Βασιλάκος (75΄Αλεξανδρίδης), Όρφανός, Πάπριτσα

ΠΑΟΚ-Βερόνα 1-2 02/10/1985

Η Τούμπα υποδέχεται την Ελλάς Βερόνα με στόχο μια μεγάλη ανατροπή και όλα δείχνουν να ξεκινούν ιδανικά. Πριν τη συμπλήρωση του 5λεπτου στο ματς ο Βασιλάκος κάνει το 1-0 και αναπτερώνει τις ελπίδες πρόκρισης. Αυτές έρχεται να ψαλιδίσει (ποιός άλλος;) ο Έλκιερ στο 29ο λεπτό και να δώσει τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του στο 72 λεπτό. Αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς αποδεικνύεται ο δεινός Δανός σκόρερ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Πήττας, Σκαρτάδος, Βασιλάκος, Κωστίκος, Ορφανός (45’ Καρασαββίδης), Πάπριτσα, Σίγγας, Τσουρέλας
Βερόνα: Τζιουλιάνι, Μπρίγκελ, Φερόνι (19’ Γκαλμπατζίνι), Τριτσέλα, Βολπάτι, Ντι Τζενάρο, Φοντολάν, Έλκιερ, Σακέτι, Βέρτσα, Γκαλντερίζι (77’ Τουρτσέτα)

Κύπελλο UEFA 1988-1989

Νάπολι-ΠΑΟΚ 1-0 07/09/1988

inner

Η Νάπολι του Μαραντόνα, του Καρέκα, του Αλεμάο, του Φεράρα, του Μπιάνκι και τόσων άλλων αστέρων της εποχής βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ και όλοι βιάζονται να θεωρήσουν τον Δικέφαλο καταδικασμένο σε διασυρμό. Όπως τόσες άλλες φορές στην ιστορία του, ο ΠΑΟΚ τους διαψεύδει. Με 8.000 κόσμου του να αφήνει άφωνο το Σαν Πάολο, η ομάδα του Ρίνους Ίσραελ πατάει καλά στο γήπεδο, απεκδύεται το μανδύα του Δαυίδ και κοιτάζει στα μάτια τον φημισμένο αντίπαλο. Λυγίζει με ένα πέναλτι του Μαραντόνα στο 59ο λεπτό, αλλά κρατάει ζωντανές –κυρίως λόγω της εμφάνισής του- τις ελπίδες του για τον επαναληπτικό.

Οι συνθέσεις:

Νάπολι: Τζιουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Ρομάνο (78’ Τζιακέτα)
ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγονίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (59΄Καρασαββίδης), Φερνάντο (72’ Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.

ΠΑΟΚ-Νάπολι 1-1 09/10/1985

inner

Ο επαναληπτικός στην κατάμεστη και φλογισμένη Τούμπα είναι το ματς της δεκαετίας, συν τοις άλλοις και λόγω της επίσκεψης του «ημίθεου» Μαραντόνα σ’ αυτήν. Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν του χαρίζονται και μέχρι κι εκείνος ο ατάραχος σταρ σαστίζει όταν στο ζέσταμα όλο το γήπεδο τον αποδοκιμάζει, προσπαθώντας να του χαλάσει την ψυχολογία. Κι εκείνος φροντίζει να το ανταποδώσει. Μόλις στο 17ο λεπτό βγάζει μια καταπληκτική μπαλιά στον Καρέκα για το 0-1… Ο ΠΑΟΚ που πιέζει μπροστά σε 45.000 κόσμου για τη νίκη, κερδίζει 16 κόρνερ, χάνει ευκαιρίες να ισοφαρίσει και το καταφέρνει στο 74ο με κεφαλιά του Σκαρτάδου για το τελικό 1-1 και τον αποκλεισμό από τη μετέπειτα κάτοχο του τίτλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης
Νάπολι: Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο.

Κύπελλο UEFA 2000-2001

Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 1-0 24/10/2000

inner

Δώδεκα χρόνια περνούν για να ξαναβρεθεί αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ με ιταλική ομάδα και στο δρόμο της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται η Ουντινέζε, ανερχόμενη δύναμη του Καμπιονάτο τότε, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Φρίουλι. Ο ΠΑΟΚ με τις μωβ εμφανίσεις ήταν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται στο γήπεδο. Χάνει ευκαιρίες, αμύνεται καλά και στις καθυστερήσεις του ματς παραλίγο να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε, αφού δέχεται το γκολ του Μπαρτζιότα και οι Ιταλοί παίρνουν ένα σκορ που ξέρουν να διαχειρίζονται άψογα. Άδικο σκορ, ωστόσο εκείνος ο ΠΑΟΚ έχει αυτοπεποίθηση για τον επαναληπτικό της Τούμπας.

Οι συνθέσεις:

Ουντινέζε: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Γκάργκο, Σόσα, Φιόρε (12’ Πίντσι), Μούτσι, Ελγκέρα (80’ Μπαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Μπίσγκααρντ (64’ Αλμπέρτο), Ντίαζ.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Κατσαμπής, Βενετίδης, Μπράτιτς (88’ Χασιώτης), Καμπς (69’ Καφές), Κωνσταντινίδης, Αμπονσά, Ναλιτζής (90’ Οκκάς), Ουντέζε, Τετράτζε.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 3-0 09/11/2000

inner

Μπροστά στην ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά επί ιταλικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός δείχνει και αυτοπεποίθηση με το 1-0 του πρώτου αγώνα να θεωρείται σκορ που μπορεί ν’ ανατραπεί. Πρόσωπο του αγώνα αναδεικνύεται ο Πατρίτσιο Καμπς, ο διεθνής Αργεντινός μέσος που είχε έρθει ως μεγάλο όνομα το καλοκαίρι και τελικά έμεινε έξι μήνες χωρίς γενικά να προσφέρει τα αναμενόμενα. Εκείνο το βράδυ, πάντως, δικαιολογεί απόλυτα το ντόρο γύρω από το όνομά του και παίρνει από το χέρι τον ΠΑΟΚ. Μπαίνει στο ματς στο 65’ και στο 72΄ φέρνει τη σειρά στα ίσια με κεφαλιά…Το ματς πηγαίνει στην παράταση και εκεί ο Καμπς είναι αυτός που δίνει σκορ πρόκρισης, πάλι με κεφαλιά! Και το κερασάκι στην τούρτα το βάζει ο Νίκος Φρούσος με καταπληκτικό γκολ μέσα από την περιοχή, με σουτ μετά από περιστροφή του σώματος. Το 3-0 δίνει την πρώτη (και μοναδική μέχρι στιγμής) πρόκριση επί ιταλικής ομάδας και πανηγυρίζεται δεόντως στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (65’ Καμπς), Ουντέζε, Τετράτζε, Κουλακιώτης, Κωνσταντινίδης, Χασιώτης, Ναλιτζής (119’ Καφές), Οκκάς (74’ Φρούσος)
Ουντινέζε: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Ζαμπόνι, Ντίαζ (104΄ Εσπόζιτο), Φιόρε, Πίντσι, Τζιανικέντα (71’ Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Βαλεντίμ (77΄Ελγκέρα), Σόσα.

Europa League 2011-2012

Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0 16/02/2012

inner

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο δρόμο του ΠΑΟΚ βρίσκεται πάλι η Ουντινέζε. Ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι έχει μόλις περάσει αήττητος από τον όμιλο με Τότεναμ, Ρουμπίν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς, με εμφατικό «διπλό» στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Η εκτός έδρας απόδοσή του και η αυτοπεποίθηση που χτίζεται μέσα από τα αποτελέσματα, δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για αναμετρήσεις στα μέτρα του. Το πρώτο ματς στην Ιταλία λήγει 0-0, παρά το δοκάρι των Ιταλών κι αυτό ενισχύει την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν έχει λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης από την Ουντινέζε, που έχει το μεγάλο της αστέρι, τον Ντι Νατάλε, εκτός μάχης με τραυματισμό.

Οι συνθέσεις:

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα, Πασκουάλε, Αμπντί, Παζιέντσια, Πίντσι (57’ Φαμπρίνι), Αρμέρο, Φλόρο Φλόρες
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76’ Γιάννου), Γεωργιάδης (84’ Λίνο)

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 23/02/2012

inner

Με οδηγό την πρόκριση του 2000 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ουντινέζε με φιλοδοξία να προχωρήσει στους 16 και κάποιοι στην κερκίδα συζητούν αν η Αλκμάαρ, ή η Άντερλεχτ είναι προτιμότερη αντίπαλος. Εκείνοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται να χάνει 0-2 στο 14’ και πως η εντυπωσιακή του ευρωπαϊκή πορεία λαμβάνει τέλος. Ο Ντανίλο με κεφαλιά στο 6’ δίνει προβάδισμα στους Ιταλούς και στο 14’ ο Φλόρο Φλόρες διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Τσιρίλο σημαδεύει το δοκάρι μετά από κόρνερ του Γκαρσία και στο δεύτερο ημίχρονο η Ουντινέζε «κλειδώνει» το ματς στο 51’, με σκόρερ τον Ντομίτσι από το σημείο του πέναλτι. Το 0-3 αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά στο τέλος η ομάδα χειροκροτείται για τη συνολική ευρωπαϊκή της πορεία εκείνη τη σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ (53’ Αποστολόπουλος), Σταφυλίδης (31’ Γεωργιάδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Γιάννου (64’ Νιμανί), Αθανασιάδης
Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Παζιέντσια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα, Μπενάτια (86’ Φερονέτι), Ασαμόα, Αμπντί (46’ Μπατότσιο), Πασκουάλε, Φαμπρίνι (69’ Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες

ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 23/10/2014

inner

Η φετινή κλήρωση του Europa League έφερε την ομάδα μας αντιμέτωπη με μία ακόμα μεγάλη δύναμη του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Φιορεντίνα θα ερχόταν να αντιμετωπίσει την ομάδα μας στην Τούμπα. Όλοι γνωρίζαν ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Τίποτα όμως δεν πτόησε τους φιλάθλους της ομάδας μας να στήσουν το δικό τους πάρτι. Η Τούμπα γεμάτη, το πάθος να ξεχειλίζει και μία άκρατη αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. Το μουδιασμένο ξεκίνημα και η αστάθεια της άμυνας επέτρεψαν στους Ιταλούς να προηγηθούν στο 38? με τον Βάργκας. Η παλικαρίσια εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι οι Βιόλα απέδρασαν με το διπλό. Ο λαός της ομάδας αγκάλιασε την προσπάθεια και παρέμεινε για πάνω από μισή ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης συνεχίζοντας να τραγουδά για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (Κίτσιου 10?), Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Περέιρα (Γκολάσα 54?), Σαλπιγγίδης (Παπαδόπουλος 81?), Τζανδάρης, Αθανασιάδης
Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελι, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (Λαζάρι 66?), Ίλισιτς (Μαρίν 78?), Μπερναντέσκι (Κουδράδο 57?) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τραπέζωσε» την Τότεναμ ο Αστέρας!!

Δείπνο στην διοίκηση της Τότεναμ εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης παρέθεσε ο Αστέρας Τρίπολης σε γνωστό εστιατόριο της Αρκαδίας.

«Τραπέζωσε» την Τότεναμ ο Αστέρας
Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα πάνω στο ποδόσφαιρο είχαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι δεξιώθηκαν χθες το βράδυ τη διοίκηση της Τότεναμ.

Μάλιστα, στο τέλος της βραδιάς αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνκοβιτς: «Μείγμα νίκης με κόσμο»

Απαραίτητο είναι για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει αλώβητο το ΟΑΚΑ και γι’ αυτό η βοήθεια του κόσμου του στο ματς με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο είναι κομβική, όπως δήλωσε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Γιάνκοβιτς: «Μείγμα νίκης με κόσμο»
Ένας καλός Παναθηναϊκός σε ένα ΟΑΚΑ με πολύ κόσμο μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, που θα οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, όπως δήλωσε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στο blog του στην ιστοσελίδα της πράσινης ΚΑΕ. Ο 24χρονος φόργουορντ τονίζει τη δυσκολία του αγώνα, αλλά και τη σημασία που έχει για την ομάδα του να διατηρήσει απόρθητο το «σπίτι» της.

Αναλυτικά:

«Αυτή την εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε αρκετά καλά πριν τον ιδιαιτέρως δύσκολο αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι τραυματίες μας είχαν την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και κάποιοι να ξεκουραστούν. Σε γενικές γραμμές, είχαμε τον καιρό και τον χρησιμοποιήσαμε προς όφελός μας προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αγώνα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία αναμέτρηση κομβικής σημασίας. Γενικά, όλα τα εντός έδρας παιχνίδια είναι άκρως σημαντικά για την ομάδα μας, ειδικά, όμως, αυτό νομίζω πως μπορεί να αποτελέσει εισιτήριο για εμάς. Έχουμε επαναλάβει πως θέλουμε να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην Αθήνα.

Η Αρμάνι διαθέτει ένα πολύ ισχυρό σύνολο αλλά και εξαιρετικές μονάδες. Θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ατού της ιταλικής ομάδας. Τους αρέσει να τρέχουν και γενικά να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Είναι εξαιρετικοί στο ένας εναντίον ενός αλλά και στο πικ εν ρολ. Εμείς, θα πρέπει να εμφανιστούμε πιο δυνατοί, πιο σκληροί και πιο επιθετικοί ώστε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να αμυνθούμε καλά και στην επίθεση να έχουμε ψύχραιμες επιλογές και να εκτελούμε σωστά.

Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στον κόσμο μας. Στον αγώνα με τη Φενέρ, οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, μας έδωσαν ώθηση και ένα επιπλέον κίνητρο. Είναι γνωστό πως ο κόσμος αποτελεί τον έκτο παίκτη του Παναθηναϊκού. Ένα ισχυρό... μείγμα ομάδας και οπαδών θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Ένα γεμάτο ΟΑΚΑ αποτελεί μια πάρα πολύ σκληρή έδρα για κάθε ομάδα. Σας περιμένουμε δίπλα μας
».

Πράσινος ξανά!!

Η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός και απομένουν μόνο τα τυπικά για να ντυθεί ξανά στα πράσινα ο άσος του «τριφυλλιού». Ανακοινώνεται μέχρι αύριο.

Πράσινος ξανά!
Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ξανά ο Σωτήρης Νίνης. Ο άσος του «τριφυλλιού» επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα, είδηση την οποία αποκάλυψε η SportDay και η στήλη «Ο τρελός του χωριού». Ο 24χρονος, έπειτα από σχεδόν 2,5 χρόνια… παύσης από τα «πράσινα», γυρίζει με σκοπό το δικό του restart και φυσικά τη βοήθεια στον Παναθηναϊκό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αύριο η απόκτηση του Σωτήρη Νίνη θα έχει ανακοινωθεί από την πράσινη ΠΑΕ και ο νεαρός άσος, που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου, θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας. Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή έπαιξε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος θεωρεί ότι η απόκτηση του Νίνη θα βοηθήσει και τον ίδιο, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος ο παίκτης, όλο αυτό το διάστημα που ήταν ελεύθερος, έκανε ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Βέβαια, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να είναι απολύτως έτοιμος να αγωνιστεί με την υπόλοιπη ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεκόρ ή τέλος στο σερί;

Τέλος στο αήττητο σερί της Γκλάντμπαχ θέλει να δώσει ο Απόλλων Λεμεσού, καθώς οι Γερμανοί μετρούν 17 ματς χωρίς ήττα και θέλουν άλλο ένα για να σπάσουν ρεκόρ. Ποια τα άλλα ματς του Europa League.

Ρεκόρ ή τέλος στο σερί;
Μόλις έναν αγώνα μακριά από την επίτευξη ενός μοναδικού ρεκόρ βρίσκεται η Γκλάντμπαχ, την οποία υποδέχεται σήμερα ο Απόλλων Λεμεσού για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός σύλλογος είχε κάνει μία απίστευτη πορεία τη σεζόν 1970-71, στην οποία μετρούσε 17 παιχνίδια χωρίς ήττα, κάτι που κατάφερε φέτος η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ.

Έτσι οι Κύπριοι θα προσπαθήσουν να δώσουν τέλος σε αυτό το σερί χωρίς οι Γερμανοί να σπάσουν το δικό τους ρεκόρ.

Από εκεί και πέρα, από τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος ξεχωρίζουν η εκτός έδρας δοκιμασία της Ίντερ στην έδρα της Σεντ Ετιέν, η αναμέτρηση της Σεβίλλης με τη Σταντάρ Λιέγης, ο αγώνας της Έβερτον με τη Λιλ και το παιχνίδι της Νάπολι με την Γιούνγκ Μπόις.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
Ζυρίχη - Βιγιαρεάλ (20:00)
Απόλλων Λεμεσού - Γκλάντμπαχ (20:00)

Βαθμολογία
1. Βιγιαρεάλ 7 (9-2)
2. Γκλάντμπαχ 5 (7-2)
3. Απόλλων Λεμεσού 3 (2-10)
4. Ζυρίχη 1 (4-8)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Βιγιαρεάλ-Γκλάνμπαχ, Ζυρίχη-Απόλλων (22:05)
11/12: Γκλάντμπαχ-Ζυρίδη, Απόλλων-Βιγιαρεάλ (22:05)

2ος όμιλος
Ελσίνκι - Τορίνο (20:00)
Κοπεγχάγη - Μπριζ (20:00)

Βαθμολογία
1. Τορίνο 7 (3-0)
2. Μπριζ 5 (4-1)
3. Κοπεγχάγη 4 (3-2)
4. Ελσίνκι 0 (3-4)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Τορίνο-Μπριζ, Ελσίνκι-Κοπεγχάγη (22:05)
11/12: Μπριζ-Ελσίνκι, Κοπεγχάγη-Τορίνο (22:05)

3ος όμιλος
Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ (20:00)
Μπεσίκτας - Παρτίζαν (20:00)

Βαθμολογία
1. Μπεσίκτας 5 (6-2)
2. Τότεναμ 5 (6-2)
3. Αστέρας Τρίπολης 4 (4-6)
4. Παρτίζαν 1 (0-6)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Τότεναμ-Παρίτζαν, Αστέρας-Μπεσίκτας (22:05)
11/12: Παρτίζαν-Αστέρας, Μπεσίκτας-Τότεναμ (22:05)

4ος όμιλος
Άστρα Τζούρτζου - Σέλτικ (20:00)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Ζάλτσμπουργκ (20:00)

Βαθμολογία
1. Σέλτικ 7 (5-3)
2. Ζάλτσμπουργκ 7 (7-6)
3. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3 (7-6)
4. Άστρα Τζούρτζου 0 (3-9)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ, Άστρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)
11/12: Σάλτσμπουργκ-Άστρα, Ντιναμό-Σέλτικ (20:00)

5ος όμιλος
Ντινάμο Μόσχας - Εστορίλ (19:00)
Παναθηναϊκός - Αϊντχόφεν (20:00)

Βαθμολογία
1. Ντινάμο Μόσχας 9 (5-2)
2. Αϊντχόφεν 4 (2-2)
3. Εστορίλ 3 (3-3)
4. Παναθηναϊκός 1 (2-5)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Ντιναμό-Παναθηναϊκός (18:00), Εστορίλ-Αϊντχόφεν (22:05)
11/12: Παναθηναϊκός-Εστορίλ, Αϊντχόφεν-Ντιναμό (20:00)

6ος όμιλος
Καραμπάκ - Ντνίπρο (19:00)
Σεντ Ετιέν - Ίντερ (20:00)

Βαθμολογία
1. Ίντερ 7 (3-0)
2. Καραμπάγκ 4 (1-2)
3. Σεντ-Ετιέν 3 (0-0)
4. Ντνίπρο 1 (0-2)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Ίντερ-Ντνίπρο, Σεντ Ετιέν-Καραμπάγκ (22:05)
11/12: Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν, Καραμπάγκ-Ίντερ (19:00)

7ος όμιλος
Φέγενοορντ - Ριέκα (22:05)
Σεβίλλη - Σταντάρ Λιέγης (22:05)

Βαθμολογία
1. Σεβίλλη 5 (4-2)
2. Σταντάρ Λιέγης 4 (3-2)
3. Ριέκα 4 (5-5)
4. Φέγενοορντ 3 (3-6)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης, Φέγενοορντ-Σεβίλλη (20:00)
11/12: Σταντάρ Λιέγης-Φέγενοορντ, Σεβίλλη-Ριέκα (22:05)

8ος όμιλος
Βόλφσμπουργκ - Κρασνοντάρ (22:05)
Έβερτον - Λιλ (22:05)

Βαθμολογία
1. Έβερτον 5 (2-5)
2. Βόλφσμπουργκ 4 (6-7)
3. Λιλ 3 (2-2)
4. Κρασνοντάρ 2 (4-6)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Κράσνονταρ-Λιλ (19:00), Βόλφσμπουργκ-Έβερτον (20:00)
11/12: Λιλ-Βόλφσμπουργκ, Έβερτον-Κράσνονταρ (22:05)

9ος όμιλος
Σπάρτα Πράγας - Σλόβαν Μπρατισλάβα (22:05)
Νάπολι - Γιούνγκ Μπόις (22:05)

Βαθμολογία
1. Γιούνγκ Μπόις 6 (8-3)
2. Σπάρτα Πράγας 6 (7-4)
3. Νάπολι 6 (6-3)
4. Σλόβαν Μπρατισλάβα 0 (0-11)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Σλόβαν Μπρατισλάβας-Γιούνγκ Μπόις, Σπάρτα Πράγας-Νάπολι (20:00)
11/12: Γιούνγκ Μπόις-Σπάρτα Πράγας, Νάπολι-Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:05)

10ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου - Άλμποργκ (22:05)
Ρίο Άβε - Στεάουα (22:05)

Βαθμολογία
1. Στεάουα 6 (9-4)
2. Ντινάμο Κιέβου 6 (6-4)
3. Άλμποργκ 6 (4-6)
4. Ρίο Άβε 0 (1-6)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Άλμποργκ-Στεάουα, Ντιναμό Κιέβου-Ρίο Άβε (20:00)
11/12: Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου (22:05)

11ος όμιλος
Γκινγκάμπ - Ντινάμο Μινσκ (22:05)
Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ (22:05)

Βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 9 (7-0)
2. Γκινγκάμπ 4 (2-3)
3. ΠΑΟΚ 3 (6-4)
4. Ντινάμο Μινσκ 1 (1-9)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ, Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)
11/12: ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ, Φιορεντίνα-Ντιναμό Μινσκ (22:05)

12ος όμιλος
Λόκερεν - Τράμπζονσπορ (22:05)
Λέγκια - Μεταλίστ Χάρκιβ (22:05)

Βαθμολογία
1. Λέγκια 9 (3-0)
2. Τράμπζονσπορ 6 (4-2)
3. Λόκερεν 3 (1-3)
4. Μεταλίστ 0 (1-4)

Επόμενες αγωνιστικές

27/11: Τράμπζονσπορ-Μεταλίστ, Λόκερεν-Λέγκια (20:00)
11/12: Μεταλίστ-Λόκερεν, Λέγκια-Τράμπζονσπορ (22:05)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όπως συνέβη στην ΑΕΚ»

Κανένα πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Πέννυ Κονιτσιώτη, η οποία είχε εμπλακεί και στην ανάλογη διαδικασία της ΑΕΚ.

«Όπως συνέβη στην ΑΕΚ»
Βέβαιη πως δεν θα παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ Αρης και κανένας από τους πρώην παράγοντες του συλλόγου δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία νέας ΠΑΕ παρουσιάστηκε η δικηγόρος Πέννυ Κονιτσιώτη.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη νομικός είχε εμπλοκή στη ανάλογη διαδικασία εκκαθάρισης της ΑΕΚ και τώρα έχει ξεκινήσει συνεργασία μαζί της ο Γιώργος Γαλανός για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων.

«Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο περί ανωνύμων εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται σε εταιρείες των οποίων οι μέτοχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που υπάρ- χουν. Αυτό ισχύει και για την ΠΑΕ Αρης. Η νομοθεσία ορίζει ενδεικτικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τους τρεις μήνες, όμως το διάστημα που απαιτείται τις περισσότερες φορές είναι μεγαλύτερο. Οταν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία μια ΠΑΕ, μπορούν κάποιες απαιτήσεις που υπάρχουν από τρίτους να διεκδικηθούν», ανέφερε η γνωστή νομικός, με ειδίκευση στο Εμπορικό, το Αστικό και το Αθλητικό Δίκαιο, με δηλώσεις της στον Libero και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν τριτανακοπές, αλλά δεν θα επηρεάσουν τον σύλλογο. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια, όμως αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για τον Αρη. Ο Αρης μπορεί να συστήσει νέα εταιρεία και οι τριτανακοπές δεν μπορούν να την εμποδίσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο μόνο το υπάρχον δεδικασμένο, αλλά δεν υπάρχει και αντίθετο νομικό επιχείρημα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάρκους… θυμήσου!! (video)

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει εξαιρετική παράδοση, αλλά και… χρωστούμενα απέναντι στην Αϊντχόφεν. Και είναι καλή ευκαιρία απόψε να «ξεχρεώσει». Τα γκολ εναντίον της, το «κράξιμο» και η ώρα της ρεβάνς.

Μάρκους… θυμήσου (video)
Με τη φανέλα της Χρόνινχεν, ο Μάρκους Μπεργκ βρήκε στο δρόμο του τρις την Αϊντχόφεν και… δις σκόραρε σε βάρος της. Με τα χρώματα της PSV δεν κατάφερε να προσφέρει τα προσδοκώμενα κι έφυγε περίπου σαν αποτυχημένος. Όπως και να’ χει, ο Σουηδός φορ του Παναθηναϊκού έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Αϊντχόφεν και είναι μια καλή ευκαιρία απόψε να τους κλείσει μια και καλή…

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2007 ο αρχισκόρερ του «τριφυλλιού» είχε πετύχει με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 77’ το γκολ της νίκης της Χρόνινχεν επί της PSV.



Ένα χρόνο παρά κάτι μετά, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ για τη Χρόνινχεν στο «Φίλιπς Στάντιον», αλλά η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα με 4-2.



Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ολλανδία έφεραν την πώλησή του στο Αμβούργο, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί και την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην… Αϊντχόφεν. Έπαιξε σε 41 ματς και πέτυχε 11 γκολ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να «κερδίσει» τον κόσμο της ομάδας και κάποιοι τον χαρακτήρισαν ακόμη και… χασογκόλη. Ειδικά μια χαμένη ευκαιρία σε ματς απέναντι στην Ουτρέχτη στις 20 Μαρτίου του 2011 τον στιγμάτισε…



Ώρα να τους απαντήσει…*Πηγή: sport-fm.gr*

Με… θρίλερ στον τελικό!! (video)

Ατλέτικο Μινέιρο και Κρουζέιρο εξασφάλισαν με δραματικό τρόπο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Βραζιλίας κόντρα σε Φλαμένγκο και Σάντος αντίστοιχα.

Με… θρίλερ στον τελικό (video)
Ατλέτικο Μινέιρο και Κρουζέιρο θα αναμετρηθούν στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Βραζιλίας (12 και 26 Νοεμβρίου) μετά τις δραματικές προκρίσεις που πήραν τα ξημερώματα.

Η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στον επαναληπτικό στο «σπίτι» της από το τέρμα του Έβερτον στο 34’. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν στη συνέχεια καταιγιστικοί και με τέρματα των Κάρλος στο 42’, Μαϊκοσούελ στο 57’, Ντάτολο (που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό) στο 81’ και Λούαν στο 85’ έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.



Η Κρουζέιρο είχε νικήσει με 1-0 τη Σάντος στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς βρέθηκε να χάνει με 3-1 από τα γκολ των Ρομπίνιο (2’), Γκάμπριελ (45+4 πεν.) και Ρίλδο (59’), που έφεραν τους γηπεδούχους σε σκορ πρόκρισης. Ο Γουίλιαν, ωστόσο, σκοράροντας στο 81’ και το 95’ χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο για τον τελικό.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρνει Ρούμπιο ο Κόροιβος!!

Τον Γκίγε Ρούμπιο φέρνει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Το προφίλ του Ισπανού φόργουορντ.

Φέρνει Ρούμπιο ο Κόροιβος
Μια «δυνατή» μεταγραφή ολοκληρώνει ο Κόροιβος. Η ομάδα της Αμαλιάδας φέρνει στην Ελλάδα τον Γκίγε Ρούμπιο για να ενισχυθεί στη θέση «3».

Ο 32χρονος Ισπανός φόργουορντ (2,02μ.) έχει πλούσιο βιογραφικό έχοντας παίξει στην ACB με Μανρέσα, Μάλαγα, Καχασόλ, Λαγκούν Άρο, Εστουντιάντες και Βαγιαδολίδ. Με την τελευταία φέτος άρχισε τη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας έχοντας 17,5 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα στα δύο ματς που έπαιξε φέτος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αστέρας και το… τέρας!!

Στο πιο μεγάλο εντός έδρας ματς ο Αστέρας Τρίπολης τα βάζει με το θηρίο, την Τότεναμ, έχοντας ως στόχο να κάνει άλλη μία υπέρβαση στη φετινή του πορεία στο Europa League.

Ο Αστέρας και το… τέρας!
Τεράστια σημασία έχει για τον Αστέρα Τρίπολης η σημερινή αναμέτρηση με την Τότεναμ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League (20:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ολόκληρη η Τρίπολη έχει φορέσει τα καλά της, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που φιλοξενείται μία ομάδα τέτοιου μεγέθους στην Αρκαδία και οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη επιθυμούν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου και κάνοντας την Αρκαδία ξακουστή σε ολόκληρη την Ευρώπη για άλλη μία φορά.

Ωστόσο, το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τη φετινή σεζόν τα «σπιρούνια» μετρούν μόλις μία ήττα τη φετινή σεζόν σε επτά εκτός έδρας αγώνες στη διοργάνωση, αλλά ο Αστέρας έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και θα παλέψει για το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βεργέτης αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοσίτσκι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλο και Παντελιάδη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ουσέρο, με εσωτερικούς μέσους τους Τσοκάνη, Μουνάφο και στα πλάγια τους Ρόλε και Μάσα. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πάρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Θεοδωρόπουλος, Μπαράλες, Νίκο, Μπακασέτας, Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτας και Κυριακόπουλος., Εκτός έμειναν οι Κουρμπέλης και Γκοϊάν.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα χρησιμοποιήσει τους Βορμ, Ντάιερ, Φάτσιο, Φερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Τάουσεντ, Παουλίνιο, Τσαντλί και Κέιν.

Βαθμολογία

Τότεναμ 5 (6-2)
Μπεσίκτας 5 (6-2)
Αστέρας Τρίπολης 4 (4-6)
Παρτίζαν 1 (0-6)

Το πρόγραμμα

Σήμερα (06/11)

Αστέρας-Τότεναμ (20:00)
Μπεσίκτας-Παρτίζαν (20:00)

27 Νοεμβρίου

Αστέρας-Μπεσίκτας (22:05)
Τότεναμ-Παρίτζαν (22:05)

11 Δεκεμβρίου

Παρτίζαν-Αστέρας (20:00)
Μπεσίκτας-Τότεναμ (20:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Από «σοκάκι»… Λεωφόρος!!

Νίκη για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης στους «32» του Europa League θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός επί της PSV στο «Απ.Νικολαΐδης». Το… χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αναστασίου και ο Μπεργκ.

Από «σοκάκι»… Λεωφόρος
Με έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια του πέμπτου ομίλου, τα περιθώρια πρόκρισης στους «32» του Europa League έχουν στενέψει για τον Παναθηναϊκό. Όμως μια νίκη απόψε επί της Αϊντχόφεν στην κατάμεστη Λεωφόρο (20:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Οι «πράσινοι» θα πιάσουν τους Ολλανδούς στους τέσσερις βαθμούς υπερτερώντας παράλληλα σε ισοβαθμία, πιθανότατα θα ξεπεράσουν την Εστορίλ που έχει δύσκολο ματς στη Μόσχα και θα έχουν πολύ μεγάλη τύχη για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση με τα κατάλληλα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Το πλάνο του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου όλα δείχνουν πως θα παρατάξει ενδεκάδα με δύο μεγάλες επιστροφές. Του Γκόρντον Σίλντενφελντ στα μετόπισθεν, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Κουτρουμπής έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, αλλά και του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός φορ θα ξεκινήσει σε ματς για πρώτη φορά από τις 24 Αυγούστου και θα ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του. Αν αυτό θα το κάνει μόνος ή με παρτενέρ τον Καρέλη θα φανεί στην πράξη.

Εφόσον προτιμηθεί το 4-3-2-1 ή… «χριστουγεννιάτικο δέντρο» όπως αποκαλείται ποδοσφαιρικά, πέραν του Στιλ που θα είναι στο τέρμα και των Νάνο, Τριανταφυλλόπουλου, Σίλντενφελντ και Μέντες στην άμυνα, οι Λαγός, Ζέκα και Μπούι θα είναι η τριάδα του κέντρου, με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν μπροστά τους και πίσω από τον Σουηδό. Αν αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, θα μπει στην ενδεκάδα ο Καρέλης, πιθανότατα αντί του Ατζαγκούν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Κοτσόλης, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Δώνης, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Πέτριτς και Κότσαρης.

Το θέλει για να… τελειώνει

Η Αϊντχόφεν έρχεται στην Αθήνα με… αέρα από το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος (στο +4 από τον Άγιαξ) με τέσσερις σερί νίκες και στόχο τη νίκη που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση, αφού θα «εξουδετερώσει» τον Παναθηναϊκό από τη μάχη της πρόκρισης και θα αφήσει πίσω της την Εστορίλ, που έχει δύσκολο έργο στη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό (19:00), η οποία με νίκη «καθαρίζει» οριστικά την πρόκριση, ίσως και την πρωτιά.

Ο Φιλίπ Κοκού δεν υπολογίζει στους Μπρούμα, Σχάαρς, Μπρακάλι, Ταμάτα και Χάιλεμαρκ. Το 4-3-3 δεν αλλάζει… ποτέ και οι Ολλανδοί θα παραταχθούν πιθανότατα με τους: Ζουτ, Αρίας, Βίλεμς, Ρέκικ, Ισιμάτ-Μερέν, Χέντριξ, Μαχέρ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινγκ, Ντεπάι και Ντε Γιονγκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ντιναμό Μόσχας 9 (5-2)
2. Αϊντχόφεν 4 (2-2)
3. Εστορίλ 3 (3-3)
4. Παναθηναϊκός 1 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική (27/11)
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός (18:00)
Εστορίλ-Αϊντχόφεν (22:05)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)
Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό Μόσχας (20:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα θέλει όλα, νίκη με «βιόλα»

Μπορεί όλοι να μιλούν για το πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν αδιαφορεί για την αποψινή αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα για το Europa League.

Τα θέλει όλα, νίκη με «βιόλα»
Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει αποτέλεσμα στην Ευρώπη, έχοντας παράλληλα το μυαλό του και στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς οι ποδοσφαιριστές είναι στα όριά τους από τα συνεχόμενα παιχνίδια (εξαιτίας του περιορισμένου ρόστερ).

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος αντιμετωπίζει απόψε τη Φιορεντίνα εκτός έδρας για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν υπολογίζει τους Μακ, Ρατς και Σκόνδρα, οι οποίοι έμειναν στη συμπρωτεύουσα. Από εκεί και πέρα, στην… πρέσα είναι ο Κάτσε, ο Σαλπιγγίδης και ο Τζιόλης, με τον έμπειρο τεχνικό να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα του εν όψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (19:30).

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τους: Γλύκο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικά, Σπυρόπουλο, Τζανδάρη, Μαντούρο, Γκολάσα, Παπαδόπουλο, Μάρτενς και Αθανασιάδη.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι Ιτάνζ, Γιακουμής, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Κάτσε, Πόζογλου, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Ποζατζίδης και Κωνσταντινίδης. Εκτός έμειναν οι Μακ, Ρατς, Σκόνδρας και Σαββίδης.

Από την πλευρά τους, οι «βιόλα» θα παίξουν με τους: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Τόμοβιτς, Πασκουάλ, Λατσάρι, Πιζάρο, Κούρτιτς, Βάργκας, Γκόμεζ και Ίλισιτς.

Στον πάγκο θα είναι οι Νέτο, Αλόνσο, Σάβιτς, Μπάντελ, Βαλέρο, Κουαρδάδο, Μαρίν, Μπαμπακάρ. Εκτός είναι οι Ρόσι, Μπερναρντέσκι και Ακουϊλάνι.

Βαθμολογία

Φιορεντίνα 9 (7-0)
Γκινγκάμπ 4 (2-3)
ΠΑΟΚ 3 (6-4)
Ντιναμό Μινσκ 1 (1-9)

Το πρόγραμμα

Σήμερα (06/11)

Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (22:05)
Γκινγκάμπ-Ντιναμό (22:05)

27 Νοεμβρίου

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (20:00)
Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)

11 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (22:05)
Φιορεντίνα-Ντιναμό (22:05)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχονται ενισχύσεις στην ΑΕΚ!!

Τουλάχιστον τρεις μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά έχει αποφασιστεί να γίνουν στην ΑΕΚ στη χειμερινή περίοδο.Σε ποιες θέσεις στοχεύουν. Ελπίδες για «αθώωση» στην σημερινή απολογία για τη Ριζούπολη.

Έρχονται ενισχύσεις στην ΑΕΚ
Μπορεί η ΑΕΚ να μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στη Football League και να δείχνει πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο στη Super League, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας δεν επαναπαύονται. Δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη και προσδοκώντας σε πιο πειστικές εμφανίσεις στην κατηγορία, αλλά και σε ενίσχυση εν όψει της επόμενης σεζόν, στοχεύουν στην ενίσχυση της ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 3-4 μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου αποκτώντας παίκτες που όχι απλώς θα κάνουν τη διαφορά στο τρέχον πρωτάθλημα, αλλά θα είναι χρήσιμοι και στη Super League, εφόσον φυσικά επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Οι θέσεις στις οποίες στοχεύουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι κι αυτές στις οποίες δείχνει να πονά περισσότερο η ομάδα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Κινούνται για έναν αριστερό μπακ, έναν κλασικό αμυντικό χαφ, έναν δεξιό εξτρέμ κι έναν σέντερ φορ περιοχής.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει αναλάβει να παρουσιάσει στους Τραϊανό Δέλλα και Ντούσαν Μπάγεβιτς μια μακρά λίστα επιλογών για κάθε θέση. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στην Ουγγαρία για να παρακολουθήσει παίκτες, ενώ θα γίνει και ταξίδι στη Βραζιλία για τον ίδιο λόγο.

Ελπίζει σε αθώωση

Σήμερα απολογείται η ΑΕΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για τα «εκτεταμένα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επεισόδια στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη. Η «Ένωση» κινδυνεύει με 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή αισιοδοξούν πως θα τη γλιτώσει με πρόστιμο. Οι «κιτρινόμαυροι» θα ισχυριστούν πως τα επεισόδια έγιναν εκτός του χώρου του γηπέδου κι όχι μέσα σε αυτό (αν και υπήρξε εισβολή κάποιων οπαδών), ενώ θα αποδώσουν τις διακοπές στο ματς στη χρήση χημικών που έκανε η αστυνομία εκτός γηπέδου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλάει με Νίνη ο Παναθηναϊκός!

Νέες επαφές έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Σωτήρης Νίνης, με τις δύο πλευρές – όπως γράφει και η SportDay - να παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή διατεθειμένες να προχωρήσουν σε… γάμο!

Μιλάει με Νίνη ο Παναθηναϊκός
Χωρίς σύλλογο παραμένει ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Πάρμα το καλοκαίρι και δεν μπόρεσε να βρει κάποια ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε να είναι στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση για να είναι έτοιμος, εφόσον συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο.

Σύμφωνα, όμως, με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay δε θα αργήσει αυτή τη στιγμή και ο Νίνης μοιάζει έτοιμος να ρίξει τις υπογραφές σε κάποιο συμβόλαιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει επαφές ανάμεσα στον Έλληνα παίκτη και τον Παναθηναϊκό και οι πληροφορίες τους θέλουν να είναι πολύ κοντά σε… γάμο.

Θετικό είναι το γεγονός ότι ο διεθνής άσος είναι ελεύθερος και δεν παρουσιάζει υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ πρόκειται και για ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «πράσινης» εξέδρας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο με Γιάννη, τι να κάνει;

Οι Μπακς πάλεψαν, ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος τους, αλλά έχασαν από τους Μπουλς. Νέο κάζο για Καβαλίερς, αυτή τη φορά στη Γιούτα. Αήττητοι οι Γκρίζλις.

Μόνο με Γιάννη, τι να κάνει;
Η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν έφτανε στους Μπακς, που υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Μπουλς και ηττήθηκαν με 95-86 στο Μιλγουόκι. Ο 19χρονος άσος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του έχοντας 13 πόντους (1/2 βολές, 6/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26:56. Ο Ταζ Γκίμπσον με 23 και ο Πάου Γκασόλ με 22 πόντους ξεχώρισαν από τους «ταύρους», για τους οποίος επανήλθε ο Ρόουζ, αλλά έλειψε ξανά ο Νοά.

Μια ακόμη ήττα, την τρίτη τους σε τέσσερα ματς, γνώρισαν οι Καβαλίερς. Αυτή τη φορά ήταν θύμα των Τζαζ, που πήραν τη νίκη με 102-100 με καλάθι του Γκόρντον Χέιγουορντ στην εκπνοή. Έτσι πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση των Κάιρι Ίρβινγκ και Λεμπρόν Τζέιμς με 34 και 31 πόντους αντίστοιχα.

Οι Γκρίζλις έκαναν το 5/5 περνώντας με 102-91 από την Αριζόνα κόντρα στους Σανς. Ο Μάικ Κόνλεϊ με 24 πόντους και 11 ασίστ ηγήθηκε των «αρκούδων», ενώ θετική παρουσία είχε και ο Κώστας Κουφός σε 12:37, καθώς μπορεί να μη σκόραρε (0/2 δίποντα), αλλά είχε 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Οι Σπερς έφτασαν τις 17 σερί εντός έδρας νίκες επί των Χοκς μετά το δύσκολο 94-92, ενώ οι Χόρνετς έβαλαν τέλος σε ένα σερί 16 ματς δίχως νίκη κόντρα στο Μαϊάμι επικρατώντας 96-89.

Οι Ουόριορς συνέτριψαν πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει ακόμη και το 121-104 τους Κλίπερς και συνεχίζουν δίχως ήττα.

Οι Πίστονς έκαναν σεφτέ στις νίκες με 98-95 απέναντι στους Νικς του πολύ άστοχου για δεύτερο σερί βράδυ Καρμέλο Άντονι (5/21 σουτ), ενώ πρώτη επιτυχία είχε και το Ορλάντο, 91-89 επί των Σίξερς με καλάθι του Τόμπιας Χάρις στην εκπνοή.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Μαϊάμι Χιτ 96-89 Τζέφερσον 28 (10 ριμπ.), Γουόκερ 18, Ζέλερ 13, Στίβενσον 8 (13 ριμπ.)-Ουέιντ 25, Μπος 23 (13 ριμπ.), Ντενγκ 9, Ουίλιαμς 9.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ορλάντο Μάτζικ 89-91 Ρότεν 27, Ντέιβις 20, ΜακΝτάνιελς 12, Σβεντ 9-Χάρις 18, Βούτσεβιτς 17, Γκόρντον 15, Φράι 13 (11 ριμπ.), Φουρνιέ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Τορόντο Ράπτορς 107-110 Γκριν 20, Σάλιντζερ 19 (16 ριμπ.), Όλινικ 18 (13 ριμπ.), Μπράντλεϊ 16, Ρόντο 13 (10 ριμπ., 15 ασίστ), Σμαρτ 12-Λάουρι 35, ΝτεΡόζαν 23, Πάτερσον 14, Ουίλιαμς 11.

Μπρούκλιν Νετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 91-98 Τζόνσον 22, Ουίλιαμς 19, Τζακ 14, Λόπεζ 10, Μπογκντάνοβιτς 9, Τελέτοβιτς 9, Γκαρνέτ 2 (11 ριμπ.)-Μάρτιν 26, Πέκοβιτς 16 (11 ριμπ.), Γουίγκινς 17, Ρούμπιο 14 (12 ασίστ), Γιανγκ 10 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Γιορκ Νικς 98-95 Μονρό 23 (18 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Τζένινγκς 12, Όγκουστιν 12, Γερέμπκο 11, Σμιθ 8 (10 ριμπ.)-Χάρνταγουεϊ 20, Σμιθ 17, Σάμπερτ 15, Στούντεμαϊρ 15, Άντονι 13.

Μιλγουόκι Μπακς-Σικάγο Μπουλς 86-95 Αντετοκούνμπο 13, Μίντλετον 11, Νάιτ 10, Μέιο 9, Πάρκερ 8, Μπέιλες 8-Γκίμπσον 23 (10 ριμπ.), Γκασόλ 22 (14 ριμπ.), Μπάτλερ 14, Ρόουζ 13, Ντανλίβι 12.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ιντιάνα Πέισερς 96-94 (κ.α. 84-84) Γουόλ 31 (10 ασίστ), Τεμπλ 16, Γκορτάτ 14 (10 ριμπ.), Πιρς 11-Σλόαν 31, Κόουπλαντ 19 (12 ασίστ), Χιλ 14, Σκόλα 6, Μαϊνμί 6, Ρούντεζ 6.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ατλάντα Χοκς 94-92 Ντάνκαν 17 (13 ριμπ.), Πάρκερ 17, Τζινόμπιλι 12, Ντιαό 11, Λέοναρντ 11, Γκριν 10, Τζόζεφ 10-Κάρολ 17, Μίλσαπ 17, Σκοτ 12, Χόρφορντ 10.

Φίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 91-102 Μπλέντσο 23, Μαρκίφ Μόρις 20, Τόμας 15, Γκριν 11, Τάκερ 5 (11 ριμπ.), Ντράγκιτς 6-Κόνλεϊ 24 (11 ασίστ), Λι 22, Γκασόλ 18, Ράντολφ 10.

Γιούτα Τζαζ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 102-100 Φέιβορς 21 (10 ριμπ.), Χέιγουορντ 21, Καντέρ 18, Μπερκς 11, Μπούκερ 9-Ίρβινγκ 34, Τζέιμς 31, Λοβ 14, Βαρεζάο 8, Τόμπσον 8.

Σακραμέντο Κινγκς-Ντένβερ Νάγκετς 131-109 Κάζινς 30 (11 ριμπ.), Γκέι 29, Λάντρι 18, Κάσπι 11, ΜάκΛεμορ 10, Κόλισον 10-Φόι 19, Τσάντλερ 13, Λόσον 13, Άρθουρ 11, Ρόμπινσον 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Λος Άντζελες Κλίπερς 121-104
Κάρι 28, Γκριν 24, Τόμπσον 19, Μπαρμπόσα 13, Μπαρνς 10, Μπόγκουτ 6 (14 ριμπ.)-Κρόφορντ 24, Τζόρνταν 17 (13 ριμπ.), Πολ 15 (12 ασίστ), Γκρίφιν 14, Ρέντικ 12.


Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτο φαβορί ο «Ελέ»

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από χθες η διοίκηση του Πανθρακικού, με την περίπτωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων υποψήφιων τεχνικών.

Πρώτο φαβορί ο «Ελέ»
Το μοντέλο του νεαρού Έλληνα προπονητή σκοπεύει να συνεχίσει η διοίκηση του Πανθρακικού, ύστερα από τη χθεσινή κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο.

Για αυτό τον λόγο η περίπτωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μοιάζει πιο πιθανή μεταξύ των άλλων υποψήφιων τεχνικών.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, με τον νεαρό κόουτς να παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ακριτικού συλλόγου.

Πάντως, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει και άλλα ονόματα, όπως του Μαρίνου Ουζουνίδη (που έκανε καταπληκτική χρονιά πέρυσι με τον Εργοτέλη), του Γιώργου Παράσχου, του Σάκη Τσιώλη και του Νίκο Καραγεωργίου.

Οι τέσσερις είναι προπονητές με μεγάλη εμπειρία, αλλά ίσως να προτιμηθεί ένας νεότερος με καλά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής.

Πρόθεση των διοικούντων είναι να κλείσει άμεσα το θέμα του προπονητή, ωστόσο ακόμα κι αν αυτό συμβεί σήμερα, το πιθανότερο είναι η ομάδα να πάει με υπηρεσιακό προπονητή στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι αυτός θα είναι ο προπονητής της Κ-20, Νίκος Μπαχαρίδης ή ο Σίμος Παυλίδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβαίνουν οι «μετοχές» τους!!

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έχουν καταφέρει να τραβήξουν το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων και ενδεχομένως στο μέλλον να φτάσουν προτάσεις στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ανεβαίνουν οι «μετοχές» τους
Από χθες το πρωί έχουν προκύψει διάφορα δημοσιεύματα στην Ιταλία – και όχι μόνο – που θέλουν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο (κυρίως) ιταλικών ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τις εμφανίσεις τους στο Champions League καταφέρνουν να ανεβάζουν τις μετοχές τους, καθώς έχουν καταφέρει να κοντράρουν στα ίσα Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Για αυτό τον λόγο δεν περνούν απαρατήρητες οι συμμετοχές τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο πρώτος που έγινε γνωστό πως βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιας ιταλικής ομάδας είναι ο Αρτούρ Μασουακού, τον οποίο μαζί με τον Ρομπέρτο φέρεται να «τσέκαρε» από κοντά ο Μασιμιλιάνι Μιραμπέλι.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ της Ιντερ. Φυσικά, έμεινε ικανοποιημένος και την εικόνα που είχαν και οι δύο στο Τορίνο.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι τον Γάλλο μπακ-χαφ παρακολουθούν, επίσης, η Ρόμα (που έχει πάρει από τον Ολυμπιακό Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας), η Νάπολι και η Γιουβέντους, η οποία έχει διαπιστώσει από κοντά τις ικανότητες του νεαρού άσου.

Όσον αφορά τον Ρομπέρτο, παρά τα τρία γκολ που δέχθηκε από τους «μπιανκονέρι» πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και κατάφερε με το πέναλτι που απέκρουσε στο τέλος του αγώνα να διατηρήσει το «παιχνίδι» της πρόκρισης τους Πειραιώτες.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι η Γιουβέντους σχημάτισε πολύ καλή άποψη και για τον Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος φημολογείται ότι βρίσκεται ήδη στη μεταγραφική λίστα για τον αμυντικό μέσο που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ιταλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αφρικανός χαφ είναι και φέτος δανεικός στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα δικαιώματά του.

* Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει του κυριακάτικου (15:00) αγώνα με τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη. Στη διάθεση του Μίτσελ ενδέχεται να τεθεί ο Μπενίτες, ενώ ο Ισπανός τεχνικός είναι πιθανό να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην αρχική σύνθεση της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πελεγκρίνι: «Δεν φταίνε μόνο τα λάθη του Σιδηρόπουλου»

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν βρήκε δικαιολογία στην ήττα της Σίτι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μάντσεστερ μόνο στα λάθη του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου.

Πελεγκρίνι: «Δεν φταίνε μόνο τα λάθη του Σιδηρόπουλου»
Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου έχουν στις τάξεις της Μαν. Σίτι, ωστόσο ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν αποδίδει μόνο εκεί την ήττα της ομάδας του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Τη διαφορά δεν την έκαναν μόνο τα λάθη του διαιτητή. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι αν θέλουμε να νικάμε. Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και δεν θέλω να σχετίσω τη διαιτησία με το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είχαμε τόσο κακή απόδοση», τόνισε και πρόσθεσε: «Πλέον η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι απίθανη. Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πρέπει να προσπαθήσουμε», ανέφερε ο Χιλιανός τεχνικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οταν οι μεταγραφές βρίσκουν... δοκάρι!!

Ποσά - μαμούθ που πιάνουν τόπο, αλλά και μεταγραφές που έχουν σκορπίσει απογοήτευση... εκατομμυρίων. Μπαλοτέλι, Φαλκάο στη λίστα με τους φορ που δεν βρίσκουν δίχτυα ούτε με αίτηση. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Πόσο δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Ρόναλντ Κούμαν με τις επιλογές των επιθετικών τους... Ο Αλέξις Σάντσες μετρά ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων (11 γκολ), ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει 9 φορές και είναι πίσω από τον Αγουέρο στον πίνακα των σκόρερ, ενώ ο Πελέ έχει βρει έξι φορές δίχτυα σε 10 εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ! Για κάθε έναν Σάντσες, Πελέ και Ντιέγκο Κόστα υπάρχουν και κάποιες μεταγραφές που καρπώθηκαν πολλά εκατομμύρια, αλλά η σχέση τους με τα δίχτυα είναι... παγωμένη. Ειδικότερα, υπάρχουν 15 νέες μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ, το κόστος τους ξεπέρασε τα 103 εκατ. λίρες, αλλά σε ματς που έχουν αρχίσει, έχουν σκοράρει δυο γκολ και έχουν σημειώσει ένα αυτογκόλ. 
Ο Μάριο Μπαλοτέλι κόστισε 16 εκατ. λίρες, έχει αρχίσει σε 7 ματς, αλλά γκολ ούτε για δείγμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Σουάρες, αλλά δεν έχει μπορέσει ακόμα να πετύχει το... ελάχιστο από αυτά του Ουρουγουανού. Δυο γκολ σε Τσάμπιονς Λιγκ, Λιγκ Καπ και η φημολογία είναι έντονη για αποχώρησή του τον Γενάρη!
Ο Ιντέγ Μπράουν κόστισε στη Γουέστ Μπρομ 9 εκατ. λίρες, αλλά σε 2 συμμετοχές δεν έχει σκοράρει. Ο Νιγηριανός φορ ήρθε από τη Ντιναμό γεννώντας προσδοκίες, αλλά έχει... καταφέρει να εξοργίσει τους ανθρώπους της ομάδας.
Η Νιούκασλ έδωσε 6 εκατ. ευρώ στον Αγιαξ να αποκτήσει τον Σιμ Ντε Γιονγκ. Ο Ολλανδός έχει παίξει 99 λεπτά, δεν έδειξε κάτι και στη συνέχεια... τραυματίστηκε στον μηρό. Από τα Χριστούγεννα και μετά ξανά...
Η Τότεναμ δαπάνησε 10 εκατ. λίρες για τον Μπεν Ντέιβις, αλλά ακόμα περιμένει να τον δει να κάνει ντεμπούτο. Το μέλλον του ανήκει, ωστόσο ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δαπανήθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό για έναν παίκτη που δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Εξάλλου, στη θέση αυτή υπάρχει ο Ντάνι Ρόουζ. 
Ο Ραδαμέλ Φαλκάο κόστισε 24 εκατ. λίρες για δανεισμό από την Μονακό, σε 3 ματς έχει σκοράρει μια φορά, αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί και η έλλειψη φυσικής κατάσταση έχουν απογοητεύσει τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ έδωσε 10 εκατ. λίρες στη Λεβερκούζεν για τον Εμρέ Τσαν, αλλά η εικόνα του είναι απογοητευτική. Πολλοί είπαν πως αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Τζέραρντ, ωστόσο απέχει πολλά χιλιόμετρα από αυτή τη... θεωρία. 
Μπορεί ο Πελέ να έχει βγει λίρα εκατό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Σέιν Λονγκ. Οι «Αγιοι» δαπάνησαν 12 εκατ. λίρες και μπορεί ο Κούμαν να τον αποθεώνει για την ομαδική του δουλειά, αλλά σε 12 συμμετοχές δεν έχει σκοράρει! Καμία σχέση με τον Πελέ!
Αποτέλεσε το σήριαλ του καλοκαιριού. Προτίμησε την Στόουκ αντί του Ολυμπιακού, αλλά σεφτέ ακόμα ο Μπόγιαν Κρκιτς δεν έχει κάνει. Οι ερυθρόλευκοι της Αγγλίας έδωσαν 3 εκατ. λίρες, αλλά σε τρεις συμμετοχές δεν έδειξε κάτι...
Ο Ρίκι Λάμπερτ κόστισε 4 εκατ. λίρες στη Λίβερπουλ, αλλά με μια εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ και χωρίς ευκαιρίες από τον Ρότζερς είναι πιθανό να αναζητήσει σύντομα νέο σταθμό.
Ο Ντιέγκο Κόστα κάνει τη διαφορά, αλλά ο Ρεμί δεν έχει... βγει ακόμα. Διαδοχικοί τραυματισμοί και πρόβλημα στο γόνατο τον άφησαν εκτός. Ενα ματς βασικός, ένα γκολ, αλλά και 8.5 εκατ. λίρες το κόστος της μεταγραφής του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένας fitness expert στο gazzetta.gr!!

Ο Ραϊμόντ Φερχέιχεν, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Φαν Χάαλ, Χίντινκ, Άντβοκαατ και έχει δουλέψει σε ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι, αποκαλύπτει στο FourFourTwo του gazzetta.gr και τον Θάνο Σαρρή μυστικά για την προετοιμασία, τη φυσική κατάσταση και τους τραυματισμούς, όπως και για τον Μέσι και τον Μουρίνιο!
ADVERTISEMENT
Το όνομά του μπορεί να μην είναι γνωστό σε πολλούς. Ο Ραϊμόντ Φερχέιχεν όμως είναι world class όσον αφορά τη δουλειά στη φυσική κατάσταση, έχοντας δουλέψει σε μεγάλους συλλόγους και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση εθνικών από 2002 και μετά! Στο Μουντιάλ της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ήταν βοηθός του Γκους Χίντινκ. Στο Euro 2004 και στο Μουντιάλ 2006 μαζί με τον Ντικ Άντβοκαατ, με Ολλανδία και Νότια Κορέα αντίστοιχα. Στο επόμενο Euro, ο Γκους Χίντινκ τον ξαναπήρε στο πλευρό του για το πρότζεκτ στη Ρωσία, ενώ στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής επέστρεψε στην Κορέα. Στο Euro 2012 βρέθηκε και πάλι με τον Άντβοκαατ, ενώ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο δούλεψε με την ομάδα της Αργεντινής που έφτασε στον τελικό.
Παράλληλα, έφερνε εις πέρας πρότζεκτ σε άλλα επίπεδα. Από την οργάνωση των ακαδημιών της Φέγενορντ και της Εθνικής Ολλανδίας, μέχρι τη βοήθεια σε ομάδες νέων και ειδικούς ρόλους σε Ομοσπονδίες. Σε συλλογικό επίπεδο, έχει δουλέψει στους Ρέιντζερς, τη Μπαρτσελόνα που πήρε το Champions League το 2006, στη Ζενίτ, στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι! Το 2011 έγινε assistant του αείμνηστου Γκάρι Σπιντ στην Ουαλία και ένα χρόνο αργότερα έγινε διευθυντής σε ένα τεράστιο πρότζεκτ, τη World Football Academy. Ο Φερχέιχεν μιλάει στο FourFourTwo του gazzetta.gr για το πως πρέπει να γίνεται η σωστή δουλειά στη φυσική κατάσταση, τους τραυματισμούς, τον Φαν Χάαλ και τον Χίντινγκ, καθώς και για τον Λιονέλ Μέσι, αφού ήταν δίπλα στο ξεκίνημα της τεράστιας καριέρας του!
Ραϊμόντ, αρχικά, πες μας μερικά πράγματα για την  World Football Academy. Ποιο είναι το όραμά σας;
«Αποφάσισα το 2009 να ξεκινήσω αυτή την Ακαδημία, επειδή σε όλη την Ευρώπη μπορούσα να δω ότι η εκπαίδευση δεν γινόταν σε ποδοσφαιρικό άξονα. Πολλοί experts που δουλεύουν στο ποδόσφαιρο, στην πραγματικότητα δεν το καταλαβαίνουν. Συνεχίζουν να μιλούν τη δική τους επιστημονική γλώσσα και κανείς δεν καταλαβαίνει τι λένε. Στόχος μου ήταν να το αλλάξω αυτό. Στο ποδόσφαιρο είναι βασική η ποδοσφαιρική γλώσσα. Να κάνεις τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ειδικούς και όχι να μαθαίνουν οι ειδικοί το ποδόσφαιρο. Ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, συνάντησα experts στη φυσική κατάσταση, στην ψυχολογία, τη διατροφή, την ενδυνάμωση, τις μεθόδους αποθεραπείας, τη διατροφή, την ενδυνάμωση, την τεχνική προπόνηση... Ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έγιναν ειδικοί στους τομείς τους και συνεργάζονται με σπουδαίες ομάδες και Ομοσπονδίες. Γερμανία, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και άλλες. Τους συγκέντρωσα στην Ακαδημία. Επικεντρωνόμαστε στην επόμενη γενιά των προπονητών, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική γλώσσα και προσέγγιση. Δουλεύουμε σε όλο τον κόσμο. Την Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Ντουμπάι, τη Νότια Αφρική, την Ευρώπη, την Αργεντινή. Αυτό είναι το βασικό μας όραμα, η επόμενη γενιά προπονητών. Το 2009 μιλούσα για αυτό με τον Γκους Χίντινκ και ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα, οπότε και έγινε πρεσβευτής μας».

Πρόσφατα, ανέλυσες τους λόγους που οι νέοι παίκτες χρειάζονται περισσότερες μέρες ξεκούρασης. Θεωρείς ότι η δομή των διοργανώσεων (Ευρώπη, Κύπελλα, Πρωτάθλημα) είναι ένας βασικός λόγος τραυματισμών;
«Ο βασικός λόγος των τραυματισμών είναι η κόπωση. Προφανώς στο ποδόσφαιρο έχεις κόπωση και πρέπει να αντέχεις συνεχείς προπονήσεις και αγώνες. Είναι φυσιολογικό. Το σημαντικό όμως είναι να καταφέρνεις να αποβάλλεις την κόπωση πριν την επόμενη προπόνηση ή τον επόμενο αγώνα. Αν δεν μπορείς να επανέλθεις, τότε ξεκινάς με συσσωρευμένη κόπωση. Πρώτα ημερών, μετά εβδομάδων, μηνών. Αν συσσωρεύσεις την κόπωση στο σώμα σου, τότε το σήμα από το μυαλό σου προς το μυϊκό σύστημα ταξιδεύει πιο αργά και έχεις λιγότερο έλεγχο στο σώμα σου. Κατά τη διάρκεια εκρηκτικών ενεργειών, αυτό είναι επικίνδυνο. Το σώμα μένει απροστάτευτο και έτσι το ρίσκο για τραυματισμούς αυξάνεται δραματικά. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστές και έχεις στρίψει το πόδι σου ένα εκατομμύριο φορές. Οι μύες επικοινωνούν και κρατούν τα πάντα στη θέση τους. Αλλά αν το σήμα είναι αργό, ξαφνικά γυρνάς το πόδι σου και είναι απροστάτευτο από τους μύες. Το γόνατο γυρίζει και παθαίνεις χιαστούς. Και λένε μετά ότι ήταν ατυχία, επειδή τραυματίστηκες χωρίς αντίπαλο. Οι περισσότεροι τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν, με το να αποφευχθεί και η συσσώρευση της κόπωσης».
Δήλωσες ότι οι περισσότεροι προπονητές στην Αγγλία έχουν ελλιπή μόρφωση. Τι γίνεται στις άλλες χώρες;
«Οι πιο σωστά εκπαιδευμένοι και μορφωμένοι προπονητές είναι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία. Σε αυτές τις χώρες εκπαιδεύονται στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Στις άλλες, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, εκπαιδεύονται στη γλώσσα του fitness και όχι σε αυτή του ποδοσφαίρου. Αν το κάνεις αυτό, στέλνεις το σήμα ότι για τους προπονητές η φυσική κατάσταση είναι κάτι εκτός ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να γίνονται επικεντρωμένες στο ποδόσφαιρο και όχι με ασκήσεις άσχετες με αυτό».
Θεωρείς ότι κάποιοι επαγγελματικοί σύλλογοι πολλές φορές υποτιμούν την αξία της επιστημονικής γνώσης;
«Νομίζω ότι απλά δεν καταλαβαίνουν την επιστημονική γνώση. Αν την εισάγεις όμως στην ποδοσφαιρική γλώσσα θα την καταλάβουν πιο εύκολα. Αν επιμένεις σε επιστημονική γλώσσα, θα υπάρξουν δυσκολίες. Για πολλούς μπορούν να ακούγονται σαν κινέζικα. Το σημαντικό είναι η προσέγγιση που χρησιμοποιείς για να κάνεις τους άλλους να καταλάβουν».
Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί και ο πιο fit παίκτης που είχες;
«Οι καλύτεροι προπονητές είναι ο Γκους Χίντινκ και ο Λουίς Φαν Χάαλ. Σε όλους τους τομείς. Οι παίκτες με την καλύτερη φυσική κατάσταση που έχω δει είναι ο Νοτιοκορεάτης Παρκ Γι Σουνγκ που ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Έντγκαρ Ντάβιτς και ο Γκρεγκ Μπέλαμι».

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας μερικά μυστικά από την προετοιμασία για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί;
«Το βασικό είναι να γίνεται η δουλειά στη φυσική κατάσταση σταδιακά. Το λάθος που κάνουν οι προπονητές είναι ότι κάνουν δυνατές προπονήσεις αμέσως. Στις πρώτες 1-2 εβδομάδες της προετοιμασίες κάνουν πολύ σκληρή δουλειά. Η φυσική κατάσταση πρέπει να δουλεύεται βήμα-βήμα. Την πρώτη βδομάδα λίγο, τη δεύτερη περισσότερο και σταδιακά να ανεβάζεις την ένταση. Στην προετοιμασία κάθε βδομάδα δουλεύεις και σκληρότερα, όμως παραδοσιακά οι περισσότεροι τα δίνουν όλα τις πρώτες βδομάδες με παίκτες χωρίς φυσική κατάσταση. Δεν είναι και πολύ έξυπνο. Πρώτα συσσωρεύεται η κόπωση και μετά έρχονται οι τραυματισμοί. Και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της περιόδου που γίνεται η σημαντικότερη δουλειά για τη δημιουργία της ομάδας, λείπουν σημαντικοί παίκτες. Είναι πολύ καλύτερο να γίνεται σταδιακή δουλειά, χωρίς τραυματισμούς και να τους έχεις όλους στη διάθεσή σου. Έτσι φτιάχνεις και φυσική κατάσταση και ομάδα και στο ξεκίνημα της σεζόν το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό».
Όταν ένας παίκτης αγωνίζεται σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, η σεζόν του θα είναι δεδομένα πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες;
«Ναι, αλλά όχι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λόγω των ομάδων. Επειδή φυσιολογικά, όταν είσαι off season χάνεις σε φυσική κατάσταση, αλλά αποβάλλεις και την κόπωση. Όταν ξεκινάς προετοιμασία η φυσική σου κατάσταση είναι μεν χαμηλή, αλλά έχεις φρεσκάδα. Σε νορμάλ προετοιμασίες, πρέπει να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αυξηθεί η φυσική κατάσταση. Αν έχεις παίξει Μουντιάλ, γίνεται το αντίθετο. Σε επίπεδο fitness οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλό σημείο, επειδή έχουν αγωνιστεί και έχουν κάτσει για μικρό χρονικό διάστημα. Η φρεσκάδα τους όμως δεν υφίσταται. Είναι ακόμα κουρασμένοι, δεν έχουν διώξει την κόπωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο προπονητής πρέπει να κάνει το αντίθετο, να επικεντρωθεί στην προετοιμασία στην επαναφορά της φρεσκάδας και απλά να διατηρήσει τη φυσική κατάσταση. Πρέπει να ξεφορτωθεί την κόπωση. Οι περισσότεροι όμως εξακολουθούν να κάνουν διπλές προπονήσεις για όλους, να δίνουν το βάρος σε ασκήσεις fitness και να παίζουν φιλικά.  Και όταν έρθουν οι τραυματισμοί, θα τα ρίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πολλοί είναι υπερβολικά παραδοσιακοί, προπονούν όπως προπονούνταν οι ίδιοι πριν 30 χρόνια. Κυρίως οι Άγγλοι».

Μερικές φορές, ο κόσμος δυσκολεύεται να κατανοήσει τη διάρκεια και την έλλειψη τραυματισμών σε ομάδες όπως η Ίντερ του Μουρίνιο. Το μυστικό βρίσκεται στη δουλειά που γίνεται στη φυσική κατάσταση;
«Αυτό που μπορείς να πεις για τον Μουρίνιο είναι πως αποτελεί έναν από τους προπονητές με το μικρότερο αριθμό τραυματιών. Επειδή έχει πολύ ποδοσφαιρική και βαθμιαία προσέγγιση. Υπάρχει μια ιστορία για τον Μουρίνιο που έχει πλάκα. Όταν ήταν στην Ίντερ, επέτρεψε
στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας. Στις μέρες αυτές έκανε μόνο ασκήσεις με μπάλα. Μετά από τέσσερις μέρες τον ρώτησαν πότε θα αρχίσει η προετοιμασία! Επειδή δεν έκανα τρεξίματα, θεωρούσαν ότι ακόμα δεν έχει
ξεκινήσει. Εκείνος έκανε ποδοσφαιρικές ασκήσεις, αλλά σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, ώστε να αναπτύξουν τη φυσική τους κατάσταση με ποδόσφαιρο. Όλοι όμως είχαν συνηθίσει στο τρέξιμο. Φυσικά, όταν τον ρώτησαν αυτό εκείνος είπε "έξω οι δημοσιογράφοι, κάνουμε μια
προετοιμασία με επίκεντρο το ποδόσφαιρο". Στο τέλος της σεζόν, κατέκτησε το Champions League».
Πολλά έχουν ακουστεί για τον Λιονέλ Μέσι. Ήσουν στη Μπαρτσελόνα στα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια. Θεωρείς ότι οι ορμόνες επηρεάζουν το σώμα του; Πώς βλέπεις το μέλλον του;
«Είναι δύσκολο να να πεις. Βραχυπρόθεσμα οι ορμόνες ήταν αποτελεσματικές, τον βοήθησαν να μεγαλώσει στην κυριολεξία. Δούλεψαν λοιπόν, αλλά δύσκολα μπορείς να συμπεράνεις τι θα γίνει μακροπρόθεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι πως είναι λιγότερο αποδοτικός από ότι πριν από 4 χρόνια. Η ερώτηση είναι "γιατί;". Αυτό είναι ευθύνη της Μπαρτσελόνα να το βρει. Να ανακαλύψει το λόγο, τι γίνεται στην προπόνηση. Αν προπονείται υπερβολικά ή αν αποδίδει λιγότερο επειδή έχει χαμηλότερο βαθμό fitness ή επειδή έχει συσσωρευμένη κόπωση. Αυτές είναι ερωτήσεις που οφείλουν να απαντηθούν με εσωτερική έρευνα στο σύλλογο».
*Πηγή: gazzetta.gr*