Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σίτι μου, Σιτάκι μου…!!


Την… ελαφρότητα της φανέλας της στο Champions League πάει να επιβεβαιώσει και φέτος η Μαν. Σίτι! Οι «πολίτες» φέρθηκαν σαν μικρή ομάδα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-2) και κινδυνεύουν σοβαρά με αποκλεισμό.

Σίτι μου, Σιτάκι μου…
Κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρακολουθήσει και τη φετινή φάση των «16» του Champions League από τον καναπέ της κάνει η Μάντσεστερ Σίτι!

Μετά την «αυτοκτονία» στη Μόσχα (όταν από 2-0 δεν κατάφερε να νικήσει) η ομάδα του Πελεγκρίνι όχι μόνο δεν… αναστήθηκε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά έπεσε θύμα της ΚΑΙ μέσα στο «Etihad».

Την ώρα λοιπόν που η Μπάγερν καθάριζε… μόνο 2-0 τη Ρόμα και εξασφάλιζε την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο, οι «πολίτες» λύγιζαν από τους Ρώσους και μετά από ένα ματς που ο Τάσος Σιδηρόπουλος τους έδειξε δυο (σωστές) κόκκινες κάρτες σε Φερναντίνιο και Τουρέ, ηττήθηκαν με 2-1.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 1-2

Δεν έφτανε ο χαρακτήρας «τελικού» που είχε από πριν το παιχνίδι για τη Σίτι, το ζεύγος των Νάτχο και Ντουμπιά της το στράβωσε από νωρίς. Με τον Ιβοριανό ν’ αξιοποιεί σέντρα-διαβήτη του πρώην άσου του ΠΑΟΚ και να σκοράρει με κεφαλιά στο 2’, η ΤΣΣΚΑ πάγωσε το «Etihad». Και παρόλο που ο Τουρέ κατάφερε να το… αναθερμάνει άμεσα (με γνώριμη εκτέλεση φάουλ στο 9’) τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.

Γιατί ο Νάτχο μοίρασε νέα ασίστ στο 34’. Ο Ντουμπιά αποδείχθηκε εξίσου αποτελεσματικός στο τετ-α-τετ. Και κάπως έτσι η ομάδα του Πελεγκρίνι έπρεπε ν’ ανέβει πλέον βουνό. Όσο κι αν προσπάθησε όμως να το κάνει, δυο δικοί της παίκτες της έκοψαν τα πόδια. Διότι οι κόκκινες που έβγαλε ο Τάσος Σιδηρόπουλος σε Φερναντίνιο και Τουρέ (για εκτός φάσης χτυπήματα) αποτελείωσαν τους «πολίτες» και τους έφεραν αντιμέτωπους με νέο ντροπιαστικό αποκλεισμό.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΡΟΜΑ 2-0

Μετά την καταιγίδα του «Ολίμπικο», η Μπάγερν φρόντισε να είναι πιο… ευγενική με τη Ρόμα. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήθελε να ρισκάρει νέα συντριβή (και είχε βασικούς και πάλι τους Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας) οι Βαυαροί έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για τη νίκη που θα τους εξασφάλιζε την πρόωρη πρόκριση, αλλά και την πρωτιά.

Δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω λοιπόν από μια κλασικά ξεδιπλωμένη επίθεσή της κι ένα απλό τελείωμα του Ριμπερί (σε γύρισμα του Αλάμπα) για να πάρει κι επίσημα το κουμάντο του ματς. Απλά, εύκολα και άνετα. Όπως ακριβώς πλάσαρε ο Γκέτσε στο δεύτερο γκολ (που κέρασε αυτή τη φορά ο Λεβαντόφσκι). Εκείνο που έγραψε το τελικό σκορ και υπέγραψε πρόωρα την κυριαρχία της Μπάγερν στον όμιλο.


Τα σημερινά παιχνίδια

Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
(8’ Τουρέ - 2’, 34’ Ντουμπιά)

Μπάγερν Μονάχου-Ρόμα 2-0
(38’ Ριμπερί, 64’ Γκέτσε)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 12 (11-1)
Ρόμα 4 (7-11)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (5-9)
Μάντσεστερ Σίτι 2 (4-6)

Η επόμενη αγωνιστική (25/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα (19:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: