Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διπλό πρόκρισης στο Μπιλμπάο, για Πόρτο!

Η Πόρτο εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησε 2-0 της Μπιλμπάο μέσα στο "Σαν Μαμές". Πεντάρα για Σαχτάρ επί της Μπάτε Μπορίσοφ.

Διπλό πρόκρισης στο Μπιλμπάο, για Πόρτο
Με σκόρερ τον Τζάκσον Μαρτίνεζ και τον Μπραχίμι στο δεύτερο μέρος, οι «Δράκοι» άλωσαν το Σαν Μαμές και εξασφάλισαν την πρόκριση από τον 8ο όμιλο. Αγκαλιά με τα νοκ-άουτ και η Σαχτάρ 4-0 την Μπάτε Μπορίσοφ.

Η βαθμολογία:

Πόρτο 10
Σαχτάρ 8
Μπάτε Μπορίσοφ 3
Αθλέτικ Μπιλμπάο 1

Επόμενη αγωνιστική:

Σαχτάρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπάτε Μπορίσοφ – Πόρτο

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Πόρτο 0-2
(56΄Τζάκσον Μαρτίνεζ, 73’ Μπραχίμι)

Μπορεί η Πόρτο να απώλεσε πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο αυτό δεν την επηρέασε καθόλου στην ψυχολογία. Στο 41ο λεπτό, ο Μπαλενθιάγκα, ανέτρεψε στην περιοχή τον Ντανίλο. Ο Κολομβιανός, Τζάκσον Μαρτίνεζ αστόχησε από την άσπρη βούλα, αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Όμως το δεύτερο μέρος, φανέρωσε την ανωτερότητα των Πορτογάλων. Ο Μπραχίμι ουσιαστικά δημιούργησε το γκολ, αφού περνώντας τρεις παίκτες μπήκε στην περιοχή, έκανε την σέντρα και ο Μαρτίνεζ σκόραρε. Ένα ολέθριο λάθος του Γκόρκα Ιραϊθόθ έδωσε το δικαίωμα στην Πόρτο να «κλειδώσει» το παιχνίδι, αφού ο Μπραχίμι σε άδειο τέρμα, μετά το «τσαφ» του πορτιέρο της Μπιλμπάο, έκανε το 0-2.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Σαν Χοσέ, Γκουρπέγκι, Μπαλενθιάγκα, Μπενάτ (46’ Ιραόλα), Ντε Μάρκος, Ιμπάι Γκόμεθ (73’ Βιγκουέρα),Σουσαέτα (46’ Μουνιάιν), Ρίκο, Φερνάντεθ

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Κασεμίρο, Μπραχίμι (91’ Άντριαν Λόπεζ), Τέγιο (60’ Κουαρέσμα), Χερέρα, Σάντρο, Ο. Λόπες (82’ Νέβες)

Σαχτάρ – Μπάτε Μπορίσοφ 5-0
(19’ Σρνα, 48’ Άλεξ Τεξέιρα, 58' πεν. 83’, 90’ Λουίζ Αντριάνο)

Ο Λουίζ Αντριάνο με το νέο χατ-τρικ που σημείωσε, σίγουρα έγινε το πρόσωπο του αγώνα, από τη στιγμή που έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε back-to-back χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά την επτάρα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, οι Ουκρανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φιλοδωρήσουν με άλλα πέντε, παρότι δεν φαινόταν στο πρώτο μέρος πως το σκορ, θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις. Στο 19ο λεπτό ο Σεβτσούκ έκανε την σέντρα, ο Λουίζ Αντριάνο, την έστρωσε στον Σρνα που με δυνατό σουτ, κατά την προσφιλή συνήθεια του, έκανε το 1-0.

Στο τέλος του πρώτου μέρους οι Λευκορώσοι έμειναν με 10, αφού Κχαγκούς είδε δεύτερη κίτρινη. Στο 48’, μετά από ασίστ του Σρνα, ο Τεξέιρα έκανε το 2-0. Το 3-0 ήρθε 10 λεπτά μετά, με τον Λουίζ Αντριάνο να κερδίζει πέναλτι από τον Γιαμπλόνσκι που εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα. Στο 83΄ο Ντάγκλας Κόστα πρόσφερε με την ασίστ του, την ευκαιρία στον Λουίζ Αντριάνο για το 4-0, ενώ ο Μάρλος έδωσε την ασίστ για το 5-0 και τον Λουίζ Αντριάνο να φτάνει τα εννέα γκολ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Στεπανένκο, Λουίζ Αντριάνο, Σεβτσκούκ (64’ Μάρλος), Φερνάντο (66’ Φρεντ), Ορντέτς, Ντάγκλας Κόστα, Τάισον (73’ Μπερνάρ), Άλεξ Τεξέιρα, Σρνα, Ρακίτσκι

Μπάτε Μπορίσοφ: Τσέρνικ, Γκαϊντούτσικ, Γιαμπλόνσκι (59’ Μ. Βολόντκο), Καρνίτσκι, Α. Βολόντκο, Σίγκνεβιτς (70’ Ροντιόνοφ), Κχάγκους, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Γκόρντεϊτσουκ, Γιάκοβλεφ (46΄Ολέκνοβιτς) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: