Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οταν οι μεταγραφές βρίσκουν... δοκάρι!!

Ποσά - μαμούθ που πιάνουν τόπο, αλλά και μεταγραφές που έχουν σκορπίσει απογοήτευση... εκατομμυρίων. Μπαλοτέλι, Φαλκάο στη λίστα με τους φορ που δεν βρίσκουν δίχτυα ούτε με αίτηση. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Πόσο δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Ρόναλντ Κούμαν με τις επιλογές των επιθετικών τους... Ο Αλέξις Σάντσες μετρά ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων (11 γκολ), ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει 9 φορές και είναι πίσω από τον Αγουέρο στον πίνακα των σκόρερ, ενώ ο Πελέ έχει βρει έξι φορές δίχτυα σε 10 εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ! Για κάθε έναν Σάντσες, Πελέ και Ντιέγκο Κόστα υπάρχουν και κάποιες μεταγραφές που καρπώθηκαν πολλά εκατομμύρια, αλλά η σχέση τους με τα δίχτυα είναι... παγωμένη. Ειδικότερα, υπάρχουν 15 νέες μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ, το κόστος τους ξεπέρασε τα 103 εκατ. λίρες, αλλά σε ματς που έχουν αρχίσει, έχουν σκοράρει δυο γκολ και έχουν σημειώσει ένα αυτογκόλ. 
Ο Μάριο Μπαλοτέλι κόστισε 16 εκατ. λίρες, έχει αρχίσει σε 7 ματς, αλλά γκολ ούτε για δείγμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Σουάρες, αλλά δεν έχει μπορέσει ακόμα να πετύχει το... ελάχιστο από αυτά του Ουρουγουανού. Δυο γκολ σε Τσάμπιονς Λιγκ, Λιγκ Καπ και η φημολογία είναι έντονη για αποχώρησή του τον Γενάρη!
Ο Ιντέγ Μπράουν κόστισε στη Γουέστ Μπρομ 9 εκατ. λίρες, αλλά σε 2 συμμετοχές δεν έχει σκοράρει. Ο Νιγηριανός φορ ήρθε από τη Ντιναμό γεννώντας προσδοκίες, αλλά έχει... καταφέρει να εξοργίσει τους ανθρώπους της ομάδας.
Η Νιούκασλ έδωσε 6 εκατ. ευρώ στον Αγιαξ να αποκτήσει τον Σιμ Ντε Γιονγκ. Ο Ολλανδός έχει παίξει 99 λεπτά, δεν έδειξε κάτι και στη συνέχεια... τραυματίστηκε στον μηρό. Από τα Χριστούγεννα και μετά ξανά...
Η Τότεναμ δαπάνησε 10 εκατ. λίρες για τον Μπεν Ντέιβις, αλλά ακόμα περιμένει να τον δει να κάνει ντεμπούτο. Το μέλλον του ανήκει, ωστόσο ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δαπανήθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό για έναν παίκτη που δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Εξάλλου, στη θέση αυτή υπάρχει ο Ντάνι Ρόουζ. 
Ο Ραδαμέλ Φαλκάο κόστισε 24 εκατ. λίρες για δανεισμό από την Μονακό, σε 3 ματς έχει σκοράρει μια φορά, αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί και η έλλειψη φυσικής κατάσταση έχουν απογοητεύσει τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ έδωσε 10 εκατ. λίρες στη Λεβερκούζεν για τον Εμρέ Τσαν, αλλά η εικόνα του είναι απογοητευτική. Πολλοί είπαν πως αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Τζέραρντ, ωστόσο απέχει πολλά χιλιόμετρα από αυτή τη... θεωρία. 
Μπορεί ο Πελέ να έχει βγει λίρα εκατό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Σέιν Λονγκ. Οι «Αγιοι» δαπάνησαν 12 εκατ. λίρες και μπορεί ο Κούμαν να τον αποθεώνει για την ομαδική του δουλειά, αλλά σε 12 συμμετοχές δεν έχει σκοράρει! Καμία σχέση με τον Πελέ!
Αποτέλεσε το σήριαλ του καλοκαιριού. Προτίμησε την Στόουκ αντί του Ολυμπιακού, αλλά σεφτέ ακόμα ο Μπόγιαν Κρκιτς δεν έχει κάνει. Οι ερυθρόλευκοι της Αγγλίας έδωσαν 3 εκατ. λίρες, αλλά σε τρεις συμμετοχές δεν έδειξε κάτι...
Ο Ρίκι Λάμπερτ κόστισε 4 εκατ. λίρες στη Λίβερπουλ, αλλά με μια εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ και χωρίς ευκαιρίες από τον Ρότζερς είναι πιθανό να αναζητήσει σύντομα νέο σταθμό.
Ο Ντιέγκο Κόστα κάνει τη διαφορά, αλλά ο Ρεμί δεν έχει... βγει ακόμα. Διαδοχικοί τραυματισμοί και πρόβλημα στο γόνατο τον άφησαν εκτός. Ενα ματς βασικός, ένα γκολ, αλλά και 8.5 εκατ. λίρες το κόστος της μεταγραφής του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: