Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αντιστάθηκε ο ΑΠΟΕΛ, καθάρισαν οι μεγάλοι!!

Την πρόκριση στους «16» του Champions League πανηγυρίζουν Παρί Σ. Ζ. και Μπαρτσελόνα που νίκησαν 1-0 τον ΑΠΟΕΛ και 2-0 τον Άγιαξ αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι θα παλέψουν για το Europa League.

Αντιστάθηκε ο ΑΠΟΕΛ, καθάρισαν οι μεγάλοι
Ήταν φαβορί από την αρχή και χρειάστηκαν τέσσερα ματς για να επιβεβαιώσουν ότι είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του Champions League από το βράδυ της Τετάρτης. Οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησαν με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα τους, ενώ με το ίδιο σκορ είχαν επικρατήσει και στην Κύπρο, ενώ οι Καταλανοί έφυγαν με 2-0 από την Ολλανδία, νικώντας τον Άγιαξ, χάρη σε δύο γκολ του Μέσι, που έσπασε άλλο ένα ρεκόρ. Πλέον, υπάρχει ενδιαφέρον για την πρώτη, αλλά και την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

4η αγωνιστική

Παρί Σεν Ζερμέν ΑΠΟΕΛ (1' Καβάνι)
Άγιαξ-Μπαρτσελόνα 0-2 (36', 76')

Βαθμολογία έκτου ομίλου

Παρί Σ.Ζ. 10 (6-3)
Μπαρτσελόνα 9 (6-2)
Άγιαξ 2 (3-7)
ΑΠΟΕΛ 1 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα
Παρί Σ.Ζ.-Άγιαξ

Οι νταμπλούχοι Κύπρου βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο από το πρώτο λεπτό, αλλά όσοι νόμιζαν ότι θα «βρέξει», έπεσαν έξω. Στο πρώτο ματς ο Καβάνι είχε καθορίσει το ματς με γκολ προς το φινάλε του αγώνα, τώρα χρειάστηκε απλά λίγα δευτερόλεπτα... Ύστερα από το σοκ που πέρασαν αρχικά οι φιλοξενούμενοι, άρχισαν να ξεθαρρεύουν και παραλίγο να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσα στο 12ο λεπτό. Ο Σέρζιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βινίσιους έπιασε καλή κεφαλιά και ο Σιρίγου έδιωξε με δυσκολία μη καταφέρνοντας να απομακρύνει καλά, αλλά ο Νούνο Μοράις δεν είχε καλή ισορροπία και το σουτ που έκανε από πλεονεκτική θέση, έφυγε έξω.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα από τον Καβάνι, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πιάνοντας την κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Λούκας. Στο 37’ ο Ουρουγουανός επιθετικός έφθασε και πάλι κοντά σε δεύτερο προσωπικό τέρμα, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Πάρντο, που έπεσε στα πόδια του και του πήρε την… μπουκιά από το στόμα.

Ο Γιώργος Δώνης έκλεισε τις αλλαγές του από 64’ , καθώς έβαλε στο παιχνίδι τους Σέρινταν, Ντε Βινσέντι και Αλωνεύτη, αλλά η ομάδα του έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με άδεια τα χέρια.

Στις δύο αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ και Παρί Σεν Ζερμέν δεν βγήκε ούτε μια κάρτα.

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν (Μπαλ): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Μλάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίς, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Λούκας (86'Καμπάιγ), Παστόρε, Λαβέτσι (78'Μπάχεμπεκ), Καβάνι.

ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πάρδο, Γκιγέρμε, Καρλάο, Μάριο Σερζιο, Ιωάννου, Εφραίμ, Τιάγκο Γκόμες (46’ Σέρινταν), Βινίσιους, Μαντούκα (59’ Ντε Βινσέντι), Νούνο Μοράις, Τζεμπούρ (64’ Αλωνεύτης).

inner

Η Μπαρτσελόνα με δύο «χτυπήματα» (36’, 76’) του Μέσι κατάφερε να πάρει την τρίτη της νίκη σε τέσσερα ματς. Μάλιστα, ο Αργεντινός έφθασε τα 71 γκολ στο Champions League. Το πρώτο της γκολ ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ του ίδιου που απομάκρυνε την μπάλα, αλλά στην πορεία της φάσης βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον αντίπαλο πορτιέρο να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 71’, χάρη δεύτερη κίτρινη (η πρώτη ήταν στο 34’) που δέχθηκε ο Φέλτμαν. Πέντε λεπτά αργότερα ο 27χρονος έκανε γκολ το γύρισμα του Πέδρο από τα αριστερά και η ομάδα του καπάρωσε το «τρίποντο».

Οι συνθέσεις

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Φαν Χράιν, Φελτμαν, Μοϊσαντέρ, Μποϊλέσεν, Κλάαζεν, Σχένε, Σερέρο (80' Ντέσβιλ), Σάιθορζον (62' Μίλικ), Αντερσεν (72' Ράιντεβαλντ), Ελ Χατζί.

Μπαρτσελόνα: (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Μπάρτρα, Τζορτνι Άλμπα, Ντάνιελ Άλβες (83' Αντριάνο), Ράκιτιτς (80' Ραφίνια), Μπουσκέτς, Τσάβι, Μέσι, Νεϊμάρ (74' Πέδρο), Σουάρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: