Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φιορεντίνα και... προϊστορία απέναντι στον ΠΑΟΚ!!

Εκτός από την Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και την δυσμενή παράδοση που διατηρεί απέναντι σε ιταλικές ομάδες.

Φιορεντίνα και... προϊστορία απέναντι στον ΠΑΟΚ
Η ήττα στην Τούμπα από την Φιορεντίνα έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η προϊστορία πάντως δεν είναι με το μέρος του, όταν έρχεται αντιμέτωπος με ιταλικές ομάδες. Ο απολογισμός είναι μόλις μια νίκη σε έντεκα αναμετρήσεις.

Δείτε τα στατιστικά και τα στοιχεία που παρουσιάζει το "paokfc.gr" ενόψει του αγώνα με τους «βιόλα».

Αναλυτικά:

«#11 αναμετρήσεις με ιταλικές ομάδες έχει ο ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης χωρίς να υπάρχει και η καλύτερη συγκομιδή, αφού μετρά μόλις μια νίκη εντός και εκτός έδρας, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και επτά φορές έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

#9 Νοεμβρίου 2000 ήταν η αναμέτρηση με την Ουντινέζε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του κυπέλλου UEFA εκείνης της χρονιάς. Ο Πατρίτσιο Καμπς είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 73ο λεπτό και στην παράταση ο Καμπς (102?) και ο Φρούσος (108?) τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση. Αυτή είναι και η μοναδική αναμέτρηση με ιταλική ομάδα που έγινε Νοέμβριο για τον ΠΑΟΚ.

#72 αγώνες στο κύπελλο UEFA έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που είναι στην τρίτη θέση όλων των εποχών, αλλά πολύ μακριά από τους δύο πρώτους Μπέργκομι (96) και Ροστ (90). Ο 33χρονος επιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο με γκολ στις 30 Σεπτεμβρίου 1999 όταν μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Λοκομοτίβ Τιφλίδας στην Τούμπα. Συνολικά σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 96 συμμετοχές με 30 γκολ.

#5 διαφορετικές ιταλικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης, αφού μέχρι τώρα έχει βρεθεί δύο φορές στο δρόμο του η Ουντινέζε, ομάδα που είναι η μοναδική που έχει αποκλείσει την σεζόν 2000-01 στο κύπελλο UEFA.

#7 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες μετράει η Φιορεντίνα σε ομίλους διοργανώσεων της UEFA. Τελευταία φορά είχε ηττηθεί από την Λυών στις 25 Νοεμβρίου του 2008 με σκορ 1-2 στο Αρτέμιο Φράνκι. Έκτοτε μετράει 3 νίκες στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2009/2010 κόντρα σε Λίβερπουλ, Ντέμπρετσεν και Λυών, τρεις νίκες στους ομίλους του Europa League του 2013/2014 κόντρα σε Πάσος Φερέιρα, Παντούρι και Ντνιέπρ και μία νίκη για την εφετινή διοργάνωση κόντρα στη Γκινγκάμπ με σκορ 3-0».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: