Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μπούι: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

Στα σημεία που θα κριθεί η σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν αναφέρθηκε ο Ουασίμ Μπούι, ο οποίος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

Μπούι: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες»
«Ένα μικρό λάθος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο παιχνίδι, είτε για καλό είτε για κακό», τόνισε ο Ουασίμ Μπούι εν όψει του αποψινού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος μέσος υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί στην άμυνα και, αν πιέσουμε ψηλά και τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός άσος στο match program του «τριφυλλιού»

Η Αϊντχόφεν είναι ολλανδική ομάδα, εσύ είσαι Ολλανδός, οπότε η... προφανής ερώτηση έχει να κάνει με την αντίπαλο σας. Περιέγραψε την μας λίγο…

«Έχουν καλή ομάδα. Είναι πρώτη στο Πρωτάθλημα με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Άγιαξ. Συνήθως παίζει με 4-3-3, αλλά αφήνει χώρους στον αντίπαλο γιατί έχει στο μυαλό της την επίθεση, που είναι το μεγάλο “όπλο” της. Από την άλλη είναι άπειρη, με πολλούς νεαρούς παίκτες, χωρίς “παραστάσεις”. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουμε προσέξει με τη βοήθεια του προπονητικού τιμ και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν να την “αφοπλίσουμε” σήμερα!».

Με δεδομένο ότι δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από το πρώτο παιχνίδι, υπάρχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τις δυο ομάδες. Τι πιστεύεις ότι θα κρίνει το νικητή του σημερινού αγώνα;

«Οι λεπτομέρειες, φίλε (σ.σ. στα ελληνικά). Πάντα αυτές παίζουν ρόλο στα μεγάλα παιχνίδια, στο υψηλότερο επίπεδο! Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί στην άμυνα και, αν πιέσουμε ψηλά και τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυκλοφορία, να “χτυπήσουμε”. Ένα μικρό λάθος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο παιχνίδι, είτε για καλό είτε για κακό, κι αυτό πρέπει να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας».

Το γεγονός ότι ο αποψινός αγώνας είναι… doordie για την ευρωπαϊκή συνέχεια του Παναθηναϊκού, σας αγχώνει ή σας… πωρώνει;

«Θα έλεγα ότι μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη θέληση για να καταφέρουμε να κερδίσουμε απόψε! Ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά αυτό μας “ατσαλώνει”. Άλλωστε, παίζουμε σε ένα μεγάλο Σύλλογο και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν!».

Παρότι όλοι ξέρουν το πόσο «καυτή» έδρα είναι το «Απόστολος Νικολαϊδης», βλέπουμε ότι στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια έχετε υποστεί δυο ήττες. Πως το εξηγείς και πως θα αλλάξει αυτό;

«Ακόμα και σε αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε πάντως είχαμε καλή εικόνα, για κάποια ώρα. Η Σταντάρ στάθηκε τυχερή, ενώ η Ντιναμό έχει αρκετή ποιότητα για να μας κερδίσει και δεν φτάνει πάντα μόνο η έδρα... Από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω ότι μου αρέσει να παίζω μπροστά στους οπαδούς μας, μας δίνουν μεγάλη δύναμη! Πως θα αλλάξει; Είναι απλό, πρέπει να έρθουν νίκες (σ.σ. γέλια)».

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι γεγονός ότι βλέπουμε έναν… άλλο Ουασίμ! Τι έπαιξε ρόλο για την «μεταμόρφωσή» σου αυτή;

«Πάντα τον πρώτο καιρό πρέπει να συνηθίσεις τους συμπαίκτες και τους προπονητές σου και εκείνοι εσένα. Αυτό συνέβη και με εμένα, τίποτα περισσότερο… Από εκεί και πέρα, από την πρώτη στιγμή προσπάθησα πολύ, δούλεψα στις προπονήσεις και σταδιακά ανέβασα την απόδοσή μου. Πάντως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επειδή τελευταία πάω καλά, δεν σημαίνει ότι δεν έχω άλλο κίνητρο! Σε καμία περίπτωση... Είμαι “πεινασμένος” για αγώνες, για διακρίσεις και σκοπεύω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τον προπονητή μου και όσους με εμπιστεύτηκαν!».

Με δεδομένο ότι «έπιασες» ήδη διψήφιο, σκόραρες το πρώτο σου γκολ με τον Παναθηναϊκό, τι άλλο να περιμένουμε από εσένα και με τι θα είσαι εσύ ικανοποιημένος;

«Για μένα είναι σημαντικό να παίζω και να είμαι ενεργός. Αυτό θέλει κάθε παίκτης, αυτό θέλω κι εγώ! Φυσικά, θέλω να έρχονται ταυτόχρονα και τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Αν η ομάδα πάει καλά, τότε όλοι πάνε καλά... Στον Παναθηναϊκό είναι αλληλένδετα αυτά. Είμαι θετικός άνθρωπος και πάντα περιμένω ένα καλύτερο αύριο, αλλά για να έρθει αυτό θα πρέπει να κάνω κι εγώ την δουλειά μου».

Τέλος, έχοντας δοθεί δανεικός δυο φορές, στην Μπρέσια και το Αμβούργο. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να… αλλάξει αυτό και να μείνεις στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι;

«Στο ποδόσφαιρο, όλα είναι πιθανά. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί εδώ, νιώθω βολικά και ποτέ δεν ξέρεις... Προς το παρόν, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, να γίνομαι καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει τα βασικά σε κάθε ποδοσφαιριστή κι αυτό είναι κάτι σημαντικό! Θα δούμε, όταν έρθει εκείνη η ώρα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: