Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σαλπιγγίδης: «Το ότι χάσαμε στην Τούμπα είναι πλεονέκτημα»

Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για τη νίκη απέναντι στην Φιορεντίνα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, τονίζοντας πως η ήττα στην Τούμπα αποτελεί «οδηγό» για να μην γίνουν τα ίδια λάθη.

Σαλπιγγίδης: «Το ότι χάσαμε στην Τούμπα είναι πλεονέκτημα»
Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει την μάχη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Φιορεντίνα στην Ιταλία ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός του «δικέφαλου του Βορρά», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως η ήττα στο ματς της Τούμπας μπορεί εν μέρει να βοηθήσει την ομάδα να μην κάνει τα ίδια λάθη.

Παράλληλα, τόνισε πως στόχος του ΠΑΟΚ απέναντι στους «βιόλα» είναι η νίκη, ενώ τόνισε πως το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο προσεχές ματς και όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τέλος, δήλωσε πως τα συνεχή παιχνίδια αποτελούν ευτυχία για κάθε παίκτη.

Αναλυτικά:

Για το αν επηρεάζει η ήττα στο πρώτο ματς: «Μέχρι ενός σημείου υπάρχει, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Το ότι χάσαμε το πρώτο παιχνίδι είναι ένα πλεονέκτημα για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε αύριο, επειδή χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί: «Εμείς έχουμε στο νου μας το αυριανό παιχνίδι. Ο προπονητής μας ξέρει πολύ καλά πως θα διαχειριστεί αυτά τα δύο παιχνίδια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως πάντα., Δεν έχουμε έναν στόχο. Είναι καλό ότι πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το μυαλό μας είναι στον αυριανό αγώνα».

Για τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν σε σχέση με το πρώτο ματς: «Είναι κάποια τεχνικά θέματα που μένουν στα αποδυτήρια. Ο προπονητής ξέρει τι πήγε στραβά, μας το είπε και εμείς θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι».
Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Όταν παίζεις πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα δεν έχεις την πολυτέλεια να χάνεις. Εμείς θα παλέψουμε να συγκεντρώσουμε όσους βαθμούς μπορούμε από εδώ και πέρα στην διοργάνωση. όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά, αλλά και γιατί μεγαλώνουμε την ομάδα μας στην Ευρώπη».


Για την κούραση: «Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε πολλά παιχνίδια. Η κούραση υπάρχει, αλλά μετά το ματς. Ενδιάμεσα ξεκουραζόμαστε. Ποιος δεν θα ήθελε να παίζει Τετάρτη - Κυριακή; Είναι κίνητρο για όλα τα παιδιά στην ομάδα, να διεκδικήσουν θέση και να παίξουν, όταν υπάρχουν συνεχόμενα ματς. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτό, το ας το πούμε πρόβλημα. Πάνω απ' όλους ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να κατεβάσει την ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για θετικό αποτέλεσμα: «Όταν έχεις να παίξεις με μια ομάδα υψηλού επιπέδου δεν έχει σημασία αν θα παίξεις εντός ή εκτός. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να προσέξεις τα λάθη. Σε παιχνίδι πρωταθλήματος κάνεις πέντε λάθη και κερδίζεις. Σε αυτό το επίπεδο κάνεις ένα και το πληρώνεις. Στο πρώτο ματς με την Φιορεντίνα χάσαμε, επειδή είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να γίνουν αύριο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: