Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Από «σοκάκι»… Λεωφόρος!!

Νίκη για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης στους «32» του Europa League θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός επί της PSV στο «Απ.Νικολαΐδης». Το… χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αναστασίου και ο Μπεργκ.

Από «σοκάκι»… Λεωφόρος
Με έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια του πέμπτου ομίλου, τα περιθώρια πρόκρισης στους «32» του Europa League έχουν στενέψει για τον Παναθηναϊκό. Όμως μια νίκη απόψε επί της Αϊντχόφεν στην κατάμεστη Λεωφόρο (20:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Οι «πράσινοι» θα πιάσουν τους Ολλανδούς στους τέσσερις βαθμούς υπερτερώντας παράλληλα σε ισοβαθμία, πιθανότατα θα ξεπεράσουν την Εστορίλ που έχει δύσκολο ματς στη Μόσχα και θα έχουν πολύ μεγάλη τύχη για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση με τα κατάλληλα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Το πλάνο του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου όλα δείχνουν πως θα παρατάξει ενδεκάδα με δύο μεγάλες επιστροφές. Του Γκόρντον Σίλντενφελντ στα μετόπισθεν, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Κουτρουμπής έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, αλλά και του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός φορ θα ξεκινήσει σε ματς για πρώτη φορά από τις 24 Αυγούστου και θα ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του. Αν αυτό θα το κάνει μόνος ή με παρτενέρ τον Καρέλη θα φανεί στην πράξη.

Εφόσον προτιμηθεί το 4-3-2-1 ή… «χριστουγεννιάτικο δέντρο» όπως αποκαλείται ποδοσφαιρικά, πέραν του Στιλ που θα είναι στο τέρμα και των Νάνο, Τριανταφυλλόπουλου, Σίλντενφελντ και Μέντες στην άμυνα, οι Λαγός, Ζέκα και Μπούι θα είναι η τριάδα του κέντρου, με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν μπροστά τους και πίσω από τον Σουηδό. Αν αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, θα μπει στην ενδεκάδα ο Καρέλης, πιθανότατα αντί του Ατζαγκούν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Κοτσόλης, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Δώνης, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Πέτριτς και Κότσαρης.

Το θέλει για να… τελειώνει

Η Αϊντχόφεν έρχεται στην Αθήνα με… αέρα από το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος (στο +4 από τον Άγιαξ) με τέσσερις σερί νίκες και στόχο τη νίκη που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση, αφού θα «εξουδετερώσει» τον Παναθηναϊκό από τη μάχη της πρόκρισης και θα αφήσει πίσω της την Εστορίλ, που έχει δύσκολο έργο στη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό (19:00), η οποία με νίκη «καθαρίζει» οριστικά την πρόκριση, ίσως και την πρωτιά.

Ο Φιλίπ Κοκού δεν υπολογίζει στους Μπρούμα, Σχάαρς, Μπρακάλι, Ταμάτα και Χάιλεμαρκ. Το 4-3-3 δεν αλλάζει… ποτέ και οι Ολλανδοί θα παραταχθούν πιθανότατα με τους: Ζουτ, Αρίας, Βίλεμς, Ρέκικ, Ισιμάτ-Μερέν, Χέντριξ, Μαχέρ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινγκ, Ντεπάι και Ντε Γιονγκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ντιναμό Μόσχας 9 (5-2)
2. Αϊντχόφεν 4 (2-2)
3. Εστορίλ 3 (3-3)
4. Παναθηναϊκός 1 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική (27/11)
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός (18:00)
Εστορίλ-Αϊντχόφεν (22:05)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)
Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό Μόσχας (20:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: