Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο Ράιαν Μπερτράντ στο FourFourTwo!!

Ο αριστερός μπακ που παίζει δανεικός στην Σαουθάμπτον από την Τσέλσι μιλάει στον James Maw του FourFourTwo.
Χρειάστηκε να ταξιδέψει πολύ για να δει τον εαυτό του βασικό σε ομάδα της Premier League και τα τελευταία 8 χρόνια έχει παίξει σε Μπόρνμουθ, Ολνταμ, Νόριτς, Ρέντινγκ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Αστον Βίλα. Εχοντας γίνει 25 αυτό το καλοκαίρι πραγματοποίησε την 7η μεταγραφή του ως δανεικός, αυτή τη φορά στην Σαουθάμπτον.
«Το να γυρίζω στην χώρα δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα» λέει στο στο FourFourTwo ο Μπερτράντ. «Το έβλεπα σαν κάτι που πρέπει να κάνω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι παίκτες γκρινιάζουν για τη δουλειά που κάνουμε. Το να μετακινείσαι είναι μέρος τη δουλειάς. Εχω προσαρμοστεί στην Σαουθάμπτον, το κλαμπ είναι φανταστικό. Είναι πολύ ωραίο μέρος, οι οπαδοί είναι εξαιρετικοί, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες. Είναι μέχρι στιγμής πολύ ωραία εμπειρία».
Οι Αγιοι πούλησαν τον καλοκαίρι τους Λουκ Σο, Ρίκι Λάμπερτ, Ντέγιαν Λόβρεν, Ανταμ Λαλάνα και κάποιοι από τους ειδικούς είχαν πει ότι η ομάδα μπορεί ακόμα και να υποβιβαστεί.

ADVERTISEMENT
«Ξεκινήσαμε φανταστικά και τραβήξαμε τα βλέμματα, όμως δεν μπορώ να πω ότι για μένα είναι έκπληξη το πως ξεκινήσαμε. Από την πρώτη μέρα που έκανα προπόνηση εδώ είδα ότι οι παίκτες έχουν πραγματική ποιότητα. Πάντα πίστευα ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δεν ανησύχησα για τους παίκτες που έφυγαν αφού γνώριζα ποιους έχει σκοπό να αποκτήσει το κλαμπ. Οπως βλέπετε, τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από το να καλύψουν απλά το κανό των προηγούμενων».
Ο νέος τεχνικός δεν έχει πάει επίσης άσχημα. Οι δανεισμοί του Μπερτράντ τον έχουν φέρει να δουλέψει υπό τις οδηγίες 13 προπονητών από το 2006 όταν και πήγε στην Μπόρνμουθ. Κέβιν Μποντ, Τζον Σέρινταν, Γκλεν Ρούντερ, Μπράιαν Γκαν, Μπρένταν Ρότζερς, Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, Μίλι Ντέιβις, Κάρλο Αντσελότι, Αντρέ Βίλας-Μπόας, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, Ράφα Μπενίτεθ, Ζοσέ Μουρίνιο, Πολ Λάμπερτ.
Πως είναι ο Νο14    -Ρόναλντ Κούμαν- ;
«Αν υστερείς σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού σου, θα είναι ο πρώτος που θα σου το πει. Αυτά που έχει κάνει στην καριέρα του σαν παίκτης και σαν προπονητής μιλούν από μόνα τους. Είναι ταπεινός και ευχάριστος τύπος»

«Είχαμε μία μικρή κουβέντα πριν υπογράψω. Μιλήσαμε για τον τρόπο που του άρεσε να παίζει και συμφωνούσαμε απόλυτα. Μου δίνει τη δυνατότητα να βγω και να κάνω το παιχνίδι μου. Του αρέσει τα πλάγια μπακ να επιτίθενται, οπότε αυτό μου επιτρέπει να προσπαθήσω να δίνω ασίστ, όμως είναι πολύ αυστηρός και με το αμυντικό κομμάτι. Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες που έχουμε κρατήσει ανέπαφη την εστία μας [η Σαουθάμπτον έχει 6 clean sheets στα 10 πρώτα ματς στην Premier League].
Αν και η τακτική στο παιχνίδι μας είναι συγκεκριμένη, ο Κούμαν αλλάζει κάποια πράγματα ανάλογα το ποιον έχουμε αντίπαλο. Του αρέσει πολύ να προετοιμάζεται κατάλληλα για τα παιχνίδια και αν υπάρχει τρόπο να κάνουμε ζημιά σε μία ομάδα θα δώσουμε μεγάλη βάση σε αυτό. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε περιλαμβάνει κατοχή, passing game αι συγκεκριμένες κινήσεις τις οποίες κάνουν και τα πλάγια μπακ. Μην νομίζετε ότι κάνω λάθος, σε όλα τα κλαμπ που έχω παίξει όταν υπήρχε κατοχή η ομάδα έβγαινε μπροστά, όμως εδώ δίνεται μεγάλη βάση στο σχήμα όταν τα μπακ επιτίθενται».
Γκρατσιάνο Πελέ και Ντούσαν Τάντιτς μπορεί να μην ήταν τα δυνατά ονόματα πριν παίξουν στην Αγγλία όμως ο πρώτος έχει 6 γκολ και ο δεύτερος 6 ασίστ.

«Είναι πολύ καλοί. Κάποιοι μπορεί να μην ήξεραν το πόσο καλά τα πήγαιναν στην Ολλανδία αλλά οι επιδόσεις τους ήταν φανταστικές. Είναι σπουδαίο για εμάς το ότι συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις, ίσως μπορούν να τα πάνε ακόμα καλύτερα στην Premier League. Είμαι σίγουρος ότι έχουν περισσότερα πράγματα να δώσουν. Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι τυχαίο, δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε».
Μπορούν τα νέα αποκτήματα της Σαουθάμπτον -συμπεριλαμβανομένου του Μπερτράντ- να αντέξουν μέχρι το τέλος και να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Champions League;
«Δεν παρασυρόμαστε. Γνωρίζουμε ότι η σεζόν είναι μεγάλη όμως ούτε μένουμε σε αυτά που έχουμε πετύχει. Αν ρίξεις μία ματιά στο πρωτάθλημα, πολλές ομάδες χάνουν βαθμούς. Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε να κάνουμε νίκες».

«Πολύς κόσμος λέει ότι ακόμα δεν έχουμε παίξει με τις μεγάλες ομάδες και δεν μας θεωρούν μεγάλη ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν περιμένουν να δουν πως θα τα πάμε κόντρα σε αυτούς. Οπως πάνε τα πράγματα θα έχουν μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Μετά από αυτά τα ματς [η Σαουθαμπτον παίζει με Μάντσεστερ Σίτι, δύο φορές με την Αρσεναλ, δύο φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εβερτον, Τσέλσι μέσα σε 9 αγώνες στον Νοέμβριο] θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».
Η επιστροφή στο Champions League θα είναι φυσική εξέλιξη για τον Μπερτράντ, ο οποίος δεν αποκλείει να μετακομίσει μόνιμα στο «Σεντ Μέρις» το καλοκαίρι. Ο Αγγλος μπακ έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία διοργάνωση στον τελικό του 2012 όταν η Τσέλσι νίκησε την Μπάγερν στα πέναλτι στο Μόναχο, με τον Ντρογκμπά να υπογράφει το… παραμύθι ευστοχώντας στην τελευταία εκτέλεση.
«Εμαθα στο μεσημεριανό εκείνης της ημέρας ότι θα είμαι βασικός, δεν υπήρχε χρόνος για να προλάβω να είμαι νευρικός. Ο προπονητής μου στην Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπίλι Ντέιβις, μου έλεγε «παίξε το παιχνίδι, όχι την περίσταση» και αυτό ηχούσε στα αυτιά μου όλη τη μέρα. Θυμάμαι τα πάντα για το παιχνίδι, όμως δεν το παρακολούθησα ξανά. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί, πιστεύω ότι είναι κάτι που θα κάνω όταν τελειώσω. Δεν θέλω να μείνω σε αυτό, έχω ακόμα πολλά πράγματα να κάνω».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: