Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κωστένογλου: «Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα»!

Κωστένογλου: «Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα»!
Φως στο τούνελ των δυσκολιών της ΑΕΚ τόνισε ότι βλέπει ο Νίκος Κωστένογλου.

Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (1-0) και ερωτώμενος για τις διοικητικές ζυμώσεις, ο τεχνικός της «Ένωσης» παραδέχθηκε πως «έρχονται αισιόδοξα μηνύματα».

Αφού δήλωσε, δε, ευχαριστημένος από τη νίκη, αλλά όχι και από τη σημερινή εμφάνιση, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της στο «Καραϊσκάκη».


Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου

Πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ μετά τρία παιχνίδια. Πώς είδατε το σημερινό ματς;

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ότι νικήσαμε, γιατί το είχαμε ανάγκη. Αν και δεν απειληθήκαμε, εκτός από μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, η εμφάνιση δεν μου άρεσε. Δεν είχαμε καλή εικόνα. Κρατάμε όμως το αποτέλεσμα και είμαι ικανοποιημένος».

Ο τραυματισμός του Λαγού είναι σοβαρός;

«Δεν έχει γίνει ακόμη διάγνωση. Εμείς συχνά πυκνά στα παιχνίδια μας έχουμε και από μία αναγκαστική αλλαγή. Έχουμε και έλλειψη παικτών πλέον. Όπως ο Μάκος, ο Γεωργέας, ο Λαγός».

Με τις τελευταίες εξελίξεις, πως αντιλαμβάνεστε το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα. Ευελπιστώ να δοθεί ένα τέλος, για να πορευθούμε πιο σωστά σαν ομάδα. Μέχρι τέλος του πρωταθλήματος πάντως, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε την εικόνα μας. Θα έχουμε διακυμάνσεις. Είχαμε έναν δύσκολο μήνα. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε δυσκολίες και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε παίκτη που έχουμε».

Με τον Γκούντγιονσεν τι γίνεται; Πότε τον υπολογίζετε;

«Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα καθημερινά, δεν βλέπω όμως ότι μπορεί να γυρίσει πριν τα τέλη Μαρτίου».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας μέχρι το ντέρμπι;

«Έχουμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Το ματς είναι Παρασκευή, με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε. Είναι ευχάριστο που νικήσαμε, επιβάλλεται να βελτιώσουμε την εικόνα μας σε κάθε παιχνίδι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί».

«Απαιτούμε ισότιμη και καθαρή αντιμετώπιση»

«Απαιτούμε ισότιμη και καθαρή αντιμετώπιση»
Μπορεί να μην στο συνηθίζει αλλά ο Παναιτωλικός, εξέδωσε μια ανακοίνωση για την διαιτησία του Τριτσώνη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Οι Αγρινιώτες έχουν παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης για το πέναλτι που δόθηκε στον Μήτρογλου, ενώ αναλύει και τα… προηγούμενα που έχουν οι δύο πλευρές.

Η ανακοίνωση: «Παρότι έμπρακτα έχουμε δείξει πως δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τη διαιτησία (αν και είχαμε πολλές αφορμές), αυτό που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες αγωνιστικές, μας κάνει να ανησυχούμε και μας αναγκάζει έντονα να διαμαρτυρηθούμε. Καθοριστικά λάθη που στοίχισαν βαθμούς (πέναλτι που δεν μας δόθηκαν, γκολ που κακώς ακυρώθηκαν, αντικανονικά γκολ αντιπάλων που μέτρησαν, οχτώ αποβολές κ.α.) αλλά και εμφανής εχθρική διάθεση, που αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γιατί.

Στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας αντιμετώπισης από τον κ. Τριτσώνη, που επανήλθε στο γήπεδό μας μετά από το παιχνίδι με τη Ρόδο το 2007. Όταν είχε στερήσει την άνοδο στον Παναιτωλικό (το video του αγώνα εύκολα το βρίσκει οποιοσδήποτε) και ο ίδιος είχε επιβραβευτεί με προαγωγή στη μεγάλη κατηγορία. Βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει από κει που σταμάτησε τότε και να εξοργίσει ένα γήπεδο που κερδίζει διαρκώς τα εγκωμιαστικά σχόλια για την αθλητική, πολιτισμένη και υπεύθυνη στάση όλων.

Δυστυχώς επιβεβαίωσε τις ανησυχίες που είχαμε με την ανακοίνωση του ορισμού του, ότι θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε ξανά μαζί του. Διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά την εχθρική στάση του, που στερεί από την ομάδα μας πολύτιμους βαθμούς. Στάση που δυναμιτίζει το κλίμα και προκαλεί την οργή και του πλέον καλόπιστου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Έχουμε μάθει να παλεύουμε με καθαρούς τρόπους και να διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Την ίδια καθαρή και ισότιμη αντιμετώπιση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Οι συνεχόμενες εχθρικές διαιτησίες καταδικάζουν ετσιθελικά την προσπάθειά μας και προκαλούν αλλοίωση στο πρωτάθλημα.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παιχνίδια στις πλάτες της ομάδας μας».

Έπιασε τα… 100 ο αρχηγός!!

Έπιασε τα… 100 ο αρχηγός
Τις 100 εμφανίσεις με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης έφτασε ο Αντώνης Λαδάκης, την Κυριακή, όταν πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας. Ο «αρχηγός» των Αρκάδων είναι ο τρίτος σε συμμετοχές, ενώ μπροστά του υπάρχει ο Ροτζέριο και ο Λαζαρίδης, ο οποίος είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

1. Νίκος Λαζαρίδης 133
2. Ροτζέριο Μάρτινς 108
3. Αντώνης Λαδάκης 100
4. Σωκράτης Φυτανίδης 81
5. Αντριάν Μπαστία 73
6. Ντάνιελ Τσέζαρεκ 72
7. Πέτρος Κανακούδης 69
8. Οράσιο Καρντόσο 68
9. Γιάννης Συμεωνίδης 67
10. Κάρλος Μασάρα 63

Μάντζιος: «Παιχνίδι λαθών»

Μάντζιος: «Παιχνίδι λαθών»
Στα πολλά λάθη που έκανε ο Πανιώνιος αναφέρθηκε ο Άκης Μάντζιος, ύστερα από την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ (1-0).

Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε τη σημερινή ήττα «μάθημα», ενώ πρόσθεσε πως ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι από την ομάδας μας. Κάναμε μια κλασική ευκαιρία με τον Κούτσι και μετά ήταν ένα παιχνίδι λαθών από την πλευρά μας. Δεν είχαμε κατοχή, κάναμε πολύ εύκολα λάθη και έτσι μας έβαλε γκολ και έκανε φάσεις η ΑΕΚ. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε».

Για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ: «Το ματς με τα Γιάννινα το Σάββατο είναι πολύ οριακό για εμάς. Ίσως το σημερινό να είναι ένα μάθημα για εμάς γιατί νομίζαμε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας. Δεν είναι έτσι, όμως. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας και θέλει προσοχή. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αν εξαιρέσουμε τη Δόξα».

Για την αλλαγή του Σάμαρη: «Σε ότι αφορά στην αλλαγή του Σάμαρη, δεν ήταν καλός σήμερα και βγήκε για λόγους τακτικής».

Φέργκιουσον: «Μακράν καλύτεροι και αδικημένοι»

Φέργκιουσον: «Μακράν καλύτεροι και αδικημένοι»
Αδικημένη από το αποτέλεσμα και τη διαιτησία θεωρεί τη Μαν. Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όπως δήλωσε μετά το 3-3 με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Πιστεύω πως περισσότερο χάσαμε δύο βαθμούς παρά κερδίσαμε έναν, βάσει της απόδοσής μας. Αν εξαιρέσουμε ένα κακό διάστημα δέκα λεπτών στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όπου δεχτήκαμε δύο γκολ, ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από το 3-0 και οι παίκτες μου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Όσο για τη διαιτησία, είπε: «Τα δύο πέναλτι που μας δόθηκαν ήταν σωστά και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει άλλα δύο. Επίσης έπρεπε να αποβληθεί ο Κέιχιλ για το μαρκάρισμα στον Γιανγκ. Είναι ο ίδιος επόπτης που είχε δώσει δύο πέναλτι σε βάρος μας στο Ολντ Τράφορντ πριν από δύο χρόνια, ένα κόντρα στην Άρσεναλ και ένα στη Λίβερπουλ. Πώς ήταν δυνατόν να μην το είδε, ήταν μπροστά του. Δεν κατηγορώ τον Γουέμπ, αλλά τον επόπτη. Δεν μπορώ να το καταλάβω».

Βίλας Μπόας: «Παράξενες οι αποφάσεις του διαιτητή»

Βίλας Μπόας: «Παράξενες οι αποφάσεις του διαιτητή»
Απογοητευμένος για τον τρόπο με τον οποίο η Τσέλσι έχασε δύο βαθμούς απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ, καθώς βρέθηκε από το 3-0 στο 3-3 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ,εμφανίστηκε ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

«Ήμασταν θετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε τον έλεγχο και αυτό αποδείχθηκε με το υπέρ μας 3-0. Είναι πολύ δύσκολο όμως να δεχτούμε τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν οι δύο βαθμοί. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να επανέλθει στο ματς και το έκανε με εκπληκτικό τρόπο. Για αυτούς, είναι σαν να πήραν τη νίκη. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είχαμε τη νίκη μέσα στα χέρια μας και την αφήσαμε να φύγει», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής των Λονδρέζων.

Σχολιάζοντας τη διαιτησία είπε: «Ήταν πολύ παράξενες οι αποφάσεις του ρέφερι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Ολντ Τράφορντ δεχθήκαμε δύο γκολ οφσάιντ. Τα σφυρίγματα αυτά όμως, συνεχίζονται. Το πρώτο πέναλτι της Γιουνάιτεντ, συμφωνώ πως ήταν δίκαιο. Το δεύτερο όμως, δεν ήταν».

πηγή: sportfm.gr

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!

Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Είναι η ομάδα που έχει συνδυάσει το όνομά της με μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν Μονάχου, το 1999.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέτυχε ακόμη μια, εξίσου μεγαλειώδη, φτάνοντας στο τελικό 3-3 κόντρα στην Τσέλσι και έχοντας βρεθεί να χάνει με τρία γκολ στο 50ο λεπτό!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή μετά και το τρίτο γκολ των «μπλε», κυνήγησαν τη μείωση του σκορ και έπειτα, φαινόταν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου! Με τον Ρούνεϊ, λοιπόν, να σκοράρει δύο φορές από τα έντεκα μέτρα και τον Χαβιέ Ερνάντες να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 84’, η Γιουνάιτεντ μπορεί να παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Σίτι, αλλά έδειξε ότι η κούρσα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι «ζόρικη»!

Η Τσέλσι είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Έβανς και τα τέρματα των Μάτα και Λουίζ, αλλά στο τέλος έμεινε πικραμένη…

Α’ ημίχρονο:

Μάλλον τυχερή θα έπρεπε να δηλώνει η Τσέλσι για το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι «μπλε» του Λονδίνου, χωρίς ευκαιρίες, με προβληματική ανάπτυξη και τους αμυντικούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απομακρύνουν κάθε μπαλιά, βρέθηκαν ξαφνικά να προηγούνται! Στο 36ο λεπτό, ο Ντάνιερλ Στάριτζ μπήκε στην περιοχή του Ντε Χέα από δεξιά, «άδειασε» τον Εβρά και ο Έβανς τον… βοήθησε, αφού έστειλε με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ για το 1-0!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν παρουσιαστεί με επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ». Φώναξαν δικαίως στον Γουέμπ δύο φορές για πέναλτι, αρχικά σε ανατροπή του Άσλεϊ Γιάνγκ από τον Μποσίνγκουα και έπειτα σε τάκλιν του Γκάρι Κέιχιλ στον Γουέλμπεκ, λίγο πριν ο τελευταίος βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Τσεχ! Αυτό όμως, δεν τους κάνει να μπορούν να ισχυριστούν ότι άξιζαν το προβάδισμα. Η επιθετική «τριπλέτα» που παρέταξε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδειχνε επικίνδυνη, αλλά οι Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ ήταν εξαιρετικοί στα αμυντική τους καθήκοντα, με συμπαραστάτη τον Ιβάνοβιτς! Ο τελευταίος, ήταν αυτός που αποσόβησε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του Τσεχ στο 29ο λεπτό, όταν ο Ρούνεί προσπάθησε να «σερβίρει» το γκολ στον Γιάνγκ αλλά η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σε αυτόν…

Β’ ημίχρονο:

Η Τσέλσι αποφάσισε να… διαψεύσει όσους πίστευαν ότι το προβάδισμά της ήταν τυχαίο, άσχετα αν αυτό έδειξε η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι λοιπόν, δεν χρειάστηκε περισσότερα από πέντε λεπτά στην επανάληψη για να σκοράρει δύο φορές και να ρίξει τη Γιουνάιτεντ στο καναβάτσο! Στο 47’ και πριν καλά – καλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πάρουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Μάτα… «κεραυνοβόλησε» τον Ντε Χέα από σέντρα του Τόρες για το 2-0! Λίγο αργότερα, ήρθε και ο Νταβίντ Λουίζ να κάνει αισθητή τη συμμετοχή του στο… πάρτι των «μπλε», γράφοντας το 3-0 με κεφαλιά!

Ο Χάουαρντ Γουέμπ φαίνεται όμως πως το πήρε απόφαση να δώσει λίγο… ενδιαφέρον στο ντέρμπι! Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, εξαντλεί – για πρώτη φορά – την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα του Στάριτζ πάνω στον Εβρά και δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ρούνεϊ εκτελεί εύστοχα για να μειώσει σε 3-1 και στο 69’ βρέθηκε ξανά στην ίδια θέση! Αυτή τη φορά, ήταν σειρά του Γουέλμπεκ να κερδίσει το πέναλτι, «σκοντάφτοντας» στο πόδι του Ιβάνοβιτς! Ο Ρούνεϊ ευστόχησε και στο δεύτερο και αύξησε στο μέγιστο το άγχος των παικτών του Βίλας – Μπόας! Δεν ήθελε και πολύ, λοιπόν, για να «λυγίσουν» οι «μπλε». Από σέντρα του Γκιγκς στο 84’, ο «Τσιτσαρίτο» ευτύχησε να δει τους Κέιχιλ και Λουίζ να τον μαρκάρουν με τα μάτια και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-3! Δύο εκπληκτικές αποκρούσεις κρατούσε για το τέλος ο Ντε Χέα, βροντοφωνάζοντας «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Μάτα και σουτ του Κέιχιλ!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Εσιέν, Μαλουντά, Μεϊρέλες, Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (70’ Ρομέου)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ (63’ Σκόουλς), Γκιγκς, Κάρικ, Γιάνγκ (53’ Ερνάντες), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (86’ Παρκ)

Ούτε τώρα Μανόλο…!!

Ούτε τώρα Μανόλο…
Εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη στον πάγκο της Σαραγόσα ο Μανόλο Χίμενεθ, αφού έχασε και από την Ράγιο Βαγεκάνο με 2-1 μετά από ανατροπή.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ πήγε στην Αραγονία με στόχο να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα έχει καταφέρει, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μετρά, πλέον, 14 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με το τελευταίο της «τρίποντο» να χρονολογείται στις 16 Οκτωβρίου, κόντρα στη Σοσιεδάδ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33’ με γκολ ενός πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Έλντερ Ποστίγκα, αλλά στο 75’ ο Κόστα και στο 82’ ο Μίτσου έφεραν τα πάνω κάτω και έδωσαν τη νίκη στη Ράγιο.

Έτσι, η Σαραγόσα φαίνεται πως δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό, αφού παρέμεινε στους 12 βαθμούς, 10 λιγότερους από Σανταντέρ και Γρανάδα, που βρίσκονται στο όριο της επικίνδυνης ζώνης.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου
Μαγιόρκα – Μπέτις 1-0
(24’ Κάστρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-3
(26’ Ντε Μάρκος, 58’ Γιορέντε, 65’ Μαρτίνεθ – 33’ Ρομαρίκ, 48’ Βάις, 90+2’ Αλμπίν)

Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1
(23’ Κονέ – 61’ Αράνα)

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (18’ Ράμος)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(9' Τέγιο, 72' Μέσι-74' Βέλα

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα 1-1
(32' Καρμέλο - 77' Λέκιτς)

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 1-2
(33’ αυτ. Μπρούνο - 21’ Βαλέρο, 81’ Καμούνιας)

Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(33’ Ποστίγκα – 75’ Κάστρο, 82’ Μίτσου)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου
Γρανάδα – Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η):
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

πηγή: sportfm.gr

«Ανάσα» για Βιγιαρεάλ!!

«Ανάσα» για Βιγιαρεάλ!
Μετά από πολύ καιρό, η Βιγιαρεάλ βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφού νίκησε 2-1 τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθκουάν και έφτασε τους 23 βαθμούς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η ομάδα του Φρανθίσκο Μολίνα άνοιξε το σκορ στο 21’ με γκολ του Μπόρχα Βαλέρο, αλλά 12 λεπτά αργότερα, ένας δικός της παίκτης, ο Μπρούνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους.

Τελικά το «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 81’ με γκολ του Καμούνιας και να πάρει το «τρίποντο», παρότι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οριόλ στο 93’.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου
Μαγιόρκα – Μπέτις 1-0
(24’ Κάστρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-3
(26’ Ντε Μάρκος, 58’ Γιορέντε, 65’ Μαρτίνεθ – 33’ Ρομαρίκ, 48’ Βάις, 90+2’ Αλμπίν)

Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1
(23’ Κονέ – 61’ Αράνα)

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (18’ Ράμος)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(9' Τέγιο, 72' Μέσι-74' Βέλα

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου

Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα 1-1
(32' Καρμέλο - 77' Λέκιτς)

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 1-2
(33’ αυτ. Μπρούνο - 21’ Βαλέρο, 81’ Καμούνιας)

Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου
Γρανάδα – Μάλαγα (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Καφές στη Νέα Σμύρνη…!!

Καφές στη Νέα Σμύρνη…
Κι όμως, τέτοιο βαθμό δυσκολίας είχε η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες!

Με το 1-0 που διαμόρφωσε ο Παντελής Καφές να λέει ψέματα για την άνεση με την οποία επικράτησε του Πανιωνίου, η «Ένωση» επανήλθε στην τρίτη θέση.

Πολύ καλοί οι «κιτρινόμαυροι», είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Μανωλά και πλέον περιμένουν ευχάριστα απο τους μετόχους τη Δευτέρα για να πάνε με ακόμα καλύτερη ψυχολογία στο «Καραϊσκάκη».


Πώς έπαιξε

Επιστροφές και… επιμονές (από πλευράς Κωστένογλου) περιελάμβανε η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο τεχνικός της «Ένωσης», λοιπόν, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Βάργκας και Μπέλεκ, ωστόσο επέμεινε στην επιλογή του Καφέ (που τον δικαίωσε αργότερα) και στην «εξαφάνιση» του Καράμπελα μετά το θέμα της προσφυγής.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βάργκας-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.



Λίγοι και… καλή (η ΑΕΚ)!

Η επιτυχία -όπως την κατάφερε η διοίκησή της- να σφραγίσει εισιτήρια δεν άλλαξε και πολλά στο μουντό σκηνικό του ΟΑΚΑ. Οι λίγοι φίλοι της ΑΕΚ όμως που βρέθηκαν εκεί, την είδαν να σφραγίζει την υπεροχή της μ’ ένα γκολ και διαστήματα καλής μπάλας. Έστω κι αν χρειάστηκε ν’ ακουστούν πρώτα «αχ» (στην κεφαλιά-φωτοτυπία του α’ γύρου από τον Μανωλά που σταμάτησε στο δοκάρι). Αλλά και «ωχ» -στο τετ α τετ που κέρασε (όπως συνηθίζει) ο Σάμαρης και σπατάλησε (όπως δεν συνηθίζει) ο Κούτσι.

Έφτανε, όμως, ένα υπέροχο «1-2» των Κάρλος και Καφέ (κι ένα περίεργο, όσο και γωνιακό πλασέ του δεύτερου) για να κάνει το… 1-0 η ΑΕΚ. Αντίθετα, δεν αποδείχθηκαν αρκετές οι ωραίες αντεπιθέσεις που έβγαλε -είτε με την ταχύτητα του Μπέλεκ, είτε με τις «μπούκες» του Λεονάρντο- για να μπορέσουν οι Λυμπερόπουλος και Κάρλος να αφαιρέσουν από νωρίς το άγχος από τους «κιτρινόμαυρους».

Μόνο 1-0…

Ούτε πέντε λεπτά δεν πέρασαν από την ανάπαυλα και η ΑΕΚ είχε ήδη ξοδέψει δυο αλλαγές. Πρώτα με την επανεμφάνιση του Καράμπελα για πρώτη φορά μετά την προσφυγή του (στη θέση του Κάρλος) κι έπειτα με τον τραυματισμό του Λαγού που έφερε τον Ρίκκα στο ματς. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτική, πάντως, η «Ένωση» δεν θα χρειαζόταν και περισσότερα από… 20 για να «καθαρίσει» το ματς (στις καλές ευκαιρίες που πρόλαβαν να χάσουν μέχρι το 60’ οι Μανωλάς, Μπέλεκ και Βάργκας).

Κι αφού ο Κοντοές απέτυχε επίσης ν’ αποτελειώσει την παλιά του ομάδα (σουτ λίγο άουτ) και οι Λεονάρντο-Λυμπερόπουλος τον μιμήθηκαν από ακόμα πλεονεκτικότερες θέσεις σε αστοχία, ο Σκέμπρι παραλίγο να τιμωρήσει την ΑΕΚ. Ευτυχώς ωστόσο για τους «κιτρινόμαυρους», το επικίνδυνο σουτ του Μαλτέζου πέρασε όσο άουτ χρειαζόταν για να μη χάσουν δυο πόντους που θα ήταν αδικία να μην κατακτήσουν.




ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λαγός (50’ λ.τ. Ρίκκα), Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο (80’ Σιαλμάς), Κάρλος (46’ Καράμπελας), Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Τσίτας, Αργυρίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (75’ Ντιμπαλά), Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης (65’ Αντούνες), Σάμαρης (56’ Μενδρινός), Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιερ, Ρόκα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιχαηλίδης, Κουλουχέρης, Κούρντι, Αμπντουλάγιεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

 πηγή: sport-fm.gr 

Τεννές: «Μας κράτησε πίσω ο διαιτητής»

Τεννές: «Μας κράτησε πίσω ο διαιτητής»
Με τον διαιτητή και τους βοηθούς του τα είχε ο Μπάμπης Τεννές μετά το τέλος του αγώνα Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1. Ο τεχνικός των γηπεδούχων τόνισε πως οι παίκτες του μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, εκνευρίστηκαν από τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με ένταση και πάθος. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο και ο διαιτητής και ο βοηθός μας εκνεύρισαν και χάθηκε η ηρεμία. Και στο τέλος μείναμε πάλι με 10 παίκτες. Ανεξήγητο να συμβαίνει σε μας αυτό.

Σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις ο βοηθός έχει χάσει τις φάσεις. Είμαι στην ίδια ευθεία και το βλέπω. Καθαρές φάσεις, τι να λέμε τώρα. Πολλές διαιτησίες έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα εις βάρος μας. Το ίδιο έγινε και σήμερα, μας κράτησε πίσω ο διαιτητής.

Η ομάδα μας έδειξε τις δυνατότητές της και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Ο στόχος είναι τα παιχνίδια που έρχονται. Δεν πρέπει να φύγει το μυαλό μας από αυτή τη σκέψη. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τερματίσουμε πολύ ψηλότερα σε σχέση με την τωρινή μας θέση
».

Δώνης: «Γελάει η Ελλάδα»

Δώνης: «Γελάει η Ελλάδα»
Παράπονα από την διαιτησία για ένα ακόμα παιχνίδι είχε ο Γιώργος Δώνης μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορούσε να δεχτεί την αποβολή του Κώστα Μήτρογλου, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε: «Γελάει όλη η Ελλάδα». Παράλληλα ο Δώνης, έμεινε ικανοποιημένος απο την εικόνα της ομάδας του, αλλά κυρίως από τον βαθμό, ο οποίος για μεγάλο διάστημα έμοιαζε χαμένος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου :

Για την απόδοση της ομάδας του: «Η ομάδα μου ήταν πολύ καλή σήμερα. Μετά από καιρό είχαμε δημιουργία φάσεων και ήμασταν απειλητικοί. Τα χαλούσαμε μέσα στην περιοχή. Θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε νωρίτερα. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας. Το παιχνίδι είχε ρυθμό μέχρι το 75' ήταν ανοιχτό. Μετά το πέναλτι δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για την οργάνωσή του και τη συμπεριφορά των ανθρώπων του».

Για τις αποφάσεις του διαιτητή: «Δεν υπάρχει φάση για να διαμαρτυρηθεί ο Παναιτωλικός. Εμείς έχουμε αδικηθεί σε ουκ ολίγα παιχνίδια. Με την αποβολή του Μήτρογλου γελάει όλη η Ελλάδα, χάνουμε τον καλύτερο παίκτη μας. Απαράδεκτη ενέργεια αυτή. Ο διαιτητής ήταν έτοιμος να βγάλει κίτρινη αλλά ο βοηθός του είπε για κόκκινη».

Το πήραν μόνοι τους!!

Το πήραν μόνοι τους!
Με σπουδαία εμφάνιση των Σωτήρη Καραποστόλου και Μάικ Τέιλορ, η Καβάλα απέδρασε από το Ρέθυμνο επικρατώντας 83-80 του ΑΓΟΡ σε ένα συγκλονιστικό ματς για την 17η αγωνιστική της Α1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με 19 πόντους διαφορά (28-9) στο ξεκίνημα, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στηριζόμενοι στους δύο παραπάνω παίκτες που είχαν 25 πόντους με 5/9 τρίποντα και 7 ριμπάουντ και 23 πόντους και 12 κερδισμένα φάουλ αντίστοιχα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Νταμίρ Λάτοβιτς και Αβραάμ Καλλινικίδης με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ κλειδί του αγώνα ήταν η άμυνα στον Ντιόντε Κρίστμας -είχε πετύχει 41 πόντους στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την προηγούμενη αγωνιστική- στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αμερικανό γκαρντ να μένει στους 22 πόντους.

Το ματς

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με πολύ καλές επιθετικά επιλογές και ταυτόχρονα παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν από νωρίς μια διαφορά 19 πόντων (28-9), περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (29-13). Καλλινικίδης, Ράιτ και Πάσαλιτς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καθολική υπεροχή του συγκροτήματος του Στέργιο Κουφού στο ξεκίνημα.

Ωστόσο, αυτό που έκαναν οι γηπεδούχοι στην πρώτη περίοδο μιμήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στη δεύτερη. Με επιμέρους σκορ 15-27, κατάφεραν να συμμαζέψουν την κατάσταση και να μειώσουν στους 4 πόντους με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (44-40). Καταλυτικός σε αυτό το διάστημα για τους «Αργοναύτες» ο Τέιλορ που έσπασε τα αμυντικά συστήματα του αντιπάλου, σκοράροντας με κάθε τρόπο και επαναφέροντας την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Ράιτ ξαναχτύπησε για τον ΑΓΟΡ με την επανέναρξη, βοηθώντας τον να πάρει ξανά διψήφια διαφορά πόντων (+10) με 50-40. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, όμως, είχε και πάλι την απάντηση. Μείωσε σε 53-51 με γκολ φάουλ του Ο’ Μπράιαντ και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 56-58 –με επιμέρους σκορ 6-18-, εκμεταλλευόμενο με τον καλύτερο τρόπο μια τεχνική ποινή του Τσόχλα για διαμαρτυρία σε φάουλ που υπέπεσε ο ίδιος πάνω στον Στεφανίδη.

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Χαρακτηριστικό του άγχους που επικρατούσε το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ στο 65-63 για περίπου τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Ο Καραποστόλου με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε τις βάσεις για ένα επιμέρους σκορ 2-11 (67-74) για την Καβάλα. Ο ΑΓΟΡ αντιστάθηκε και επέστρεψε με δικό του επιμέρους 9-2 για να ισοφαρίσει 76-76 με 7 συνεχόμενους πόντους του Τσόχλα. Μέχρι το τέλος οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρ-χέρι και στα σημεία επικράτησε η Καβάλα, δείχνοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα, στα οποία μίλησαν οι Καραποστόλου και Τέιλορ με εύστοχες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 44-40, 65-63, 80-83.

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 22 (3), Κούμουλος, Παπανικολάου, Ράιτ 10 (5 ασ.), Τσόχλας 7 (1 τρ., 3 κλεψ.), Καλλινικίδης 14 (1 τρ., 6 ριμπ., 3 κλεψ.), Δορκοφίκης, Τζόνσον 5 (1), Λάτοβιτς 17 (3), Πέτγουεϊ 5 (1), Δέδας, Κατσαρές.

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 10 (1), Αράπης, Αγγελόπουλος 2, Τέιλορ 23 (12 κερδ. φάουλ), Στεφανίδης 12 (2 τρ. 3 ασ.), Γέλιος, Γεωργάκης, Καραποστόλου 25 (5), Σίμτσακ 4 (8 ριμπ., 4 κλεψ.), Ο’ Μπράιαντ 7.

*Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο η Καβάλα είχε επικρατήσει εντός έδρας 60-57. συνεπώς στην ισοβαθμία με τον ΑΓΟΡ υπερτερεί, έχοντας δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα της Α1 που οδηγεί στα πλέι οφ.

πηγή: sportfm.gr

«Ντου» από Κωστούλα!!

«Ντου» από Κωστούλα
Έξαλλος με τον διαιτητή Τριτσώνη ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Είναι γεγονός πως ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τέτοιου τύπου αντίδραση από ανθρώπους της ομάδας του Παναιτωλικού, όπως φυσικά και από τον κόσμο, ο οποίος πέταξε κάποια αντικείμενα στη φάση του πέναλτι.

Στο Αγρίνιο έχουν πολλά παράπονα από τον συγκεκριμένο διαιτητή και δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα. Όλα ξεκίνησαν από το παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρόδο το 2007 όταν ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε μια κακή διαιτησία που προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Έτσι μετά τη λήξη ο κ. Κωστούλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μίλησε στον διαιτητή και σε κόσμιο επίπεδο έκανε τα παράπονά του.

πηγή: sportfm.gr

Το σεντόνι θα μείνει στο συρτάρι...!!

Το σεντόνι θα μείνει στο συρτάρι...
Η Βέρντερ Βρέμης είχε «χρυσή» ευκαιρία να πλησιάσει στην τετράδα της κορυφής μετά τα στραβοπατήματα Μπάγερν, Σάλκε και Γκλάντμπαχ. Όμως παρότι προηγήθηκε δύο φορές με τον Κλαούντιο Πισάρο (29’, 47’) στην έδρα της ουραγού Φράιμπουργκ, ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τον Σεντρίκ Μακιάντι (32’) και τον Τζόναθαν Σμιντ (70’), ενώ απειλήθηκε και με τρίτο γκολ.

Το τελικό 2-2 έφερε την ομάδα του Τόμας Σάαφ στους 32 βαθμούς και στο -8 από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ επέτρεψε στη Φράιμπουργκ να μην έχει την... αποκλειστικότητα στην τελευταία θέση, όπου ισοβαθμεί πλέον με την Άουγκσμπουργκ έχοντας 17 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 0-2
(47' Κελ, 82' Μπάριος)

Σάββατο 4/2 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο 0-1
(68’ Αμπντελαουέ)

Σάλκε-Μάιντς 1-1
(59’ Ομπάσι-15’ Ζιντάν)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-2
(11’ Κίσλινγκ, 47’ πεν. Ρόλφες-23’ Σίμπερ, 89’ Χάρνικ)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 0-0

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-2
(38’ Εμλάπα, 51’ πεν. Σαλίχοβιτς-31’ Μόλντερς, 72’ Λάνγκαμπ)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(23’ Σάλα-71’ Όλιτς)

Κυριακή 5/2

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(32’ Μακιάντι, 70’ Σμιντ-29’, 47’ Πισάρο)

Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 21:30

Σάββατο 11/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Ανόβερο
Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 12/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Αμβούργο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Διασυρμός στην (Ρομα)ϊκή αρένα!!

τΡΟΜΑκτική…
Σταθερή δεν την λες ενώ με βάση την βαθμολογική της συγκομιδή δεν μπορεί να θεωρηθεί διεκδικήτρια του τίτλου. Στην καλή της μέρα όμως η Ρόμα, όπως απέδειξε και με το 4-0 επί της Ίντερ για την 22η αγωνιστική του Καμπιονάτο, είναι σε θέση να τρομοκρατήσει την αντίπαλη άμυνα και να προσφέρει θέαμα. Ισοπαλίες για Γιουβέντους, Μίλαν, σημαντικό τρίποντο για την Φιορεντίνα κόντρα στην Ουντινέζε.

Η Ρόμα μετά την βαριά εκτός έδρας ήττα από την Κάλιαρι, παρουσίασε ένα εντελώς διαφοροποιημένο αγωνιστικό πρόσωπο στο ντέρμπι με την Ίντερ. Ο Ζουάν στο 13΄έκανε το 1-0 για να αναλάβει στην συνέχεια δράση ο Μπορίνι. Με δύο δικά του τέρματα (41΄, 48΄) οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους για να έρθει ο Μπόγιαν 89ο λεπτό και να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Η Μίλαν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Νάπολι και αυτό αποδείχθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με τον Ιμπραΐμοβιτς να αποβάλλεται στο 64ο λεπτό.

«Στραβοπάτημα» για την πρωτοπόρο του πίνακα, Γιουβέντους που ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Σιένα μέσα στο γήπεδό της.

Σημαντικές νίκες για Φιορεντίνα, 3-2 την Ουντινέζε και Παλέρμο, 2-1 την Αταλάντα.

Σάββατο, 04/02

Τσεζένα-Κατάνια (αναβολή)

Κυριακή, 05/02

Τζένοα-Λάτσιο 3-2
(10΄Παλάσιο, 25΄, 46΄Γιάνκοβιτς – 54΄Λεντέσμα, 90΄Γκονζάλες)

Ρόμα-Ίντερ 4-0
(13΄Ζουάν, 41΄, 48΄Μπορίνι, 89΄Μπόγιαν)

Μίλαν-Νάπολι 0-0

Κιέβο-Πάρμα 1-2
(50΄Τερό – 46΄Τζιοβίνκο, 69΄Λουτσιάνο αυτογκόλ)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 3-2
(39΄, 84, Γιόβετιτς, 56΄Κασάνι -14΄Ντι Νατάλε, 90΄Τόρχε

Γιουβέντους-Σιένα 0-0

Λέτσε-Μπολόνια 0-0

Νοβάρα-Κάλιαρι 0-0

Παλέρμο-Αταλάντα 2-1
(29΄Μίκολι, 50΄Μπουντάν – 56΄Μοράλες)

Η επόμενη (23η αγωνιστική)

Πέμπτη, 09/02 (21:45)

Λάτσιο-Τσεζένα
Σάββατο, 11/02
Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κάλιαρι-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή, 12/02 (16:00)

Αταλάντα-Λέτσε
Κατάνια-Τζένοα
Ίντερ-Νοβάρα
Πάρμα-Φιορεντίνα
Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα, 13/02 (21:45)

Νάπολι-Κιέβο
Σιένα-Ρόμα

πηγή: sportfm.gr

«Προστασία στα ελληνικά γήπεδα»

Να προστατευτούν τα ελληνικά γήπεδα από τα φαινόμενα βίας θέλει ο Παύλος Γερουλάνος. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.
«Προστασία στα ελληνικά γήπεδα»
Αρχικά, ο Γερουλάνος τόνισε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα όσα έγραψε στην σελίδα του στο Twitter: «Δεν είμαστε διότι έχουμε κάνει πρόοδο. Σήμερα όμως καθυστερεί στην Βουλή ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει να προστατέψει τα Ελληνικά γήπεδα από τέτοια γεγονότα. Και καθυστερεί διότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο κ. Τασούλας φοβάται το πολιτικό κόστος από τις λέσχες των οπαδών. Θέλω να τον καθησυχάσω και να τον παροτρύνω να τολμήσει».
Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει νομοσχέδια που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αλλά φοβάται να περάσει ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να προστατεύσει τα παιδιά μας. Και αν το φοβάται αυτό σήμερα η Νέα Δημοκρατία, τότε όλοι μας πρέπει να ανησυχούμε για το τι θα φοβάται η Νέα Δημοκρατία αν γίνει κυβέρνηση. Δηλαδή, αν σήμερα σκύψει το κεφάλι στις λέσχες των οπαδών που έχουν γίνει πηγή εγκλήματος και διαφθοράς, σε ποιόν άλλον θα σκύψει αύριο το κεφάλι όταν βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας»;
Πηγή: novasports.gr

Η βαριά ήττα της αποχώρησης του Σάντος!!

Θα είναι μεγάλη ήττα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από την ομοσπονδία. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Η βαριά ήττα της αποχώρησης του Σάντος
Όχι φυσικά επειδή ο Πορτογάλος είναι ο καλύτερος προπονητής στη γη, ούτε επειδή μετά από αυτόν το χάος και δύσκολα θα φτάσει η Εθνική στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η ήττα θα είναι η πιο βαριά που μπορεί να υποστεί αυτή την εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο κυρίως για έναν πολύ ξεκάθαρο λόγο: επειδή ο Σάντος είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που εκδήλωσε εμπράκτως την επιθυμία του να δημιουργήσει ελληνικό εθνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή να οργανώσει σε βάθος και να οικοδομήσει το εθνικό ποδόσφαιρο, από την παιδική ηλικία μέχρι την πρώτη ομάδα. Κι επειδή αυτό είναι αληθινό όραμα του Πορτογάλου, το οποίο του δίνει μεγάλο κίνητρο να παραμείνει σε αυτή, τη σημερινή διαλυμένη Ελλάδα, που δεν του θυμίζει σε τίποτα εκείνη που συνάντησε 11 χρόνια πίσω, δεν χρειάζεται να κάνει πολλά η ΕΠΟ για να τον πείσει. Αρκεί να κάνει αυτά που στο μυαλό όλων μας φαντάζουν ως αυτονόητα. Να του εξασφαλίσει δηλαδή ότι θα υλοποιούνται οι εισηγήσεις του. Και δεν είναι το ζήτημα οικονομικής φύσης, για να πει κανείς ότι η ομοσπονδία σήμερα δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο μεγαλόπνοο και δαπανηρό σχέδιο. Τα αυτονόητα δηλαδή ζητεί ο Πορτογάλος. Να λειτουργεί η ομοσπονδία. Να μην χρειάζονται τρεις συνεδριάσεις του δ.σ. και δέκα υπογραφές για να φουσκώσουν οι μπάλες για την προπόνηση.
Ο Σάντος κοπανήθηκε για περίπου έναν χρόνο μέχρι να συνεφέρει τις εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά, εκεί όπου προηγουμένως δεν υπήρχε τερέν για προπόνηση, αποδυτήρια της προκοπής και γραφείο για να δουλέψει ένας προπονητής με τους συνεργάτες του. Κι είναι πολύ φυσιολογικός ο συνειρμός: αν απαιτήθηκε ένας χρόνος για να σουλουπωθεί το προπονητικό κέντρο, πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να στηθεί η δομή και να οργανωθεί η λειτουργία του εθνικού ποδοσφαίρου, να σχηματιστούν οι εθνικές ομάδες που πρέπει, να διδάσκονται το ίδιο ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών, να συγκεντρώνονται και να προπονούνται σωστά και μεθοδικά, να επιλέγονται με ποδοσφαιρικά και όχι συγγενικά κριτήρια;
Για μια άλλη ομοσπονδία, από αυτές που έχουν έναν αντιπρόεδρο μόνο για το ποδόσφαιρο, δηλαδή για να λύνει τα προβλήματα των εθνικών ομάδων, όλο αυτό που ζητεί ο Σάντος είναι το αυτονόητο. Για την Ελλάδα του σήμερα και την ΕΠΟ του πάντα, αυτό που ζητεί ο Πορτογάλος ξεπερνά τη φαντασία. Οι βλαχοπρόεδροι ήταν, είναι και θα είναι βλαχοπρόεδροι.
Αυτή που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με το Σάντος είναι η πρώτη και η τελευταία του ευκαιρία να οργανωθεί. Ακριβώς γι’ αυτό θα είναι πολύ μεγάλη ήττα η αποχώρηση του Πορτογάλου. Διότι για να φύγει, σημαίνει ότι θα έχει πειστεί ότι δεν γίνεται να βγάλει άκρη. Διότι το ψάχνει εδώ και δύο χρόνια. Κι αν φύγει, το πιθανότερο είναι ότι θα τον διαδεχθεί ένας από αυτούς είτε της «κάνω αρπαχτές στις εθνικές» κατηγορίας, είτε της «δεν έχω ούτε τη γνώση, ούτε την ικανότητα, ούτε τη διάθεση, ούτε το όραμα για τέτοιες δουλειές» κατηγορίας. Προπονητή με τις ικανότητες, την εμπειρία και το όραμα που έχει ο Σάντος για να κατασκευάσει ποδόσφαιρο, η Ελλάδα δεν είχε βρει ποτέ.
Πηγή: theinsiders.gr

Άρχισαν τα όργανα κατά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας...!!

Τη νομιμότητα της τροπολογίας που ψηφίστηκε για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφειας αμφισβητεί άρθρο πολιτικής εφημερίδας.
Άρχισαν τα όργανα κατά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας...
Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Αυγή” είναι η πρώτη φωνή που “ξεσηκώθηκε” κατά της τροπολογίας που ψηφίστηκε και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι προπομπός νέων αντιδράσεων για την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης.
Άρχισαν τα όργανα δηλαδή. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:
"Δεν είναι η πρώτη φορά που πριν από εκλογές πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αισθήματα των φιλάθλων για μια ομάδα. Αλλά η μικροπολιτική και το υποκριτικό ενδιαφέρον έχουν και τα όριά τους, πολλώ δε μάλλον από βουλευτές μιας συγκυβέρνησης, που δεν νομιμοποιείται, αφού ήδη δίνει τα διαπιστευτήριά της στην υποθήκευση της χώρας.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές του μαύρου μετώπου και επιπλέον κάποιους αφελείς, έχει ως βασικό στοιχείο την εξαίρεση του συγκεκριμένου έργου από την εφαρμογή των περιορισμών του νόμου (άρθρο 3, παρ. 2 Αποφ. 3046/304/13-1-1989 Κτιριοδομικός κανονισμός, ΦΕΚ 59/δ/3-2-1989), δηλαδή από τους περιορισμούς δημιουργίας εμπορικού κέντρου, πολυκινηματογράφων, χώρων ψυχαγωγίας κ.λπ.
Ενώ δηλαδή στα γενικά πολεοδομικά σχέδια οι αθλητικοί χώροι θεωρούνται κοινωνικός εξοπλισμός πόλης, με την απαράδεκτη απόφαση Σουφλιά δόθηκε η δυνατότητα να εξελιχθούν σε μικρές ιδιωτικές πόλεις μέσα στους πολεοδομικούς ιστούς. Χωρίς μάλιστα να γίνεται καμιά διάκριση πολεοδομικών συνθηκών, ανάλογα με τον τόπο και την έκταση της όποιας πολεοδομικής εγκατάστασης. Στην περίπτωση της εν λόγω τροπολογίας, όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπ' όψη ο ισχύον συντελεστής δόμησης, αλλά ζητείται η εξαίρεση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου (ΟΤ 295) της Ν. Φιλαδέλφειας, με παράλληλη ανατροπή ακόμα και του ορίου του 17,5% συνοδών εμπορικών χρήσεων επί του συνόλου της εγκατάστασης, που προέβλεπε η απόφαση Σουφλιά (αποφ. 31252/22-7-2009, ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09).
Φαίνεται λοιπόν ότι η τροπολογία αποτελεί σκαλοπάτι ώστε να προσπελασθεί η σχετική απαγορευτική απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο σχέδιο οικοδόμησης εγκαταστάσεων της ΑΕΚ, η οποία είχε εκπονηθεί, και παράλληλα έκρινε ως αντισυνταγματικούς τους σχετικούς νόμους του 2002 και του 2003 (ν. 30443/2002, και ν. 3207/2003), ενώ ανοίγει παράθυρα για την καταπάτηση των ισχύοντων οικιστικών και περιβαλλοντικών όρων στη Ν. Φιλαδέλφεια και έρχεται σε αντίθεση με τις ειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ.
Η τροπολογία εμφανώς εξυπηρετεί τους εκάστοτε ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ, που σήμερα είναι η Morgan Stanley, στην οποία είναι ενεχυριασμένες το 86% των μετοχών της ΠΑΕ, αύριο θα εξυπηρετεί άλλους ιδιοκτήτες (που σήμερα φέρονται ως σωτήρες επενδυτές). Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι διαδικασίες έχουν κινηθεί εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρχουν επίσημες αποφάσεις ούτε του Δημοτικού Συμβούλιου της Ν. Φιλαδέλφειας, ούτε του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οι διεργασίες κινήθηκαν με μπροστάρη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Βούρο, κυρίως από την ΠΑΕ ΑΕΚ, δικηγορικά γραφεία και συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο, με εξωθεσμική συμμετοχή παραγόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Φυσικά, εάν στην τροπολογία όλα ήταν ηθικά και νόμιμα, δεν θα υπήρχε λόγος τόσης μυστικότητας.
Εν κατακλείδι, μόνη οδός για να αποκτήσει η ΑΕΚ το γήπεδο που δικαιούται στον ιδιόκτητο χώρο της, γήπεδο φιλικό προς τον παρακείμενο προσφυγικό συνοικισμό, ενεργειακά αυτοδύναμο και «πράσινο», χωρίς παράνομες ενέργειες, χωρίς καταπάτηση του άλσους και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία είναι με αυτεπιστασία του ερασιτεχνικού σωματείου, χωρίς τα γνωστά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται ολόκληρη την Ελλάδα".

Μπαλάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαύστε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές της περασμένης εβδομάδας μέσω από το Showboat του SkySports!
Μπαλάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γκολάρα της χρονιάς!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ούγκο Βιάνα στο ματς της Μπράγκα με την Πορτιμονένσε έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ πίσω από τη σέντρα (!) δίνοντας τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του στο 94`!!
Η γκολάρα της χρονιάς!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πωπω τι έβαλε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ροδρίγο Παλάσιο της Τζένοα στο ματς με τη Λάτσιο έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι από κόρνερ! Απολαύστε το!
Πωπω τι έβαλε! (ΒΙΝΤΕΟ)
πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Α, ρε Χάουαρντ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από ένα μήνα ο Τιμ Χάουαρντ τράβηξε πάνω του τα φλας της δημοσιότητας για το γκολ που έβαλε από τη μία εστία στην άλλη στο ματς με την Μπόλτον, αλλά χτες ο Αμερικανός γκολκίπερ της Έβερτον στο ματς με τη Γουίγκαν έγινε και πάλι... highlight αλλά για κακό!
Α, ρε Χάουαρντ... (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Έχασε την ευκαιρία!!

Έχασε την ευκαιρία
Μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία έχασε η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, Αϊντχόφεν, που μετά την ήττα του Άγιαξ από την Ουτρέχτη (2-0), έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Χέρακλες.

Αντίθετα, η Φέγενορτ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Ναϊμέγκεν επικρατώντας με σκορ 2-0 και μειώνοντας τη διαφορά της από την κορυφή στους πέντε βαθμούς.

Η αναμέτρηση Ντε Γκράαφτσαπ-Τβέντε αναβλήθηκε.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Ρόντα 4-3
(5’, 70’ Μποστ, 17΄Γιάνμαατ, 64’ Σίμπον – 10’, 44’ Μάλκι, 51’ Ντε Μπέλε)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ αναβλήθηκε

Εξέλσιορ-Φένλο 3-1
(30’, 68’ Σένκεφελντ, 73’ Μάατσεν – 85’ Βίλσουτ)

Φίτεσε-Μπρέντα 1-0
(19’ Χοφς)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Άγιαξ-Ουτρέχτη 0-2
(40’, 78’ Ντιπλάν)
Ντε Γκράαφτσαπ-Τβέντε αναβλήθηκε
Χέρακλες-Αϊντχόφεν 1-1
(76’ Έβερτον – 19’ Λαμπιάντ)
Ναϊμέκγεν-Φέγενορντ 0-2
(6’ Μπακάλ, 48’ Φερναντές)
Γκρόνιγκεν-Βάαλβικ (17:30)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Τβέντε-Χέρκαλες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Άλκμααρ-Εξέλσιορ
Ρόντα-Ναιμέγκεν
Φένλο-Γκρόνιγκεν
Μπρέντα-Άγιαξ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Ουτρέχτη-Ντεν Χάαγκ
Αίντχόφεν-Ντε Γκράαφτσαπ
Βάαλβικ-Χέρενφεν
Φέγενορντ-Φίτεσε

πηγή: sportfm.gr

Μετράει πληγές...!!

Μετράει πληγές...
Με το πολύ σημαντικό τρίποντο, που τους έδωσε ανάσα τεσσάρων βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, επέστρεψαν στα Γιάννενα οι παίκτες του ΠΑΣ. Στο σημερινό πρόγραμμα, αποθεραπεία ακολούθησαν όσοι αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισε ήδη να μετράει «πληγές», αφού στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο για την 21η αγωνιστική, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Πάντο και Λίλα.

Ο πρώτος συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τους Φαίακες και θα απουσιάσει στα επόμενα δύο παιχνίδια, ενώ ο Λίλα αποβλήθηκε.

Ο Έλληνας τεχνικός για τη Δευτέρα έχει δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη (7/2).

Από τη Σενεγάλη με αγάπη…!!

Από τη Σενεγάλη με αγάπη…
Το δίδυμο «φωτιά» της Νιούκαστλ δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνο για να κάνει αυτό που ξέρει στο γήπεδο!

Οι Ντεμπά Μπα και Παπίς Σισέ μετά την επιστροφή τους στην Αγγλία από το Κόπα Άφρικα, σκόραραν από μια φορά για να χαρίσουν στη Νιούκαστλ τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Άστον Βίλα και να διατηρήσουν την ομάδα τους στην 5η θέση!

Α’ Ημίχρονο

Όσοι περίμεναν ότι θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τους γηπεδούχους διαψεύστηκαν, αφού η Βίλα έδειξε διάθεση να κάνει το παιχνίδι της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα με το συνήθη ύποπτο Ντεμπά Μπα. Ο επιθετικός της Νιούκαστλ κράτησε …γκολ στη φαρέτρα του από τον …πόλεμο του Κόπα Άφρικα και εξαπόλυσε το πρώτο από αυτά στο 30΄όταν τελείωσε με ωραίο τρόπο τις προσπάθειες των Τέιλορ και Γκάθρι. Στη φάση του γκολ, τραυματίστηκε ο Τέιλορ, κάτι που οδήγησε στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τις «καρακάξες», αφού είχε προηγηθεί αυτή του Παπίς Σισέ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Λίον Μπεστ.

Η Άστον Βίλα δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Ρόμπι Κιν σκόραρε για ακόμη μια φορά, μετά από προσπάθεια του Σαρλς Ενζόγκμπια και έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει την εικόνα του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο

Η επανάληψη άρχισε με νεύρα και ένταση, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γκολ που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, μακριά από την περιοχή τους. Ο Ομπερτάν ήταν ο κινητήριος μοχλός στο παιχνίδι της ομάδας του Άλαν Πάρντιου, με τον Παπίς Σισέ και τον Ντεμπά Μπα να δίνουν μάχες με τους αμυντικούς της Βίλα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νιούκαστλ ήταν αυτός που έδωσε το πολύτιμο «τρίποντο» στον σύλλογο, όταν στο 71ο λεπτό και έπειτα από σέντρα του Γκουτιέρεζ! Ο Σισέ κατέβασε τη μπάλα και με άπιαστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Γκίβεν για το τελικό 2-1!

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Νιούκαστλ: Κρολ, Κολοτσίνι, Σαντόν, Σίμπσον, Γουίλιαμσον, Πιρτς, Ρ. Τέιλορ (33’ Ομπερτάν), Γκουτρί, Γκουτιέρεζ, Μπα, Μπεστ (14’ Σισέ)

Άστον Βίλα: Γκίβεν, Χάτον, Γουόρνοκ, Νταν, Κλαρκ (84’ Γκάρντνερ), Κουεγιάρ, Άιρλαντ (46’ Μπάναν), Ενζόγκμπια (66’ Χέσκεϊ), Πετρόφ, Μπεντ, Κιν

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4/2 (17:00)

Άρσεναλ – Μπλάκμπερν 7-1
(2’, 38΄, 62’ Φαν Πέρσι, 40’, 54’ Τσάμπερλεϊν, 51’ Αρτέτα, 90’ + 3’ Ανρί – 31’ Πέντερσεν, 43’ κοκ. Ζιβέ)

Νόριτς – Μπόλτον 2-0
(70’ Σέρμαν, 85’ Πίλκινγκτον)

ΚΠΡ – Γουλβς 1-2
(16’ Ζαμόρα, 34’ κοκ. Σισέ – 46’ Τζάρβις, 71’ Ντόιλ)

Στόουκ – Σάντερλαντ 0-1
(45’ κοκ. Χουτ – 60’ ΜακΚλιν)

Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι 1-2
(54’ Φορτουνέ – 55’ Σίγκουρντσον, 59’ Γκρέιαμ)

Γουίγκαν – Έβερτον 1-1
(76’ αυτ. Νέβιλ – 83’ Ανιτσέμπε)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 3-0
(10' πεν. Αγουέρο, 29' αυτ. Μπερντ, 72' Τζέκο)

Κυριακή 5/2

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 2-1
(30' Μπα, 71' Σισέ-45+5' Κιν)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 6/2

Λίβερπουλ – Τότεναμ (22:00)

Πηγή: England365.gr

Κατσαβάκης: «Δεν σέβονται τον αγώνα μας»

Κατσαβάκης: «Δεν σέβονται τον αγώνα μας»
Με την διαιτησία τα έβαλε ο προπονητής της Δόξας Δράμας μετά το τέλος της αναμέτρησης και την δίκαιη ήττα από τον Αστέρα. Ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως φταίνε εξίσου και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Δόξας Δράμας

«Οι διαιτητές θα πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια μας. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη και την απόδοση του Αστέρα, αλλά κάνουμε έναν αγώνα που πολλοί δε σέβονται. Σήμερα κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον έναν βαθμό. Κάναμε πολλές φάσεις στο 0-0 για να προηγηθούμε, με λάθη διαιτητών προηγήθηκε ο Αστέρας.

Δεν ήθελε να παίξουμε όπως έπρεπε να παίξει, δεν ρίχνω βολές προς τον Αστέρα που είναι καλή ομάδα. Αισθάνομαι πως είχαμε και ατυχίες. Δεν χρειάζεται να δεχθούμε τέτοιες καταστάσεις.

Δεν φταίει ο Αστέρας που δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, το ξεκαθάρισα. Πριν από το 1-0, είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Καμία επίπληξη προς τον Αστέρα».

Τσιώλης: «Μας κυρίευσε το άγχος»

Τσιώλης: «Μας κυρίευσε το άγχος»
Στο άγχος που έχουν οι παίκτες του στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για πολλές απουσίες αναγκαστικές, ενώ αναφορικά με την απουσία του Μπαρτολίνι ήταν λόγω πυρετού που σήκωσε ο Αργεντινός αμυντικός.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου: «Η αιτία γι' αυτή την πολύ μέτρια εικόνα του Αστέρα είχε να κάνει με το άγχος. Ξέραμε ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Είχαμε και πολλές αναγκαστικές αλλαγές που μας επηρέασαν. Ο Μπαρτολίνι σήκωσε πολύ υψηλό πυρετό. Στο κέντρο άμυνας έπαιξαν δύο παιδιά που προσπάθησαν πολύ. Η βαθμολογική σημασία μας έκανε να έχουμε άγχος».

Το πάλεψε, αλλά ούτε φέτος!!

Το πάλεψε, αλλά ούτε φέτος
Το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα του Βελγίου διατήρησε η Άντερλεχτ, η οποία στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής επιβλήθηκε με σκορ 4-2 της Γκενκ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύσκολο έργο, αφού πέρα από την πολύ καλή Άντερλεχτ, είχαν να αντιμετωπίσουν και την κακή παράδοση, δεδομένου ότι έχουν να κερδίσουν από το 2006.

Την έκπληξη θέλησε να κάνει η Γκενκ, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ λεπτό με τον Μπεντέκε. Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι ισοφάρισαν ένα λεπτό αργότερα με τον Σουάρες, για να περάσουν μπροστά στο σκορ στο 35΄λεπτό με τέρμα του Κλέσταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άντερλεχτ τριπλασίασε τα τέρματά της με τον Εμποκανί, για να ξαναμπεί η Γκενκ στο παιχνίδι στο 63’ λεπτό με τον Μπαρντά να κάνει το 3-2.

Το τελικό 4-2 έκανε ο Εμποκανί, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το τρίποντο και να διευρύνουν την διαφορά τους, στους εφτά βαθμούς από τη δεύτερη Γάνδη.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Σάββατο, 4/2

Λιρς-Σταντάρ Λιέγης 0-2
Σιντ Τρούιντεν-Σερκλ Μπριζ 0-1
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο 3-1
Λέουβεν-Γάνδη 2-3
Λόκερεν-Μονς 3-1
Μαλίν-Κορτράικ 0-0

Κυριακή, 5/2

Άντερλεχτ-Γκενκ 4-2
Κλαμπ Μπριζ-Γκέρμιναλ (19:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 11/2

Γκενκ-Λόκερεν (19:00)
Γκέρμιναλ-Σιντ Τρούιντεν (21:00)
Κορτράικ-Μονς
Λιρς-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο-Λέουβεν
Σερκλ Μπριζ-Μαλίν

Κυριακή, 12/2

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ (15:30)
Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Άλλαξε… την τύχη του!!

Άλλαξε… την τύχη του
«Χρυσή» αποδείχθηκε η αλλαγή του Σάκη Τσιώλη, που έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Εμανουέλ Περόνε και «καθάρισε» για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας, οι Αρκάδες πήραν ακόμα ένα τρίποντο επικρατώντας με 1-0 των Δραμινών και έμειναν για ένατο ματς αήττητοι στο σπίτι τους.



Το πρώτο μέρος ήταν ότι καλύτερο για έναν μεσημεριανό υπνάκο αφού οι φάσεις που έγιναν στο παιχνίδι ήταν μηδαμινές. Αν εξαιρέσουμε την φάση που έκανε η Δόξα Δράμας, η οποία πήγε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα Τρίπολης στο 23’, δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάτι άλλο αξιόλογο. Σε εκείνο το λεπτό του αγώνα, ο Παπαδόπουλος τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Βάντερσον, βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο αλλά ο άσος των Δραμινών προσπάθησε να ντριμπλάρει και τον γκολκίπερ των Αρκάδων χωρίς όμως επιτυχία και ο Πιπίνης που ακολουθούσε την φάση, έδιωξε σε κόρνερ.

Η γενική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Αστέρας Τρίπολης να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρνει να πλησιάσει και να απειλήσει την Δόξα Δράμας, η οποία είχε κλείσει σωστά όλους τους χώρους προς την περιοχή της.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκαν με διάθεση να «ξεπληρώσουν» όσους έβλεπαν το ματς. Δύο κλασσικές φάσεις για γκολ για την Δόξα Δράμας και ένα γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης περιελάμβανε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Αραβίδης θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 53’ αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να περνά εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο. Στο «καπάκι» ο Περόνε, ο οποίος μπήκε αλλαγή στην θέση του Μπακασέτα στο 46’, μετά από πολύ ωραία, κάθετη πάσα του Αλβάρεζ έκανε την κούρσα, ντρίμπλαρε όμορφα τον Βέρτζο και σούταρε, κάνοντας το 1-0 για του Αρκάδες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Δραμινοί έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση αφού η άμυνα των Αρκάδων δεν έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Ουέλιγκτον στην μικρή περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο ρυθμός έπεσε κάτι που ευνόησε τον Αστέρα Τρίπολης στην εξέλιξη του ματς.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη στο 78’ αλλά το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση ο Χούλι έπειτα από σέντρα του Περόνε, απέκρουσε ο Σέρεμετ.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Αστέρα στην Τρίπολη, που παραμένει «απόρθητο» κάστρο αφού σε εννέα ματς οι Αρκάδες δεν έχουν γνωρίσει ήττα (6 νίκες, 3 ισοπαλίες).






Αστέρας Τρίπολης (Σ. Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Κουρμπέλης (73’ Λαδάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Μπρέσκα, Φορμίκα, Ράγιος, Σολάκης (57’ Χούλι), Μπακασέτας (46’ Περόνε).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Περόνε, Ναβάρο, Έγκον.

Δόξα Δράμας (Μ. Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Σικαλιάς, Γελαδάρης, Βέρτζος (69’ Κυβελίδης), Τριποτσέρης, Αραβίδης, Σοϊλέδης (74’ Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Λίμα, Ουέλιγκτον, Βάντερσον (82’ Καπέλ).

Στον πάγκο: Ρόκα, Λεάντρο, Γκαρακλίδης, Ψυχογιός.

πηγή: sportfm.gr

Έτσι όπως τα ‘καναν…!!

Έτσι όπως τα ‘καναν…
Παναιτωλικός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στο Αγρίνιο, αποτέλεσμα το οποίο δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι, είναι «μπλεγμένοι» για τα καλά στη μάχη της παραμονής, ενώ οι Περιστεριώτες έχασαν πολύτιμο έδαφος για την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό, ενώ ισοφάρισε ο Μήτρογλου με πέναλτι. Πολλά τα νεύρα, ενώ με δέκα τελείωσαν και οι δύο ομάδες λόγω αποβολών των Εντζεγκουέλε και Μήτρογλου.



Οι τακτικές πήγαν περίπατο από νωρίς. Εκεί που οι περισσότεροι επιθετικοί στην Ελλάδα θα γύριζαν και θα σούταραν, ο Χαριστέας έστρωσε υπέροχα στον Καμαρά και εκείνος μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε από πολύ νωρίς να είναι μπροστά στο σκορ και να έχει ένα προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει γίνει μεγαλύτερο αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει από νωρίς και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δώνης έδειξε να «φοβάται» το παιχνίδι «μάγκωσε» τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Τσενάμο. Οι Περιστεριώτες δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ έλειπε ένας οργανωτής από το χώρο της μεσαίας γραμμής. Το πρώτο μέρος έφερε, μοιραία, τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Ατρόμητος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ο Γιώργος Δώνης με τις αλλαγές του έκανε την ομάδα του πιο επιθετική. Από την άλλη πλευρά ο Τεννές προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα γυρνώντας πολύ πίσω την ομάδα του.

Ο Μήτρογλου, σήκωσε για ένα ακόμα παιχνίδι τον Ατρόμητο στις πλάτες του και μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε, ο ίδιος, από τον Εντζεγκουέλε, ο οποίος πήρε και την κόκκινη κάρτα. Από το σημείο εκείνο και μετά δεν είδαμε… παιχνίδι αφού τα νεύρα ήταν πάρα πολλά. Με δέκα τελείωσε και ο Ατρόμητος, λόγω αποβολής του Μήτρογλου, στην οποία ο Τριτσώνης εξάντλησε την αυστηρότητά του.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη αφού ο Παναιτωλικός συνεχίζει να είναι «μπλεγμένος» στις ομάδες που κινδυνεύουν, ενώ ο Ατρόμητος χάνει πολύτιμο έδαφος για τα πλέι οφ.





Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Εντζεγκουέλε, Μουμίν, Ρότσα, Θεοδωρίδης (61’ Κούσας), Χαριστέας (89’ Καραμαλίκης), Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά, Ονουάτσι (80’ Παλαιολόγος).

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Μπουμάλ, Πασάς.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Τόμας, Φυτανίδης, Επστάιν, Καραγκούνης (46’ Μπρίτο), Νάστος, Γιαννούλης (74’ Αναστασάκος), Σφακιανάκης, Καραμάνος (64’ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Οικονόμου, Μπάλλας, Ζουέλα.

Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημόπουλος

πηγή: sportfm.gr

Ως έχουν και περιμένουν…!!

Ως έχουν και περιμένουν…
Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι κορυφής, στο οποίο η ΑΕΛ υποδεχόταν τον ΑΠΟΕΛ (0-0), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την Ομόνοια να θέλει τη νίκη στο παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Δερυνίας (5/2,18:00) για πάρει προβάδισμα στο κυνήγι του τίτλου, έναντι των ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Μοιρασμένες ήταν οι ευκαιρίες, ενώ εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι των δύο ομάδων στις κερκίδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4/2

Άρης-Ανόρθωση 1-0
(71’ Βασιλείου)

Παραλίμνι-ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
(22’ Μιχαήλ)

Εθνικός Άχνας-Απόλλων Λεμεσού 0-0

Κυριακή 5/2

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια-Αναγέννηση Δερυνίας

Δευτέρα 6/2

ΑΛΚΗ-Ερμής

πηγή: sportfm.gr

Πολύ λίγος για «ήρωας»

Πολύ λίγος για «ήρωας»
Δεν επιβεβαίωσε ούτε το ηρωικό όνομά του, ούτε το ένδοξο παρελθόν του ο Άγιαξ που υπέστη ήττα-σοκ μέσα στο γήπεδό του από την Ουτρέχτη.

Ο «Αίας» έχασε με σκορ 2-0 σε ματς για την 20ή αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος και έμεινε επτά βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο PSV, διαφορά που ενδέχεται να αυξηθεί εάν η ομάδα του Αϊντχόφεν επικρατήσει της Χέρακλες.

«Δήμιος» του Άγιαξ αποδείχτηκε ο Εντουάρ Ντιπλάν, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της Ουτρέχτης στο 40’ και το 78΄. Για τους φιλοξενούμενους η μάλλον απρόσμενη επιτυχία, έφερε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία, καθώς έφτασαν στους 21 και την 15η θέση του πίνακα.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Ρόντα 4-3
(5’, 70’ Μποστ, 17΄Γιάνμαατ, 64’ Σίμπον – 10’, 44’ Μάλκι, 51’ Ντε Μπέλε)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ αναβλήθηκε

Εξέλσιορ-Φένλο 3-1
(30’, 68’ Σένκεφελντ, 73’ Μάατσεν – 85’ Βίλσουτ)

Φίτεσε-Μπρέντα 1-0
(19’ Χοφς)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Άγιαξ-Ουτρέχτη 0-2
(40’, 78’ Ντιπλάν)
Ντε Γκράαφτσαπ-Τβέντε (15:30)
Χέρακλες-Αιντχόφεν (15:30)
Ναιμέκγεν-Φέγενορντ (15:30)
Γκρόνιγκεν-Βάαλβικ (17:30)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Τβέντε-Χέρκαλες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Άλκμααρ-Εξέλσιορ
Ρόντα-Ναιμέγκεν
Φένλο-Γκρόνιγκεν
Μπρέντα-Άγιαξ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Ουτρέχτη-Ντεν Χάαγκ
Αίντχόφεν-Ντε Γκράαφτσαπ
Βάαλβικ-Χέρενφεν
Φέγενορντ-Φίτεσε

πηγή: sportfm.gr

Αποκλεισμός για Ρέιντζερς!!

Αποκλεισμός για Ρέιντζερς
Θύμα έκπληξης, της σημαντικότερης μέχρι τώρα στο Κύπελλο της Σκωτίας, έπεσε η Ρέιντζερς που ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας από την Νταντί Γιουνάιτεντ και έμεινε εκτός συνέχειας.

Οι «προτεστάντες» ήταν το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου αλλά εντός αγωνιστικού χώρου τα πράγματα ήρθαν αλλιώς…

Η Νταντί Γιουνάιτεντ έπαιξε με πάθος και κατάφερε μόλις 16ο λεπτό του αγώνα να πάρει προβάδισμα με τέρμα που πέτυχε ο Γκάνινγκ. Η Ρέιντζερς μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, είδε στο 36ο λεπτό τον Ράσελ να σκοράρει ξανά για τους φιλοξενούμενους και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Έτσι η Νταντί πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Σκωτίας και η Ρέιντζερς έμεινε εκτός συνέχειας.

Σάββατο 04/02

Ινβερνές-Σέλτικ 0-2
(33’ Σαμαράς, 68’ πεν. Μπράουν)

Αμπερντίν-Κουίν οφ Σάουθ 1-1
(67’ Βέρνον - 54’ ΜακΛάχλιν)

Μάδεργουελ-Μόρτον 6-0
(9’ Χέιτλι, 29’, 67’ Μέρφι, 33’ Χάτσισον, 35’ Ογιάμα, 41’ Λόου)

Σεντ Μίρεν-Ρος Κάουντι 1-1
(43’ Τόμπσον - 40’ πεν. Μπριτέιν)

Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ 1-0
(15’ Ντόιλ)

Έιρ-Φόλκερκ (αναβλήθηκε)

Κυριακή 05/02

Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν. 0-2
(16΄Γκάνινγκ, 36΄Ράσελ)

Χαρτς-Σεντ Τζόνστον (16.15)

πηγή: sportfm.gr

Ενοχλημένος και απογοητευμένος ο Μίλερ!!

Ενοχλημένος και απογοητευμένος ο Μίλερ
Απογοητευμένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με το Αμβούργο (1-1), δήλωσε ο Τόμας Μίλερ. Ο 25χρονος επιθετικός τόνισε πως οι «Βαυαροί» θα μπορούσαν να έχουν φύγει με περισσότερους βαθμούς.

«Για να τερματίσεις στην πρώτη θέση, πρέπει να κερδίσεις πάρα πολλούς αγώνες. Συνεπώς, είμαι ενοχλημένος από την ισοπαλία, επειδή πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει με περισσότερους βαθμούς.

Ύστερα από ένα παιχνίδι όπως αυτό, δεν μπορείς να μείνεις ήσυχος. Είμαι απογοητευμένος και ενοχλημένος, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις πως ήταν μία κακή απόδοση
», ήταν τα λόγια του Μίλερ.

πηγή: sportfm.gr

Ξάνθη και μετά.... Ελβετία!!

Αύριο εκτός απροόπτου αναχωρεί για την Ελβετία ο πρόεδρος του Άρη...
Ξάνθη και μετά.... Ελβετία
Αύριο Δευτέρα (6/02) εκτός απροόπτου θα αναχωρήσει για την Ελβετία ο Πρόεδρος του ΑΡΗ Θανάσης Αθανασιάδης προκειμένου να έχει μια καθοριστική συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας που ενδιαφέρεται να εμπλακεί επενδυτικά στον ΑΡΗ. Στη συνάντηση αυτή θα σχηματοποιηθεί η μορφή της συνεργασίας, δηλαδή αν θα αφορά κάποιο χορηγικό πακέτο ή κάτι παραπάνω. Από τις λίγες πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται εδώ και καιρό σε συζητήσεις και ανταλλαγή στοιχείων και το κλίμα είναι πολύ θετικό. Το ότι οι άνθρωποι του ΑΡΗ πήραν το ΟΚ να ταξιδέψουν στην έδρα της εταιρίας, αν μη τι άλλο δείχνει ότι η υπόθεση μπορεί να έχει αίσιο τέλος και να δώσει λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ.

Οι κίτρινοι εν όψει του φακέλου της αδειοδότησης θα χρειαστούν το επόμενο δίμηνο ένα σημαντικό ποσό για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις που υπάρχουν προς νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, πέρα από τα προυπολογισμένα έσοδα και ποντάρουν πολύ στην συγκεκριμένη λύση από το εξωτερικό ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά. Ο Πρόεδρος των κιτρίνων θα συνοδεύεται και από τον Γιάννη Κόντη και πιθανότατα και από κάποιους συνεργάτες του και με την επιστροφή του θα ενημερώσει τη Λέσχη ώστε να οριστεί η νέα ημερομηνία της Γ.Σ.
Πηγή: allaboutaris.com

Μόνο με θαύμα δεν περνάει ο Θρύλος από την Τούμπα!!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από αυτόν τον ΠΑΟΚ, αρκεί να διαχειριστεί σωστά τη μεγάλη πίεση προκειμένου να πάρει το «διπλό». Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Μόνο με θαύμα δεν περνάει ο Θρύλος από την Τούμπα
Διότι καθαρά αγωνιστικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων. Οπως αναμενόταν, το έπαιξε το ετήσιο σκετσάκι για τη διαιτησία ο επίσημος ΠΑΟΚ.

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, και αν υπήρχαν και φουστανέλες δεν θα υπήρχε καμία διαφορά με την 25η Μαρτίου. Αξιος συνεχιστής της παράδοσης ο «σιωπηλός Ζήσης», έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του (αυτή τη φορά απέναντι στις οπαδικές εφημερίδες του Ολυμπιακού) και αφού όλα έγιναν ως είθισται έφτασε η ώρα να ασχοληθούμε και λίγο με ποδόσφαιρο.

Για 90 λεπτά βεβαίως αφού, αμέσως μετά τη λήξη, στοίχημα ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος κορακοεπεισοδίων. Αφού λοιπόν υπάρχουν λίγες ώρες καθαρής ποδοσφαιροκουβέντας μέχρι τις 10 το βράδυ, ας δούμε τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί σε αυτό το παιχνίδι. Καταρχάς, υπάρχει μια καλύτερη ομάδα, ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει μια χειρότερή του, τον ΠΑΟΚ. Λίγο χειρότερη ή πολύ χειρότερη δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει ότι ο καλύτερος της συνάντησης κατεβαίνει στο γήπεδο για να παίξει ένα ματς, έχοντας ισχυρότατο κίνητρο και συγχρόνως όλα τα όπλα στη διάθεσή του.

Δίπλα σε αυτά, στέκεται σύσσωμη η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το κρίσιμο ματς, όπως επίσης και η θέληση για ένα ξεκάθαρο «διπλό» σε αυτή την «καυτή» έδρα. Αυτά τα όπλα έχει ο Ολυμπιακός.  Απ’ την άλλη, υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που τρέμει τις αντιδράσεις των ίδιων των οπαδών του, αν δεν καταφέρει να νικήσει τον «μισητό» αντίπαλο. Αυτό μοιάζει να είναι και το μοναδικό κίνητρο των παικτών του Μπόλονι: ο φόβος όσων θα ακούσουν από το ίδιο βράδυ, αν και όλοι παραδέχονται ότι αγωνίζονται εναντίον μιας ανώτερης ομάδας.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να περιφρονήσει αυτό το συναίσθημα. Ο φόβος των κυματοειδών αντιδράσεων του κόσμου είναι σεβαστό συναίσθημα και μπορεί να ατσαλώσει την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών ώστε να τις αποφύγουν. Μέχρι εκεί όμως.
Τα ουσιαστικά στοιχεία που τελικώς θα κρίνουν το ματς είναι η ικανότητα των παικτών του Βαλβέρδε να διαχειριστούν σωστά τη μεγάλη πίεση που υπάρχει ώστε να πάρουν το τρίποντο, καθώς και η αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να δείξουν ώστε να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του άπειρου Γλύκου ο Μιραλάς, ο Κιαζίμ, ο Πάντελιτς ή άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.
Η λογική λέει «ο Ολυμπιακός νικάει». Κάθε τι άλλο θα είναι παράλογο…
Πηγή: Εξέδρα

Το χαρτάκι του Φερέιρα έμεινε στην κάλτσα του Κατσουράνη!!

Ο Παράσχος έκανε «ματ» στον Πορτογάλο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε(!) από τη μαζική άμυνα του Λεβαδειακού. Το αγαπημένο 1-0 του Παναθηναϊκού ήρθε και στη Λιβαδειά, αλλά από την... ανάποδη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Το χαρτάκι του Φερέιρα έμεινε στην κάλτσα του Κατσουράνη
Η μεγάλη ανατροπή έγινε και το πρωτάθλημα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να έχει σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Οχι πως τα πράγματα θα είναι εύκολα στην Τούμπα, αλλά αν πετύχει το -2, τότε αυτομάτως αποκτά και το ψυχολογικό προβάδισμα στο κυνήγι του τίτλου.
Εχουμε γράψει πολύ καλά λόγια για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ομως χθες μας εξέπληξε με τη δήλωση που έκανε ότι ο Λεβαδειακός είχε μόνο την άμυνα στον νου του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κανείς από το τεχνικό επιτελείο δεν είπε στον Πορτογάλο προπονητή ότι αυτή είναι μια μόνιμη κατάσταση για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου; Αλήθεια, τι περίμενε ο Παναθηναϊκός; Οτι ο Λεβαδειακός δεν θα έπαιζε κλεφτοπόλεμο;
Τελικά ο Παράσχος έκανε «ματ» στον Φερέιρα, αφήνοντας πολύ χώρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού και παρατάσσοντας δύο αμυντικές ζώνες. Ομως τον βοήθησε και ο Πορτογάλος που δεν έδωσε εντολές στους παίκτες του να επιχειρήσουν κάθετους διεμβολισμούς προς την περιοχή του Λεβαδειακού και προτίμησε τις ανορθόδοξες σέντρες που εύκολα εξουδετέρωναν οι υψηλόσωμοι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς δεν την είχε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Λεβαδειακός! Ηταν η απόκρουση της μπάλας πάνω στη γραμμή από τον Κατσουράνη. Ο Φερέιρα άργησε να δει καθαρά το ματς, προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, αλλά είχε χάσει πολύ χρόνο. Το άγχος του φαβορί ήταν φανερό στους ποδοσφαιριστές του και το χαρτάκι που έδωσε στον Κατσουράνη, μάλλον έμεινε στην κάλτσα του...
Ο Λεβαδειακός είχε στόχευση από την αρχή, φαινόταν πολύ καλά προετοιμασμένος γι’ αυτό το ματς και ευτύχησε να σημειώσει το γκολ επτά λεπτά πριν από το τέλος, τότε που τα περιθώρια αντίδρασης του Παναθηναϊκού ήταν μηδαμινά.
Η ήττα του Τριφυλλιού αλλάζει τους αγωνιστικούς συσχετισμούς στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δημιουργεί διαφορετική ψυχολογία στον Ολυμπιακό εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στην Τούμπα και ενδεχομένως να σηματοδοτήσει όλα τα στοιχεία εκείνα που θα διαφοροποιήσουν την κατάσταση στο ντέρμπι των «αιωνίων» της 11ης Μαρτίου.
Θλιβερή εικόνα οι συγκρούσεις των 2.500 οπαδών του Παναθηναϊκού με την Αστυνομία και το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που προηγήθηκε στη Θήβα. Είναι προφανές ότι η (καθυστερημένη) εκτίμηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου ότι «είναι θέμα χρόνου να γίνουμε... Αίγυπτος» βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Μόνο που η αθλητική ηγεσία της χώρας έπρεπε να προβλέψει αυτόν τον κίνδυνο από το καλοκαίρι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και υπήρχαν (μειοψηφικές, είναι αλήθεια) φωνές για κατάργηση του φετινού πρωταθλήματος.
Πηγή: Εξέδρα

Και 2 Λαμιώτες ανήλικοι μαθητές μεταξύ των 8 συλληφθέντων!!

Από τους οκτώ (8) συλληφθέντες, οι έξι (6) είναι Έλληνες ηλικίας 28, 30, 27, 21, 17 και 15 ετών, κάτοικοι Λιβαδειάς, Λαμίας και Αττικής.
Και 2 Λαμιώτες ανήλικοι μαθητές μεταξύ των 8 συλληφθέντων!
Από αυτούς ο 28χρονος και ο 30χρονος είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο 27χρονος και ο 21χρονος είναι άνεργοι, ενώ ο 17χρονος και ο 15χρονος είναι από τη Λαμία, μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα.
Οι υπόλοιποι δύο (2) που συνελήφθησαν, είναι ένας 29χρονος Ρουμάνος (ιδιωτικός υπάλληλος) και ένας 22χρονος (φοιτητής) Αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι Αθηνών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η αστυνομική έρευνα καθώς και η προανάκριση, που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλληφθέντων.
Πηγή: Lamiareport.gr

Από γκολ πάνε καλά, από θέαμα όμως;

Αν έβλεπε κανείς μόνο τα χάι λάιτς του αγώνα της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ (1-2) θα είχε την εντύπωση
Από γκολ πάνε καλά, από θέαμα όμως;
Άλλα όμως τα γκολ που ήταν υπέροχα, τουλάχιστον τα δύο του ΠΑΣ μπορούν να διεκδικήσουν και το όσκαρ της αγωνιστικής, κι άλλο η ουσία.
Κριτική φυσικά μπορεί να γίνει μόνο για το α’ ημίχρονο, εκεί που οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και σημείωσαν τα δύο γκολ. Η επανάληψη έκρυβε ένα απρόοπτο που όμως σημάδεψε την εξέλιξη του ματς. Το χαλάζι που έπεσε ήταν αρκετό για να κάνει ήρωες τους παίκτες και των δύο ομάδων. Δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο και κανένα σύστημα, ούτε καν πάσα στα δύο μέτρα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.
Το ματς απλά ολοκληρώθηκε γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί. Κανείς δεν είχε την όρεξη να παίξει είκοσι ή τριάντα λεπτά κι αύριο με, πιθανότατα, ανάλογες καιρικές συνθήκες. Σκέφτηκαν κι οι δύο ομάδες κι από κοντά κι ο διαιτητής: «Μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει…». Και βγήκε!
Η Κέρκυρα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Δεν τα κατάφερε όμως. Δεν ξέρουμε εάν δεν το επέτρεψε ο ΠΑΣ ή ο καιρός. Η ουσία είναι ότι απλά μείωσε σε 2-1 και τη στιγμή που στο 76ο λεπτό κέρδισε πέναλτι ο Κηπουρός είπε «όχι» στον Γραμμόζη που το εκτέλεσε.
Θεία δίκη. Ο Πάντος κατά τον διαιτητή έκανε πέναλτι βγάζοντας από τη πορεία του τον Μαρτίν. Δεν πρέπει να τούχει ξανασυμβεί. Σε τέτοια φάση, όχι στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και στην Προοδευτική, όταν έπαιζε με τον Ολυμπιακό δεν θα δινόταν. Ούτε ο αλήστου μνήμης Παπουτσέλης. Τέλος πάντων.
Κηπουρού επιτρέποντος ο ΠΑΣ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, που μπορεί να είναι και… εξάποντο αφού οι ομάδες έχουν κοινό στόχο: Την σωτηρία.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια του κι η Κέρκυρα ένα από τα χειρότερα. Λογικό η νίκη να περάσει απέναντι στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο δρόμος για τη σωτηρία πάντως είναι και για τους δύο μακρύς και δύσβατος. Μοιάζει με σκωτσέζικο ντους. Μια κρύο, μια ζέστη. Όποιος καταφέρει να ρυθμίσει το… μείκτη θα πετύχει!
Πηγή: pamesports.gr