Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κόουτς, τον άφησες αβοήθητο…!!

Κόουτς, τον άφησες αβοήθητο…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sday.gr για τη βοήθεια που έλλειψε στον Παναθηναϊκό από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Κάπως αλλιώς περιμέναμε όλοι το παιχνίδι στη Λειβαδιά. 
 
Η έκπληξη ήρθε από τον Παναθηναϊκό. Δεν έμοιαζε με ομάδα που προπορεύεται στο πρωτάθλημα και… λυγίζει σίδερα για να πάρει τη νίκη. 
 
Η ομάδα του Φερέιρα εμφανίστηκε νωθρή στη Λειβαδιά! Δεν κατάφερε καν να δημιουργήσει συνθήκες πολιορκίας στα καρέ του Λεβαδειακού.
 
Μετρημένες στα δάκτυλα ήταν οι φορές που απειλήθηκε ο Κυριακίδης. Τουναντίον την κλασσική διπλή ευκαιρία έχασαν οι Φαβάλι και Ναπολεόνι.
 
Ήταν, αν θυμάστε, η φάση που ο Κατσουράνης αποκρούει πάνω στη γραμμή. Εκεί φάνηκε η χρησιμότητα του έμπειρου διεθνούς χαφ στο κέντρο της άμυνας. Όμως η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού υπέφερε από την απουσία του.
 
Οι πράσινοι αδυνατούσαν να προωθήσουν σωστά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση. Ο Σιμάο και ο Βιτόλο έκαναν τη δουλειά ανασταλτικά αλλά πέραν τούτου ουδέν. Εδώ, νομίζω, πως ο κόουτς υπολόγισε λάθος. Για το κέντρο της άμυνας θα μπορούσε να βρει λύσεις από τον Μπιάρσμιρ για παράδειγμα.
 
Το μυαλωμένο παιχνίδι του Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή έλλειψε από τον πρωτοπόρο. 
Τον έκανε μια ομάδα κομμένη στη μέση με χαρακτηριστική αδυναμία να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο κόουτς θα μπορούσε νωρίτερα να αντικαθιστούσε τον αρνητικό Ζεκά με τον Λάζαρο ή τον Μαυρία.
 
Η ομάδα είχε ανάγκη από βοήθειες που δεν τις πήρε. Μια άσχημη εμφάνιση και ένα κακό αποτέλεσμα μπορούν να συμβούν. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν βαθμολογική καταστροφή. Θα ήταν άλλωστε αφύσικο μια ομάδα με τρανταχτές απουσίες να βγάλει αλώβητη τον μαραθώνιο.
Ο κόουτς, ωστόσο, είχε τα περιθώρια να βοηθήσει περισσότερο στη διάρκεια του παιχνιδιού πριν την «τσιμπήσει» ο… Μελισσάς!

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: