Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Οι «καταδρομείς» του ΠΑΟΚ κι η ήττα του ΠΑΟ!!

Η ήττα του Παναθηναϊκού ουδόλως ενδιαφέρει άμεσα τον ΠΑΟΚ. Εάν επίσης, ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό (που ενδιαφέρει τα μέγιστα), του ΠΑΟΚ καρφί δεν του καίγεται. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Οι «καταδρομείς» του ΠΑΟΚ κι η ήττα του ΠΑΟ
Για τον ΠΑΟΚ βλέπετε το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας δεν φαίνεται ως αρχή ή τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Πως φαίνεται; Ως ένα λιθαράκι τριών βαθμών για την οικοδόμηση ενός ακόμη θαύματος του …
Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ταλαιπωρείται από τα περισσότερα και δυσκολότερα προβλήματα των τελευταίων χρόνων του στο Πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο η ασθένεια του είναι ανίατη. Έφθασε πάλι, στο κατώφλι του τελικού αλλά έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του. Αυτοκτόνησε – για το παραστήσουμε πιο μελό – κι έτσι αποκλείστηκε. Στο Γιουρόπα Λιγκ γράφει πάλι, ιστορία αλλά … Στο Πρωτάθλημα όμως, με τις σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στην ΠΑΕ και την κατάρρευση του Θοδωρή Ζαγοράκη και με το ρεκόρ τραυματισμών κι απουσιών ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο έδαφος. Με τα απύθμενα του όμως, ψυχικά αποθέματα σκαρφάλωσε στην 3η θέση. Και θέλει πάση θυσία να την κρατήσει. Ως εκ τούτου η νίκη στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό ορθά θα μεταφραστεί ως ένα ακόμη λιθαράκι τριών βαθμών για την οικοδόμηση ενός θαύματος της Τούμπας.
Θαύμα θα είναι για τον ΠΑΟΚ – με όλα τα κακά της μοίρας του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – η κατάκτηση της 3ης θέσης. Κι η αξιοποίηση των προοπτικών της στα πλέι οφ. Σε αυτόν τον σχεδιασμό θα χωρούσε και τυχόν ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την ήττα του Παναθηναϊκού από το Λεβαδειακό. Αιτία; Θεωρητικά κονταίνει η διαφορά του από τους πρωτοπόρους του μαραθωνίου της Α’ εθνικής. Με άλλα λόγια ; Ένα ακόμη κίνητρο για τη νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακό!
Επιμένουμε πάντως : Η ήττα των «πράσινων» μήτε ζέστη, μήτε κρύο έφερε στον ΠΑΟΚ. Μετά όμως, από νίκη του ΠΑΟΚ με τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα; Ο συνδυασμός των δύο αποτελεσμάτων θα αποτελέσει για τον ΠΑΟΚ αφετηρία επανασχεδιασμού στόχων και διαμόρφωσης προοπτικών.
Αυτές οι θεωρίες βέβαια, και τα σενάρια δεν είναι τα μόνα κίνητρα την Κυριακή για τους γηπεδούχους στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Το ρίσκο (πάντα τέτοιο είναι η εμμονή στα νιάτα …) του Λάζλο Μπόλονι στη nouvelle vogue του ΠΑΟΚ συμπληρώνει τρίλιζα κινήτρων. Η ανάγκη επιβεβαίωση τους παράλληλα με την δίψα καταξίωση τους είναι ένας κυρίαρχος λόγος για το «ταν η επι τας» σε κάθε αγώνα τους. Και δη σε αγώνες όπως της Κυριακής, στον οποίο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου του τόπου μας. Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να λάμψουν και να κερδίσουν προβολή, σεβασμό και θαυμασμό …
Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε με την τόλμη του Λάζλο Μπόλονι. Τα πλάνα του για τη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στηρίζονται και πάλι, στους «καταδρομείς» του. Και των Καταδρομέων το σύνθημα είναι: Ο τολμών νικά !
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: