Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Καφές στη Νέα Σμύρνη…!!

Καφές στη Νέα Σμύρνη…
Κι όμως, τέτοιο βαθμό δυσκολίας είχε η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες!

Με το 1-0 που διαμόρφωσε ο Παντελής Καφές να λέει ψέματα για την άνεση με την οποία επικράτησε του Πανιωνίου, η «Ένωση» επανήλθε στην τρίτη θέση.

Πολύ καλοί οι «κιτρινόμαυροι», είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Μανωλά και πλέον περιμένουν ευχάριστα απο τους μετόχους τη Δευτέρα για να πάνε με ακόμα καλύτερη ψυχολογία στο «Καραϊσκάκη».


Πώς έπαιξε

Επιστροφές και… επιμονές (από πλευράς Κωστένογλου) περιελάμβανε η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο τεχνικός της «Ένωσης», λοιπόν, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Βάργκας και Μπέλεκ, ωστόσο επέμεινε στην επιλογή του Καφέ (που τον δικαίωσε αργότερα) και στην «εξαφάνιση» του Καράμπελα μετά το θέμα της προσφυγής.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βάργκας-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.



Λίγοι και… καλή (η ΑΕΚ)!

Η επιτυχία -όπως την κατάφερε η διοίκησή της- να σφραγίσει εισιτήρια δεν άλλαξε και πολλά στο μουντό σκηνικό του ΟΑΚΑ. Οι λίγοι φίλοι της ΑΕΚ όμως που βρέθηκαν εκεί, την είδαν να σφραγίζει την υπεροχή της μ’ ένα γκολ και διαστήματα καλής μπάλας. Έστω κι αν χρειάστηκε ν’ ακουστούν πρώτα «αχ» (στην κεφαλιά-φωτοτυπία του α’ γύρου από τον Μανωλά που σταμάτησε στο δοκάρι). Αλλά και «ωχ» -στο τετ α τετ που κέρασε (όπως συνηθίζει) ο Σάμαρης και σπατάλησε (όπως δεν συνηθίζει) ο Κούτσι.

Έφτανε, όμως, ένα υπέροχο «1-2» των Κάρλος και Καφέ (κι ένα περίεργο, όσο και γωνιακό πλασέ του δεύτερου) για να κάνει το… 1-0 η ΑΕΚ. Αντίθετα, δεν αποδείχθηκαν αρκετές οι ωραίες αντεπιθέσεις που έβγαλε -είτε με την ταχύτητα του Μπέλεκ, είτε με τις «μπούκες» του Λεονάρντο- για να μπορέσουν οι Λυμπερόπουλος και Κάρλος να αφαιρέσουν από νωρίς το άγχος από τους «κιτρινόμαυρους».

Μόνο 1-0…

Ούτε πέντε λεπτά δεν πέρασαν από την ανάπαυλα και η ΑΕΚ είχε ήδη ξοδέψει δυο αλλαγές. Πρώτα με την επανεμφάνιση του Καράμπελα για πρώτη φορά μετά την προσφυγή του (στη θέση του Κάρλος) κι έπειτα με τον τραυματισμό του Λαγού που έφερε τον Ρίκκα στο ματς. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτική, πάντως, η «Ένωση» δεν θα χρειαζόταν και περισσότερα από… 20 για να «καθαρίσει» το ματς (στις καλές ευκαιρίες που πρόλαβαν να χάσουν μέχρι το 60’ οι Μανωλάς, Μπέλεκ και Βάργκας).

Κι αφού ο Κοντοές απέτυχε επίσης ν’ αποτελειώσει την παλιά του ομάδα (σουτ λίγο άουτ) και οι Λεονάρντο-Λυμπερόπουλος τον μιμήθηκαν από ακόμα πλεονεκτικότερες θέσεις σε αστοχία, ο Σκέμπρι παραλίγο να τιμωρήσει την ΑΕΚ. Ευτυχώς ωστόσο για τους «κιτρινόμαυρους», το επικίνδυνο σουτ του Μαλτέζου πέρασε όσο άουτ χρειαζόταν για να μη χάσουν δυο πόντους που θα ήταν αδικία να μην κατακτήσουν.




ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λαγός (50’ λ.τ. Ρίκκα), Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο (80’ Σιαλμάς), Κάρλος (46’ Καράμπελας), Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Τσίτας, Αργυρίου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (75’ Ντιμπαλά), Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης (65’ Αντούνες), Σάμαρης (56’ Μενδρινός), Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιερ, Ρόκα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιχαηλίδης, Κουλουχέρης, Κούρντι, Αμπντουλάγιεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

 πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: