Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το χαρτάκι του Φερέιρα έμεινε στην κάλτσα του Κατσουράνη!!

Ο Παράσχος έκανε «ματ» στον Πορτογάλο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε(!) από τη μαζική άμυνα του Λεβαδειακού. Το αγαπημένο 1-0 του Παναθηναϊκού ήρθε και στη Λιβαδειά, αλλά από την... ανάποδη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Το χαρτάκι του Φερέιρα έμεινε στην κάλτσα του Κατσουράνη
Η μεγάλη ανατροπή έγινε και το πρωτάθλημα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να έχει σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Οχι πως τα πράγματα θα είναι εύκολα στην Τούμπα, αλλά αν πετύχει το -2, τότε αυτομάτως αποκτά και το ψυχολογικό προβάδισμα στο κυνήγι του τίτλου.
Εχουμε γράψει πολύ καλά λόγια για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ομως χθες μας εξέπληξε με τη δήλωση που έκανε ότι ο Λεβαδειακός είχε μόνο την άμυνα στον νου του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κανείς από το τεχνικό επιτελείο δεν είπε στον Πορτογάλο προπονητή ότι αυτή είναι μια μόνιμη κατάσταση για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου; Αλήθεια, τι περίμενε ο Παναθηναϊκός; Οτι ο Λεβαδειακός δεν θα έπαιζε κλεφτοπόλεμο;
Τελικά ο Παράσχος έκανε «ματ» στον Φερέιρα, αφήνοντας πολύ χώρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού και παρατάσσοντας δύο αμυντικές ζώνες. Ομως τον βοήθησε και ο Πορτογάλος που δεν έδωσε εντολές στους παίκτες του να επιχειρήσουν κάθετους διεμβολισμούς προς την περιοχή του Λεβαδειακού και προτίμησε τις ανορθόδοξες σέντρες που εύκολα εξουδετέρωναν οι υψηλόσωμοι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς δεν την είχε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Λεβαδειακός! Ηταν η απόκρουση της μπάλας πάνω στη γραμμή από τον Κατσουράνη. Ο Φερέιρα άργησε να δει καθαρά το ματς, προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, αλλά είχε χάσει πολύ χρόνο. Το άγχος του φαβορί ήταν φανερό στους ποδοσφαιριστές του και το χαρτάκι που έδωσε στον Κατσουράνη, μάλλον έμεινε στην κάλτσα του...
Ο Λεβαδειακός είχε στόχευση από την αρχή, φαινόταν πολύ καλά προετοιμασμένος γι’ αυτό το ματς και ευτύχησε να σημειώσει το γκολ επτά λεπτά πριν από το τέλος, τότε που τα περιθώρια αντίδρασης του Παναθηναϊκού ήταν μηδαμινά.
Η ήττα του Τριφυλλιού αλλάζει τους αγωνιστικούς συσχετισμούς στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δημιουργεί διαφορετική ψυχολογία στον Ολυμπιακό εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στην Τούμπα και ενδεχομένως να σηματοδοτήσει όλα τα στοιχεία εκείνα που θα διαφοροποιήσουν την κατάσταση στο ντέρμπι των «αιωνίων» της 11ης Μαρτίου.
Θλιβερή εικόνα οι συγκρούσεις των 2.500 οπαδών του Παναθηναϊκού με την Αστυνομία και το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που προηγήθηκε στη Θήβα. Είναι προφανές ότι η (καθυστερημένη) εκτίμηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου ότι «είναι θέμα χρόνου να γίνουμε... Αίγυπτος» βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Μόνο που η αθλητική ηγεσία της χώρας έπρεπε να προβλέψει αυτόν τον κίνδυνο από το καλοκαίρι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και υπήρχαν (μειοψηφικές, είναι αλήθεια) φωνές για κατάργηση του φετινού πρωταθλήματος.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: