Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!

Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Είναι η ομάδα που έχει συνδυάσει το όνομά της με μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν Μονάχου, το 1999.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέτυχε ακόμη μια, εξίσου μεγαλειώδη, φτάνοντας στο τελικό 3-3 κόντρα στην Τσέλσι και έχοντας βρεθεί να χάνει με τρία γκολ στο 50ο λεπτό!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή μετά και το τρίτο γκολ των «μπλε», κυνήγησαν τη μείωση του σκορ και έπειτα, φαινόταν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου! Με τον Ρούνεϊ, λοιπόν, να σκοράρει δύο φορές από τα έντεκα μέτρα και τον Χαβιέ Ερνάντες να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 84’, η Γιουνάιτεντ μπορεί να παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Σίτι, αλλά έδειξε ότι η κούρσα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι «ζόρικη»!

Η Τσέλσι είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Έβανς και τα τέρματα των Μάτα και Λουίζ, αλλά στο τέλος έμεινε πικραμένη…

Α’ ημίχρονο:

Μάλλον τυχερή θα έπρεπε να δηλώνει η Τσέλσι για το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι «μπλε» του Λονδίνου, χωρίς ευκαιρίες, με προβληματική ανάπτυξη και τους αμυντικούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απομακρύνουν κάθε μπαλιά, βρέθηκαν ξαφνικά να προηγούνται! Στο 36ο λεπτό, ο Ντάνιερλ Στάριτζ μπήκε στην περιοχή του Ντε Χέα από δεξιά, «άδειασε» τον Εβρά και ο Έβανς τον… βοήθησε, αφού έστειλε με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ για το 1-0!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν παρουσιαστεί με επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ». Φώναξαν δικαίως στον Γουέμπ δύο φορές για πέναλτι, αρχικά σε ανατροπή του Άσλεϊ Γιάνγκ από τον Μποσίνγκουα και έπειτα σε τάκλιν του Γκάρι Κέιχιλ στον Γουέλμπεκ, λίγο πριν ο τελευταίος βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Τσεχ! Αυτό όμως, δεν τους κάνει να μπορούν να ισχυριστούν ότι άξιζαν το προβάδισμα. Η επιθετική «τριπλέτα» που παρέταξε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδειχνε επικίνδυνη, αλλά οι Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ ήταν εξαιρετικοί στα αμυντική τους καθήκοντα, με συμπαραστάτη τον Ιβάνοβιτς! Ο τελευταίος, ήταν αυτός που αποσόβησε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του Τσεχ στο 29ο λεπτό, όταν ο Ρούνεί προσπάθησε να «σερβίρει» το γκολ στον Γιάνγκ αλλά η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σε αυτόν…

Β’ ημίχρονο:

Η Τσέλσι αποφάσισε να… διαψεύσει όσους πίστευαν ότι το προβάδισμά της ήταν τυχαίο, άσχετα αν αυτό έδειξε η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι λοιπόν, δεν χρειάστηκε περισσότερα από πέντε λεπτά στην επανάληψη για να σκοράρει δύο φορές και να ρίξει τη Γιουνάιτεντ στο καναβάτσο! Στο 47’ και πριν καλά – καλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πάρουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Μάτα… «κεραυνοβόλησε» τον Ντε Χέα από σέντρα του Τόρες για το 2-0! Λίγο αργότερα, ήρθε και ο Νταβίντ Λουίζ να κάνει αισθητή τη συμμετοχή του στο… πάρτι των «μπλε», γράφοντας το 3-0 με κεφαλιά!

Ο Χάουαρντ Γουέμπ φαίνεται όμως πως το πήρε απόφαση να δώσει λίγο… ενδιαφέρον στο ντέρμπι! Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, εξαντλεί – για πρώτη φορά – την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα του Στάριτζ πάνω στον Εβρά και δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ρούνεϊ εκτελεί εύστοχα για να μειώσει σε 3-1 και στο 69’ βρέθηκε ξανά στην ίδια θέση! Αυτή τη φορά, ήταν σειρά του Γουέλμπεκ να κερδίσει το πέναλτι, «σκοντάφτοντας» στο πόδι του Ιβάνοβιτς! Ο Ρούνεϊ ευστόχησε και στο δεύτερο και αύξησε στο μέγιστο το άγχος των παικτών του Βίλας – Μπόας! Δεν ήθελε και πολύ, λοιπόν, για να «λυγίσουν» οι «μπλε». Από σέντρα του Γκιγκς στο 84’, ο «Τσιτσαρίτο» ευτύχησε να δει τους Κέιχιλ και Λουίζ να τον μαρκάρουν με τα μάτια και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-3! Δύο εκπληκτικές αποκρούσεις κρατούσε για το τέλος ο Ντε Χέα, βροντοφωνάζοντας «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Μάτα και σουτ του Κέιχιλ!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Εσιέν, Μαλουντά, Μεϊρέλες, Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (70’ Ρομέου)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ (63’ Σκόουλς), Γκιγκς, Κάρικ, Γιάνγκ (53’ Ερνάντες), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (86’ Παρκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: