Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Άλλος ΠΑΟΚ, άλλος Ολυμπιακός!!

Άλλος ΠΑΟΚ, άλλος Ολυμπιακός
Τον Ολυμπιακό υποδέχεται ο ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να μπορεί να θεωρηθεί ότι συναντιούνται για... πρώτη φορά!
Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει σε σύγκριση με πέρσι αναφορικά με τους παίκτες που θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Από τη μία η οικονομική κρίση που επικρατεί και από την άλλη η μέτρια απόδοση ορισμένων παικτών, είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετές αποχωρήσεις.
Έτσι στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αμφότερες οι ομάδες θα παραταχθούν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους.
Μέχρι και διαφορετικός προπονητής
Ο “Δικέφαλος του Βορρά” είναι από τους συλλόγους που επλήγησαν περισσότερο από τα οικονομικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε είτε να πουλήσει είτε να λύσει τη συνεργασία του με παίκτες.
Πιο συγκεκριμένα, στο περσινό ματς, οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ήταν υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου, παρατάχθηκαν με τους Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Έτο, Φωτάκη, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κουτσιανικούλη και Μουσλίμοβιτς, ενώ ως αλλαγή πέρασαν στο ματς οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και Τσουκαλάς.
Ήδη από το καλοκαίρι αποτελούν παρελθόν οι Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο και Σαβίνι.
Ο πρώτος, επέστρεψε στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε, τον Εργοτέλη, ενώ ο Βιτόλο αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Μουσλίμοβιτς, λίγο πριν τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αποτέλεσε “μήλον της έριδος” των Ρέιντζερς και Σάντερλαντ, ωστόσο παραμένει ακόμα ελεύθερος.
Από την άλλη πλευρά ο Σαβίνι δοκιμάστηκε από την ιταλική Βαρέζε, αλλά κι εκείνος, όπως και ο Μουσλίμοβιτς, δεν έχει βρει «στέγη» σε κάποια ομάδα.
Στο πλαίσιο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, παραχωρήθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν στην ομάδα.
Παρελθόν αποτέλεσε και ο Πάμπλο Κοντρέρας, λόγω προσωπικού προβλήματος.
Πέραν των παικτών που αποχώρησαν, στο ντέρμπι της Τούμπας δεν θα δώσει το “παρών” και ο Μπρούνο Τσιρίλο καθώς στο ματς με την ΑΕΚ υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα μείνει δυο με τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.
Με πολλές αλλαγές και ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι»  αναμένεται να παραταχθούν και αυτοί με αρκετές αλλαγές.
Στον αγώνα που έγινε στις 13/03/2011 ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ξεκινήσει βασικούς τους Πάρντο, Μοντέστο, Χολέμπας, Αβραάμ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί, Ρόμενταλ και Τζεμπούρ, ενώ από τον πάγκο χρησιμοποίησε τους Φουστέρ, Πάντελιτς και Ουρτάδο.
 Την πόρτα της εξόδου από το λιμάνι έχουν περάσει από το καλοκαίρι οι Ντουντού, Πάρντο, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, και Ουρτάδο.
Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται πια με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ ο πρώην τερματοφύλακας των Πειραιωτών παίζει για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.
Ο Ζαϊρί, μετά από ένα εξάμηνο στον ΠΑΣ Γιάννινα, εδώ και μερικές ημέρες ανήκει στο δυναμικό της Ανόρθωσης.
Παίκτης της Μπρόντμπι είναι ο Ντένις Ρόμενταλ, ενώ ο Ουρτάδο επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για χάρη της Γρανάδας.
Μόνο ο Τζεμπούρ από τους περσινούς σκόρερ
Το ντέρμπι των δύο ομάδων την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ανέδειξε νικητή τον “Δικέφαλο του Βορρά” με σκορ 2-1 χάρη σε τέρματα των Βασίλη Κουτσιανικούλη και Βίκτορ Βιτόλο. Σκόρερ για τον Ολυμπιακό χρίστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ.
Άρα, ο μοναδικός που μπορεί να βρει ξανά δίχτυα όσον αφορά τους περσινούς σκόρερ είναι μόνο ο Αλγερινός επιθετικός των Πειραιωτών.
Αυτό γιατί, τόσο ο Κουτσιανικούλης όσο και ο Βιτόλο δεν είναι πια κάτοικοι Θεσσαλονίκης.  
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: