Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Άρχισαν τα όργανα κατά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας...!!

Τη νομιμότητα της τροπολογίας που ψηφίστηκε για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφειας αμφισβητεί άρθρο πολιτικής εφημερίδας.
Άρχισαν τα όργανα κατά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας...
Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Αυγή” είναι η πρώτη φωνή που “ξεσηκώθηκε” κατά της τροπολογίας που ψηφίστηκε και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι προπομπός νέων αντιδράσεων για την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης.
Άρχισαν τα όργανα δηλαδή. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:
"Δεν είναι η πρώτη φορά που πριν από εκλογές πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αισθήματα των φιλάθλων για μια ομάδα. Αλλά η μικροπολιτική και το υποκριτικό ενδιαφέρον έχουν και τα όριά τους, πολλώ δε μάλλον από βουλευτές μιας συγκυβέρνησης, που δεν νομιμοποιείται, αφού ήδη δίνει τα διαπιστευτήριά της στην υποθήκευση της χώρας.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές του μαύρου μετώπου και επιπλέον κάποιους αφελείς, έχει ως βασικό στοιχείο την εξαίρεση του συγκεκριμένου έργου από την εφαρμογή των περιορισμών του νόμου (άρθρο 3, παρ. 2 Αποφ. 3046/304/13-1-1989 Κτιριοδομικός κανονισμός, ΦΕΚ 59/δ/3-2-1989), δηλαδή από τους περιορισμούς δημιουργίας εμπορικού κέντρου, πολυκινηματογράφων, χώρων ψυχαγωγίας κ.λπ.
Ενώ δηλαδή στα γενικά πολεοδομικά σχέδια οι αθλητικοί χώροι θεωρούνται κοινωνικός εξοπλισμός πόλης, με την απαράδεκτη απόφαση Σουφλιά δόθηκε η δυνατότητα να εξελιχθούν σε μικρές ιδιωτικές πόλεις μέσα στους πολεοδομικούς ιστούς. Χωρίς μάλιστα να γίνεται καμιά διάκριση πολεοδομικών συνθηκών, ανάλογα με τον τόπο και την έκταση της όποιας πολεοδομικής εγκατάστασης. Στην περίπτωση της εν λόγω τροπολογίας, όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπ' όψη ο ισχύον συντελεστής δόμησης, αλλά ζητείται η εξαίρεση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου (ΟΤ 295) της Ν. Φιλαδέλφειας, με παράλληλη ανατροπή ακόμα και του ορίου του 17,5% συνοδών εμπορικών χρήσεων επί του συνόλου της εγκατάστασης, που προέβλεπε η απόφαση Σουφλιά (αποφ. 31252/22-7-2009, ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09).
Φαίνεται λοιπόν ότι η τροπολογία αποτελεί σκαλοπάτι ώστε να προσπελασθεί η σχετική απαγορευτική απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο σχέδιο οικοδόμησης εγκαταστάσεων της ΑΕΚ, η οποία είχε εκπονηθεί, και παράλληλα έκρινε ως αντισυνταγματικούς τους σχετικούς νόμους του 2002 και του 2003 (ν. 30443/2002, και ν. 3207/2003), ενώ ανοίγει παράθυρα για την καταπάτηση των ισχύοντων οικιστικών και περιβαλλοντικών όρων στη Ν. Φιλαδέλφεια και έρχεται σε αντίθεση με τις ειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ.
Η τροπολογία εμφανώς εξυπηρετεί τους εκάστοτε ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ, που σήμερα είναι η Morgan Stanley, στην οποία είναι ενεχυριασμένες το 86% των μετοχών της ΠΑΕ, αύριο θα εξυπηρετεί άλλους ιδιοκτήτες (που σήμερα φέρονται ως σωτήρες επενδυτές). Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι διαδικασίες έχουν κινηθεί εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρχουν επίσημες αποφάσεις ούτε του Δημοτικού Συμβούλιου της Ν. Φιλαδέλφειας, ούτε του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οι διεργασίες κινήθηκαν με μπροστάρη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Βούρο, κυρίως από την ΠΑΕ ΑΕΚ, δικηγορικά γραφεία και συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο, με εξωθεσμική συμμετοχή παραγόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Φυσικά, εάν στην τροπολογία όλα ήταν ηθικά και νόμιμα, δεν θα υπήρχε λόγος τόσης μυστικότητας.
Εν κατακλείδι, μόνη οδός για να αποκτήσει η ΑΕΚ το γήπεδο που δικαιούται στον ιδιόκτητο χώρο της, γήπεδο φιλικό προς τον παρακείμενο προσφυγικό συνοικισμό, ενεργειακά αυτοδύναμο και «πράσινο», χωρίς παράνομες ενέργειες, χωρίς καταπάτηση του άλσους και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία είναι με αυτεπιστασία του ερασιτεχνικού σωματείου, χωρίς τα γνωστά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται ολόκληρη την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: