Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Από γκολ πάνε καλά, από θέαμα όμως;

Αν έβλεπε κανείς μόνο τα χάι λάιτς του αγώνα της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ (1-2) θα είχε την εντύπωση
Από γκολ πάνε καλά, από θέαμα όμως;
Άλλα όμως τα γκολ που ήταν υπέροχα, τουλάχιστον τα δύο του ΠΑΣ μπορούν να διεκδικήσουν και το όσκαρ της αγωνιστικής, κι άλλο η ουσία.
Κριτική φυσικά μπορεί να γίνει μόνο για το α’ ημίχρονο, εκεί που οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και σημείωσαν τα δύο γκολ. Η επανάληψη έκρυβε ένα απρόοπτο που όμως σημάδεψε την εξέλιξη του ματς. Το χαλάζι που έπεσε ήταν αρκετό για να κάνει ήρωες τους παίκτες και των δύο ομάδων. Δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο και κανένα σύστημα, ούτε καν πάσα στα δύο μέτρα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.
Το ματς απλά ολοκληρώθηκε γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί. Κανείς δεν είχε την όρεξη να παίξει είκοσι ή τριάντα λεπτά κι αύριο με, πιθανότατα, ανάλογες καιρικές συνθήκες. Σκέφτηκαν κι οι δύο ομάδες κι από κοντά κι ο διαιτητής: «Μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει…». Και βγήκε!
Η Κέρκυρα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Δεν τα κατάφερε όμως. Δεν ξέρουμε εάν δεν το επέτρεψε ο ΠΑΣ ή ο καιρός. Η ουσία είναι ότι απλά μείωσε σε 2-1 και τη στιγμή που στο 76ο λεπτό κέρδισε πέναλτι ο Κηπουρός είπε «όχι» στον Γραμμόζη που το εκτέλεσε.
Θεία δίκη. Ο Πάντος κατά τον διαιτητή έκανε πέναλτι βγάζοντας από τη πορεία του τον Μαρτίν. Δεν πρέπει να τούχει ξανασυμβεί. Σε τέτοια φάση, όχι στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και στην Προοδευτική, όταν έπαιζε με τον Ολυμπιακό δεν θα δινόταν. Ούτε ο αλήστου μνήμης Παπουτσέλης. Τέλος πάντων.
Κηπουρού επιτρέποντος ο ΠΑΣ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, που μπορεί να είναι και… εξάποντο αφού οι ομάδες έχουν κοινό στόχο: Την σωτηρία.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια του κι η Κέρκυρα ένα από τα χειρότερα. Λογικό η νίκη να περάσει απέναντι στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο δρόμος για τη σωτηρία πάντως είναι και για τους δύο μακρύς και δύσβατος. Μοιάζει με σκωτσέζικο ντους. Μια κρύο, μια ζέστη. Όποιος καταφέρει να ρυθμίσει το… μείκτη θα πετύχει!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: