Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΜΠΑΜ ΜΕ ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ?


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μια ανάσα από τον Ηρακλή ο αργεντίνος κεντρικός αμυντικός Ματίας Λέκι.Ο 28χρονος Αργεντινός αμυντικός είναι ο μεγάλος στόχος των «κυανόλευκων» για το κέντρο της άμυνας. Ο πρώην παίκτης των Ροζάριο, Ρίβερ Πλέιτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και εφέτος αγωνίστηκε στην Τσακαρίτα Τζούνιορς.Ο Ματίας Λέκι είχε φθάσει πέρυσι κοντά στην ΑΕΚ αλλά και τον Πανιώνιο όμως τελικά καταλήγει στον Ηρακλή.Συμφωνία με τον Ματίας Εμάνουελ Λέκι αναφέρουν οι πληροφορίες για τον Ηρακλή. Ο 28χρονος Αργεντίνος ποδοσφαιριστής έχει μία καταρχήν συμφωνία και δεν αποκλείεται η μεταγραφή του να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ? συμμ-γκόλ
1999–2001 Rosario Central ?- ?
2001–2003 River Plate ?-?
2003–2004 Atlético Madrid 34-(2)
2004–2005 Lazio ?-?
2005– Celta Vigo 51 (2)
ΜΑΤΙΑΣ ΛΕΚΙ






GOAL MATIAS LEQUI

Με Μπαζίλε και του χρόνου

basilegianluca_barcelona.jpgΗ φετινή προσφορά του Τζιανλούκα Μπαζίλε στην Μπαρτσελόνα με αποκορύφωμα το τρίποντο της νίκης στον πρώτο τελικό της σειράς με την Τάου βρήκε «εξαργύρωση» στην ανανέωση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ισπανίας για ακόμη έναν χρόνο.



Ο Ιταλός γκαρντ, που βρίσκεται στους Καταλανούς από το καλοκαίρι του 2005, είχε φέτος μέσο όρο 7.6π., 1.8ρ. και 1.6 στην κανονική περίοδο της ACB, 9π., 3ρ. και 1.6ασ. στα playoffs και 7.8π., 2.1ρ. και 1.7ασ. στην Ευρωλίγκα.

Από την άλλη, η «Μπάρτσα» έδειξε την «πόρτα» της εξόδου στον Αντρέ Μπάρετ (G, 27χρ.), που είχε μηδαμινή προσφορά στην φετινή πορεία της ομάδος.

Τα Σκόπια ως «FYROM» στην Πεσκάρα

kapralos_eoe.jpgΤα Σκόπια έχουν δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα στο παρελθόν, αναφορικά με την ονομασία που έφεραν σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Το όνομα «Μακεδονία» προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδικίες με την ελληνική πλευρά, αυτή τη φορά όμως, λίγο πριν την έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Η γειτονική χώρα υπέβαλε αίτημα αναγνώρισης από την ΔΕΜΑ και πλέον θα φέρει την ονομασία FYROM και μόνο.

Η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων έκανε αποδεκτή την αίτηση της ΠΓΔΜ, με την ελπίδα ότι δεν θα δημιουργηθούν πάλι παρατράγουδα, όπως συνέβη στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2005 στην Αλμερία. Για το λόγο αυτό η ΕΟΕ προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η γειτονική χώρα υπέβαλε το αίτημα αναγνώρισης της από την ΔΕΜΑ, ως FYROM και όχι με άλλη ονομασία, όπως συνέβη το 2005 στην Αλμερία της Ισπανίας, και η τελική αποδοχή της στον θεσμό έγινε δεκτή με την ονομασία FYROM και μόνον. Η FYROM έχει μετάσχει στο παρελθόν στους Μεσογειακούς Αγώνες ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα, για παράδειγμα με την Σερβία, που επίσης δεν βρέχεται σε κανένα σημείο του εδάφους της από την Μεσόγειο θάλασσα.

Επιπλέον, ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ, που προήλθε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ισίδωρος Κούβελος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του μετά την 5η Ιουλίου 2009. Μέχρι τότε καθήκοντα ασκεί το προεδρείο και το ΔΣ της ΔΕΜΑ, που είχε εκλεγεί στην Αλμερία της Ισπανίας το 2005», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Καμία πίεση...

altidore2.jpgΣτον Ολυμπιακό θεωρούν πως υπάρχει χρόνος για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις. Οι διοικούντες εξακολουθούν να θέλουν να φέρουν ονόματα που θα κάνουν την διαφορά. Οι Κάλστρομ, Μαρκ Γκονζάλες και Άλντιντορ παραμένουν στο προσκήνιο. Στις 2 Ιουλίου θα βρεθεί στο Ζέεφελντ ο Σωκράτης Κόκκαλης.



Στο λιμάνι θεωρούν δεδομένο πως οι τρεις νέες προσθήκες που απαιτούνται, θα γίνουν. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να είναι παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά και θα μπορέσουν να δώσουν στον Ολυμπιακό την δύναμη που χρειάζεται και στα χαφ αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Οι Κάλστρομ, Μαρκ Γκονζάλες και Άλντιντορ παραμένουν στο προσκήνιο.

Μάλιστα για τον Αμερικανό διεθνή επιθετικό, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε επιθυμεί να δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα, έτσι ώστε να... ψηθεί. Άλλωστε σε περίπτωση που βγει στο... σφυρί η Βιγιαρεάλ θέλει να πάρει 7-8 εκατ. ευρώ, χρήματα δηλαδή που δαπάνησε για να τον φέρει στην Ισπανία.

Στις 2 Ιουλίου στο Ζέεφελντ ο Σ. Κόκκαλης

Στις 2 Ιουλίου θα βρεθεί στο Ζέεφελντ ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα βρεθεί στην Αυστρία, προκειμένου να μιλήσει με τον Γεωργιανό τεχνικό, Τιμούρ Κετσπάγια για την έως εκείνη την στιγμή πορεία των προπονήσεων αλλά να δει από κοντά την προετοιμασία της ομάδας.

Στο Μιλάνο για εξετάσεις ο Αρναούτοβιτς!

arnautovic.jpgΣτο Μιλάνο βρίσκεται ο ταλαντούχος φορ της Τβέντε, Μάρκο Αρναούτοβιτς, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της Ίντερ. Ο παίκτης είχε ταλαιπωρηθεί παλαιότερα από έναν τραυματισμό και αυτό θέλουν να ελέγξουν οι «νερατζούρι» πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή.


Από τα στόματα του ιατρικού τιμ κρέμονται στην Ίντερ, αφού ο ταλαντούχος επιθετικός, Μάρκο Αρναούτοβιτς βρίσκεται από το πρωί στο Μιλάνο, όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Ο 20χρονος φορ είχε έναν τραυματισμό στο δεξί πόδι, και ο ιατρικός έλεγχος δεν δείξει κάτι, τότε ο παίκτης της Τβέντε θα συμφωνήσει με τους «νερατζούρι».

Οριστικά στη Ντιναμό ο «Παπ»!

mamic_papadopulos_2.jpgΠαίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι και επίσημα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος,
Ο Έλληνας διεθνής κυνηγός υπέγραψε το νέο τριετές του συμβόλαιο με τον κροατικό σύλλογο και θα παρουσιαστεί απ' την ομάδα του την Δευτέρα, οπότε και θ' αφιχθεί στην γειτονική χώρα. Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς με την τοποθέτησή του φρόντισε να επιβεβαιώσει τις εξαιρετικές πληροφορίες που είχαν οι Κροάτες για τον Έλληνα φορ. Βέβαια, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τόνισε πως στα μειονεκτήματά του είναι την σεζόν που πέρασε δεν είχε χρόνο συμμετοχής με το «τριφύλλι».



Τι ανακοίνωσε σήμερα η Ντιναμό

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ την μεταγραφή-ρεκόρ του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα 26 Ιουνίου 2009 ο Έλληνας διεθνής παίκτης, Δημήτρης Παπαδόπουλος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τη Ντιναμό. Το συμβόλαιο θα είναι διάρκειας τριών ετών. Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και των υπογραφών θα γίνει η παρουσίαση του παίκτη. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου του 2009.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1981 στο Καζακστάν και είναι 27 ετών. Απ' το 2003 έως το 2008 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό και φέτος έπαιξε στην ιταλική Λέτσε. Με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία, το οποίο κατακτήθηκε απ' την χώρα του».

Ικανοποιημένος από την μεταγραφή του στη Ντιναμό είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κροατία μαζί με την γυναίκα του, Αμαλία και τον Μάριο Μπόνιτς. «Είναι μία μεγάλη μεταγραφή για τη Ντιναμό, η ομάδα είναι στο στυλ του Παπαδόπουλου και σύντομα οι δυο τους θα ταιριάξουν», τόνισε ο τελευταίος. Μαζί με τα μπόνους, ο Παπαδόπουλος θα καρπωθεί περίπου 1 εκ. ευρώ το χρόνο, αν και δεν υπάρχει αποζημίωση, σε περίπτωση αποχώρησής του.

Παζάρια με Σέλτικ για Μαρκές



Ο Μάρκες του Ηρακλή Ο Μανέλ Φερέρ παζαρεύει τον Μαρκές με τη Σέλτικ. Αν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπογράψει στην σκωτσέζικη ομάδα, θα βρει στη Γλασκώβη ένα φίλο του και -επίσης- πρώην "κυανόλευκο", το Ααρόν Νίγκεθ, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό των Ρέιντζερς από πέρσι.

Μεγάλα φορ στο... Μάντσεστερ!


Ο Βίγια πανηγυρίζει... Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και τις περισσότερες χώρες έτσι και στην Αγγλία τα μεταγραφικά σενάρια έχουν φουντώσει. Η βρετανική "Daily Mirror" αναφέρει την Παρασκευή ότι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θέλει τον Νταβίντ Βίγια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας τον στην κορυφή της λίστας του, θεωρώντας ότι ο επιθετικός της Βαλένθια μπορεί να αντικαταστήσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κάρλος Τέβες, οι οποίοι αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.

Όλα αυτά παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισπανού σέντερ φορ, σύμφωνα με τις οποίες, θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην Ισπανία.

"Την επόμενη σεζόν θα παίζω στην Ισπανία επειδή είναι το καλύτερο πρωτάθλημα για μένα. Δεν θα πάω στο εξωτερικό", φωτογραφίζοντας έτσι μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ετο για Μάντσεστερ Σίτι
Όπως αναφέρουν πολλά αγγλικά sites, το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον Νταβίντ Βίγια, μόνο θετικό είναι για την Μάντσεστερ Σίτι! Και αυτό γιατί ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να αποκτήσουν οι Πολίτες τον Σάμουελ Ετο! Γράφεται επίσης ότι στο στόχαστρο της Σιτυ βρίσκεται επίσης και ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς της Ιντερ!

Στην Στόουκ ο Ομπαφέμι Μάρτινς
Σε άλλα δημοσιεύματα στην Βρετανία, (Daily Star), αναφέρεται ότι η Στόουκ είναι διατεθειμένη να πληρώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια στη Νιουκάστλ για να κάνει δικό της τον Ομπαφέμι Μάρτινς. Πάντως ο παίκτης σε δηλώσεις του έχει τονίσει ότι θα ήθελε να παραμείνει κάτοικος "St James� Park".

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Στόουκ θα έχει αρκετούς ανταγωνιστές στη μάχη για την υπογραφή του Μάρτινς.

Φερέρα: "Για μεγάλα πράγματα Αλβάρο, Μπόσκο"



Ο Εμίλο Φερέρα Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόκτηση του Μπόσκο Μπάλαμπαν, αλλά και την παραμονή του Αλβάρο Ρεκόμπα, είναι όπως όλα δείχνουν ο προπονητής του Πανιωνίου, Εμίλιο Φερέρα. Ο Βέλγος τεχνικός μιλώντας σε συμπατριώτες του τόνισε ότι περιμένει από τους δύο παίκτες μεγάλα πράγματα.

"Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Είπα στην διοίκηση για τον Μπόσκο κα υπέγραψε για τρία χρόνια. Είναι 30 ετών και δεν έχει τελειώσει η καριέρα του παρότι τους τελευταίους μήνες έπαιζε ελάχιστα στην Ντιναμό Ζαγκρεμπ. Θα είναι βασιλιάς μαζί με τον Ρεκόμπα και νομίζω ότι μέσα στο γήπεδο θα κάνουν μεγάλα πράγματα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, ο Ουέλινγκτον είναι ουσιαστικά παίκτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης και αναμένεται και ο Μπεθέρα, προκειμένου και αυτός να υπογράψει συμβόλαιο, ενώ ουσιαστικά έχει ξεκινήσει και η αναζήτηση ενός ακόμα επιθετικού.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΦΤΑΣΕ Ο ΓΙΑΚΟΜΠ-ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Οι πρώτες δηλώσεις του νέου μεταγραφιού αποκτήματος του Γηραιού,Βίκτορ Γιάκομπ:«Έχω μιλήσει με τον Ντίκα πολλές φορές, θα προσπαθήσουμε μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα στην ομάδα του Ηρακλή» και είπε για τον τραυματισμό του: «Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τον τραυματισμό μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τελείωσα το πρωτάθλημα αρκετά καλά και ελπίζω να ξεκινήσω με τον ίδιο τρόπο και το νέο πρωτάθλημα».«Δεν γνώριζα για τα 100 χρόνια, Χρόνια Πολλά στον Ηρακλή. Θα κάνουμε το παν μαζί με τον Ντίκα για να φτάσει η ομάδα σε θέση που θα της δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό του χρόνου. Η συνεργασία μου με τον Ντίκα είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε την μεγαλύτερη επιτυχία της Στεάουα στο Champions League». Μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται ο Ηρακλής να προσθέσει άλλους δυο ποδοφαιριστές στο ρόστερ του.

ΕΣΑΚΕ: MVP ο Βασίλης Σπανούλης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

"Ένα ευχαριστώ σε όσους έκριναν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο, αλλά και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως αυτόν. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, τον πλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομαδικοί τίτλοι. Αυτούς που η ομάδα βάζει στόχους και κατακτά. Είναι σίγουρα τιμητικό να επιλέγεσαι πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μια επιλογή που νιώθω να με γεμίζει ευθύνες για να τη συνέχεια. Με κάνει να θέλω να βελτιωθώ κι άλλο ως παίκτης, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Έτσι κι αλλιώς όπως το βλέπω εγώ και αυτός ο τίτλος στην ομάδα ανήκει!" ήταν τα πρώτα του λόγια.

"Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάστηκε θέληση, πείσμα και πολύ δουλειά για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου, για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Και τελικά η χρονιά κατέληξε να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Μια ονειρεμένη χρονιά. Και ο στόχος για όλους μας είναι να καταφέρουμε να την επαναλάβουμε, όσο δύσκολο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι" πρόσθεσε.

"Σε προσωπικό επίπεδο θα πω ότι η δυσκολότερη φάση ήταν του τραυματισμού μου. Δεν είχα ποτέ ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν, δεν είχα μείνει ποτέ τόσο καιρό εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού, αλλά μετά από τόσα χρόνια ήταν και κάπου στο… πρόγραμμα. Συμβαίνουν αυτά… Τον ξεπέρασα όμως και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Ως ομάδα περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς, ήρθαν κάποιες ήττες που δεν περιμέναμε. Δεχθήκαμε μεγάλη αμφισβήτηση, ίσως και δικαιολογημένα, καθώς οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα είναι πολύ μεγάλες.

Με τον κατάλληλο τρόπο, με τη βοήθεια των προπονητών και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να πετύχουμε κάθε στόχο που είχαμε θέσει και να γράψουμε το φινάλε όπως εμείς θέλαμε" κατέληξε.

Βασίλης ΣπανούληςΠαναθηναϊκός75
Μάικ ΜπατίστΠαναθηναϊκός67
Γιάννης ΜπουρούσηςΟλυμπιακός53
Σαρούνας ΓιασικεβίτσιουςΠαναθηναϊκός35
Νίκολα ΠέκοβιτςΠαναθηναϊκός23
Λουκάς ΜαυροκεφαλίδηςΜαρούσι11
Στίβεν ΣμιθΚολοσσός8
Δημήτρης ΔιαμαντίδηςΠαναθηναϊκός7
Θοδωρής ΠαπαλουκάςΟλυμπιακός6
Ντρου ΝίκολαςΠαναθηναϊκός6
Κώστας ΚαϊμακόγλουΜαρούσι4
Ανδρέας ΓλυνιαδάκηςΜαρούσι3
Δημήτρης ΠαπανικολάουΑΕΚ3
Τζαρόντ ΣτίβενσονΜαρούσι3
Μπίλι ΚιςΜαρούσι3
Πρόδρομος ΝικολαΐδηςΤρίκαλα1
Κώστας ΧαραλαμπίδηςΜαρούσι1

Μπερτόσα ο "εκλεκτός"


Τον Μάριο Ταντέγιεβιτς περίμεναν στο Ηράκλειο ο Ματέο Μπερτόσα έκανε την τελικά την εμφάνισή του για λογαριασμό του Εργοτέλη, εκπλήσσοντας τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/6)!





Το "λαβράκι" από την Κροατία, που είχε... ψαρέψει ο Εργοτέλης δεν ήταν τελικά ο Μάριο Ταντέγιεβις, όπως διέρρεε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα της Κρήτης, αλλά ο 21χρονος συμπατριώτης του, που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο και σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 5ετούς διαρκείας με τους "κιτρινόμαυρους". Στο αεροδρόμιο για λογαριασμό της κρητικής ομάδας βρέθηκε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Ράλλης, ο οποίος υποδέχθηκε τον νεαρό παίκτη, που συνοδευόταν από τον ατζέντη του Σίνισα Σόσο.

Ο Ματέο Μπερτόσα γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1988, είναι αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ριέκα. Το 2007 ξεχώρισε σε διεθνές τουρνούα με την φανέλα της κροατικής ομάδας ωστόσο δεν πήρε ποτέ συμμετοχές στην μεγάλη ομάδα αφού την διετία 2006-2008 αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι. Το περασμένο καλοκαίρι "υποβιβάστηκε" από την Ριέκα, καθώς πήρε μεταγραφή για την Γιάρντραν Πόρετς που αγωνίζεται στην Γ΄ Κατηγορία του κροατικού πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα που τελείωσε έπαιξε σε 32 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ.

"Θέλω να καθιερωθώ στον Εργοτέλη"

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη του στο Ηράκλειο, ο Ματέο Μπερτόσα μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του. "Ο νέος προπονητής που ήρθε στην Ριέκα ήταν ο λόγος που αποφάσισα να φύγω από την ομάδα. Μόλις ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Εργοτέλη, είπα αμέσως ναι" ήταν τα λόγια του 21χρονου Κροάτη.

Όσο για το τι γνωρίζει για τον Εργοτέλη, ο Ματέο Μπερτόσα τόνισε ότι έχει ενημερωθεί μέσω... Μπουντιμίρ "έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Μάριο για τον Εργοτέλη. Γνωρίζω ότι έχει πολύ καλή ομάδα και βάζει υψηλούς στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ελπίζω ότι ο Εργοτέλης θα έχει μια πολύ καλή πορεία και θα βγει στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη περίοδο" σύνεχισε ο πρώην παίκτης της Ριέκα που αναφέρθηκε και στους στόχους του "ο πρώτος στόχος που βάζω είναι να καθιερωθώ στον Εργοτέλη. Μετά βλέπουμε και προγραμματίζουμε τι στόχους μπορώ να βάλω".

Αλλαγές προγράμματος στην προετοιμασία

Κατά τρεις ήμερες μετακινήθηκε το διάστημα, κατά το οποίο θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Εργοτέλη. Η κρητική ομάδα θα μεταβεί στο Ηoenderloo της Ολλανδίας στις 18 Ιουλίου και θα επιστρέψει στο Ηράκλειο στις 2 Αυγούστου. Για αυτό το διάστημα έχουν προγραμματιστεί πέντε φιλικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα στις 19/07 ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τη Rapid Bucarest από τη Ρουμανία, στις 23/07 τη Gaziadepspor από την Τουρκία, στις 26/07 τη De Graafschap από την Ολλανδία, στις 28/07 τη Locomotiv Sofia από τη Βουλγαρία και στις 31/07 τη BV Veendam από την Ολλανδία

Ψιθυροι..........................

  • Μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα στα εκδοτήρια του Παναθηναϊκού σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ΟΑΚΑ οι υπάλληλοι... βαρούσαν μύγες! Ωστόσο το "πράσινο" μεταγραφικό "τσουνάμι" των τελευταίων ημερών (Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης) έφερε ουρές για τα διαρκείας και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (26/6) οι πωλήσεις άγγιζαν τις 5.000 κάρτες!
  • H ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια "wikipedia" αναφέρει τον 23χρονο διεθνή γάλλο μπακ της Σεντ Ετιέν Μουχαμαντού Νταμπό ως παίκτη του Παναθηναϊκού! Λέτε να ξέρουν τίποτα παραπάνω;
  • "Τζιμπρίλ, δεν υπογράφουμε σήμερα, μην το μετανιώσεις αύριο;" φέρεται να είπε στον Σισέ, ο Νικόλας Πατέρας το βράδυ της Πέμπτης, με τον γάλλο άσο να χαμογελάει και να ζητάει να φέρουν τα συμβόλαια, όπου και έβαλε την τζίφρα!

Φλερτάρει με Γουίθα η Ζενίτ

gouitha.jpgΠρόταση ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την απόκτηση του επιθετικού της Φενέρμπαξε Ντάνιελ Γουίθα



Από την στιγμή που τελειώνει το συμβόλαιο του Πογκρέμπνιακ η Ζενίτ αναζητά τον αντικαταστάτη του στον χώρο της γραμμής κρούσης. Οι άνθρωποι της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης επιθυμούν να εντάξουν στην γραμμή κρούσης τους, τον Ντάνιελ Γουίθα και προσφέρουν δέκα εκατομμύρια ευρώ και τον Τούρκο επιθετικό Φατίχ Τεκέ ο οποίος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ζενίτ.

Στο πλευρό του Μάξι, η... Νάρα του!

wanda_nara100.jpgΟ Μάξι Λόπες κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση στον μέσο της Κρουζέιρο, Ελικάρλος. Ο Αργεντινός αποκάλεσε «μαϊμού» τον αντίπαλο του και η σύντροφος του 25χρονου στράικερ της Γκρέμιο, Γουάντα Νάρα στέκεται στο πλευρό του τονίζοντας ότι τον κατηγορούν άδικα.


Η Νάρα ανέφερε για το συμβάν «Είναι όλα ψέματα. Ο Μάξι δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο. Προσπάθησε απλώς να υπερασπιστεί έναν συμπαίκτη του. Πιστεύω ότι αυτά πρέπει να μένουν στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε ο Μάξι δεν χρησιμοποιεί ποτέ αυτή την λέξη. Δεν είναι στο λεξιλόγιο του. Είναι άδικο να τον κατηγορούν για ρατσισμό από τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε παιδί από την Βραζιλία». Η Νάρα έγινε γνωστή λόγω των φημών περί σχέσης της με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Α.Ε.Κ-Απόσταση με Λεονάρντο

leonarntooooooooo.jpgΟι απαιτήσεις του Γιάννη Κομπότη για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό κρατάει τους ιθύνοντες της ΑΕΚ μακριά και δεν θα υπάρξει άμεσα κάποια νέα κρούση. Για την θέση του δεξιού μπακ ο Έλντερ φαίνεται να είναι το ψηλά στην λίστα ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Αποθέωση του Μάκου στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.



Δεν βρίσκουν την χρυσή τομή με τον Λεβαδειακό για τον Λεονάρντο οι άνθρωποι της ΑΕΚ καθώς οι απαιτήσεις του προέδρου του Γιάννη Κομπότη φαντάζουν υπερβολικές στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Οι ιθύνοντες της «Ένωσης« σχεδιάζουν να κάνουν μια προσωρινή παύση σε ότι αφορά τον Βραζιλιάνο ώστε να πέσουν οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου της ομάδας της Βοιωτίας που ανέρχονται περίπου στο 1,2 εκατ. ευρώ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να επιθυμεί διακαώς τον παίκτη ωστόσο από την διοίκηση του γνωστοποίησαν ότι δύσκολα θα μπορέσει να ενταχθεί ο παίκτης στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ πριν από τα μέσα Ιουλίου.

Οι λύσεις για την δεξιά πτέρυγα

Συνεχίζεται η αναζήτηση ενός δεξιού μπακ στην ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους συνεργάτες του να οργώνουν την ξένη αγορά. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος μπακ της Νανσί Έλντερ φαντάζει ως μια καλή λύση και παραχωρείται με την μορφή δανεισμού από τον Γαλλικό σύλλογο. Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» φέρεται να εξετάζουν και την περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα των Σπορ ωστόσο θα πρέπει να πέσει το κασέ του παίκτη ώστε να κάνουν επίσημη κίνηση οι άνθρωποι του «δικέφαλου».

Συνάντηση Καστίγιο – Πατέρα

castillo-nikopolidis.jpgΤις τελευταίες ημέρες όλο και ακούγεται πιο έντονα το όνομα του Νέρι Καστίγιο για τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος των πρασίνων ήταν χθες με τον Μεξικανό επιθετικό στον Αστέρα της Βουλιαγμένης κάτι που προκάλεσε νέα σενάρια περί επιστροφής του στην Ελλάδα αλλά αυτή την φορά για την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Σύμφωνα με τους Σουηδούς έκλεισε ο Μπιέρσμιρ στον Παναθηναϊκό.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΦΩΣ» και ο Κώστας Νικολακόπουλος, ο πρώην «ερυθρόλευκος» άσος ήταν χθες στην Βουλιαγμένη με τον Νικόλα Πατέρα. Αυτό μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα. Πάντως, οι πράσινοι έχουν αναφέρει ότι το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» θα γίνει την Τρίτη. Ετσι δεν αποκλείεται να είναι του Καστίγιο. Αλλωστε, ο πρόεδρος των πρασίνων αρέσκεται σε τέτοιου είδους μεταγραφές, όπως φάνηκε και με την απόκτηση του Σεμπαστιάν Λέτο.
Ο Μεξικανός θέλει να επιστρέψει στην χώρα μας και ο Παναθηναϊκός φέρεται ήδη να έχει κάνει κίνηση για την απόκτηση του αλλά με την μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς. Το μόνο που απομένει να δούμε σε αυτή την περίπτωση είναι αν υπάρχει.. φωτιά καθώς... καπνός υπάρχει σίγουρα.

Μια... ανάσα από τον Καρατζιοβαλή



Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής Νέα συνάντηση με τον Δημήτρη Καρατζιοβαλή είχαν οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Καλαμαριάς και όλα δείχνουν ότι ο έμπειρος τερματοφύλακας θα απαντήσει θετικά στην πρόταση συνεργασίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πάντως, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από τον Αρη.

Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν την ομάδα, κυρίως από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ίσως και την Παρασκευή να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Τζο Παλατσίδη στην τεχνική ηγεσία

Περιμένουν τον Μιχάηλοφ και την... Νικόλ


Νικολέτα Λαζάνοβα Eίναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα. Στο "Ανφιλντ" δείχνουν πάντως να πιστεύουν πολύ στον Βούλγαρο γκολκίπερ, Νικολάι Μιχάηλοφ, ο οποίος αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στην Τβέντε του Στιβ ΜακΛάρεν.

Οι οπαδοί των "κόκκινων" περιμένουν πως και πως την επιστροφή του μαζί με την εντυπωσιακή μνηστή του, Νικολέτα Λαζάνοβα.

Η Νικόλ, όπως είναι το χαϊδευτικό της, αναδείχτηκε Miss Playmate το 2006 στη Βουλγαρία και αναμένεται να κλέψει την παράσταση την επόμενη σεζόν στο γήπεδο της Λίβερπουλ.

Νικολέτα Λαζάνοβα...

Το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας...

Ο Γκρίφιν Νο 1, o Καλάθης Νο 45...


Ο Μπλέικ Γκρίφιν Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μπλέικ Γκρίφιν είναι το Νο 1 του φετινού ντραφτ με τους Λος Αντζελες Κλίπερς να επιλέγουν τον 20χρονο φόργουορντ. Ο Ρίκι Ρούμπιο της Μπανταλόνα αν και τα προγνωστικά τον έδιναν στο Νο 3, τελικά επιλέχτηκε πέμπτος από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι διάλεξαν στο Νο 45 τον Καλάθη. Λίγες ώρες πριν από τα ντραφτ υπήρχε η εκτίμηση ότι ο άσος του Παναθηναϊκού θα έφτανε στο Νο 38 με τους Μπλέιζερς να ήταν η ομάδα που θα τον επέλεγε.

"Παίρνουμε έναν εκπληκτικό παίκτη, έναν εκπληκτικό άνθρωπο με εκπληκτική όρεξη για δουλειά, έναν τύπο που σκοπεύουμε να κρατήσουμε στο Λος Aντζελες για πολλά χρόνια", τόνισε ο προπονητής των Καλιφορνέζων, Μάικ Ντανλίβι για τον Μπλέικ Γκρίφιν.


Οι πρώτοι 20 του φετινού ντραφτ

ΟΜΑΔΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
1 Κλίπερς Μπλέικ Γκρίφιν Οκλαχόμα
2 Γκρίζλις Χασίμ Θαμπίτ Κονέκτικατ
3 Θάντερ Τζέιμς Χάρντεν ASU
4 Κινγκς Τάιρεκ Έβανς Μέμφις
5 Γουλβς Ρίκι Ρούμπιο Μπανταλόνα
6 Γουλβς Τζόνι Φλιν Σίρακιους
7 Ουόριορς Στέφεν Κάρι Ντέιβιντσον
8 Νικς Τζόρνταν Χιλ Αριζόνα
9 Ράπτορς ΝτεΜάρ ΝτεΡοζάν USC
10 Μπακς Μπράντον Τζένινγκς Ρόμα
11 Νετς Τέρενς Ουίλιαμς Λούισβιλ
12 Μπόμπκατς Τζέραλντ Χέντερσον Ντιούκ
13 Πέισερς Τάιλερ Χάνσμπροου Νορθ Καρολάινα
14 Σανς Ερλ Κλαρκ Λούισβιλ
15 Πίστονς Όστιν Ντέιβ Γκονζάγκα
16 Μπουλς Τζέιμς Τζόνσον Ουέικ Φόρεστ
17 Σίξερς Τζέι Χόλιντεϊ UCLA
18 Γουλβς Τάι Λόουσον Νορθ Καρολάινα
19 Χοκς Τζεφ Τιγκ Ουέικ Φόρεστ
20 Τζαζ Έρικ Μέινορ Κόμονγουελθ

Νασούτι και επίσημα στον Αρη



Ο Κριστιάν Χαβιέρ Νασούτι... Η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστιάν Νασούτι για ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού από την Ρίβερ Πλέιτ με οψιόν αγοράς. Η συμφωνία με την ομάδα της Αργεντινής ολοκληρώθηκε τα ξημερωματα της Παρασκευής με την ανταλλαγή των σχετικών εγγράφων.

Ο Νασούτι έχει γεννηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου του 1982 στο San Martin της Αργεντινής, έχει ύψος 1.87 και βάρος 86 κιλά, ενώ είναι και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου. Την σεζόν 2003-04 είχε 14 συμμετοχές με την φανέλα της River Plate.

Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι σε 14 παιχνίδια με την River, αλλά στα μέσα της χρονιάς πήγε ως δανεικός στην Morelia του Μέξικο όπου σε 12 αγώνες πέτυχε και ένα γκολ. Έμεινε στο Μέξικο και την επόμενη σεζόν όπου σε 32 αγώνες σκόραρε 2 φορές.

Τις σεζόν 2006-07 και 2007-08 επέστρεψε στην River Plate και αγωνίστηκε σε 25 αγώνες σκοράροντας 2 φορές. Φέτος με την φανέλα της Banfield σε 29 αγώνες έχει πετύχει ένα γκολ.

Πλήρες όνομα : Cristian Javier Nasuti
Ημ. Γέννησης: 6-10-1982
Χώρα: Αργεντινή (ιταλικό διαβατήριο)
Ύψος: 1.87
Βάρος: 86 κιλά

Νασούτι: "Ήθελα πολύ να παίξω στην Ευρώπη"

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που το θέμα μου ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο. Ήθελα πάρα πολύ να παίξω στην Ευρώπη κι αυτή η ευκαιρία μου δίνεται μέσω του Αρη. Έχω πληροφορηθεί αρκετά για τη νέα μου ομάδα και ειδικά τον τρόπο που ο κόσμος της συμπαραστέκεται. Δεν χρειάστηκε άλλωστε και μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθώ μετά τι υποδοχές του Γκρατσιάν και του Αμπρέου. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ με την ομάδα του Αρη, ώστε να βοηθήσω να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».



ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Θανάση Παπάζογλου και Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην παρουσίαση των Θανάση Παπάζογλου και Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

"Αλλάζουν πάρα πολλά στην καριέρα μου. Είναι ένα βήμα παραπάνω. Ελπίζω να έχω κάνει την σωστή επιλογή και να πάμε όλοι μαζί τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει", ήταν το πρώτο σχόλιο του Θανάση Παπάζογλου με τον Έλληνα επιθετικό να πρόσθεσε ότι: "Σίγουρα το στάδιο της προετοιμασίας είναι το πιο βασικό στάδιο. Εκεί όλοι οι ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται για όλη την χρονιά. Έχω πολύ μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο και ξεκινάω με πολύ δυνατές βλέψεις".

Για το ότι θα υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές στην θέση του είπε: "Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός με ποδοσφαιριστές όπως οι Μουσλίμοβιτς και Αναστασάκος. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός είναι καλό για την ομάδα. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ότι χρειάζεται μία ομάδα. Κόσμο και ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από χαμηλά, ανέβηκε και οι στόχοι είναι πλέον σαφώς μεγαλύτεροι".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου τόνισε πως: "Ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές ουσίας και δεν προτίμησε τα μεγάλα ονόματα. ο ΠΑΟΚ έχει ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις και είναι κάτι που θα βοηθήσει στην χρονιά για όλους τους στόχους".

Σε ερώτηση για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ μετά την παρουσία του στον Άρη είπε: "Από τον Άρη επέλεξα να φύγω γιατί δεν πήγαινε άλλο. Στον ΠΑΟΚ επέλεξα να έρθω γιατί ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω αφού έχει τα πάντα που χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής".

Για τους προσωπικούς του στόχους δήλωσε: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να παίξω και να επιστρέψω στις καλές εμφανίσεις που είχα με τον Άρη και δεν μπόρεσα να το συνεχίσω πέρσι. Για να είμαι ικανοποιημένος θα πρέπει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να πετύχω όσο περισσότερα γκολ χωρίς να έχω στάνταρ νούμερα γιατί είμαι ακόμα νέος. Θα προσπαθήσω να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ γίνεται".

Αμπουμπακαρί: "Μία πολύ ωραία μέρα"

Από την πλευρά του ο Γκανέζος Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί επισήμανε πως: "Θα είναι μία πάρα πολύ ωραία ημέρα το πρώτο μου ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμποα. Είμαι εδώ δύο χρόνια. Έχω ακούσει πολλά για τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά. Θα κάνω ότι θα κληθώ να κάνω. Δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί παίκτες. Ότι κάνεις στην προπόνηση το κάνεις και στο παιχνίδι".

ΑΕΛ: Στα βυσσινί ο Φερέιρα


Eπιμέλεια : Δ.Μ.

Διετές συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΛ υπέγραψε ο Ντέλσον Φερέιρα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ρίο Αβε. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της απόκτησης του Ρουμάνου Τσέρνατ. Εχουν παγώσει οι εξελίξεις σχετικά με τον αντικαταστάτη του Στέφανου Κοτσόλη για την νέα περίοδο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Υπέγραψε ο Καπετάνος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης του Πανθρακικού είναι πλέον και επίσημα ο Κώστας Καπετάνος. Ο 25χρονος μέσος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ακρίτες και έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του. Κλείνει και ο Γέστροβιτς μέσα στις προσεχείς ημέρες, τι γίνεται με Κόντο και Κυβελίδη.


«Ηρθα για να βοηθήσω»

Μιλώντας στην «Εξέδρα», ο πρώην παίκτης της Κέρκυρας τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω στη Σούπερ Λίγκα και θα αγωνίζομαι σε ένα σύλλογο με πολύ καλή οργάνωση, όπου όλοι έχουν όρεξη για δουλειά, όπως είναι ο Πανθρακικός. Η πορεία του τα τελευταία χρόνια με εντυπωσίασε και ελπίζω να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο, προκειμένου η ομάδα να γνωρίσει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον».

ΠΑΟ: Ο Τεν Κάτε άφησε εκτός τον Γκούμα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν άρχισε καλά η νέα χρονιά για τον Γιάννη Γκούμα, αν και το γνώριζε πως κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα. Ο έμπειρος αμυντικός εμφανίστηκε στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας την Πέμπτη (25/5), άλλά ο Τεν Κάτε του ζήτησε να αποχωρήσει από την Παιανία. Σε εργομετρικά τεστ υποβλήθηκαν οι 21 συνολικά παίκτες που έδωσαν το «παρών».


Του είπε να αποχωρήσει

Του το ‘χε ξεκαθαρίσει ο Κώστας Αντωνίου. Να τερματίσει την καριέρα του, να πάρει 200.000 ευρώ και να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες της ομάδας ή μείνει ελεύθερος από το Τριφύλλι, να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του και να του καταβληθούν 200.000 ευρώ. Ο Γιάννης Γκούμας δυσαρεστήθηκε με όσα άκουσε αλλά το θέμα έμεινε εκεί. Ο έμπειρος αμυντικός έδωσε το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, όμως ο Ολλανδός προπονητής, Χενκ Τεν Κάτε, του ζήτησε να αποχωρήσει μια και δεν είναι στα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Κάτι που ισχύει και για τους Σίλβα Κλέιτον και Ιβανσιτς.


Με Καντέ στην πρώτη
Οι 21 παίκτες που έδωσαν το «παρών» την Πέμπτη (25/5) στην Παιανία υποβλήθηκαν σε αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και σε εργομετρικά τεστ. Απόντες ήταν οι διεθνείς Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπράις Μουν και Μάτε Σιμάο, όπως και ο Ιβανσιτς. Μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν αυτό του νεοαποκτηθέντα, Σεντρίκ Καντέ. Οι προπονήσεις της ομάδας αρχίζουν την Παρασκευή (26/6) και ολοκληρώνονται στις 3 Ιουλίου. Στη συνέχεια οι παίκτες του Τριφυλλιού θα αναχωρήσουν για την Ελβετία.

Πολύ δυσαρεστημένος και απογοητευμένος μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού έφυγε από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Γιάννης Γκούμας. Ο έμπειρος αμυντικός δεν τα βρήκε με τον Κώστα Αντωνίου, αλλά ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να τηρήσει τον ένα χρόνο συμβολαίου που του απομένει.


Ο αρχηγός των Πρασίνων πέρασε το πρωί της Παρασκευής (26/6) από την Αλεξάνδρας και Κηφισίας, αλλά η συνάντησή του αποδείχτηκε άκαρπη. Χωρίς διάθεση για δηλώσεις, δείγμα της ψυχολογικής του κατάστασης, ο Λαρισαίος αμυντικός αποχώρησε με νεύρα. Να θυμίσουμε πως αν και εμφανίστηκε στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας την Πέμπτη (25/5), ο Τεν Κάτε του ζήτησε να αποχωρήσει από την Παιανία.


ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΣΤΟΠΕΡ-ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΙΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μετά την συμφωνία με Μιλάνο-Γιάκομπ-Τούμα ήρθε εχθές να προστεθεί άλη μια.Ο Ηρακλής σύμωνα με πληροφορίες έχει προσυμφωνήσει και με αργεντίνο στόπερ που πέρασε από καλή ομάδα της Ιταλίας και αυτήν την στιγμή αγωνίζεται σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Αργεντινή.Μέσα στον επόμενο 48ωρο δεν αποκλείεται να έρθει στην Θέσ/νίκη και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ύστερα να βάλει υπογραφή δυετους συμβολαίου.Ο παίκτης έχει αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή.Μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή στον Ηρακλή δεν λένε τοπαραμικρό για ευνόητους λόγους αφού πρόκειται για γνωστό ποδοσφαιριστή.Σήμερα στις 4:45 αναμένεται στην πόλης ο ρουμάνος υψηλόσωμος επιθετικός Βίκτωρας Γιάκομπ ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ύστερα θα υπογράψει δυετες συμβόλαιο με τους κυανόλευκους.Την Τρίτη θα είναι στην στην Θέσ/νικη ο Μάουρο Μιλανο καθώς εχθές στάλθηκαν τα αεροπορικά εισητίρια από την ΠΑΕ.Οσο αναφορ'α την περίπτωση του Πολ Χαρτλευ ο Ηρακλής αναμένει την απάντηση του μέχρι την Κυριακή.Ο Γκρέγκ Μπρούστερ(παλιός παίκτης του Ιωνικού) σε εφημερίδα της Σκοτίας(Scottish SUN ) παρότρινε τον Πόλ να έρθει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή:«Η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει στον Πολ. Είναι απίθανη χώρα. Το να αφήνεις βέβαια ένα σωματείο του μεγέθους της Σέλτικ είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή για τον καθένα. Θα είναι όμως μια νέα εμπειρία και είμαι βέβαιος ότι και η οικογένειά του θα το απολαύσει. Καταλαβαίνω ότι οι λόγοι για να αποφασίσει δεν είναι μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο Πολ θα πρέπει να σκεφτεί και την οικογένειά του και σίγουρα είναι μια μεγάλη μετακίνηση. Η Ελλάδα πάντως είναι ένα φανταστικό μέρος για να ζεις. Και στο κάτω-κάτω δεν είναι και ένα εκατομμύριο μίλια μακριά.Ο Γηραιός απόκτησε και δυο νεαρά ταλέντα,προκειται: για τον διεθνή Μολδαβό πλάγιο μεσοεπιθετικό, Κριστιάν Έφρος, ο οποίος στα 17 του αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Μολδαβίας με την Μπεσίκτας Κισινάου, ενώ το περασμένο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Β Ομάδα της Σιένα. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων της πατρίδας του και συμφώνησε με τους «κυανόλευκους» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τον 17χρονο Γιώργου Παπαστεργίου. Ο υψηλόσωμος νεαρός σέντερ φορ με 20 γκολ στην Α1 με την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Εσωβάλτων ανήκει πλέον στη δύναμη του Ηρακλή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Χθεσινό δημοσίευμα από την Ολλανδία έδινε τελιωμένη την μεταγραφή του δεξιού χαφ της Φίτεσε Σάντι Κόλκ στον Ηρακλή αλλά διαψέυθηκε την επόμενη ώρα απο την ΠΑΕ Ηρακλής. Οι κινήσεις όμως των “κυανόλευκων” δεν έχουν τελειώσει στην επιθετική γραμμή της ομάδας και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για να φέρουν και άλλον παίκτη στον Ηρακλή. Μέχρι τώρα υπάρχουν 2-3 καλές περιπτώσεις που τους ενδιαφέρουν και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις διαπραγματεύσεις.Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σάυτό το θέμα.

Χθεσινές συνετεύξεις κ.Χαίτογλου-Ξενίδη στο ράδιο(Αθλητικό Μετρόπολις).

Χαίτογλου:Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε πάρει και την απάντηση του Χάρτλει και ελπίζουμε να είναι θετική γιατί είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Με την επαφή που είχαμε μαζί του, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και της οικογένειας του, παρά το σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του».Για το θέμα των χορηγιών υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε αρκετές διαπραγματεύσεις με εταιρείες, η εποχή είναι δύσκολη επιχειρηματικά αλλά εμείς θα επιδιώξουμε μία αύξηση των χορηγιών. Δεν βασιζόμαστε σε καμία κρατική χορηγία αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα».Για την φετινή χρονιά είπε: «Δεν είναι κομβική για εμάς που αποτελούμε την διοίκηση. Κομβική είναι για τους φιλάθλους, περάσαμε αρκετά τα τελευταία τρία χρόνια, πρέπει και το κομμάτι του…παζλ, το αγωνιστικό να μπει και αυτό και να πάμε καλά. Είναι μία ευκαιρία τώρα. Δεν ήμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών, ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένοι. Αλλά βάλαμε τις βάσεις για να μπορέσουμε φέτος να πάμε καλύτερα».Για τα θέματα διαρκείας είπε: «Οι τιμές των διαρκείας είναι ίδιες με τις περσινές, αυτοί που θέλουν να ανανεώσουν τα περσινά τους διαρκείας θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις για φοιτητές, ανθρώπους από την επαρχία».

Γιώργος Ξενίδης: «Υπάρχει μία ανησυχία στον κόσμο του Ηρακλή και είναι λογικό, το καταλαβαίνω. Αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα που γνωρίζω για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν πρέπει να βλέπουμε κάθε κίνηση με καχυποψία. Η ομάδα κάνει σημαντικές κινήσεις και θα κάνει άλλη μία πιο μεγάλη. Μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Σίγουρα η πορεία και η αγωνιστική συγκομιδή βαθμών τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν αυτή που θέλαμε όλοι. Αλλά να περιμένουμε το πρώτο λάθος για να κάνουμε κριτική σε ονόματα δεν είναι σωστό» και συνέχισε: «Στο θέμα του Χάρτλει δεν είναι αγωνιστικό το θέμα της απόφασης του να έρθει, η πρόταση του Ηρακλή είναι η καλύτερη. Αλλά υπάρχει το θέμα της οικογένειας και είναι σημαντικό γι’ αυτόν. Αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή για τον Ηρακλή δεν έχει γίνει. Ο πρόεδρος του Ηρακλή στηρίζει την προσπάθεια, θα ήθελα κι εγώ να είμαι πιο κοντά στην ομάδα αλλά μένω στο εξωτερικό, είμαι μόνιμος κάτοικος Ουκρανίας γιατί συνεργάζομαι με την Σαχτάρ. Είμαι εξωτερικός συνεργάτης, έχω δημιουργήσει μία εταιρεία όσον αφορά το μάνατζμεντ, η βάση μου είναι στην Ουκρανία».«Μιλάω επίσης και μέσω του Καστίγιο με ανθρώπους, θα πάω στις Η.Π.Α και ίσως να έχω κάτι καλό από πλευράς χορηγίας για τον Ηρακλή, αυτός είναι ο μεγάλος μου καημός. Τώρα μπορώ να δείξω την αγάπη μου στην ομάδα γιατί δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι έχω συμφέρον. Δεν έχω καμία οικονομική συναλλαγή με την ομάδα, την αγαπάω. Πρέπει να στηρίξουν όλοι τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος ασχολείται 24 ώρες το 24ώρο με την ομάδα».

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Ο Γ.Ξενίδης άφησε να ενοηθεί οτι:Η ομάδα κάνει σημαντικές κινήσεις και θα κάνει άλλη μία πιο μεγάλη.Μιλάει μήπως για την μεταγραφή έκπληξη που παλεύει ο Ηρακλήςεδω και ένα μηνα να πήσει παίκτη μεπολύ καλό βιογραφικό?

*Επιμένουν κυπριακά δημοσιεύματα ο,τι ο Ηρακλής έχει κλήσει τον Γιαννάκη Οκκά.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα Οκκά αφού οι κυανόλευκοι δίνουν προτερεότητα σε άλλες περιπτώσεις.

*Ο Ηρακλής έχει ανάγκη ενίσχυσης της άμυνάς του, ωστόσο η πρώτη επιλογή δεν ήταν η περίπτωση του ποδοσφαιριστή με τον οποίο υπάρχει προσυμφωνία.Ηταν ο Ματέγιαν που είχε ακουστεί και πριν από από 4 χρόνια.

*Ο Μπρούστερ παρότρινε τον Χάρτλευ να έρθει στον Ηρακλή.Οσο περνάνε οι μέρες και μετά την πολύ καλή εντύπωση που σχημάτησε ο Σκοτσέζος μέσος για τις εγκαταστάσεις και την πόλη βρίσκεται μια ανάσα από το Καυτατζόγλειο.

*Ερχοντα από εβδομάδα και οι αποδεσμεύσεις.Μπούρμπος,Κομβολίδης.Βούκοβιτς θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα παρελθόν από τον Γηραιό.

*Η κίνηση των διαρκείας προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

*Δυο νέα ταλέντα αποκτήθηκαν με πολύ καλές χρονιές στο παλμαρέ τους(Παπαστεργίου-Εφρος).

*Ο Ηρακλής μέχρι στιγμής έχει κλήσει 3 φιλικά στην Αυστρία(Κλούζ,Μόναχο 1860,Λεχ Πόζναν)και ένα στηνΙταλία(Πάρμα).

Ειπε..........................

Είναι εξωπραγματικό το ποσό για τον Σισέ. Εμείς με 20 εκ. ευρώ θα παίρναμε το Champions League".

Νίκος Θανόπουλος

(...ο πρόεδρος της ΑΕΚ στο περιθώριο της ΓΣ της ΠΑΕ, για τη μεταγραφή του Σισέ στον Παναθηναϊκό)

Απέκλεισε την Πρέμιερ Λιγκ ο Βίγια


Ο Βίγια πανηγυρίζει... Την εκδοχή να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος απέκλεισε ο Ντάβιντ Βίγια, για τον οποίο ενδιαφέρονται τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι. Οι δύο ισπανικοί σύλλογοι φέρονται να έχουν προβάδισμα για την απόκτηση του φορ της Βαλένθια.

«Πριν από μία εβδομάδα το μέλλον μου ήταν ξεκάθαρο, τώρα δεν είναι», δήλωσε ο Βίγια. «Πέρασα μερικές δύσκολες στιγμές, οι οποίες εν μέρει είναι δικό μου λάθος, αλλά αποφάσισα να τα αφήσω όλα στην άκρη και να μη σκεφτώ τίποτα τις πέντε τελευταίες ημέρες. Όταν είπα πρόσφατα ότι έχω αποφασίσει το πού θα πάω, ήταν αλήθεια και αυτή η απόφαση αφορά το ότι θέλω να παίξω στην Ισπανία γιατί το πρωτάθλημά της είναι το καλύτερο για μένα. Δεν σκοπεύω να πάω στο εξωτερικό», κατέληξε.

Περιμένει τη Ρόμα ο Σεφτσένκο


Ο Αντρίι Σεφτσένκο πανηγυρίζει ένα παό τα γκολ του Εχοντας δηλώσει ήδη ότι θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόμα, ο Αντρέι Σεφτσένκο περιμένει την κίνηση των «τζαλορόσι» για την απόκτησή του, πριν εξετάσει άλλες προσφορές. Αυτό υποστήριξε ο σύμβουλός του Ντονάτο Αλμπανέζε. «Αν τον θέλουν, οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι πρόβλημα», σχολίασε.

«Ο Σέβα έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι ευτυχισμένος αν παίξει με τη Ρόμα», είπε ο Αλμπανέζε στην εφημερίδα «Corriere dello Sport». «Υπάρχουν και άλλες ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά πριν πάρει την απόφασή του, θα περιμένει να δει πώς θα προχωρήσει αυτή η πιθανότητα μίας μεταγραφής στη Ρόμα», εξήγησε.

Εφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζάκσον



Εφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζάκσον "Εφυγε" σε ηλικία 50 χρόνων ο Μάικλ Τζάκσον. Ο "βασιλείας της pop" την Τετάρτη το απόγευμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κώμα, ενώ λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Οι τραυματιοφορείς τον βρήκαν σπίτι του σε άσχημη κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ο Μάικλ Τζάκσον ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη μουσική με την πρώτη του συναυλία να ήταν προγραμματισμένη στις 13 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθούσαν 50 εμφανίσεις στην Αγγλία μέχρι τον Μάρτιο , στις οποίες τα εισιτήρια είχαν ήδη εξαντληθεί. Η εταιρεία που διοργάνωνε τις συναυλίες του Μάκλ Τζάκσον, τον Μάρτιο τον είχε υποβάλλει σε ιατρικές εξετάσεις τεσσάρων ωρών, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την υγεία του. Οι εξετάσεις ήταν καθαρές γι αυτό και ξεκίνησαν να διοργανώνουν αυτές τις συναυλίες.

Το άλμπουμ Thriller που έβγαλε ο Μάκλι Τζάκσον το 1983 είναι ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις...

Με τα χίλια ζόρια η Βραζιλία

bra-rsa.jpgΗ Βραζιλία νόμιζε ότι θα είχε εύκολο έργο απέναντι στη Νόιο Αφρική, αλλά φαίνεται πως δεν έμαθε από το πάθημα της Ισπανίας. Έτσι, η "σελεσάο" τα χρειάστηκε απέναντι στη Νότιο Αφρική και κατάφερε με τα χίλια ζόρια να επικρατήσει των "μπαφάνα-μποαφάνα" με 1-0 με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντάνιελ Άλβες τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και να πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό όπου τους περιμένει η Αμερική. Το πάλεψαν μέχρι το τέλος οι οικοδεσπότες που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Βασικός σε όλο το ματς ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.



Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Βραζιλία απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Ραμίρεζ, αλλά η Νότιος Αφρική είχε φέρει το ματς στα μέτρα της μην επιτρέποντας στη "σελεσάο" να κάνει το παιχνίδι της. Οι παίκτες του Ντούνγκα δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ αντίθετα η Νότιος Αφρική εήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ στο 20' όταν η κεφαλιά του Μοκοένα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέζαρ.

Η απάντηση της Βραζιλίας ήρθε στο 36' με ατομική προσπάθεια του Κακά, αλλά το σουτ του άσου της Ρεάλ κατέληξε άουτ. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με την Βραζιλιάνους να προσπαθούν να βρουν τρόπο να μπουν στην περιοχή του Κουν, χωρίς όμως επιτυχία με τους οικοδεσπότες να είναι αυτοί που στις αντεπιθέσεις έδειχναν πιο ικανοί να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Μάλιστα στο 57' όλοι νόμιζαν ότι η ομάδα του Ζοέλ Σαντάνα θα άνοιγε το σκορ. Ο Μοντίσε έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Λουιζάο με το Σέζαρ λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα να καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν. Όσο ο χρόνος περνούσε η Βραζιλία δεν έδειχνε ικανή να φτάσει στο γκολ και όλοι ετοιμάζονταν για παράταση.

Ο Κάρλος Ντούνγκα όμως, αποφάσισε στο 82' να ρίξει στον αγωνισιτκό χώρο τον Ντάνιελ Άλβες και ο παίκτης της Μπαρτσελόνα τον δικαίωσε. Δύο λεπτά πριν το τέλος η "σελεσάο" κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Άλβες εκτέλεσε τον Κουν για να χαρίσει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (82' Ντάνιελ Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (92' Κλέμπερσον)

Νότιος Αφρική: Κουν, Γκάξα, Μοκοένα, Μπουθ, Μασιλέλα, Μλόνγκο, Ντιγκακόι, Πίνααρ (93' Φαν Χέερντεν), Μοντίσε (91' Μασέγκο), Τσαμπαλάλα (91' Μπέλα), Πάρκερ.