Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Με τα χίλια ζόρια η Βραζιλία

bra-rsa.jpgΗ Βραζιλία νόμιζε ότι θα είχε εύκολο έργο απέναντι στη Νόιο Αφρική, αλλά φαίνεται πως δεν έμαθε από το πάθημα της Ισπανίας. Έτσι, η "σελεσάο" τα χρειάστηκε απέναντι στη Νότιο Αφρική και κατάφερε με τα χίλια ζόρια να επικρατήσει των "μπαφάνα-μποαφάνα" με 1-0 με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντάνιελ Άλβες τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και να πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό όπου τους περιμένει η Αμερική. Το πάλεψαν μέχρι το τέλος οι οικοδεσπότες που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Βασικός σε όλο το ματς ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.



Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Βραζιλία απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Ραμίρεζ, αλλά η Νότιος Αφρική είχε φέρει το ματς στα μέτρα της μην επιτρέποντας στη "σελεσάο" να κάνει το παιχνίδι της. Οι παίκτες του Ντούνγκα δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ αντίθετα η Νότιος Αφρική εήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ στο 20' όταν η κεφαλιά του Μοκοένα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέζαρ.

Η απάντηση της Βραζιλίας ήρθε στο 36' με ατομική προσπάθεια του Κακά, αλλά το σουτ του άσου της Ρεάλ κατέληξε άουτ. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με την Βραζιλιάνους να προσπαθούν να βρουν τρόπο να μπουν στην περιοχή του Κουν, χωρίς όμως επιτυχία με τους οικοδεσπότες να είναι αυτοί που στις αντεπιθέσεις έδειχναν πιο ικανοί να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.

Μάλιστα στο 57' όλοι νόμιζαν ότι η ομάδα του Ζοέλ Σαντάνα θα άνοιγε το σκορ. Ο Μοντίσε έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Λουιζάο με το Σέζαρ λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα να καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν. Όσο ο χρόνος περνούσε η Βραζιλία δεν έδειχνε ικανή να φτάσει στο γκολ και όλοι ετοιμάζονταν για παράταση.

Ο Κάρλος Ντούνγκα όμως, αποφάσισε στο 82' να ρίξει στον αγωνισιτκό χώρο τον Ντάνιελ Άλβες και ο παίκτης της Μπαρτσελόνα τον δικαίωσε. Δύο λεπτά πριν το τέλος η "σελεσάο" κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Άλβες εκτέλεσε τον Κουν για να χαρίσει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (82' Ντάνιελ Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (92' Κλέμπερσον)

Νότιος Αφρική: Κουν, Γκάξα, Μοκοένα, Μπουθ, Μασιλέλα, Μλόνγκο, Ντιγκακόι, Πίνααρ (93' Φαν Χέερντεν), Μοντίσε (91' Μασέγκο), Τσαμπαλάλα (91' Μπέλα), Πάρκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: