Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΣΤΟΠΕΡ-ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΙΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μετά την συμφωνία με Μιλάνο-Γιάκομπ-Τούμα ήρθε εχθές να προστεθεί άλη μια.Ο Ηρακλής σύμωνα με πληροφορίες έχει προσυμφωνήσει και με αργεντίνο στόπερ που πέρασε από καλή ομάδα της Ιταλίας και αυτήν την στιγμή αγωνίζεται σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Αργεντινή.Μέσα στον επόμενο 48ωρο δεν αποκλείεται να έρθει στην Θέσ/νίκη και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ύστερα να βάλει υπογραφή δυετους συμβολαίου.Ο παίκτης έχει αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή.Μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή στον Ηρακλή δεν λένε τοπαραμικρό για ευνόητους λόγους αφού πρόκειται για γνωστό ποδοσφαιριστή.Σήμερα στις 4:45 αναμένεται στην πόλης ο ρουμάνος υψηλόσωμος επιθετικός Βίκτωρας Γιάκομπ ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ύστερα θα υπογράψει δυετες συμβόλαιο με τους κυανόλευκους.Την Τρίτη θα είναι στην στην Θέσ/νικη ο Μάουρο Μιλανο καθώς εχθές στάλθηκαν τα αεροπορικά εισητίρια από την ΠΑΕ.Οσο αναφορ'α την περίπτωση του Πολ Χαρτλευ ο Ηρακλής αναμένει την απάντηση του μέχρι την Κυριακή.Ο Γκρέγκ Μπρούστερ(παλιός παίκτης του Ιωνικού) σε εφημερίδα της Σκοτίας(Scottish SUN ) παρότρινε τον Πόλ να έρθει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή:«Η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει στον Πολ. Είναι απίθανη χώρα. Το να αφήνεις βέβαια ένα σωματείο του μεγέθους της Σέλτικ είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή για τον καθένα. Θα είναι όμως μια νέα εμπειρία και είμαι βέβαιος ότι και η οικογένειά του θα το απολαύσει. Καταλαβαίνω ότι οι λόγοι για να αποφασίσει δεν είναι μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο Πολ θα πρέπει να σκεφτεί και την οικογένειά του και σίγουρα είναι μια μεγάλη μετακίνηση. Η Ελλάδα πάντως είναι ένα φανταστικό μέρος για να ζεις. Και στο κάτω-κάτω δεν είναι και ένα εκατομμύριο μίλια μακριά.Ο Γηραιός απόκτησε και δυο νεαρά ταλέντα,προκειται: για τον διεθνή Μολδαβό πλάγιο μεσοεπιθετικό, Κριστιάν Έφρος, ο οποίος στα 17 του αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Μολδαβίας με την Μπεσίκτας Κισινάου, ενώ το περασμένο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Β Ομάδα της Σιένα. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων της πατρίδας του και συμφώνησε με τους «κυανόλευκους» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τον 17χρονο Γιώργου Παπαστεργίου. Ο υψηλόσωμος νεαρός σέντερ φορ με 20 γκολ στην Α1 με την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Εσωβάλτων ανήκει πλέον στη δύναμη του Ηρακλή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Χθεσινό δημοσίευμα από την Ολλανδία έδινε τελιωμένη την μεταγραφή του δεξιού χαφ της Φίτεσε Σάντι Κόλκ στον Ηρακλή αλλά διαψέυθηκε την επόμενη ώρα απο την ΠΑΕ Ηρακλής. Οι κινήσεις όμως των “κυανόλευκων” δεν έχουν τελειώσει στην επιθετική γραμμή της ομάδας και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για να φέρουν και άλλον παίκτη στον Ηρακλή. Μέχρι τώρα υπάρχουν 2-3 καλές περιπτώσεις που τους ενδιαφέρουν και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις διαπραγματεύσεις.Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σάυτό το θέμα.

Χθεσινές συνετεύξεις κ.Χαίτογλου-Ξενίδη στο ράδιο(Αθλητικό Μετρόπολις).

Χαίτογλου:Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε πάρει και την απάντηση του Χάρτλει και ελπίζουμε να είναι θετική γιατί είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Με την επαφή που είχαμε μαζί του, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και της οικογένειας του, παρά το σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του».Για το θέμα των χορηγιών υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε αρκετές διαπραγματεύσεις με εταιρείες, η εποχή είναι δύσκολη επιχειρηματικά αλλά εμείς θα επιδιώξουμε μία αύξηση των χορηγιών. Δεν βασιζόμαστε σε καμία κρατική χορηγία αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα».Για την φετινή χρονιά είπε: «Δεν είναι κομβική για εμάς που αποτελούμε την διοίκηση. Κομβική είναι για τους φιλάθλους, περάσαμε αρκετά τα τελευταία τρία χρόνια, πρέπει και το κομμάτι του…παζλ, το αγωνιστικό να μπει και αυτό και να πάμε καλά. Είναι μία ευκαιρία τώρα. Δεν ήμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών, ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένοι. Αλλά βάλαμε τις βάσεις για να μπορέσουμε φέτος να πάμε καλύτερα».Για τα θέματα διαρκείας είπε: «Οι τιμές των διαρκείας είναι ίδιες με τις περσινές, αυτοί που θέλουν να ανανεώσουν τα περσινά τους διαρκείας θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις για φοιτητές, ανθρώπους από την επαρχία».

Γιώργος Ξενίδης: «Υπάρχει μία ανησυχία στον κόσμο του Ηρακλή και είναι λογικό, το καταλαβαίνω. Αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα που γνωρίζω για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν πρέπει να βλέπουμε κάθε κίνηση με καχυποψία. Η ομάδα κάνει σημαντικές κινήσεις και θα κάνει άλλη μία πιο μεγάλη. Μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Σίγουρα η πορεία και η αγωνιστική συγκομιδή βαθμών τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν αυτή που θέλαμε όλοι. Αλλά να περιμένουμε το πρώτο λάθος για να κάνουμε κριτική σε ονόματα δεν είναι σωστό» και συνέχισε: «Στο θέμα του Χάρτλει δεν είναι αγωνιστικό το θέμα της απόφασης του να έρθει, η πρόταση του Ηρακλή είναι η καλύτερη. Αλλά υπάρχει το θέμα της οικογένειας και είναι σημαντικό γι’ αυτόν. Αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή για τον Ηρακλή δεν έχει γίνει. Ο πρόεδρος του Ηρακλή στηρίζει την προσπάθεια, θα ήθελα κι εγώ να είμαι πιο κοντά στην ομάδα αλλά μένω στο εξωτερικό, είμαι μόνιμος κάτοικος Ουκρανίας γιατί συνεργάζομαι με την Σαχτάρ. Είμαι εξωτερικός συνεργάτης, έχω δημιουργήσει μία εταιρεία όσον αφορά το μάνατζμεντ, η βάση μου είναι στην Ουκρανία».«Μιλάω επίσης και μέσω του Καστίγιο με ανθρώπους, θα πάω στις Η.Π.Α και ίσως να έχω κάτι καλό από πλευράς χορηγίας για τον Ηρακλή, αυτός είναι ο μεγάλος μου καημός. Τώρα μπορώ να δείξω την αγάπη μου στην ομάδα γιατί δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι έχω συμφέρον. Δεν έχω καμία οικονομική συναλλαγή με την ομάδα, την αγαπάω. Πρέπει να στηρίξουν όλοι τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος ασχολείται 24 ώρες το 24ώρο με την ομάδα».

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Ο Γ.Ξενίδης άφησε να ενοηθεί οτι:Η ομάδα κάνει σημαντικές κινήσεις και θα κάνει άλλη μία πιο μεγάλη.Μιλάει μήπως για την μεταγραφή έκπληξη που παλεύει ο Ηρακλήςεδω και ένα μηνα να πήσει παίκτη μεπολύ καλό βιογραφικό?

*Επιμένουν κυπριακά δημοσιεύματα ο,τι ο Ηρακλής έχει κλήσει τον Γιαννάκη Οκκά.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα Οκκά αφού οι κυανόλευκοι δίνουν προτερεότητα σε άλλες περιπτώσεις.

*Ο Ηρακλής έχει ανάγκη ενίσχυσης της άμυνάς του, ωστόσο η πρώτη επιλογή δεν ήταν η περίπτωση του ποδοσφαιριστή με τον οποίο υπάρχει προσυμφωνία.Ηταν ο Ματέγιαν που είχε ακουστεί και πριν από από 4 χρόνια.

*Ο Μπρούστερ παρότρινε τον Χάρτλευ να έρθει στον Ηρακλή.Οσο περνάνε οι μέρες και μετά την πολύ καλή εντύπωση που σχημάτησε ο Σκοτσέζος μέσος για τις εγκαταστάσεις και την πόλη βρίσκεται μια ανάσα από το Καυτατζόγλειο.

*Ερχοντα από εβδομάδα και οι αποδεσμεύσεις.Μπούρμπος,Κομβολίδης.Βούκοβιτς θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα παρελθόν από τον Γηραιό.

*Η κίνηση των διαρκείας προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

*Δυο νέα ταλέντα αποκτήθηκαν με πολύ καλές χρονιές στο παλμαρέ τους(Παπαστεργίου-Εφρος).

*Ο Ηρακλής μέχρι στιγμής έχει κλήσει 3 φιλικά στην Αυστρία(Κλούζ,Μόναχο 1860,Λεχ Πόζναν)και ένα στηνΙταλία(Πάρμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: