Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΕΣΑΚΕ: MVP ο Βασίλης Σπανούλης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

"Ένα ευχαριστώ σε όσους έκριναν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο, αλλά και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως αυτόν. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, τον πλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομαδικοί τίτλοι. Αυτούς που η ομάδα βάζει στόχους και κατακτά. Είναι σίγουρα τιμητικό να επιλέγεσαι πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μια επιλογή που νιώθω να με γεμίζει ευθύνες για να τη συνέχεια. Με κάνει να θέλω να βελτιωθώ κι άλλο ως παίκτης, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Έτσι κι αλλιώς όπως το βλέπω εγώ και αυτός ο τίτλος στην ομάδα ανήκει!" ήταν τα πρώτα του λόγια.

"Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάστηκε θέληση, πείσμα και πολύ δουλειά για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου, για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Και τελικά η χρονιά κατέληξε να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Μια ονειρεμένη χρονιά. Και ο στόχος για όλους μας είναι να καταφέρουμε να την επαναλάβουμε, όσο δύσκολο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι" πρόσθεσε.

"Σε προσωπικό επίπεδο θα πω ότι η δυσκολότερη φάση ήταν του τραυματισμού μου. Δεν είχα ποτέ ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν, δεν είχα μείνει ποτέ τόσο καιρό εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού, αλλά μετά από τόσα χρόνια ήταν και κάπου στο… πρόγραμμα. Συμβαίνουν αυτά… Τον ξεπέρασα όμως και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Ως ομάδα περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς, ήρθαν κάποιες ήττες που δεν περιμέναμε. Δεχθήκαμε μεγάλη αμφισβήτηση, ίσως και δικαιολογημένα, καθώς οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα είναι πολύ μεγάλες.

Με τον κατάλληλο τρόπο, με τη βοήθεια των προπονητών και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να πετύχουμε κάθε στόχο που είχαμε θέσει και να γράψουμε το φινάλε όπως εμείς θέλαμε" κατέληξε.

Βασίλης ΣπανούληςΠαναθηναϊκός75
Μάικ ΜπατίστΠαναθηναϊκός67
Γιάννης ΜπουρούσηςΟλυμπιακός53
Σαρούνας ΓιασικεβίτσιουςΠαναθηναϊκός35
Νίκολα ΠέκοβιτςΠαναθηναϊκός23
Λουκάς ΜαυροκεφαλίδηςΜαρούσι11
Στίβεν ΣμιθΚολοσσός8
Δημήτρης ΔιαμαντίδηςΠαναθηναϊκός7
Θοδωρής ΠαπαλουκάςΟλυμπιακός6
Ντρου ΝίκολαςΠαναθηναϊκός6
Κώστας ΚαϊμακόγλουΜαρούσι4
Ανδρέας ΓλυνιαδάκηςΜαρούσι3
Δημήτρης ΠαπανικολάουΑΕΚ3
Τζαρόντ ΣτίβενσονΜαρούσι3
Μπίλι ΚιςΜαρούσι3
Πρόδρομος ΝικολαΐδηςΤρίκαλα1
Κώστας ΧαραλαμπίδηςΜαρούσι1

Δεν υπάρχουν σχόλια: