Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Μπερτόσα ο "εκλεκτός"


Τον Μάριο Ταντέγιεβιτς περίμεναν στο Ηράκλειο ο Ματέο Μπερτόσα έκανε την τελικά την εμφάνισή του για λογαριασμό του Εργοτέλη, εκπλήσσοντας τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/6)!





Το "λαβράκι" από την Κροατία, που είχε... ψαρέψει ο Εργοτέλης δεν ήταν τελικά ο Μάριο Ταντέγιεβις, όπως διέρρεε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα της Κρήτης, αλλά ο 21χρονος συμπατριώτης του, που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο και σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 5ετούς διαρκείας με τους "κιτρινόμαυρους". Στο αεροδρόμιο για λογαριασμό της κρητικής ομάδας βρέθηκε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Ράλλης, ο οποίος υποδέχθηκε τον νεαρό παίκτη, που συνοδευόταν από τον ατζέντη του Σίνισα Σόσο.

Ο Ματέο Μπερτόσα γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1988, είναι αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ριέκα. Το 2007 ξεχώρισε σε διεθνές τουρνούα με την φανέλα της κροατικής ομάδας ωστόσο δεν πήρε ποτέ συμμετοχές στην μεγάλη ομάδα αφού την διετία 2006-2008 αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι. Το περασμένο καλοκαίρι "υποβιβάστηκε" από την Ριέκα, καθώς πήρε μεταγραφή για την Γιάρντραν Πόρετς που αγωνίζεται στην Γ΄ Κατηγορία του κροατικού πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα που τελείωσε έπαιξε σε 32 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ.

"Θέλω να καθιερωθώ στον Εργοτέλη"

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη του στο Ηράκλειο, ο Ματέο Μπερτόσα μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του. "Ο νέος προπονητής που ήρθε στην Ριέκα ήταν ο λόγος που αποφάσισα να φύγω από την ομάδα. Μόλις ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Εργοτέλη, είπα αμέσως ναι" ήταν τα λόγια του 21χρονου Κροάτη.

Όσο για το τι γνωρίζει για τον Εργοτέλη, ο Ματέο Μπερτόσα τόνισε ότι έχει ενημερωθεί μέσω... Μπουντιμίρ "έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Μάριο για τον Εργοτέλη. Γνωρίζω ότι έχει πολύ καλή ομάδα και βάζει υψηλούς στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ελπίζω ότι ο Εργοτέλης θα έχει μια πολύ καλή πορεία και θα βγει στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη περίοδο" σύνεχισε ο πρώην παίκτης της Ριέκα που αναφέρθηκε και στους στόχους του "ο πρώτος στόχος που βάζω είναι να καθιερωθώ στον Εργοτέλη. Μετά βλέπουμε και προγραμματίζουμε τι στόχους μπορώ να βάλω".

Αλλαγές προγράμματος στην προετοιμασία

Κατά τρεις ήμερες μετακινήθηκε το διάστημα, κατά το οποίο θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Εργοτέλη. Η κρητική ομάδα θα μεταβεί στο Ηoenderloo της Ολλανδίας στις 18 Ιουλίου και θα επιστρέψει στο Ηράκλειο στις 2 Αυγούστου. Για αυτό το διάστημα έχουν προγραμματιστεί πέντε φιλικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα στις 19/07 ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τη Rapid Bucarest από τη Ρουμανία, στις 23/07 τη Gaziadepspor από την Τουρκία, στις 26/07 τη De Graafschap από την Ολλανδία, στις 28/07 τη Locomotiv Sofia από τη Βουλγαρία και στις 31/07 τη BV Veendam από την Ολλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: