Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μπράμος: «Δύσκολο και σκληρό το παιχνίδι με Σλοβενία»

Για το επόμενο παιχνίδι της Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας,  με αντίπαλο την Σλοβενία, μίλησε ο Μάικ Μπράμος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο διεθνής φόργουορντ παράλληλα στάθηκε στην ήττα απο την Π.Γ.Δ.Μ.  αλλά και στην  μέχρι τώρα παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Για την ήττα απο την Π.Γ.Δ.Μ. τόνισε πως...  «μερικές φορές είναι καλό το να χάνεις. Η άμυνα και η επίθεση βελτιώθηκαν και γίναμε πιο αποτελεσματικοί».

Για τον επόμενο αντίπαλο της εθνικής, την Σλοβενία, ο Μπράμος τόνισε πως το παιχνίδι  θα είναι «δύσκολο και σκληρό», αφού η αντίπαλη ομάδα «έχει καλούς παίκτες και καλό σύνολο».

 «Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην Εθνική. Η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για μας και το σύλλογό μου θα τον σκεφτώ μετά το τέλος των υποχρεώσεών μου εδώ», πρόσθεσε για την δική του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Μαρκάνο, μπορείς να "φας" τον Λούτσο;

Κάναμε μια βόλτα στις γαλλικές ιστοσελίδες για να δούμε πώς σκοπεύει να παρατάξει ο Ντιντιέ Ντεσάν τη Μαρσέιγ στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Τσαμπιονς Λιγκ.
Μαρκάνο, μπορείς να "φας" τον Λούτσο;
Και διαπιστώσαμε ότι σε συνάρτηση με την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέδε υπάρχει ένα μεγάλο miss match. Πού εντοπίζεται αυτό; Στην αριστερά πλευρά του Ολυμπιακού.
Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" έχει καταλήξει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, να βάλει αριστερό μπακ το "παιδί" του, τον Ιβάν Μαρκάνο. Εκεί, άλλωστε, τον χρησιμοποίησε και στο τελευταίο δυνατό φιλικό τεστ με την Ίντερ.
Την ίδια ώρα στα δεξιά της επίθεσης ο Ντεσάν προορίζει τον Λούτσο Γκονζάλες. Το αστέρι της ομάδας της Μασσαλίας θα πέσει πάνω στον Μαρκάνο και το μαρκάρισμα αυτό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Μένει να δούμε, δηλαδή, αν ο Ισπανός που σε όλα τα φιλικά έδειξε ...αργοκίνητο καράβι, κοινώς ότι δεν ...στρίβει, μπορεί να μαρκάρει τον Αργεντινό άσο, ο οποίος είναι δεδομένο ότι και πιο γρήγορος είναι και πιο σπιρτόζος και φυσικά διαθέτει άψογη τεχνική και ντρίμπλα.
Μάλιστα, συνηθίζει να συγκλίνει προς τα μέσα κι ο μπακ που θα τον μαρκάρει πρέπει να είναι γρήγορος και με καλά αντανακλαστικά.
Για τον δούμε, λοιπόν, τον Μαρκάνο, που τόσοι ύμνοι γράφτηκαν γι' αυτόν στην προετοιμασία. Μπορεί να "σβήσει" τον έμπειρο μέσο της Μαρσέιγ; Κατευθείαν στα βαθιά το ντεμπούτο του Ιβάν στον Ολυμπιακό και σε παιχνίδι – φωτιά.
Περιμένουμε να διαπιστώσουμε τι ψάρια μπορεί να πιάσει, λοιπόν. Και εν προκειμένω αν μπορεί να "φάει" τον Λούτσο...

πηγή: sportdog.gr

 

Από Παρασκευή ο Ρούντολφ!!

Την Παρασκευή (9/9) αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γκέργκελι Ρούντολφ.
Από Παρασκευή ο Ρούντολφ
Ο Ούγγρος επιθετικός που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της χώρας του στα προκριματικά του Euro 2012, αναμενόταν στη χώρα μας σήμερα ή το πολύ αύριο, ωστόσο, θα έρθει την Παρασκευή, καθώς θα περάσει πρώτα από την Γένοβα, προκειμένου να μαζέψει τα τελευταία του πράγματα.

Ο Ρούντολφ πιθανότατα δεν θα προλάβει την προπόνηση της Παρασκευής, ίσως όμως, να ανηφορίσει το απόγευμα στην Παιανία για να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Τέλος, η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

πηγή: sportdog.gr

Έφτασε η ώρα του απολογισμού...!!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου ενημερωτικού χαρακτήρα για οικονομικά θέματα, που όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα γίνει την Παρασκευή (9/9) στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας.
Έφτασε η ώρα του απολογισμού...
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:00 θα παρατεθεί στη αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, συνέντευξη Τύπου ενημερωτικού χαρακτήρα για τα οικονομικά θέματα".

Ένας Νοβίτσκι δεν φτάνει!!

Με το δεξί ξεκίνησε η Ισπανία τις υποχρεώσεις της στην β' φάση του Ευρωμπάσκετ, νικώντας με 77-68 τη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι που πάλεψε το ματς αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της
Ένας Νοβίτσκι δεν φτάνει
Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί ήταν ψύχραιμοι στις βολές και δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι παραπάνω από το να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους.

Τα πολλά λάθη (16-8) της Γερμανίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ισπανοί πήγαν διπλάσιες φορές στην γραμμή των βολών, αποδείχθηκαν καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα. Η ομάδα του Σκαριόλο ήταν πολύ άστοχη κι έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (39-33), όμως στο τέλος μέτρησε η εμπειρία και η ψυχραιμία των Ισπανών.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι αδερφοί Γκασόλ με πρώτο σκόρερ τον Μαρκ που τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, ενώ ο Πάου είχε 19. Από τη Γερμανία ξεχώρισε ο Κέιμαν με νταμπλ νταμπλ (15 πόντοι και 12 ριμπάουντ), ενώ κορυφαίος ήταν ο... συνήθης ύποπτος Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο αγώνας:

Συγκρατημένες μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο 8' η Γερμανία βρέθηκε στο +4 μετά από τρίποντη βόμβα του Νοβίτσκι που έκανε το 12-8, όμως η Ισπανία αντέδρασε με τον Ναβάρο να σηκώνει το βάρος στην επίθεση. Με σερί 7-0 το σκορ έγινε 12-15 και στη συνέχεια ο Σάφαρτζικ ισοφάρισε σε 15-15. Πάντως, ο Μαρκ Γκασόλ με 1/2 βολές ήταν εκείνος που έκανε το 15-16 του α' δεκαλέπτου.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μείωσε σε 23-26 και με αυτό το καλάθι έφτασε τους 936 πόντους σε Ευρωμπάσκετ, όντας ο 2ος σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τον Νίκο Γκάλη ο οποίος παραμένει πρώτος με 1030 πόντους.

Οι "φούριας ρόχας" έμειναν τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι και οι Γερμανοί έτρεξαν ένα σερί 9-0 με το οποίο πήραν το προβάδισμα γράφοντας το 27-26. Ωστόσο, πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Ναβάρο έκαναν το 29-31, ενώ ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε το 29-33 με βολές, υποχρεώνοντας τον Μπάουερμαν να πάρει τάιμ άουτ. Τα "πάντσερ" έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα (33-33) πριν ο Πάου Γκασόλ γράψει το 33-36 του ημιχρόνου.

Ντέρμπι για γερά νεύρα

Στην γ΄περίοδο η Γερμανία σίγουρα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο τα πολλά στα οποία υπέπεσε δεν της επέτρεψαν να προηγηθεί. Στο 25' οι "φούριας ρόχας" ξέφυγαν με 41-50, όμως τα "πάντσερ" με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να το έχει πάρει προσωπικά έφτασαν στον πόντο (53-54). Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε την Ισπανία να προηγείται με βραχεία κεφαλή (56-57) και το ματς ντέρμπι για γερά νεύρα...

Με την έναρξη του δ' δεκαλέπτου ο Νοβίτσκι έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα (57-56), ωστόσο ο Σαν Εμετέριο απάντησε αμέσως. Στο 32' ο Ρούντι έκανε 57-62 και λίγο αργότερα ο Γκασόλ κράτησε τη διαφορά στους πέντε πόντους (59-64). Στα 3.11'' πριν το τέλος του αγώνα ο Ναβάρο με δίποντο έκανε το 63-68, όμως οι Γερμανοί μείωσαν σε 63-68. Τελικά, ο Πάου Γκασόλ με βολές έκανε το 65-70 και το λάθος του Χάμαν αποδείχθηκε καθοριστικό. Στα 34'' πριν το τέλος τρίποντο του Μπένζινγκ για το 68-74 δεν ήταν αρκετό κι έτσι οι Ισπανοί "σφράγισαν" τη νίκη τους με ένα κάρφωμα του Γκασόλ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-36, 55-56, 68-77
Πηγή: sport24.gr

"Εδώ είναι η οικογένεια μου"

Μέσω συνέντευξης στον "Aris FM" διάλεξε να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας ο Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ουκρανική Τσερνομόρετς.
"Εδώ είναι η οικογένεια μου"
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Κρίστι Βανγκέλι, τόνισε:
«Είναι άσχημο για μένα που αποχωρώ. Ήρθα σήμερα για να αποχαιρετήσω τους ανθρώπους της διοίκησης κα τους συμπαίκτες μου και να ευχηθώ καλή συνέχεια.
Δεν ήθελα να δώσω συνέντευξη τύπου. Προτίμησα κάτι πιο επικοινωνιακό μέσω του επίσημου ραδιοφώνου του Συλλόγου γιατί ξέρω ότι αυτή είναι η φωνή του Αρη».
Μιλώντας για την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος της ομάδας στα εννιά χρόνια παρουσίας του στο Σύλλογο, σημείωσε:
«Είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ. Η αναγνώριση του κόσμου ήταν πολύ σημαντική για μένα. Τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα πάλεψα και έδωσα τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αυτό το είδαν όλοι.

Την ομάδα την αγάπησα πάρα πολύ. Σε κάθε αγώνα έδινα τα πάντα για να κερδίσει. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα του Αρη αισθάνεσαι διαφορετικός.
Με πληγώνει όμως όσο πληγώνει και τον κόσμο, το ότι δεν μπόρεσα να κατακτήσω κάποιο τίτλο. Όσο το ήθελαν αυτοί το ήθελα και εγώ, δυστυχώς όμως δεν το κατάφερα».
Για την πρόταση της Τσερνομόρετς:
«Στην αρχή δεν την πήρα στα σοβαρά και την πρώτη εβδομάδα την είχα απορρίψει. Λίγες μέρες μετά όμως επέστρεψαν με νέα καλύτερη πρόταση και για μένα και για την ομάδα. Αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Οι άνθρωποι της ομάδας δούλεψαν πολύ για αυτή τη μεταγραφή και αποφάσισαν ότι έπρεπε να πάω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για την ομάδα. Τα βάλαμε κάτω όμως, τα συζητήσαμε και πήραμε αυτή την απόφαση.

Πολύ πιστεύουν και λένε ότι η ομάδα κέρδισε λεφτά πίσω από την πλάτη μου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η διοίκηση ήταν που κατάφερε να έχω ένα υψηλό συμβόλαιο και να πάρει η ομάδα κάποιο σημαντικό ποσό το οποίο το χρειάζεται λόγω και της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει. Η ομάδα πήρε στην σωστή απόφαση.
Το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη στιγμή που θα πάω στην Τσερνομόρετς, θα τους δώσω να καταλάβουν το μέγεθος του Συλλόγου στον οποίο αγωνιζόμουν».
Ερωτηθείς για το ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του με τον Αρη, απάντησε:
«Σίγουρα ο τελικός του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που είδαμε όταν μπήκαμε στο γήπεδο ήταν απίστευτο. Στο τέλος όμως πληγώθηκα πολύ που δεν μπορέσαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει. Ήταν μια τεράστια εκδρομή που δεν θα ξαναγίνει ποτέ» ενώ ακόμα πρόσθεσε:

«Τα χάσαμε όλοι τότε. Κανένας δεν πίστευε ότι θα έχουμε τέτοια συμπαράσταση. Δεν το έχω δει πουθενά αυτό το πράγμα. Υπήρχε μια μεγάλη πίκρα και ένα μεγάλο γιατί που δεν μπορέσαμε να δώσουμε στον κόσμο μας εκείνο τον τίτλο».
Σχετικά με τη φανέλα που πέταξε στην κερκίδα των φιλάθλων του Αρη του στον εκτός έδρας αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι:
«Όταν βλέπεις ότι σε ακλουθούν παντού, είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Ο Αρης για αυτούς είναι η ζωή τους και πρέπει να το σεβόμαστε».
Όσον αφορά τον αγώνα του Αρη στο Χαϊδάρι:
«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε γυρισμό. Όταν ισοφαρίσαμε σκεφτήκαμε μόνο να πάρουμε την μπάλα και να πετύχουμε και άλλο γκολ. Παίζαμε με όλες τις ομάδες εκείνη τη στιγμή. Το Χαϊδάρι ήταν αδιάφορο και έπαιζε λες και ήταν σε τελικό».
Για το ενδεχόμενο επιστροφής του κάποια μέρα στον Αρη:
«Αυτό το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα κάποια μέρα να ξαναπαίξω σε αυτό το γήπεδο γιατί εδώ είναι η οικογένεια μου.
Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας μου είπαν ότι η πόρτα θα είναι ανοικτή γιατί ξέρουν τι σημαίνει Αρης για μένα».
Αναφερόμενος στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, υπογράμμισε:
«Κάναμε ένα τρομερό παιχνίδι. Σκοράραμε πρώτοι η Ατλέτικο όμως ανέτρεψε γρήγορα το σκορ. Παρόλα αυτά συνεχίσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και καταφέραμε κάτι μεγάλο. Μας υποτίμησαν και το πλήρωσαν».

Για τον αγώνα της ομάδας με τον Ατρόμητο (11/9, 18:15) στο Κλεάνθης Βικελίδης:
«Είναι δύσκολο παιχνίδι. Υπήρξε μια διακοπή και δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να προσέξει πολύ γιατί ο Ατρόμητος είναι μια επιθετική ομάδα με καλούς παίκτες. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες πρέπει να κάνουν αυτό που μπορούν, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή και να πάρουν τη νίκη».
Για τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ:
«Στήριζα και θα συνεχίσω να στηρίζω τη Λέσχη. Αυτό πρέπει να το κάνουν όλοι. Άμα μεγαλώσει ο Φορέας, θα μεγαλώσει και ο ΑΡΗΣ δύναμη του οποίου είναι ο κόσμος του».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Κρίστι Βανγκέλι, δήλωσε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με επέλεξαν να αγωνίζομαι με τη φανέλα του ΑΡΗ και στον κόσμο που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα, όλοι να είναι δυνατοί να έχουν υγεία και μέσα από τη δουλειά και την προσπάθεια να καταφέρουν κάτι πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές».

"Κρητικός" και ο Μεντί!!

Με την φανέλα του ΟΦΗ θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Σενεγαλέζος με γαλλικό διαβατήριο, Φρεντερίκ Μεντί που συμφώνησε σε όλα για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.
"Κρητικός" και ο Μεντί!
Ο 30χρονος αριστερός εξτρέμ αποκτήθηκε ως αντί – Μπερνς προκειμένου να καλύψει την αριστερή πλευρά και ουσιαστικά αποτελεί την προτελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ πριν από αυτήν του επιθετικού. Ο Μεντί έχει περάσει και από την χώρα μας έχοντας αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια με την ομάδα της Καβάλας.
Ο Σενεγαλέζος ακραίος μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΟΦΗ για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και θα βρίσκεται στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της Πέμπτης.
Πέρυσι, ο Μεντί αγωνίστηκε στην Β’ κατηγορία της Γαλλίας με την φανέλα της Λαβάλ.
Πηγή: gentikoule.gr

DVD και κατασκοπεία...!!

Για τον αγώνα με την Άντερλεχτ προετοιμάζεται πλέον η ΑΕΚ αφού ο αγώνα με την Ξάνθη αναβλήθηκε από τον Πάνο Μπιτσαξή λόγω ΔΕΘ.
DVD και κατασκοπεία...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στα χέρια του υλικό από τις τελευταίες αναμέτρησης της Άντερλεχτ, την οποία έχει ήδη αρχίσει να την μελετά.
Καλά τα dvd, αλλά στην ΑΕΚ ξέρουν ότι η καλύτερη κατασκοπεία γίνεται από κοντά. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις, ο Ισπανός να μεταβεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει το βράδυ τον αγώνα της αντιπάλου της Ένωσης για το Europa League κόντρα στην Κορτράικ.
Η ΑΕΚ πάντως θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ. Θέλει και ερώτημα το γιατί; Οι Βέλγοι με το κυριακάτικο παιχνίδι θα έχουν ήδη 6 επίσημα ματς στα πόδια τους. Στα πέντε πρώτα ματς η ομάδα των Βρυξελλών μετράει 2 νίκες, 1 ήττα και δύο ισοπαλίες.

πηγή: sportdog.gr

"Θέλουμε να μας βγούνε τα σουτ"

Για το ματς με τη Σλοβενία μίλησε ο Νίκος Ζήσης, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων οτι "εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε το ματς. Θέλουμε να μας βγούνε τα σουτ. Το ελπίζουμε όλοι".
"Θέλουμε να μας βγούνε τα σουτ"
Αναλυτικά:
"Οι εμφανίσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ καλές και πλέον θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε στους οκτώ", δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Σλοβενία:
"Η Σλοβενία είναι μια έμπειρη ομάδα, έχει δύναμη μέσα και έξω από την ρακέτα. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε το ματς. Θέλουμε να μας βγούνε τα σουτ. Το ελπίζουμε όλοι. Είμαστε σε πολύ καλή θέση, κουβαλάμε μία νίκη μαζί μας και θα βρούμε τρόπο να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όταν παίζεις για την Εθνική προσπαθείς πάντα για το καλύτερο και αυτό σου δημιουργεί ένα μικρό άγχος. Εμείς όμως θα το ξεπεράσουμε και θα πάμε για το καλύτερο".

"Ζαγόρ" και Βρύζας στην προπόνηση!!

Πριν από το σημερινή προπόνηση (18:30) ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας θα βρεθούν στη Νέα Μεσημβρία για να μιλήσουν στους παίκτες για τη συνέχεια της σεζόν.
"Ζαγόρ" και Βρύζας στην προπόνηση
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον ένα εκ των τεχνικών διευθυντών του Δικεφάλου θα εξηγήσουν στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αλλά θα αναφερθούν και στους στόχους που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν.
Πηγή: paok24.gr

Το βάρος στον Βγενόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο “Ψαλιδοχέρης” σατιρίζει με τον δικό του τρόπο την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό.
Το βάρος στον Βγενόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)
«Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε και άφησε τα... βάσανα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο», σχολιάζει ο μετρ της κοπτοραπτικής στο contra.gr.
 








ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ by psalidoheris

Εδώ είναι πρωτεύουσα!!

Την ώρα τούτη που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η Εθνική ομάδα μπορεί να έχει ολοκληρώσει τη μία, ή ακόμα και τις δύο προπονήσεις της, σε ένα μικρό βοηθητικό γηπεδάκι κοντά στα προάστια του Βίλνιους... Η μεγάλη σάλα, η Siemens Arena, περιμένει την Ελλάδα να την υποδεχτεί την Πέμπτη το πρωί για πρώτη φορά. Ο Θανάσης Ασπρούλιας αρθρογραφεί.
Εδώ είναι πρωτεύουσα
Το Βίλνιους είναι μία τελείως διαφορετική πόλη από το Αλίτους, όπως και η Αθήνα ή Θεσσαλονίκη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τόπο της χώρας που δεν έχει περισσότερους από 50-60 χιλιάδες καοίκους. Εδώ στο Βίλνιους σου φαίνονται όλα πιο μεγάλα, πιο αστικά, πιο ακριβά... Που μπορεί και να μην είναι, αλλά το αποδέχεσαι έτσι κι αλλιώς...
Αυτό που δεν αποδέχεσαι, επ'ουδενί λόγο όμως, είναι η απάντηση του ρεσεψιονίστ στο παράπονο για το δωμάτιο που είναι εξαιρετικό παγωμένο, καθότι θερμαίνεται από ένα τεράστιο σώμα κι όχι με air condition, που... "Το ανοίγει η κεντρική εταιρεία της πόλης συγκεκριμένες ώρες και είναι αδύνατον κάνουμε κάτι για αυτό στην παρούσα φάση. Ξέρετε εξάλλου, αυτή η περίοδος δεν ανήκει σε αυτές που απαιτείται ανάγκη για θέρμανση". Βεβαίως, έξω είχε 13 βαθμούς, τόσο πυκνή ομίχλη που δεν έβλεπες τη μύτη σου (ούτε τη δική μου υπερτροφική) και το δωμάτιο πραγματικά συντηρούσε μέχρι και τρόφιμα.
Βγαίνοντας από το δωμάτιο κάποια στιγμή, με την πρώτη βόλτα στο Βίλνιους αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή είναι η πρωτεύουσα και δεν έχει καμία σχέση με τα χωριά που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα... Τεράστιοι δρόμοι, θεόρατα κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούν εμπορικά κέντρα. Το θέμα είναι ποιος αγοράζει... Και σε ποιες τιμές... Αλλά αυτό θα το ανακαλύψουμε εν ευθέτω...
Αλλοι συνέδελφοι επέλεξαν την πρώτη μέρα να επισκεφθούν το γήπεδο, προσωπικά διάλεξα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να συναντήσω τον παράδεισο. Το ξενοδοχείο της Εθνικής είναι πολύ όμορφο, ευρύχωρο και με πολλές παροχές... Ακόμα και συναισθηματικές... Τουλάχιστον για τρία παιδιά από την Εθνική ομάδα, τον Μπουρούση, τον Καϊμακόγλου και τον Ζήση, που κατέληξαν με την αποστολή στο ίδιο ξενοδοχείο που διέμεναν και το 2002, τότε η εθνική εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ. Οι χώροι, η κατάσταση που έζησαν, ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν με την ελπίδα ότι αυτός ο θετικός οιωνός θα διαδραματίσει το δικό του ρόλο.
Ετσι κι αλλιως πάντως, το ξενοδοχείο έχει την αύρα του με τόσους μεγαλοσχήμονες επισκέπτες... Από τον Νοβίτσκι μέχρι τον Γκασόλ κι από τον Πάρκερ μεχρι τον Κιριλένκο... Στο γήπεδο δεν πρόλαβα να πάω ακόμα κι αυτό θα γίνει σήμερα. Παρόλα αυτά ο παράδεισος του ξενοδοχείου είναι μοναδικός. Παίκτες όπως ο Νεστέροβιτς και ο Καλντερόν να μιλούν για το ΝΒΑ, ο Τούρκογλου να κάνει πλάκες σε όποιον βρει μπροστά του, οι παίκτες των αποστολών να γίνονται ένα μείγμα κι εσύ να είσαι στη μέση και να απολαμβάνεις. Με τον πρωταθλητή του ΝΒΑ πάντως δε μπορείς να μιλήσει... Ούτε καν ...δύσκολα! Για αυτό όπως ενημερωθήκαμε Πέμπτη ή Σάββατο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 100 αιτημάτων που έχει για συνέντευξη, μόνο στο Βίλνιους.
"Εχεις μία επιλογή να τον πιάσεις μόνος σου... Αλλά δε νομίζω ότι έχεις μεγάλη τύχη εκτός κι αν εργάζεσαι στους New York Times... Η κάτι αντίστοιχο" μου είπε ο υπεύθυνος τύπου της Γερμανίας, που είναι και γνωστός υποτίθεται.
Η υποδοχή πάντως στο Βίλνιους έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρότι το δωμάτιο ήταν παγωμένο εξ'αρχής, η καρδιά ζεστάθηκε όταν στο πρώτο άνοιγμα της τηλεόρασης, πέσαμε πάνω σε ένα απίστευτο ρετρό παιχνίδι. Τον τελικό του ευρωμπάσκετ που έγινε στην Αθήνα το 1995 με τη Λιθουανία να πέφτει πάνω στα νύχια του Τζόρτζεβιτς και των διαιτητών (που έκαναν όργια είναι αλήθεια) και να χάνει το χρυσό μετάλλιο από τη Σερβία. Εχω δει αυτό το βίντεο πάνω από 200 φορές... Ποτέ δεν είδα όμως ότι Αρβιντας Σαμπόνις προς του τέλος του αγώνα, καθηλωμένος στον πάγκο με την ανακάλυψη 5 φάουλ, δακρύζει.
Οπως λέει και το τραγούδι...Celebrate Celebrate Basketball...
Και να είστε σίγουροι ότι αυτό έχουν έρθει να κάνουν όλοι... Η μήπως πιστεύετε ότι οι Φινλανδοί είναι από άλλο ανεκδοτο; "Μετά την ήττα από τα Σκόπια ήμασταν πολυ απγοητευμένοι, αλλά αργά το βράδυ ήρθε ο βοηθός μου, που είναι μαμούνι σε κάτι τέτοια, λέγοντας ότι έχουμε ελπίδες. Μετά τον δικό μας αγώνα με το Μαυροβούνιο και της Ελλάδας με την Κροατία φύγαμε και πήγαμε στο ξενοδοχείο. Εκεί, μαζεμένοι όλοι οι παίκτες και προπονητές στο δωμάτιο του Κοπόνεν, μόλις σφύριξε τη λήξη τρελαθήκαμε... Απεριόριστη χαρά" μας είπε περιχαρής ο Χένρικ Ντέτμαν... Χαλάλι του πάντως... Η ομάδα του άξιζε που βρέθηκε έως εδώ...
Εχουμε να πούμε κι άλλα πολλά αλλά και οι ημέρες είναι πολλές... Υπομονή!
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

"Αν δεν πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά, δεν θα έμπαινα"

Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, τόνισε σε δηλώσεις του πως δε θα έμπαινε στη θεσσαλική ομάδα, αν πίστευε πως δε θα έχει τη στήριξη των υπόλοιπων παραγόντων.
"Αν δεν πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά, δεν θα έμπαινα"
Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε σε... νέα χέρια, έπειτα από την πώληση περίπου του 50% των μετοχών στον νέο πρόεδρο Παναγιώτη Μποτσιβάλη, και αυτός δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM Βόλου ότι δε θα είχε ανάμειξη στα δρώμενα των Θεσσαλών, αν πίστευε ότι δε θα τον στήριζαν οι υπόλοιποι παράγοντες.
«Ελπίζω να έχουμε καλές εξελίξεις από αυτή τη συμφωνία τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα είτε ήμουν μεγαλομέτοχος είτε πρόεδρος και απλός μέτοχος. Είναι μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να γίνει ό,τι καλύτερο για την ομάδα και την πόλη. Ελπίζω να τελειώσουν όλα αυτά, να πάνε όλα καλά και να είμαστε ευχαριστημένοι.
Όλοι οι παράγοντες έχουν βοηθήσει για την ομάδα. Έχει ευθύνες και εις γνώση μου ανέλαβα, με το σκεπτικό ότι θα με στηρίξουν όλοι οι παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το διοικητικό συμβούλιο. Αν δεν πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά, δεν θα έμπαινα στον Ολυμπιακό Βόλου», ήταν τα λόγια του κ. Μποτσιβάλη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δικαιούται και ο Σάντος μία κάκιστη βραδιά!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μία Εθνική ομάδα όπως αυτή της Ελλάδας οι απουσίες όχι βασικών παικτών, αλλά και των προσωπικοτήτων αυτής της ομάδας δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. O Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει...
Δικαιούται και ο Σάντος μία κάκιστη βραδιά
Στην Λετονία ο Κατσουράνης, ο Τοροσίδης και ο Αβράαμ Παπαδόπουλος έλειπαν τόσο πολύ από αυτή την ομάδα όσο λείπει από αυτόν που πίνει γλυκό τον καφέ του η ζάχαρη.
Δεν ήταν όμως μόνο η απουσία αυτών των τριών που μας αποσυντόνισε και κάναμε τόσο άθλια εμφάνιση. Ήταν και η απουσία του Νίνη και η απουσία του Καφέ που θα μπορούσε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν κάναμε ούτε μία φορά στο ματς με τους Λετονούς, αλλά και η επί της ουσίας απουσία του ανέτοιμου Τζαβέλλα που δημιουργικά (και αυτό μας έλειπε) θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο από τον Ζαραδούκα.
Πέρα όμως από όλες αυτές τις απουσίες που έτσι και αλλιώς δυσκόλευαν πάρα πολύ το έργο του προπονητή υπήρξε και μία σειρά από δικές του εντελώς άστοχες επιλογές που αντί να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το έτσι και αλλιώς σοβαρό πρόβλημα έκαναν τα πράγματα χειρότερα.
Ο Σάντος, προφανώς, επαναπαυμένος στις δάφνες της σπουδαίας εμφάνισης και νίκης στο Ισραήλ αποσυντονίστηκε και αυτό μας κόστισε. Το ότι έχασε τέσσερις παίκτες από εκείνο το ματς δεν τον θορύβησε και δεν κάλεσε κανέναν αντικαταστάτη για αυτούς παρά μόνο τον Τζιώλη. Πρώτο και σοβαρό λάθος που ο Σάντος το έκανε μάλλον επηρεασμένος από το γεγονός ότι ήταν πάντα προπονητής συλλόγου και όχι Εθνικής ομάδας και συνεπώς σε όλη του την καριέρα είχε μάθει – συνηθίσει να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα εκ των έσω και με αυτούς που είχε και όχι φωνάζοντας άλλους. Στην Εθνική όμως έχει την δυνατότητα να το κάνει και δεν το έκανε.
Ποιους θα έπρεπε να έχει καλέσει κατά την άποψη μου. Σίγουρα τουλάχιστον έναν επιθετικό. Το να χάνεις από τους Λετονούς και να προσπαθείς να το γυρίσεις βάζοντας αλλαγή τον αμυντικό χαφ Τζιώλη και το δεξί μπακ Μανιάτη γιατί στον πάγκο σου δεν έχεις ούτε έναν επιθετικό, είναι αστείο να συμβαίνει όταν μιλάμε για Εθνική ομάδα που έχεις την δυνατότητα να καλέσεις όποιον θες. Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η ερώτηση είναι πάντα, «Και ποιόν να φώναζε;», η απάντηση είναι για μένα πάντα πολύ εύκολη. Τον οποιονδήποτε επιθετικό. Πολύ πρόχειρα και χωρίς να σκεφτώ μου έρχεται ο Μήτρογλου. Το ότι είναι ανέτοιμος ένας παίκτης που έχει παίξει έστω και 15 λεπτά σε αγώνα πρωταθλήματος όταν ο Τζιώλης που δεν έχει καν προπονήσεις στα πόδια του κρίνεται πανέτοιμος ασφαλώς και δεν αποτελεί δικαιολογία για την μη κλήση του Μήτρογλου.
Πέρα όμως από την απερισκεψία του Σάντος να μην καλέσει έστω έναν επιθετικό στη θέση των τεσσάρων παικτών που έχασε στο Ισραήλ, είχαμε από την πλευρά του και ένα πολύ κακό κοουτσάρισμα. Η επιλογή να αλλάξει στο ημίχρονο τον Φετφατζίδη με τον Τζιώλη δεν έχει την παραμικρή λογική. Ότι και να προσπαθήσω να σκεφτώ ότι φαντάστηκε ο Σάντος ότι θα του κάνει ο Τζιώλης δεν μπορώ να εξηγήσω με την ποδοσφαιρική λογική γιατί έπρεπε να το κάνει στη θέση του Φέτφα του μοναδικού παίκτη που μπορούσε να παίξει μετά τον Σαμαρά στο ένας με έναν. Και όταν 10 Λετονοί παίζουν μαζική άμυνα και εσύ βγάζεις τον έναν από τους δύο που μπορεί να ντριπλάρει (χώρια ότι δεν ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο ο Φέτφα) κάνεις λάθος.
Επιπλέον όταν αναγκάζεσαι να αφήσεις τον Λυμπερόπουλο (πραγματικά στενοχωρήθηκα που τον είδα σε αυτή την κατάσταση γιατί είναι από τους πολύ αγαπημένους μου παίκτες, αλλά πολύ φοβάμαι αν κρίνω και από τις φετινές εμφανίσεις του με την ΑΕΚ, ότι έκανε λάθος που αποφάσισε να παίξει για ένα ακόμη χρόνο ποδόσφαιρο) να περιφέρεται στο γήπεδο 90 λεπτά και όταν έχεις κάνει το λάθος να ξεκινήσεις τον εμφανώς ντεφορμέ και σε κακή ψυχολογία Βύντρα αντί του Μανιάτη που έχει εκτοπίσει ακόμη και τον Τοροσίδη από τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, τότε μάλλον τα έχεις κάνει τελείως μούσκεμα.
Ακόμη και έτσι βέβαια θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Προσέξτε δεν αξίζαμε, αλλά θα μπορούσαμε. Όταν όμως ο Σάλπι έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα και ο Σαμαράς ξεχνά τον καλό εαυτό του στο Ισραήλ, τότε το πράγμα καταλήγει στο πάλι καλά που δεν χάσαμε κιόλας.
Αν και το ότι δεν χάσαμε, δεν λέει και κάτι. Για την ακρίβεια αυτή η χθεσινή ισοπαλία που είναι η δεύτερη μεγάλη γκέλα σε αυτό τον όμιλο (η πρώτη ήταν το 1-1 εντός έδρας με την Γεωργία) ίσως να κοστίσει στην Ελλάδα ακόμη και την πρόκριση. Διότι σε ένα μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών οι δύο γκέλες, ισοδυναμούν με έξι γκέλες για έναν μεγάλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός σε έξι αγώνες πρωταθλήματος φέτος που είναι το απόλυτο φαβορί δεν κερδίσουν, μάλλον δύσκολα θα πάρουν και το πρωτάθλημα. Ετσι και η Εθνική με δύο γκέλες σε 10 ματς δύσκολα θα βγει πρώτη. Επιπλέον μετά από αυτή τη γκέλα η Εθνική πολύ δύσκολα θα είναι η καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων και το να κερδίσουμε την Κροατία, που μας αρέσει δεν μας αρέσει έχει πολύ καλύτερους παίκτες και πολύ καλύτερη ομάδα από την Εθνική Ελλάδας, ώστε να βγούμε πρώτοι, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Συνεπώς αυτή η ισοπαλία δυστυχώς αλλά είναι πιθανόν να μας στείλει στα μπαράζ με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Στηρίζει Ηρακλή το ΠΑΣΟΚ!!

Στο πλευρό του Ηρακλή η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης! Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ζήτησαν την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη στον "γηραιό"...
Στηρίζει Ηρακλή το ΠΑΣΟΚ!
Τόσο ο γενικός γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, όσο και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής της Χαλκιδικής και υπεύθυνος αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος απαίτησαν δικαιοσύνη και επιστροφή του Ηρακλή στη Super League.
Πρώτο το λόγο πήρε ο Χρήστος Παπαστεργίου:
«Η προώθηση της δικαιοσύνης του Ηρακλή πρέπει να τελειώσει το συντομότερο. Πρέπει να αλλάξει η απόφαση για την ΠΑΕ. Προτείνουμε να ανασταλεί το πρωτάθλημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση. Ο κ. Πιλάβιος έχει την ευθύνη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονομευθεί η ΔΕΘ κατά την διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού σε αυτήν. Από την άλλη θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει ολιγωρία για την απόφαση. Στο όλο θέμα η ΕΠΟ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη. Αυτή την συνάντηση την κάνουμε αυτόνομα ως ΠΑΣΟΚ και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ενημερώσει τους κ.κ. Γερουλάνο και Μπιτσακτζή. Είναι γνωστό ότι η ΕΠΟ κάνει πολιτική και είμαστε αρνητικοί σε αυτό».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος επισήμανε:
«Με αυτή την απόφαση έχουμε την συνέχιση της... παράγκας. Από το 2003 βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στις διοικήσεις της ΕΠΟ. Οι αποφάσεις ήταν γνωστές από πριν και ο κ. Μπιτσακτζής δεν άκουσε δυστυχώς τίποτα. Θα πρέπει το συντομότερο να παρθούν σκληρές αποφάσεις, γιατί το τελευταίο διάστημα μετά από τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχω αηδιάσει. Ακόμη και εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και βρισκόμαστε 30 χρόνια κοντά του. Την ΕΠΟ την διοικούν λαμόγια και αυτά θα πρέπει να φύγουν. Αν θέλουν να μείνουν μόνο αυτά τότε να μας το πουν. Με στεναχώρησε επίσης το γεγονός που ο Διονύσης Ψωμιάδης με την δύναμη που έχει η ΕΠΣΜ δεν έκανε απολύτως καμιά κίνηση για τον Ηρακλή ή να αλλάξει τα κακώς κείμενα από αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ».
Ο Πέτρος Πετρίδης, ως υπεύθυνος του γραφείου αθλητισμού της νομαρχίας και φίλαθλος του Ηρακλή, επεσήμανε:
«Η απόφαση για τον Ηρακλή είναι μια μεγάλη αδικία, η οποία πρέπει να διορθωθεί. Το γνωρίζουμε και αυτό ισχύει γιατί το είπαν επίσημα χείλη πως σήμερα στην μεγάλη κατηγορία υπάρχουν 4-5 ομάδες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής ήταν και είναι το εύκολο θύμα. Σήμερα αυτή η ιστορική ομάδα δεν ζητάει την εύνοια κανενός. Ζητάει απλά ισονομία. Ακούστηκε για το θέμα της πλαστογραφίας. Να επισημάνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε πλαστογραφία, παρά μόνο παραποίηση μιας φωτοτυπίας Αλλά και να δεχτούμε ότι υπήρξε αυτή η παρατυπία. Είναι αδίκημα για το οποίο πηγαίνει στην δικαιοσύνη ο υπαίτιος και όχι μία ομάδα. Και αφού υπήρχε υπόνοια πλαστογραφίας γιατί μέσα σε τρεις ημέρες όπως όφειλε η ΕΠΟ δεν ζήτησε το γνήσιο; Από την άλλη ο κ. Πιλάβιος είπε ψέματα ενώπιον της βουλής. Δηλαδή κορόιδεψε τους βουλευτές».
Με δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, αναφέρει:
«Ενώ το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο αθώωσε τον Ηρακλή, μία σκοτεινή απρόσωπη επιτροπή της ΕΠΟ τον καταδικάζει ξανά σε υποβιβασμό. Ετσι δικαιώνονται οι άνθρωποι της παράγκας που στις συνομιλίες του συμφωνούσαν ότι ο Ηρακλής είναι ο αδύναμος κρίκος και που είναι αυτός που πρέπει να υποβιβαστεί».