Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική (και) με νέους μάγκες!!

Αρέσει αυτή η Εθνική ομάδα κι ας έχει αδυναμίες. Το νέο αίμα βράζει και αυτά τα παιδιά που την αντιπροσωπεύουν απεχθάνονται την ήττα όπως ο διάολος το λιβάνι!

Εθνική (και) με νέους μάγκες!
Γράφει ο Θανάσης Λιοντζόπουλος.
Ο Νίνης με γκολ αλά… Μέσι καθάρισε στο Ισραήλ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τα κόκκινα μαγουλάκια, αλλά με τη γενναιότητα του Λεωνίδα των Θερμοπυλών, έβαλε τους Λετονούς στη θέση τους! Και δεν είναι τα μόνα... ατίθασα παλιόπαιδα (με την καλή έννοια) της Εθνικής ομάδας! Αυτό το αήττητο 14άρι που κατέχει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ασφαλώς δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί σφραγίδα αυτού του πορτογάλου προπονητή, που έχει καταφέρει όχι μόνο να παντρέψει τους παλιούς με τους νέους στην ομάδα, αλλά να διατηρήσει τα καλά στοιχεία της Εθνικής ομάδας από την εποχή του Οτο Ρεχάγκελ. Σε κάθε ματς τραβάει... άσο ο συμπαθέστατος πορτογάλος προπονητής!
Το γεγονός ότι η Εθνική δεν δέχεται εύκολα γκολ και δύσκολα χάνει τη συγκέντρωσή της, μαζί με την προσθήκη ποιοτικών νέων παιδιών που έχει βάλει ο Σάντος, μας γεμίζουν αισιοδοξία. Ασφαλώς η Κροατία έχει πολλούς τεχνίτες και γνωστούς ποδοσφαιριστές, έναν προπονητή (Μπίλιτς) μαχητή, ωστόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τα παιδιά της Εθνικής μας μπορούν να νικήσουν. Τι έχουν να φοβηθούν άλλωστε; Όπως έδειξε ο Σεπτέμβρης, αυτή η ομάδα αποτελείται από ατσάλι. Σε δύο δύσκολες έδρες σε Ισραήλ και Λετονία κατάφερε να πάρει 4 βαθμούς και να φεύγει… στενοχωρημένη, επειδή απώλεσε το εξάποντο! Αυτό κι αν είναι μεγάλη δουλειά και κατάκτηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Να θεωρεί κεκτημένο το να είναι πρώτη, να έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα και να κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Η πίεση που άσκησε η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο και η άρνησή της να ηττηθεί, ήταν η καλύτερη υποθήκη για τα ματς που ακολουθούν: γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Γεωργία, που μας είχε οδηγήσει σε στραβοπάτημα…
Χρειάζεται όμως καλύτερη λειτουργία στο κομμάτι της επίθεσης και στο κέντρο, που θα χρειαστεί να βοηθήσει και αμυντικά, καθώς με τους Κροάτες δεν πρέπει να ησυχάζεις ποτέ! Ακόμη και στο σημαιάκι του κόρνερ παίκτη θα πρέπει να έχουν πάνω τους, αυτοί οι δαίμονες.
Χρειάζεται και αποτελεσματικότητα. Οι ευκαιρίες δύσκολα γίνονται, εύκολα πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Το ακούς Σάλπι; Αν δεν είσαι αποτελεσματικός το πληρώνεις ακριβά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όπου μετράει κυρίως η ουσία!
Το καλό για αυτή την Εθνική είναι ότι μπορεί να εμπνεύσει. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης της στο ντέρμπι… πρόκρισης Euro στο Καραϊσκάκης.
ΥΓ. Μεγάλο κέρδος αυτό το παλικάρι ο Ζαραδούκας. Ντεμπούτο σε δύο καυτά ματς και βγήκε… νικητής. Αυτός κι αν είναι προίκα για την Εθνική της αριστεράς (πτέρυγας)!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: