Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Φερνάντο, τι όνειρο είδες;

Οι απουσίες πολλές και σημαντικές για την Εθνική μας. Γράφει ο Βαγγέλης Μίχος.
Φερνάντο, τι όνειρο είδες;
Ακόμη και έτσι, όμως, μπορούσε και έπρεπε να κερδίσει μια ομάδα με πολύ χαμηλό αγωνιστικό ταβάνι, βαθμολογικά αδιάφορη, με σούπερ σταρ της τον γνωστό μας Βερπακόφσκις και σε μια «ξενερωμένη» έδρα.
Στο τέλος βέβαια ούτε του... Παπα(δόπουλου) θα πρέπει να το πούμε για το βαθμό που «έκλεψε» με την γκολάρα του Κυριάκου (εντυπωσιακή και συνάμα πολύ δύσκολη εκτέλεση, που παραπέμπει σε μεγάλο και πολύπειρο σέντερ φορ και όχι σε νεαρό στόπερ). Κάτι περισσότερο δεν άξιζε πάντως με βάση τη συνολική εμφάνιση και τις... τρέλες του Σάντος!
Δεν ξέρω τι... όνειρο είχε δει ο Πορτογάλος, αλλά οι «εμπνεύσεις» του παραλίγο να αποδειχθούν καταστροφικές για την Ελλάδα. Πήγε κόντρα στο ίδιο του το πλάνο, προδίδοντας το πετυχημένο 4-3-3 για να «φορέσει» στην ομάδα το 4-2-3-1, επιλέγοντας (ατυχέστατα) μια πιο επιθετική έκφραση με την τοποθέτηση του (αργού και ντεφορμέ) Λυμπερόπουλου πίσω από τον Σαλπιγγίδη.
Αντί, λοιπόν, με υπομονή να κυνηγήσει μία ακόμη επαγγελματική νίκη, με τους «λάιτ» Μάκο και Καραγκούνη ως αμυντικά χαφ, πρόσφερε χώρους στους γηπεδούχους για να βγάλουν αντεπιθέσεις.
Κάπως έτσι η Λετονία απρόσμενα προηγήθηκε (19') και αφού χρειάστηκε ένα πούλημα της μπάλας του Ζαραδούκα στο κέντρο, τους Καραγκούνη και Μάκο απλά να... παρακολουθούν τους αντιπάλους τους και μια κόντρα του Φετφατζίδη που μετατράπηκε σε ασίστ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: