Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τετάρτες δεν φτάνουν για τα εξ αναβολής και το Κύπελλο!!

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και το θολό τοπίο στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, βάζουν… στον πάγο τα εξ αναβολής παιχνίδια και το Κύπελλο Ελλάδας!
Οι Τετάρτες δεν φτάνουν για τα εξ αναβολής και το Κύπελλο!
Η απρόσμενη είδηση της αναβολής του αγώνα της ΑΕΚ στην Ξάνθη, δημιουργεί άλλη μία εκκρεμότητα στο ήδη προβληματικό πρωτάθλημα της SuperLeague. Και μπορεί πλέον σε κανέναν να μην προκαλεί αίσθηση η είδησης της αναβολής κάποιου αγώνα, για οποιονδήποτε σημαντικό ή μη λόγο, αλλά οι εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευθεί είναι τόσες πολλές, σε βαθμό να αποτελεί… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η έγκαιρη τακτοποίησή τους.
Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα έχουν από την Κυριακή δύο ματς πρωταθλήματος χρωστούμενα και η συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα, «δένει» τα χέρια της διοργανώτριας αρχής. Οι Τετάρτες που απομένουν μέχρι την εκπνοή του 2011 είναι μόλις έντεκα και οκτώ από αυτές είναι «πιασμένες» είτε λόγω υποχρεώσεων των ομάδων μας στην Ευρώπη είτε λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας!
Οι μόνες κενές Τετάρτες, τις οποίες αναμένεται να εκμεταλλευθεί η SuperLeagueγια να ορίσει τους αγώνες που χρωστούν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, είναι τρεις: στις 21/9, στις 26/10 και στις 21/12! Θα έχει ξεκαθαρίσει, όμως, το τοπίο τόσο νωρίς ώστε να μπορεί οριστεί κάποιο ματς στις 21 του τρέχοντος μήνα; Για την περίπτωση των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν σε εκκρεμότητα τα ματς με τις… ομάδες Α και Β, αυτό φαντάζει δύσκολο έως απίθανο. Λογικά σ’ αυτήν την ημερομηνία θα οριστεί το Ξάνθη - ΑΕΚ, για τα υπόλοιπα όμως (μη ξεχνάμε και το ματς του ΟΦΗ με την «ομάδα Α»);Θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα;
Και καλά τα ματς πρωταθλήματος. Πες ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων περιμένεις να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τα ματς της Εθνικής (τα οποία, παρεμπιπτόντως, απαγορεύουν τη διεξαγωγή αγώνων τις Τετάρτες 12/10 και 16/11), ακόμα κι αν χρειαστεί να μπει το νέο έτος για να βρεις κενές ημερομηνίες. Με το Κύπελλο Ελλάδας τι γίνεται; Μία διοργάνωση η οποία κανονικά έπρεπε να είχε αρχίσει… από τον Αύγουστο με τα ματς μεταξύ των ομάδων της Γ’ Εθνικής, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια;
Μόνο η αναφορά στη «Γ’ Εθνική» (το FootballLeague 2 μας μάρανε…) αρκεί για να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση. Διότι, ως γνωστόν, κανείς δεν ξέρει από πόσες και ποιες ομάδες θα απαρτίζεται αυτό το πωτάθλημα, όπως άλλωστε κι αυτό της Β’ Εθνικής. Η κατάσταση σ’ αυτές τις κατηγορίες μπερδεύεται ολοένα και περισσότερο και φαντάζει δύσκολο, αν όχι απίθανο, να έχει ξεκαθαρίσει πριν τελειώσει ο Σεπτέμβριος. Αναγκαστικά, λοιπόν, όλη η διοργάνωση του Κυπέλλου θα πάει πίσω. Σκεφτείτε μόνο ότι πέρυσι, οι ομάδες της Α’ Εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση στις 27 και 28 Οκτωβρίου! Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και φέτος.
Μένει να δούμε τι λύση θα βρουν στα προβλήματα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Μην ξεχνάμε ότι του χρόνου έχουμε και το Euro 2012, στο οποίο φιλοδοξούμε να συμμετάσχουμε. Επομνως, μέχρι τα μέσα Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο τα πλέι οφ της SuperLeagueόσο και το Κύπελλο. Έτσι όπως πάει το πράγμα, οι διοργανωτές θα φτάσουν να παρακαλάνε να… αποκλειστεί η Εθνική, για να υπάρχουν ημερομηνίες να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να έχουν σκοτούρες στο κεφάλι τους!
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: