Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα που το θυμήθηκε ήταν πολύ αργά!!

Στην κασέτα που µιλάει ο Αδαµίδης µε τον Ψωµιάδη µόνο προσoχή δεν κάθεται. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Τώρα που το θυμήθηκε ήταν πολύ αργά
Λες και είναι στο άλλο τηλέφωνο ο πατέρας του ή ο µεγάλος του αδελφός. Με τόσο σεβασµό ακούει τον Μάκη να του παραδίδει ποδοσφαιρικά µαθήµατα.
Πώς θα πρέπει δηλαδή να χειριστεί αυτά τα τσογλάνια της Οriginal. Και σαν ευγενής που είναι τον έχει συνέχεια µε το «σεις» και µε το «σας». Τώρα πλέον ο Μάκης είναι καταζητούµενος. Κι ο Αδαµίδης βρήκε τη µεγάλη ευκαιρία να δείξει πόσο µάγκας και πόσο νταής είναι. Αλλά και πως ξέρει να υπερασπίζεται τα συµφέροντα της ΑΕΚ, µε τα ασφαλιστικά µέτρα για να µπλοκάρει τη µεταβίβαση των µετοχών της Καβάλας που έχει στη διάθεσή της η οικογένεια Ψωµιάδη.
Ποια νοµική επιστήµη λέει όµως ότι, αν διεκδικείς λεφτά από κάποιον, µπορείς να δεσµεύσεις και να πάρεις την περιουσία των παιδιών του; Αυτά ενδεχόµενα να διδάσκονται σε κάποια Βοϊδοσχολή. Σε Νοµική όχι. Ούτε στη Ζιµπάµπουε δεν γίνεται, αν χρωστάει ο πατέρας, να θέλεις να πάρεις τα λεφτά από τον γιο. Γι' αυτό και όσοι χρωστάνε ή έχουνε τέτοιου είδους εκκρεµότητες και διαφορές δεν έχουνε στο όνοµά τους ούτε ποδήλατο.
Είτε ευθύς εξαρχής δεν διαθέτουν κανένα περιουσιακό στοιχείο ή έχουν φροντίσει να τα έχουν µεταβιβάσει έγκαιρα. Για να µην κριθεί η µεταβίβαση από τα δικαστήρια δόλια και καταχρηστική. Ειδικά, µάλιστα, αν χρωστάς στο Δηµόσιο. Από το 2002 ανατρέχουν οι διαφορές της ΑΕΚ µε τον Ψωµιάδη.
Τώρα θυµηθήκανε να ζητήσουνε δέσµευση των µετοχών της Καβάλας; Οταν ήτανε όρθιος ο Μάκης και µε το πούρο στο χέρι, τι έκανε ο Αδαµίδης; Τον συµβουλευότανε πώς θα κουλαντρίσει την Original. Και ποιο ήταν το αποτέλεσµα; Να κερδίσει τη δίκη ο Σταύρος Ψωµιάδης κατά κράτος. Ακόµα όµως και στην αντίθετη περίπτωση, αν κέρδιζε τα ασφαλιστικά ο Αδαµίδης.
Πόσα λεφτά θα έπιανε αν έβγαζε στον πλειστηριασµό το 20% των µετοχών της Καβάλας; Ή θα του µένανε στα χέρια αµανάτι και δεν θα ήξερε τι να τις κάνει; Για να τα λέµε όλα βέβαια, οι µετοχές της Καβάλας έχουν µια κάποια αξία. Οπως και του Ολυµπιακού Βόλου. Με την προϋπόθεση ότι θα µείνουν στη Super League. Εστω και µε µείον οκτώ και δέκα βαθµούς. Αν υποβιβαστούν οριστικά στη Δέλτα Εθνική, κλείνουνε και σαν ανώνυµες εταιρείες. Βάζουνε λουκέτο.
Δεν έσπασε την πόρτα της ΑΕΚ, αλλά του την άνοιξαν
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, έτσι όπως είναι σήµερα η Καβάλα, πέφτει σούµπιτη. Από την περσινή οµάδα έχουνε φύγει Γκαλίνοβιτς, Ντουγκλάο, Αµπντούν, Ονουάτσι κι ο Καρντόσο κάνει προπονήσεις µόνος του. Πώς θα καλύψει, λοιπόν, το χάντικαπ των µείον 8 βαθµών; Ούτε µε σφαίρες. Ο Βόλος, αντίθετα, και πιο ζεστός είναι και πιο συσπειρωµένος και δεν έχει χάσει κανέναν ποδοσφαιριστή. Τρεισήµισι χιλιάδες κόσµος πήγε στο φιλικό µε την Κέρκυρα.
Κάτι που δεν συµβαίνει στην Καβάλα. Ετσι ή αλλιώς όµως, είτε σωθούνε είτε πέσουνε, όπως είχε πει ο Γιωργάκης «λεφτά υπάρχουνε». Εστω κι αν γίνουνε µειώσεις, οι περικοπές από Nova και ΟΠΑΠ, τα εγγυηµένα έσοδα το ένα δίφραγκο θα το φτάσουνε. Οποιος έχει στα χέρια του δηλαδή την Καβάλα έχει κι αυτή την προίκα. Και µε σαφώς µικρά έξοδα. Εστω, λοιπόν, κι αν η οµάδα πάει σούµπιτη στη Football League, το οικονοµικό πρόβληµα θα το έχει λυµένο. Μέχρι και περίσσευµα θα βγάλει. Επειδή όµως όλοι εδώ ζούµε και ψηφίζουµε, κάπου ζοχαδιάζοµαι όταν η ιστορία ΑΕΚ - Ψωµιάδη λέγεται και γράφεται κατά το ήµισυ.
Το έγκληµα δηλαδή που συνετελέσθη και η ΑΕΚ ζηµιώθηκε 40 εκατοµµύρια γιούρο, που τώρα µε τους τόκους έχουνε γίνει 80. Ολα αυτά δεν έγιναν πριν από εκατό ή διακόσια χρόνια. Πριν από δέκα χρόνια ακριβώς είχε µπει ο Ψωµιάδης στην ΑΕΚ. Κι ούτε έσπασε την πόρτα ούτε την παραβίασε. Του την ανοίξανε οι τότε ιδιοκτήτες και τον υποδεχτήκανε µε ανοιχτές αγκάλες. Ποιος είχε τότε την ΑΕΚ; Η NetMed.
Το συνδροµητικό κανάλι. Και ήθελε να την ξεφορτωθεί από πάνω του. Φέρανε στην αρχή τον Χόρχε τον Σκλαβενίτη από το Μεξικό, δεν τους έκατσε και προχωρήσανε στη λύση Ψωµιάδη. Αν, λοιπόν, αυτό είχε ως αποτέλεσµα και την καταστροφή της ΑΕΚ, πέρα από τους φυσικούς υπάρχουνε και οι ηθικοί αυτουργοί. Επιλογή της NetMed ήταν ο Μάκης. Κι αν ο Φάουστ πούλησε την ψυχή του στο διάολο, αυτοί για να ξεφορτωθούνε την ΑΕΚ τη δώσανε δωρεάν. Χαίρετε.
Η απόφαση δεν γινόταν ν' αλλάξει
Η υπόθεση του Ηρακλή ξεκινάει µε τη σωτηρία της Τρίπολης. Ανεξάρτητα από το αν έπρεπε ή όχι να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, το να µείνει η Τρίπολη στη Super League ήτανε σαν να έχει σφυριχθεί πέναλτι πέντε µέτρα έξω από την περιοχή. Από κει και πέρα, όµως, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Δεν γινότανε ν' αλλάξει η απόφαση. Αν άλλαζε, θα ήτανε σαν να είχε σφυριχτεί πέναλτι στη σέντρα. Δεν υπήρχε πλέον ελπίδα σωτηρίας.
Οι αποφάσεις της Εφέσεων είναι οριστικές και τελεσίδικες. Ας πάνε τώρα να κυνηγήσουνε τον Τάκη για την πλαστογραφία και να του ζητήσουνε τα ρέστα. Ο υπερήφανος Κύπριος όµως Ανδρέας Παντελή δεν το βάζει κάτω. Κι είπε και µεγάλη κουβέντα σαν Γιώργος Δώνης Νο 2: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το µπουρδέλο».
Αυτοβούλως πήγε να σώσει τον Ηρακλή
ΠΟΙΟΣ του είπε όµως ν' αφήσει την ωραία Κύπρο και να έρθει στην Ελλάδα; Τον κάλεσε κανένας να πάει στη Θεσσαλονίκη για να σώσει τον Ηρακλή; Αυτοβούλως πήγε. Ούτε µέχρι τώρα έχει απαντήσει στην ερώτηση που του είχε κάνει δηµόσια ο Αλέξης Κούγιας: «Τι δουλειά κάνει ο κύριος; Τι επαγγέλλεται;». Τέλος πάντων. Ενδιαφέρον όµως έχουν οι αναφορές που έκανε στον πολιτικό κόσµο: «Εχουµε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς».
«Οι πολιτικοί της πόλης θα µπορούσαν να µας προστατεύσουν». «Επρεπε να εξασφαλίσουν δίκαιη δίκη». «Αλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι όλα θα πάνε καλά». Απορία λοιπόν: Ολες αυτές οι επαφές και οι συζητήσεις του Παντελή µε τους πολιτικούς εν όψει της απόφασης είναι θεµιτές και νόµιµες; Η κ. Παπανδρέου έχει παραπέµψει τον Θανάση Κανελλόπουλο, επειδή άκουγε τον Μπέο να του λέει για τους παρατηρητές. Το να µιλάει ο όποιος Παντελή για δικαστικές αποφάσεις θεωρείται νόµιµο;
Μονόδροµος η Δ' Εθνική για την Ηλιούπολη
ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αµετάκλητα, λέει, η Ηλιούπολη στη Football League 2. Κι αν κατέβει η Ηλιούπολη να παίξει, θα πρέπει να γκρεµιστούν όλοι οι φούρνοι της περιοχής. Και δεν είναι ότι δεν έχει ούτε ένα συµβόλαιο. Το πρόστιµο των 225.000 ευρώ ποιος θα το πληρώσει; Επειδή λοιπόν αυτά τα λεφτά δεν βρίσκονται µε τίποτα, θα πάνε στη Δέλτα Εθνική, που η συµµετοχή είναι δωρεάν.
Ανάλογο θέµα υπάρχει µε Βόλο και Καβάλα. Τα πρόστιµά τους είναι τελεσίδικα. Από 390.000 ευρώ κάθε οµάδα. Αν παίξουνε τελικά στη Super League, θα τα πληρώσουν. Αν πάνε στη Δέλτα Εθνική, γίνονται σβου. Σύνολο δηλαδή 780.000 για τη Super League, που θα έπαιρνε το 75%, και για την ΕΠΟ το 25%.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: