Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατάρα του Κόκκαλη…!!

Το καλοκαίρι του 2010 έφερε ριζικές αλλαγές στον Ολυμπιακό. Όπως φαίνεται, κοιτώντας κανείς τα γεγονότα, μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη, κανείς δεν έμεινε στη θέση του.
Η κατάρα του Κόκκαλη…
Εκείνη τη χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην τέταρτη θέση των πλέι οφ, δηλαδή στην πέμπτη του πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ με σκορ 2-1. Τότε οι φίλοι της ομάδας ζητούσαν από παίκτες και διοίκηση να φύγουν. Κι όντως, έτσι κι έγινε!
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, αποχωρεί από την ομάδα, της οποίας κατείχε τα ηνία από το 1993. Έπειτα αποχωρούν, ο προπονητής Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο επόμενος τεχνικός που πήρε, Έβαλντ Λίνεν, αλλά και ο Ντένις Επστάιν που δόθηκε για έναν χρόνο δανεικός στην Κέρκυρα. Ενώ, το καλοκαίρι αποχώρησε και ο τεχνικός διευθυντής, Ανδρέας Νινιάδης.
Η… κατάρα που άφησε πίσω του ο πρώην μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών δεν σταμάτησε εκεί. Από τον Μάιο του 2010 σχεδόν όλοι οι παίκτες ανήκαν σ’ εκείνο το ρόστερ αποτελούν παρελθόν.
Αναλυτικά
Ο Αντώνης Νικοπολίδης μετά από μία πολύ μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους κι επιτυχίες αποφασίζει να «κρεμάσει» οριστικά τα γάντια του.

Αν και αποκτήθηκε με σκοπό να γίνει κάποια μέρα βασικός στην ομάδα, ο Ούρκο Πάρντο δεν απέδωσε αυτά που περίμεναν στο λιμάνι. Μάλιστα, από τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα φορά τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Ο Πάβολ Κόβατς δεν πρόσφερε πολλά στους Πειραιώτες. Πλέον, αγωνίζεται στα πάτρια εδάφη, στη σλοβακική Ντουνάισκα Στρέντα, με τα δικαιώματά του να ανήκουν στην Ντουμπνίκα.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Παναγόπουλος, έχει πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Πανιωνίου.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτήν τη στιγμή που διαθέτει η Ελλάδα, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν τον έχει πια στο δυναμικό του. Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που πλέον παίζει για τη Σάλκε, με την οποία πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο επί γερμανικού εδάφους.

Άλλο ένα παιδί από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες έχει αποχωρήσει από το λιμάνι, ο Ανδρέας Βασιλογιάννης, ο οποίος θα φορά τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Είχε έρθει με πολλές υποσχέσεις για μια καλή καριέρα, οι οποίες παρέμειναν… υποσχέσεις. Ο Ντιντιέ Ντομί τον Ιανουάριο του 2011 υπέγραψε στη Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον, στην οποία δεν στέριωσε.
Μετά από μία μάχη με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός βγαίνει κερδισμένος αναφορικά με την απόκτηση του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Ωστόσο, ούτε εκείνος μπόρεσε να καθιερωθεί στην ομάδα του Πειραιά με αποτέλεσμα να λυθεί το συμβόλαιό του.
Μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές, ο Ραούλ Μπράβο, φεύγει από τον σύλλογο και υπογράφει στην ισπανική Ράγιο Βαγιεκάνο. Η απουσία του σίγουρα δεν θα γίνει αισθητή.

Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας, προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέγκια Βαρσοβίας.
Ο Τάσος Πάντος, αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και φέτος θα παίξει και πάλι στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης, μετά το πέρασμά του από την Κέρκυρα, αποφασίζει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Άλλη μία μεταγραφή που δεν… έπιασε ήταν αυτή του Όσκαρ Γκονζάλες. Πλέον , η -τότε- επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αγωνίζεται στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Μετά την πρώτη του εξαιρετική χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Ντουντού Σεαρένσε άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει. Τωρινή του ομάδα είναι η Ατλέτικο Μινέιρο.

Άλλος ένας που αποτελεί παρελθόν από εκείνη την ομάδα είναι και ο Έντσο Μαρέσκα που προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μάλαγα.

Ο Κριστιάν Λεντέσμα, μετά το πέρασμά του από την Κολόν, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ. Ακόμα ένας Έλληνας παίκτης αποφάσισε να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα για χάρη του γερμανικού. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδόπουλο που πλέον αγωνίζεται με την Ντιναμό Δρέσδης.

Η μεταγραφή του στην Ελλάδα είχε προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους φιλάθλους των Πειραιωτών, κυρίως για τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για την απόκτησή του . Ο Λουίς Ντιόγκο όμως δεν είχε τη συνέχεια που πολλοί πίστευαν και μετά τη Φλαμένγκο, πήγε στη Σάντος, προσπαθώντας ακόμα να βρει τον καλό του εαυτό.

Είναι ο παίκτης που δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Κώστας Μήτρογλου, μετά τον Πανιώνιο, από φέτος γίνεται… Περιστεριώτης για χάρη του Ατρομήτου.

Μετά το πρόβλημα υγείας που προέκυψε, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ακόμα βρίσκεται σε διαμάχη με τον Ολυμπιακό, με την απόφαση του δικαστηρίου να εκκρεμεί.

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να παραμείνει στον σύλλογο και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιώργος Νικλητσιώτης, ένας από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες θα αγωνίζεται στην ολλανδική Χέμλοντ Σπορτ για να «ψηθεί», ενώ ο Αριστείδης Σοϊλέδης, άλλο ένα παιδί από τις ακαδημίες, μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στον Λεβαδειακό, έμεινε ελεύθερος.
Ο Χεσούς Ντάτολο, ο οποίος δεν έκανε και πολλά πράγματα, αγωνίζεται στην πρώην ομάδα του Βαλβέρδε, Εσπανιόλ.
Αν και είχε πάρα πολλές ικανότητες, οι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να προσφέρει αυτά που μπορούσε. Πλέον, ο Ματ Ντάρμπισιρ αγωνίζεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Λομανά Λούα Λούα, μετά την αποχώρησή του από την Ομόνοια, ακούστηκε για αρκετές ελληνικές ομάδες, μεταξύ αυτών, ο Ηρακλής και ο Παναιτωλικός, με τον ίδιο να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Μοναδικοί… επιζήσαντες στη μετά-Κόκκαλη εποχή είναι οι Όλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, αλλά και ο μικρός Γιάννης Φετφατζίδης. Ωστόσο, και αυτοί δεν έμειναν ανεπηρέαστοι.

Ο Σουηδός έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τους τραυματισμούς που είχε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει και μπορεί, ενώ το όνομα του Τοροσίδη, εμπλέκεται σε σενάρια κάθε μεταγραφική περίοδο. Ο Αβραάμ, εκτός ότι το όνομά του είχε ακουστεί στην υπόθεση των στημένων αγώνων, βρίσκεται κι εκείνος στις μεταγραφικές λίστες αρκετών ομάδων.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: