Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Η Βόλφσμπουργκ μπορεί να πληγώσει την Ντόρτμουντ»

Πεπεισμένος είναι ο Ντιετέρ Χέκινγκ ότι η Βόλφσμπουργκ μπορεί να αποκλείσει την Ντόρτμουντ και να περάσει εκείνη στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

«Η Βόλφσμπουργκ μπορεί να πληγώσει την Ντόρτμουντ»
Η Βόλφσμπουργκ θεωρείται αουτσάιντερ απέναντι στην Ντόρτμουντ, στο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να «πληγώσει» την αντίπαλό της, σύμφωνα με τον Ντιετέρ Χέκινγκ.

«Αποδείξαμε σε αυτό το παιχνίδι ότι μπορούμε να τους πληγώσουμε», ανέφερε ο τεχνικός των «λύκων» για το ματς στις 5 Απριλίου, όπου η Βόλφσμπουργκ είχε προηγηθεί μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε και να κάνουμε πράξη τις ευκαιρίες μας. Έχουμε δει όλα τα τελευταία παιχνίδια της Ντόρτμουντ και νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε πως είμαστε το αουτσάιντερ».

Ο 49χρονος Γερμανός υποστήριξε: «Η Μπορούσια έπαιξε πολύ καλά εναντίον της Ρεάλ και της Μπάγερν, παρόλο αυτό είμαστε σε καλή φόρμα» και κατέληξε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τα λάθη μας γιατί σε αυτό το επίπεδο τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά».
Πηγή: sport-fm.gr

Μένει Αθήνα ο Χολέμπας!

Χωρίς τον Χοσέ Χολέμπας θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να υπερασπιστεί το 2-1 στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκτός αποστολής και ο Ιμπαγάσα.

Μένει Αθήνα ο Χολέμπας
Η μάχη με το χρόνο ήταν άνιση και τελικά δεν κερδήθηκε. Ο Χοσέ Χολέμπας δεν κατάφερε να ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του κι έτσι δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του Ολυμπιακού που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ το 2-1 του «Καραϊσκάκης».

Τη θέση του ομογενή αριστερού μπακ αναμένεται να πάρει ο Γκαετάν Μπονγκ. Στην Αθήνα θα μείνει ο επίσης τραυματίας Βέργος, ο Ερνάν Πέρες που θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, αλλά και ο ανέτοιμος Δημήτρης Σιόβας. Επίσης δεν επελέγησαν για λόγους τακτικής οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Μάρκο Σέποβιτς, Πελέ και Μιγκέλ Τόρες, ενώ εδώ και καιρό νοκ άουτ είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν.

Ο Μίτσελ δούλεψε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, την πίεση προς τον αντίπαλο και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στημένες φάσεις και ειδικά στα κόρνερ.

Αναλυτικά η 20μελής αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σάλιακας, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές, Βούρος.

Όσο για την ενδεκάδα, πιθανότατα θα είναι η εξής: Μέγιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Φουστέρ, Τσόρι και Βαλντές.Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Σκόρδας, εποχή Στεφανίδη στον Άρη!

Νέα διοίκηση στην ΠΑΕ Άρης όρισε το Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με τον Λάμπρο Σκόρδα να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει η «ομάδα» Στεφανίδη.

Τέλος ο Σκόρδας, εποχή Στεφανίδη στον Άρη
Μετά από αρκετή καθυστέρηση έγινε γνωστό η απόφαση για την αλλαγή στη διοίκηση του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση του Δικαστηρίου ορίζει ως νέα διοίκηση της «κίτρινης» ΠΑΕ τον Παναγιώτη Στεφανίδη με συνεργάτες τους κ.κ. Κουζούνια, Κουσουνάδη, Φουρλίγκα και Ψηφίδη.

Έτσι αναγκάζεται να αποχωρήσει ο Λάμπρος Σκόρδας και η νέα διοίκηση θα αναλάβει τα ηνία για έξι μήνες από σήμερα, με άμεση υποχρέωσή της να ορίσει γενική συνέλευση των μετόχων του συλλόγου για να οριστεί νέα διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκόρδας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της παραπάνω απόφαση ή να καταθέσει αίτηση αναστολής, γεγονός που θα καθυστερήσει κι άλλο τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Πράσινο φως για Καλλονή!

Θετική ήταν εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ όσον αφορά την αδειοδότηση της Καλλονής για την επόμενη φορά.

Πράσινο φως για Καλλονή
Την άδεια από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισε η Καλλονή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Μιχαλάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας:

«Για αυτή την αδειοδότηση θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου για την προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή, Προκόπη Καρτάλη, την συντονίστρια της διαδικασίας της αδειοδότησης στην ομάδα μας, Γεωργία Παπασταύρου, και την υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της ΠΑΕ, Χριστίνα Σικέλη, για την ομαδική δουλειά που έκαναν όλοι τους ώστε να καταφέρει η ομάδα μας να αδειοδοτηθεί για τη νέα αγωνιστική χρονιά στη Superleague» .

«Ο.Κ.» ο φάκελος του Λεβαδειακού!

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ για τη συμμετοχή του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας την επόμενη σεζόν, όπως ενημέρωσαν οι Βοιωτοί.

«Ο.Κ.» ο φάκελος του Λεβαδειακού
Μεταξύ άλλων εξετάστηκε την Μεγάλη Τρίτη ο φάκελος της ΠΑΕ Λεβαδειακός από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η εξέταση διήρκησε ελάχιστα λεπτά και η εισήγηση της Επιτροπής ήταν θετική.

Αυτό σημαίνει ότι άναψε το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση των Βοιωτών εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δίνουν ραντεβού!

Ντόρτμουντ και Μπάγερν καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας και να κλείσουν ραντεβού στον τελικό της 17ης Μαΐου.

Δίνουν ραντεβού
Διήμερο ημιτελικών Κυπέλλου διανύουμε στη Γερμανία με δύο ζευγάρια που έχουν ξεκάθαρο φαβορί.

Η αρχή γίνεται απόψε (21:30) με τη Ντόρτμουντ να φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ στοχεύοντας στον έκτο τελικό στην ιστορία τους και το τρίτο τρόπαιο στο θεσμό. Οι Βεστφαλοί προέρχονται από δύο μεγάλες πλην όμως ανούσιες νίκες, το 2-0 επί της Ρεάλ στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League που δεν αρκούσε για να τους φέρει την πρόκριση και το 3-0 επί της Μπάγερν στο Μόναχο για το πρωτάθλημα, το οποίο όμως έχει χαθεί προ πολλού. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει και πάλι στους Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι. Στον αντίποδα, οι «λύκοι» που δίνουν μάχη για να πάρουν την τέταρτη θέση στην Bundesliga και διεκδικούν τη δεύτερη παρουσία στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου, θα έχουν στο πλευρό τους 4.800 φιλάθλους τους που θα προσπαθήσουν να ακουστούν μέσα στους 80.000 φίλους της Μπορούσια.

Την Τετάρτη η Μπάγερν υποδέχεται την Καϊζερσλάουτερν (21:30) με στόχο να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ. Οι Βαυαροί δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο φόρμας με τελευταία απόδειξη την ήττα με 3-0 από τη Ντόρτμουντ και ήδη υπάρχουν μουρμούρες για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Εκτός πλάνων είναι οι Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Μπαντστούμπερ και Στάρκε για την Μπάγερν, που έχει παίξει σε 19 τελικούς και μετρά 16 τίτλους στο θεσμό. Η «Λάουτερν» παλεύει για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία (είναι τέταρτη μετά από 30 αγωνιστικές) αλλά δεν είναι καθόλου αδιάφορη μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής σε τελικό για όγδοη φορά στην ιστορία της.

Οι νικήτριες ομάδες των δύο ημιτελικών θα αναμετρηθούν για τον τίτλο στις 17 Μαΐου στο Βερολίνο. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό της Λίβερπουλ!

Δεν ξέχασε ο Ολυμπιακός τη σημερινή επέτειο από την τραγωδία του Χίλσμπορο και στέκεται στο πλευρό της Λίβερπουλ.

Ο Ολυμπιακός στο πλευρό της Λίβερπουλ
Πέρα από το χρώμα και το λιμάνι, Ολυμπιακός και Λίβερπουλ συνδέονται και με τις τραγωδίες που έχουν σημαδέψει την ιστορία τους, αυτή της «Θύρας 7» και του «Χίλσμπορο» αντίστοιχα.

Οι Πειραιώτες δεν ξέχασαν τη σημερινή επέτειο 25 ετών από το θάνατο 96 φιλάθλων.

«Έφυγαν, αλλά δεν ξεχάστηκαν. 21+96. Πάντα στη μνήμη μας, πάντα θα τους αγαπάμε», αναφέρει το μήνυμα στο Twitter της ΠΑΕ.

Πηγή: sport-fm.gr

«Γι’ αυτό έχει κερδίσει το σεβασμό ο Ολυμπιακός»

Ο Φώτης Κατσικάρης ανέλυσε για λογαριασμό ισπανικής ιστοσελίδας τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του εν όψει των αγώνων με τη Ρεάλ Μαδρίτης και εξήρε το χαρακτήρα της ομάδας.

«Γι’ αυτό έχει κερδίσει το σεβασμό ο Ολυμπιακός»
Οι Ισπανοί απευθύνθηκαν στον Φώτη Κατσικάρη για να τους διαφωτίσει σχετικά με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του πριν τους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα play offs. Ο Νικαιώτης τεχνικός μίλησε για τις αρετές, τεχνικές και μη των «ερυθρόλευκων», ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που ελέγχει τα ριμπάουντ και είναι πολύ καλή τακτικά. Προσαρμόζει το πλάνο του στα χαρακτηριστικά κάθε αντιπάλου. Μπορεί να σκοράρει και στα πρώτα δευτερόλεπτα μιας επίθεσης, με πικ εν ρολ ή από το λόου ποστ. Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα βασίζεται στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τις καλές αποστάσεις. Πρόκειται για τους πρωταθλητές και έχουν κατακτήσει τίτλους με το χαρακτήρα τους. Είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ και γι’ αυτό έχει κερδίσει το σεβασμό τον αντιπάλων», τόνισε.

«Είναι από τις καλύτερες ομάδες στο να βγάζει ελεύθερα σουτ, γιατί έχουν ένα όπλο που λέγεται Σπανούλης. Μαζί με τον Ροντρίγκεθ είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη στο να βλέπουν γήπεδο και να διαβάζουν το παιχνίδι. Με την μπάλα στα χέρια μπορεί να σκοράρει μετά από πικ εν ρολ, στο ένας με έναν ή με μακρινό σουτ. Μπορεί αν βάλει στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του βρίσκοντας την καλύτερη επιλογή για την ομάδα του. Είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού και ο MVP της Ευρωλίγκας τα δύο τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Πέρα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ξεχώρισε επίσης τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Ντάνστον και Παπαπέτρου για την παρουσία τους στο Top 16.

«Αυτούς πρέπει να προσέξει η Ρεάλ»

Η ισπανική «As» ξεχωρίζει μια πεντάδα παικτών του Ολυμπιακού που αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη Ρεάλ στα play offs της Ευρωλίγκας.

«Αυτούς πρέπει να προσέξει η Ρεάλ»
Μια πεντάδα παικτών, στους οποίους θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή η Ρεάλ για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να προκριθεί στο Final Four, ξεχωρίζει η «As» στο σημερινό της φύλλο.

Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης, Λοτζέσκι και Ντάνστον είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη «βασίλισσα» σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα.

«Σπανούλης: Έχει παίξει σε τρία Final Four και τα έχει πάρει όλα. Ελέγχει τα πάντα στην επίθεση και παίρνει την τελευταία επίθεση. Μια ιδιοφυΐα.

Ντάνστον: Ένας μεγάλος αθλητής, σκληροτράχηλο ρομπότ και φοβερά νταής.

Σλούκας: Ένας ηγέτης, ξέρει να παίζει το πικ εν ρολ και το σουτ του αποτελεί απειλή.

Μάντζαρης: Ένας πολύ καλός παίκτης παρά τα λίγα λεφτά του. Δυνατός αμυντικός και πασέρ.

Λοτζέσκι: Ήρθε από το Βέλγιο για να αντικαταστήσει τον Παπανικολάου. Καλός αθλητής με καλά ποσοστά στα τρίποντα
».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Υπερτερεί στην τακτική ο Ολυμπιακός…»

Ο έλεγχος του ρυθμού και η αξιοποίηση των υπολοίπων από τον Σπανούλη είναι βασικά «κλειδιά» για τον Ολυμπιακό στα play offs απέναντι στη Ρεάλ, όπως δήλωσε ο Μ. Μανουσέλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Υπερτερεί στην τακτική ο Ολυμπιακός…»
Αρκετή τύχη για να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και να βρεθεί στο Final Four του Μιλάνου δίνει στον Ολυμπιακό ο Μάνος Μανουσέλης. Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 στάθηκε στα σημεία που υπερτερούν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στους αντιπάλους τους και στη σημασία που έχει η απόδοση του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-το αν η Ρεάλ «διάλεξε» Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι η Ρεάλ το άφησε το παιχνίδι στο Κάουνας. Πιστεύω πως το έκαναν επειδή απέναντι στον Ολυμπιακό έχουν πνευματικό κίνητρο. Αυτό που έγινε πέρσι στον τελικό τούς έχει στοιχίσει πολύ και θέλουν να πάρουν ρεβάνς. Συνήθως οι Θεοί του μπάσκετ τιμωρούν την επιλογή αντιπάλου. Είναι κάτι σαν θανάσιμο αμάρτημα».

-το πώς «ματσάρουν» Ολυμπιακός και Ρεάλ: «Όταν δύο ομάδες ταιριάζουν, ξέρουν πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις και δεν χρειάζεται να ετοιμάσουν κάτι καινούριο. Όμως το ίδιο προνόμιο έχει και ο αντίπαλος, οπότε όλα κρίνονται στο ποιος θα είναι σε καλύτερο βράδυ».

-τα ατού των δύο ομάδων: «Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα απέναντι στη Ρεάλ. Υπερτερεί της Ρεάλ στην τακτική, καθώς η αντίπαλός του συχνά τρέχει άσκοπα το γήπεδο. Από την άλλη, η Ρεάλ έχει περισσότερα αθλητικά προσόντα και περισσότερο ταλέντο σε κάποιες θέσεις, αλλά κι αυτό πέρσι δεν τη βοήθησε πολύ στον τελικό. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να τρέξει στα σημεία που πρέπει και να περπατήσει στα σημεία που είναι απαραίτητο, θα έχει πλεονέκτημα».

-την απόδοση του Σπανούλη: «Όλα ξεκινούν στον Ολυμπιακό από τον Σπανούλη και η Ρεάλ θα ασχοληθεί με αυτόν περισσότερο από κάθε παίκτη. Θα πρέπει ο Βασίλης να έχει την υπομονή και να βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Δεν μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης μόνος του ένα παιχνίδι. Υποθέτω πως πάνω του θα πάει ο Γιουλ, αλλά η άμυνα είναι υπόθεση όλης της ομάδας».

-τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για μπρέικ: «Δεν είναι απαραίτητο να κερδίσεις απόψε. Θεωρώ πως πιο βατό παιχνίδι θα είναι αυτό της Πέμπτης. Στο δεύτερο ματς θα είναι πιο εύκολο να τη διαβάσει καλύτερα και να αντιδράσει σε αυτά που θα συναντήσει στο παρκέ. Η Ρεάλ θα μπει σήμερα για να σκοτώσει τον Ολυμπιακό. Θυμίζω όμως τι έγινε πριν από λίγα χρόνια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα στο πρώτο παιχνίδι και τι συνέβη στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά όταν το παιχνίδι είναι σε υψηλό τέμπο κι έχει την ικανότητα να ανατρέπει σκορ. Έχει την ψυχολογία να το κάνει γιατί το έχει κάνει κι άλλες φορές».

Τιμά τη μνήμη και η Έβερτον!!

Η Έβερτον αφήνει στην άκρη την αντιπαλότητα με τη Λίβερπουλ και τιμά, όπως πρέπει, τη μνήμη των θυμάτων από την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Τιμά τη μνήμη και η Έβερτον
Μπροστά σε μία τραγωδία σαν αυτή του Χίλσμπορο οι ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες φαντάζουν τόσο μικρές.

Η Έβερτον τιμά τη μνήμη των 96 φιλάθλων που πριν από 25 χρόνια έχασαν τη ζωή τους.

«Πριν από 25 χρόνια 96 φίλαθλοι πήγαν σε ένα ματς και δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Ενωμένο Μέρσεϊσαϊντ», αναφέρει το μήνυμα των «ζαχαρωτών» που συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη φωτογραφία.
View image on Twitter
25 years ago today 96 @LFC supporters went to a game but never came home. We will never forget them



Πηγή: sport-fm.gr

H τραγωδία από τα μάτια του Νταλγκλίς!

Τις εφιαλτικές μνήμες που παραμένουν ζωντανές από την τραγωδία του Χίλσμπορο, περιγράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο «My Liverpool Home» ο Κένι Νταλγκλις.

H τραγωδία από τα μάτια του Νταλγκλίς
Στο βιβλίο, η δόξα των «κόκκινων» αναφέρει τις στιγμές αγωνίας που έζησε το μεσημέρι της 15ης Απριλίου 1989 στο «Χίλσμπορο» αναζητώντας να βρει το γιο του στις εξέδρες. «Όταν διαπίστωσα το μέγεθος του προβλήματος στην εξέδρα Leppings Lane End, τρομοκρατήθηκα!

Ο (γιος μου) Πολ, ο γιος του Ροι Εβανς, Στίβεν και ένας φίλος μας ο Αλαν Μπράουν έπρεπε να περάσουν από την συγκεκριμένη εξέδρα για να φτάσουν στις θέσεις τους. Αν καθυστερούσαν θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί στην εξέδρα τη μοιραία στιγμή. Ξαφνικά είδα τον Πολ να διασχίζει τον αγωνιστικό χώρο και η καρδιά μου σκίρτησε.

Σε ευχαριστώ Θεέ μου! Δεν του είπα κάτι, απλά τον αγκάλιασα».

Πηγή: England365.gr

Η τραγωδία συναντά το θαύμα!! (video)

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο που συνδυάζει τη σημερινή επέτειο από την τραγωδία στο Χίλσμπορο με την απίθανη πορεία της φετινής Λίβερπουλ προς τον τίτλο.

Η τραγωδία συναντά το θαύμα (video)
Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία του Χίλσμπορο. Και είκοσι τέσσερα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Τα δύο αυτά εκ διαμέτρου αντίθετα γεγονότα, με κοινό παρανομαστή όμως τους «κόκκινους» συνδυάζονται με εξαιρετικό τρόπο σε ένα βίντεο, το οποίο ηχητικά ντύνεται από το σύνθημα «We stand, We rise, We give our lives» (μτφ: στεκόμαστε, σηκωνόμαστε, δίνουμε τις ζωές μας).

Απλώς απολαύστε το…



Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη κίνηση από Μαν. Γιουνάιτεντ!

Η Μαν. Γιουνάιτεντ τιμά με ξεχωριστό τρόπο την επέτειο της τραγωδίας του Χίλσμπορο δείχνοντας πως οι μεγάλες ομάδες δεν φαίνονται μόνο στα τρόπαια.

Μεγάλη κίνηση από Μαν. Γιουνάιτεντ
Μπορεί η Μαν. Γιουνάιτεντ να διανύει μία εφιαλτική σεζόν και να μένει μετά από χρόνια χωρίς τίτλο, αλλά κινήσεις σαν κι αυτή που έκανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης δείχνουν ότι το μεγαλείο ενός συλλόγου δεν έχει να κάνει μόνο με… κούπες.

Τιμώντας την επέτειο 25 ετών από την τραγωδία του Χίλσμπορο, στη σελίδα των «κόκκινων διαβόλων» στο Twitter δημοσιεύτηκε ένα σκίτσο με παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν τα χέρια και τον υπέριτλο «United» (μτφ: ενωμένοι).

«Σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό της Λίβερπουλ και θυμόμαστε τους 96 φιλάθλους που έχασαν τις ζωές τους στο Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου του 1989. Σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στην αναζήτηση των οικογενειών τους για δικαιοσύνη.

Από τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες και τους φιλάθλους της Μαν. Γιουνάιτεντ
», αναφέρει το μήνυμα.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν βιάζεται ο Αναστασιάδης!!

Δεδομένη θεωρείται από πλευράς Πλατανιά η συνέχιση της συνεργασίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη, όμως ο έμπειρος προπονητής δεν δείχνει διατεθειμένος να απαντήσει άμεσα στους Κρητικούς.

Δεν βιάζεται ο Αναστασιάδης
Η διοίκηση του Πλατανιά επιθυμεί να κρατήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Από πλευρά του, όμως, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο άγνοια για το μέλλον του, υπογραμμίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Οι Χανιώτες θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον 61χρονο τεχνικό, όμως παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρουν να τον πείσουν για να μείνει στο τιμόνι της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, από χθες αποτελεί παρελθόν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος αποχαιρέτησε φίλους και συμπαίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

«Επίθεση στο θρόνο του Σπανούλη»

Η Marca δίνει σήμερα το… σύνθημα στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό για τα play offs της Ευρωλίγκας.

«Επίθεση στο θρόνο του Σπανούλη»
Πρωτοσέλιδο, έστω και χαμηλά, είναι στη Marca ο αποψινός πρώτος αγώνας των play offs της Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό.

Η εφημερίδα που είναι… προσκείμενη στη «βασίλισσα» δίνει το σύνθημα για «επίθεση στο θρόνο του Σπανούλη» παρουσιάζοντας τον αρχηγό του Ολυμπιακού με το τρόπαιο ανά χείρας.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαστε όλοι μαζί»

Τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ομάδα που έχει ως στόχο την οικονομική– από τη στιγμή που η αγωνιστική επετεύχθη– σωτηρία του Πανιώνιου διέψευσε ο Κυριάκος Σκούρας, μιλώντας στη SportDay.

«Είμαστε όλοι μαζί»
Κάθε άλλο από διατεθειμένος να αποχωρήσει από την κίνηση πρωτοβουλίας που βγήκε μπροστά να βοηθήσει τον Πανιώνιο παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Σκούρας, μιλώντας στη SportDay.

Ο εκ των μελών της ομάδας (αγωνιστικής και οικονομικής) σωτηρίας των Νεοσμυρνιωτών βρίσκεται στο εξωτερικό και στις δηλώσεις του, υπογράμμισε:

«Ο πρώτος στόχος που ήταν η αγωνιστική σωτηρία επετεύχθη. Ο δεύτερος είναι η υπαγωγή του συλλόγου στο άρθρο 106. Εχουμε κάνει ενέργειες και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την ολοκλήρωσή τους. Μέχρι να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι θα είμαστε όλοι μαζί. Και στηρίζουμε όλοι μαζί. Ομως, όπως έχω πει ευθύς εξ αρχής, δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά να ασκήσω διοίκηση. Θα είμαι, όμως, πάντα κοντά στον Πανιώνιο».

Ωστόσο, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τους «κυανέρυθρους», αφού παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρει η ΠΑΕ να υπαχθεί στο άρθρο 106 και αν θα καταφέρει να πάρει αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν, ή θα χρησιμοποιηθούν αρκετοί νεαροί παίκτες από την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του διακανονισμού με την Εφορία, ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα από Σούπερ Λίγκα και τηλεοπτικά. Στον Πανιώνιο έχουν «στεγνώσει» οικονομικά και για να καταφέρουν να λειτουργήσουν, χρειάζονται άμεσα ρευστό.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάνε play offs Κουφός και Καλάθης!

Οι Γκρίζλις επικράτησαν των Σανς κι εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play offs. Έκατσαν κι έχασαν δίνοντας την πρωτιά στην Ανατολή οι πρωταθλητές.

Πάνε play offs Κουφός και Καλάθης
Οι Γκρίζλις πήραν το τελευταίο εισιτήριο για τα play offs. Νικώντας τους Σανς στην Αριζόνα με 97-91 εξασφάλισαν την παρουσία τους στην οκτάδα και μπορούν να τερματίσουν στην έβδομη θέση της Δύσης εφόσον κερδίσουν το Ντάλας στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου. Ο Ζακ Ράντολφ με 32 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «αρκούδων», ενώ από τους δύο Έλληνες της ομάδας, ο Κώστας Κουφός σε 10:02 είχε 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ (0/2 δίποντα) και ο Νικ Καλάθης σε 10:25 είχε 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο (0/1 δίποντο).

Το Μαϊάμι ουσιαστικά χάρισε την πρώτη θέση της Ανατολής στους Πέισερς, καθώς αντιμετώπισε τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον χωρίς Λεμπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος γνωρίζοντας την ήττα με 114-93. Οι πρωταθλητές θα βρουν στο δρόμο τους είτε τους «μάγους» είτε τους Μπόμπκατς στον πρώτο γύρο, ενώ οι Πέισερς θα αναμετρηθούν με τους Χοκς.

Οι Ράπτορς επικράτησαν 110-100 των Μπακς κι έκαναν ρεκόρ νικών στην ιστορία τους συμπληρώνοντας 48 στην κανονική περίοδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 23:42 είχε 5 πόντους (2/2 βολές, 0/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Οι Ρόκετς επικράτησαν 104-98 των Σπερς στο ντέρμπι του Τέξας κι εξασφάλισαν πλεονέκτημα έδρας έναντι των Μπλέιζερς στον πρώτο γύρο των play offs.

Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν 130-120 των Τίμπεργουλβς κι εξασφάλισαν την έκτη θέση στη Δύση, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με Κλίπερς ή Θάντερ στον πρώτο γύρο των play offs.

Πέλικανς και Λέικερς κέρδισαν μετά από καιρό, Θάντερ και Τζαζ αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπόστον Σέλτικς 113-108 Κάρτερ-Ουίλιαμς 21 (14 ριμπ.), Ρότεν 20, Γιανγκ 15, Σιμς 13, Ντέιβις 11, Ουίλιαμς 10-Όλινικ 28, Γκριν 27, Μπράντλεϊ 23, Ρόντο 8 (11 ριμπ., 14 ασίστ).

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 110-100 Βάσκες 25, Λάουρι 24, Βαλαντσιούνας 14 (13 ριμπ.), Χάνσμπρο 12 (11 ριμπ.), Τζόνσον 10-Σέσιονς 21, Άντριεν 19, Νάιτ 18, Μίντλετον 15, Χένσον 12.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μαϊάμι Χιτ 114-93 Αρίζα 25, Νενέ 18, Χάρινγκτον 16, Μπιλ 15, Γκορτάτ 10 (13 ριμπ.), Γουόλ 4 (13 ασίστ)-Μπίσλεϊ 18, Ντάγκλας 14, Άλεν 13, Τζόουνς 11.

Ατλάντα Χοκς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 93-95 Σκοτ 20, Ουίλιαμς 13, Μακ 13, Μπραντ 12, Τιγκ 11, Μάρτιν 10-Τζέφερσον 27 (15 ριμπ.), Νιλ 17, Ρίντναουρ 10.

Σικάγο Μπουλς-Ορλάντο Μάτζικ 108-95 Ντανλίβι 22, Νοά 18 (10 ριμπ.), Φριντέτ 17, Μπούζερ 13 (12 ριμπ.), Σνελ 13, Μπάτλερ 12-Ο’ Κουίν 20, Νίκολσον 19, Αφλάλο 13, Ολαντίπο 10, Πράις 6 (11 ασίστ).

Χιούστον Ρόκετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 104-98 Πάρσονς 21, Χάουαρντ 20 (17 ριμπ.), Τζόουνς 20 (11 ριμπ.), Χάρντεν 16, Μπέβερλι 12-Μπελινέλι 17, Έιρς 12, Ντάνκαν 12, Τζόζεφ 11, Ντιαό 11, Πάρκερ 10, Τζινόμπιλι 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 101-89 Έβανς 41, Μπάμπιτ 12, Μίλερ 10, Αζανσά 10-Ντουράντ 25, Ιμπάκα 22 (16 ριμπ.), Μπάτλερ 19.

Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Λέικερς 104-119 Μπερκς 22, Χέιγουορντ 21, Καντέρ 19 (12 ριμπ.), Μπερκ 17, Φέιβορς 12-Γιανγκ 41, Μικς 23, Χιλ 21, Τζόνσον 12, Σάκρε 12, Μάρσαλ 2 (15 ασίστ).

Φίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 91-97 Μαρκίφ Μόρις 21, Φράι 14, Ντράγκιτς 14, Μπλέντσοου 13, Πλάμλι 12-Ράντολφ 32, Μίλερ 21, Γκασόλ 18, Κόνλεϊ 14.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 130-120 Κάρι 32 (15 ασίστ), Λι 25, Γκριν 20 (12 ριμπ.), Τόμπσον 20, Ο’ Νιλ 10-Λοβ 40 (14 ριμπ.), Μπρούερ 22, Ρούμπιο 15, Ντιένγκ 14 (11 ριμπ.), Μάρτιν 14.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Το σκέφτεται για την επίθεση!!

Διαφορετικό αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ στον επαναληπτικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Σαβιόλα ή Βαλντές το δίλημμα του Ισπανού τεχνικού.

Το σκέφτεται για την επίθεση
Σε ρυθμούς Κυπέλλου κινούνται από τη Δευτέρα στον Ολυμπιακό, μία ημέρα μόλις μετά την φιέστα για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Άλλωστε, λίγο μετά το τέλος της γιορτής ο Βαγγέλης Μαρινάκης – στο γεύμα που παρέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα – έδωσε το σύνθημα για το υπόλοιπο της σεζόν και ζήτησε από τους παίκτες την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τραυματισμός του Ερνάν Πέρες συγκλόνισε όλη την ομάδα και ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός θα χρειαστεί να μείνει εκτός γηπέδων για ένα διάστημα έξι μηνών, λόγω της ρήξης χιαστών που υπέστη.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος αναμένεται να μεταβεί στην Ισπανία, όπου θα χειρουργηθεί από τον γιατρό της Βιγιαρεάλ που είναι ειδικός σε παρόμοιους τραυματισμούς.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τη μία να είναι αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του Πέρες και τη θέση του θα πάρει ο Νταβίντ Φουστέρ.

Όλα δείχνουν ότι την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγερι, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια.

Στα δεξιά της άμυνας θα επιστρέψει ο Σαλίνο, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι, με τον Χολέμπας να μην υπολογίζεται για την Τούμπα και στα αριστερά να είναι ο Μπονγκ.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός το σκέφτεται για την επίθεση, όπου εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Βαλντές αντί του Σαβιόλα. Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ κοντά σε Μπακάκη!

Προχωρημένες είναι οι επαφές της ΑΕΚ με τον Μιχάλη Μπακάκη. Ενήμερος ο Παναιτωλικός για τις συζητήσεις, αλλά καμία οριστική συμφωνία. Κι άλλον οπισθοφύλακα θέλουν στην «Ένωση».

Πολύ κοντά σε Μπακάκη
Προ των πυλών της ΑΕΚ βρίσκεται ο Μιχάλης Μπακάκης. Οι συζητήσεις με τον 23χρονο άσο, που αγωνίζεται τόσο σαν δεξιό μπακ, όσο και σαν χαφ (κεντρικό ή δεξί) είναι σε προχωρημένο επίπεδο και πληροφορίες κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία για τριετές συμβόλαιο. Ο Παναιτωλικός, που δεσμεύει τον ποδοσφαιριστή, φέρεται να είναι ενήμερος για τις συζητήσεις και να τις έχει επιτρέψει, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει συζήτηση, πόσω μάλλον να υπάρχει συμφωνία, με την ομάδα του Αγρινίου.

Το θέμα αυτό αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που όμως είναι πιθανό να περιμένει και την εισήγηση του προπονητή. Εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν αναμένονται άμεσα και το πιθανότερο είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι στον πάγκο της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν να μην υπάρξει άλλη προσθήκη πέρα από τις ήδη δέκα που έχουν γίνει.

Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν τις επαφές και τις κρούσεις τους έχοντας σαν στόχο την απόκτηση κι άλλου δεξιού μπακ. Ο Γκάλο, συμπαίκτης του Μπακάκη στον Παναιτωλικό, είναι μια εξαιρετική περίπτωση αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολα καθώς ο Βραζιλιάνος ανήκει στην Μπράγκα και οι απαιτήσεις των Πορτογάλων είναι πολύ υψηλές. Στα υπόψη είναι και ο Αμίρης Κούρντι του Παναιτωλικού.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του προπονητή, ο Χουάν Κάρλος Γαρίδο φέρεται να έχει ουσιαστικά συμφωνήσει και να είναι κάτι σαν… stand by, ωστόσο εξετάζεται τουλάχιστον ακόμη μία περίπτωση για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ανακοινώσεις πάντως δεν θα υπάρξουν πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, στα τέλη Μαΐου.Πηγή: sport-fm.gr

Στα… σίγουρα ο Γεωργιάδης!!

Δύο θέσεις φαίνεται πως προβληματίζουν τον Γιώργο Γεωργιάδη για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Στα… σίγουρα ο Γεωργιάδης
Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, πάνω-κάτω φανερώθηκαν οι προθέσεις του Γιώργου Γεωργιάδη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Μετά το πέρας της προπόνησης της Δευτέρας ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε τους παρακάτω 18 «εκλεκτούς» για τον αυριανό «τελικό» με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να παλέψουν και στα πλέι οφ για να πάρουν το… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Συγκεκριμένα, την αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» απαρτίζουν οι Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Βίτορ, Ινσαουράλντε, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Κουλούρης.

Αυτό δείχνει ότι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου (Μαντούρο, Χούσεν, Μάρτενς) δεν υπολογίζονται, ενώ εκτός πλάνων είναι και οι Γκσπούρνινγκ, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Νίνης, Ολίσε και Γεωργιάδης.

Εν όψει του επαναληπτικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Βίτορ και Τζαβέλλα.

Ο… πονοκέφαλος του 41χρονου τεχνικού είναι στα χαφ, όπου ο Κάτσε μαζί με τον Νάτχο και τους Κατσουράνη, Λάζαρ διεκδικούν τρεις θέσεις στο αρχικό σχήμα.

Επίσης, υπάρχει δίλημμα για τα δεξιά της επίθεσης ανάμεσα στον Στοχ και τον Σαλπιγγίδη, με τον Αθανασιάδη και τον Λούκας να παίρνουν τις εναπομείνασες θέσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Το δίλημμα του Αναστασίου!

Μία θέση προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου για την ενδεκάδα που θα κατεβάσει τη Μεγάλη Τετάρτη στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ. «Πράσινο» σήμερα για αδειοδότηση.

Το δίλημμα του Αναστασίου
Ο αγώνας της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο, είναι για τον Παναθηναϊκό ο επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου την Τετάρτη με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» στοχεύουν μεν στην πρωτιά στα play offs, αλλά μέχρι τότε το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Κύπελλο και την κατάκτησή του.

Αυτή περνά πάνω από την ανατροπή του 1-0 στο Ηράκλειο. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ετοιμάσει το πλάνο του και φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει πλην μιας θέσης. Μετά την αποβολή του στην Ξάνθη, ο Κουτρουμπής είναι εκτός πλάνων κι αναζητείται ο παρτενέρ του Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Οι επιλογές είναι δύο: να παίξει εκεί ο Τριανταφυλλόπουλος ή να μετατεθεί εκείνος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ρισβάνης να πάρει θέση σαν δεύτερος στόπερ με τον Σπυρόπουλο να είναι δεξιά.

Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα: ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, ο Νάνο αριστερό μπακ, στο κέντρο οι Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς και Αμπέντ (που έχει προβάδισμα αντί του Ατζαγκούν) και στην επίθεση Καρέλης και Μπεργκ. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη με Λαγό ή Κλωναρίδη, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα έρθουν-αν κριθεί αναγκαίο-από τον πάγκο, όπως και ο Πέτριτς. Πέραν του Κουτρουμπή, εκτός μάχης είναι και οι τραυματίες Ντίνας και Μπαϊράμι.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή. Στο μεταξύ, μόλις 1.000 εισιτήρια έχουν απομείνει για τον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης κι αναμένεται να εξαντληθούν.

Παίρνει το πράσινο φως

Σήμερα εξετάζεται από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ο φάκελος του Παναθηναϊκού και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως για τη συμμετοχή στα play offs και κατά συνέπεια στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν. Μοναδική περίπτωση να μην παίξουν στην Ευρώπη οι «πράσινοι» είναι να τερματίσουν τελευταίοι στα play offs και ταυτόχρονα να κατακτήσει ο ΟΦΗ το Κύπελλο. Πάντως η παράδοση είναι με το «τριφύλλι», αφού τέσσερις φορές έχει λάβει μέρος στα play offs και έχει τερματίσει πρώτο ισάριθμες.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα «θέλω» του προέδρου!!

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επί του ΠΑΟΚ, την κατάκτηση του τροπαίου και το… 42ο πρωτάθλημα ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο γεύμα που παρέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού.

Τα «θέλω» του προέδρου
Την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου γιόρτασαν την Κυριακή οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι από χθες έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, αυτό οφείλει να κάνει μία μεγάλη ομάδα. Να χαίρεται την ώρα που πρέπει με τις επιτυχίες της και να προετοιμάζεται άμεσα για να πετύχει τους επόμενους στόχους της.

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους Πειραιώτες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παρέθεσε γεύμα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά τη φαντασμαγορική φιέστα, μόλις έληξε ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε με όλους τους παίκτες, και φυσικά τον Μίτσελ, στέλνοντας το μήνυμα πως η ομάδα πρέπει να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, κάνοντας το νταμπλ για τρίτη σερί σεζόν.

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν την επόμενη μέρα και αναφερόμαστε στο 42ο πρωτάθλημα, με τη διοίκηση του συλλόγου να παρουσιάζεται να αποφασισμένη να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ για να έρθουν νέες επιτυχίες την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Πάνε με εντελώς άλλη στρατηγική!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr τη μεγάλη διαφορά στρατηγικής των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ενόψει του μεγάλου μεταξύ τους αγώνα!

Πάνε με εντελώς άλλη στρατηγική!
*** Το μόνο ξεκάθαρο ενόψει της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι η διαφορά στρατηγικής των δύο προπονητών πριν το μεταξύ τους μεγάλο παιχνίδι.

*** Από τη μία ο Μίτσελ έβαλε σχεδόν όλους τους βασικούς του να παίξουν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα, σε παιχνίδι μάλιστα που αναφορικά με τον Ολυμπιακό είχε σημασία ουσιαστικά για το γόητρο κι όχι για τη βαθμολογία.

*** Από την άλλη ο Γεωργιάδης έβαλε μόνο αναπληρωματικούς, αλλά κι αναπληρωματικούς των αναπληρωματικών στη Λιβαδειά, σε παιχνίδι το οποίο είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του, αφού αν το κέρδιζε ο ΠΑΟΚ θα ξεκινούσε τα πλέϊ οφς με βαθμολογικό πλεονέκτημα.

*** Εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι στον ΠΑΟΚ επέλεξαν αυτή την στρατηγική θέλοντας να έχουν ξεκούραστους και τους 14 πιο βασικούς παίκτες τους (ουδείς έπαιξε λεπτό εναντίον του Λεβαδειακού!) στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Ίσως επενδύοντας στον τομέα των αντοχών, ίσως βλέποντας και παράταση.

*** Ο Μίτσελ έχει άλλο σκεπτικό. Θέλει οι περισσότεροι βασικοί του να έχουν ρυθμό πριν το ματς της Τετάρτης κι έτσι τους χρησιμοποίησε εναντίον του Απόλλωνα. Ουσιαστικά άφησε έξω μόνο τον Σαλίνο και τον Φουστέρ, με τον πρώτο μάλιστα να προέρχεται κι από τραυματισμό.

*** Ανάλογη συμπεριφορά είχαν οι δύο ομάδες και πριν το πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη!

*** Και τότε ο Γεωργιάδης στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, στο 2-1 με την Καλλονή, είχε βάλει 10 αναπληρωματικούς, ο δε Μίτσελ στο αντίστοιχο παιχνίδι της ομάδας του, στο 1-0 επί του Άρη, είχε χρησιμοποιήσει πολλούς βασικούς.

*** Μάλιστα κι οι δύο αυτή τη φορά το «τράβηξαν» ακόμη παραπάνω. Ο μεν Μίτσελ που με τον Άρη είχε βάλει πέντε βασικούς από την αρχή και δύο ως αλλαγή, τώρα έβαλε εννιά βασικούς από την αρχή! Ο δε Γεωργιάδης, που με την Καλλονή είχε βάλει έστω βασικούς τους Βίτορ, Σαλπιγγίδη κι αλλαγή Βούκιτς και Στοχ, τώρα άφησε τους 14 πιο βασικούς παίκτες εκτός κι απλά έριξε αλλαγή τον Βούκιτς.

*** Απομένει να δούμε ποιος θα δικαιωθεί τώρα, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο δήλωναν δικαιωμένοι κι οι δύο! Ο Μίτσελ γιατί η ομάδα του μπήκε με καλό ρυθμό κι ήταν σούπερ στα πρώτα 25 λεπτά. Κι ο Γεωργιάδης γιατί η ομάδα του έδειξε αντοχές παίζοντας με παίκτη λιγότερο επί 60 λεπτά και κράτησε το σκορ στο ήδη διαμορφωμένο 2-1… Πηγή: sport-fm.gr

Επαφή με τον περιζήτητο Μπιέλσα!

Νέα επικοινωνία με τον Μαρσέλο Μπιέλσα είχε η ΕΠΟ την περασμένη Κυριακή με τις δύο πλευρές να συζητούν το ενδεχόμενο της συνεργασίας. Ραντεβού και με τον Άρμιν Φε.

Επαφή με τον περιζήτητο Μπιέλσα
Η ολιγόλεπτη τηλεφωνική συζήτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον 58χρονο Αργεντινό προπονητή έγινε σε καλό κλίμα και μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους προσεχώς… Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων που τα είπαν τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας με τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η κουβέντα αναλώθηκε στην προοπτική ο πρώην προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής. Συμφώνησαν δε, να τα πουν από κοντά για το οικονομικό είτε σε ουδέτερη έδρα είτε στην Αθήνα.

Τελικά, ο Μαρσέλο Μπιέλσα επέστρεψε στην Αργεντινή μετά από επταήμερη παραμονή στη Μασσαλία, όπου διαπραγματευόταν με τη διοίκηση της Μαρσέιγ. Ο γαλλικός σύλλογος θα περιμένει την απάντηση του Αργεντινού τεχνικού το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τη στιγμή που έχουν δείξει ενδιαφέρον η Σάλκε, η Νιούελς Ολντ Μπόις και η Παραγουάη.

Δεν αποκλείεται, η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να γίνει μέχρι την Παρασκευή, διαφορετικά θα «κλειστεί» μετά τις γιορτές του Πάσχα. Εάν οι απαιτήσεις του Αργεντινού είναι σε λογικά πλαίσια για την ομοσπονδία (σ.σ. κάτω από 1 εκατ. ευρώ) τότε θα έχει πιθανότητες η περίπτωσή του για την «γαλανόλευκη».

Να σημειώσουμε ότι φαβορί για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παραμένει ο Μάρκο Ταρντέλι, με τον οποίο υπάρχει καταρχήν συμφωνία στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου. Εκτός από τον Μαρσέλο Μπιέλσα, τα στελέχη της ΕΠΟ θα κανονίσουν συνάντηση και με τον Άρμιν Φε, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον Ιούνιο. Το κασέ του 53χρονου Γερμανού προπονητή κυμαίνεται περίπου στις 600.000 ευρώ το χρόνο.
Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή Μαύρου στην ΑΕΚ!!

Ο Θωμάς Μαύρος είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ΑΕΚ αναλαμβάνοντας πόστο στην ΠΑΕ που θα συσταθεί.

Επιστροφή Μαύρου στην ΑΕΚ
Η πρώτη ενασχόληση του Θωμά Μαύρου με τη διοίκηση της ΑΕΚ ήταν τραυματική. Βγήκε μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου και έφτασε να συλλαμβάνεται και να διώκεται πληρώνοντας τις αμαρτίες προηγούμενων διοικήσεων.

Όλα δείχνουν πως ο θρύλος της «Ένωσης» θα επιστρέψει σύντομα, αλλά υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», το σχέδιο προβλέπει αξιοποίησή του σε πόστο στην ΠΑΕ που θα συσταθεί για τη συμμετοχή της ομάδας της Football League.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του, που ήταν κοντά στον 60χρονο άνδρα στις περιπέτειες που είχε ως πρόεδρος της ΠΑΕ, φέρονται να θεωρούν πως μόνο κέρδη μπορεί να έχει η ΑΕΚ από την παρουσία μίας τόσο εμβληματικής μορφής στην ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Εσύ είσαι ο βασιλιάς!

Να δείξει στη «βασίλισσα» Ρεάλ πως δεν είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί το θρόνο του στην Ευρωλίγκα θέλει ο Ολυμπιακός απόψε στη Μαδρίτη (22:00) κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για το Final Four.

Εσύ είσαι ο βασιλιάς
Η Ρεάλ είναι το φαβορί, η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα φέτος στην Ευρώπη, έχει το πλεονέκτημα έδρας και δεν έχει χάσει σε 25 παιχνίδια φέτος στο γήπεδό της. Όμως ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το θρόνο του σε μια συναρπαστική σειρά play offs που αρχίζει απόψε (22:00, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) και κρίνεται σε τρεις νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου «σπάζοντας» το φετινό αήττητο του «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες». Ξέρουν ότι θα έχουν δεύτερη ή και… τρίτη ευκαιρία (εφόσον η σειρά φτάσει σε πέντε ματς), αλλά το γοργόν και χάριν έχει. Θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα και να διεκδικήσουν την πρόκριση μπροστά στο κοινό τους, με τους δικούς τους όρους.

Σε αυτή την προσπάθεια οι Πειραιώτες θα είναι πάνοπλοι μετά από καιρό. Ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας είναι ξανά διαθέσιμος, αν και ανέτοιμος, αλλά θα μπορεί να προσφέρει για αρκετά λεπτά. Αρκετές προπονήσεις έχει πλέον στα πόδια του και ο Στράτος Περπέρογλου, που επανεμφανίστηκε στον «εμφύλιο» με τον Παναθηναϊκό μετά από ένα μήνα απουσίας.

Όσο για το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα; Αυτό λέει προσήλωση στην άμυνα και ειδικά στη γραμμή γκαρντ της Ρεάλ, που δίνει ώθηση σε όλη την ομάδα, έλεγχο των ριμπάουντ, αποφυγή λαθών και κακών επιλογών που θα επιτρέψουν στους αντιπάλους να τρέξουν, αλλά όχι απαραίτητα και «φρένο» στις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ο κόουτς θεωρεί πως όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η ομάδα του θα πρέπει να τρέξει. Άλλωστε και στον τελικό του Λονδίνου οι παίκτες του είχαν κερδίσει τη Ρεάλ παίζοντας στο δικό της τέμπο. Απλά… καλύτερα.

Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη sold out έδρα τους. Γνωρίζουν καλά πως τώρα κρίνονται τα πάντα και ό,τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα, οι μεγάλες νίκες με το όμορφο μπάσκετ, δεν θα έχουν καμία αξία σε περίπτωση αποκλεισμού. Ειδικά, δε, αν συμβεί αυτό θα έχουν να «λογοδοτήσουν» και για την ήττα τους από τη Ζαλγκίρις. Στις τάξεις των πρωταθλητών Ισπανίας θεωρούν πως πήραν το μάθημά τους πέρσι από τον Ολυμπιακό και φέτος είναι πιο έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν. Ο Πάμπλο Λάσο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς διαθέσιμος είναι πλέον και ο Τζέισι Κάρολ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Η στατιστική σύγκριση

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερέχει σε όλες (!) τις στατιστικές κατηγορίες του Ολυμπιακού. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού είναι πρώτη στις περισσότερες, από την επίθεση, την ευστοχία στις βολές, τα αμυντικά ριμπάουντ και τις τάπες, μέχρι και την αξιολόγηση. Επίσης έχουν συναντηθεί δις σε προημιτελικές σειρές έχοντας από μία πρόκριση.

Κατηγορία (Ολυμπιακός-Ρεάλ)

Επίθεση: 77,9 (7ος) – 86,6 (1η)
Άμυνα: 72,1 (5ος) – 70,8 (3η)
Ευστοχία στις βολές: 70,1% (18ος) – 81,2% (1η)
Ευστοχία στα δίποντα: 54,1% (6ος) – 54,2% (5η)
Ευστοχία στα τρίποντα: 37,8% (6ος) – 40,3% (2η)
Ριμπάουντ: 34,5 (7ος) – 35,4 (3η)
Αμυντικά ριμπάουντ: 24,6 (3ος) – 25,3 (1η)
Επιθετικά ριμπάουντ: 10 (13ος) – 10,1 (12η)
Ασίστ: 17,5 (7ος) – 18,7 (2η)
Λάθη: 12 (18ος) – 10,3 (22η)
Κλεψίματα: 5,3 (17ος) – 7,7 (3η)
Τάπες: 3,7 (2ος) – 3,8 (1η)
Φάουλ κατά: 21,1 (17ος) – 17,2 (24η)
Φάουλ υπέρ: 21,1 (4ος) – 21,8 (2η)
Index: 88 (4ος) – 108,9 (1η)

Η προϊστορία

Ο Ολυμπιακός μετρά 14 νίκες σε 27 αναμετρήσεις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη σε τελικό της Ευρωλίγκας, η μεν «βασίλισσα» το 1995 στη Σαραγόσα, οι δε «ερυθρόλευκοι» πέρσι στο Λονδίνο. Στην έδρα τους οι Μαδριλένοι έχουν δέκα νίκες και τρεις ήττες, ενώ επί ελληνικού εδάφους οι Πειραιώτες έχουν δέκα νίκες και δύο ήττες.

Αναλυτικά:

1978-79 (Ημιτελικά Ομίλων Πρωταθλητριών): Ρεάλ -Ολυμπιακός 113-72
1978-79 (Ημιτελικά Ομίλων Πρωταθλητριών): Ολυμπιακός-Ρεάλ 97-101
1992-93 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 92-74
1992-93 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 63-62
1993-94 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 57-58
1993-94 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 75-73
1994-95 (Τελικός Final 4 Σαραγόσα): Ρεάλ-Ολυμπιακός 73-61
1995-96 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, α’ αγώνας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 68-49
1995-96 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, β’ αγώνας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 80-77
1995-96 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, γ’ αγώνας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 80-65
1997-98 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας: Ρεάλ-Ολυμπιακός 77-78
1997-98 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 82-75
2000-01 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 75-73
2000-01 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 91-84
2002-03 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 73-66
2002-03 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 71-68
2004-05 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 76-62
2004-05 (Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 75-83
2007-08 (Top 16 Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 80-70
2007-08 (Top 16 Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 72-63
2008-09 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, α’ αγώνας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 88-79
2008-09 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, β’ αγώνας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 79-73
2008-09 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, γ’ αγώνας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 71-63
2008-09 (Προημιτελικά Ευρωλίγκας, δ’ αγώνας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 75-78
2010-11 (Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας): Ολυμπιακός-Ρεάλ 82-66
2010-11 (Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας): Ρεάλ-Ολυμπιακός 82-68
2012-13 (Τελικός Final 4 Λονδίνου): Ολυμπιακός-Ρεάλ 100-88

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

Μεγάλη Τρίτη 15/4
20.00 Μπαρτσελόνα-Γαλατάσαραϊ (Novasports 2)
22.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός (ΔΤ)

Μεγάλη Τετάρτη 16/4
19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
21.45 Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports 2) Πηγή: sport-fm.gr

Θα χαμογελούν από ψηλά!

Συμπληρώνονται σήμερα 25 χρόνια από μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες, στο Χίλσμπορο. Η ηθική δικαίωση και το πρωτάθλημα που «αγκαλιάζει» η Λίβερπουλ αγαλλιάζoυν τις ψυχές των θυμάτων.

Θα χαμογελούν από ψηλά
Αποφράδα για πάντα θα είναι η 15η Απριλίου για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού είκοσι πέντε χρόνια πριν στιγματίστηκε από την τραγωδία του Χίλσμπορο. Ήταν Σάββατο, 15 Απριλίου του 1989, όταν 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ στο γήπεδο του Σέφιλντ.

Η άφιξη των φιλάθλων της Λίβερπουλ κορυφώθηκε περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Τα έργα στον δρόμο, οι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας και ο συνωστισμός των πούλμαν που έφτασαν καθυστερημένα στο χώρο είχε σαν αποτέλεσμα λίγο πριν τη σέντρα περίπου 10.000 οπαδοί να βρίσκονται εκτός γηπέδου. Η πρόταση για καθυστέρηση στη σέντρα της αναμέτρησης απορρίφθηκε και η αστυνομία πήρε την «εγκληματική»-όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων-απόφαση να επιτρέψει την είσοδο στις κερκίδες από τις μόλις τρεις θύρες του γηπέδου.

Το κακό δεν άργησε να συμβεί. Η μάζα των χιλιάδων οπαδών οδηγήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη κερκίδα. Τα πρώτα θύματα ήταν αυτοί που βρίσκονταν στις μπροστινές σειρές. Μην έχοντας χώρο εγκλωβίστηκαν στα κάγκελα. Η κατάσταση πιο πίσω δεν ήταν καλύτερη. Ηταν τόσο στριμωγμένοι οι οπαδοί, που αρκετοί νεκροί παρέμεναν όρθιοι ανάμεσα στο πλήθος! Οι πιο τυχεροί βρήκαν διέξοδο στον αγωνιστικό χώρο ή ανασύρθηκαν στην πάνω εξέδρα.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Μπρους Γκρόμπελαρ υποδεικνύει το πρόβλημα στον διαιτητή. Ο αγώνας διακόπτεται και οι παίκτες κατευθύνονται στα αποδυτήρια. Η αστυνομία υπό το φόβο μήπως οπαδοί της Λίβερπουλ κινηθούν εναντίον εκείνων της Νότιγχαμ καθυστερεί να επιτρέψει τη διαφυγή μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σύντομα το χορτάρι θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με νεκρούς και τραυματίες σκορπισμένους δεξιά και αριστερά. Τραγικός απολογισμός, οι 96 νεκροί. Ένα εφιαλτικό deja vu, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία του Χέιζελ…

inner

Μόλις το Σεπτέμβριο του 2012 ήρθε η ηθική δικαίωση για τα θύματα και τους δικούς τους ανθρώπους. Οι αρχές ομολόγησαν τις σοβαρές παραλείψεις και τα τραγικά λάθη που έγιναν οδηγώντας σε αυτή την τραγωδία, που τότε η κυβέρνηση της-εκλιπούσας πλέον Μάργκαρετ Θάτσερ-είχε σπεύσει να αποδώσει σε… μεθυσμένους χούλιγκαν.

Η τραγωδία του Χίλσμπορο αποτέλεσε την απαρχή για να μπει ένα τέλος στον κύκλο αίματος. Έκτοτε οι Βρετανοί παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού, με υπερσύγχρονα γήπεδα, κανόνες ασφαλείας που τηρούνται και όταν παραβαίνονται τιμωρούνται αυστηρά. Αυτή είναι και η κληρονομιά που άφησαν στη διαθήκη τους οι 96 νεκροί του Χίλσμπορο, που σίγουρα θα χαμογελούν από ψηλά βλέποντας τη φετινή ομάδα των «κόκκινων» να πλησιάζει ανέλπιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.


Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πεδουλάκης αναλύει τα playoffs της Ευρωλίγκας!!

Ο μέχρι πριν από 35 μέρες τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, αναλύει στο gazzetta.gr τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των πλέϊ-οφ. Γιατί ζήτησε να μη σχολιάσει τη σειρά ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκού.
Στη διάρκεια της 20μηνης συνεργασίας του με τους “πράσινους”, δεν εξασφάλισε απλά την ομαλή μετάβαση του “τριφυλλιού” στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, αλλά επιπροσθέτως, προσαρμόστηκε επιτυχώς στα διαφορετικά οικονομικά δεδομένα της νέας διοίκησης υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και φτιάχνοντας μία καινούρια ομάδα, στήριξε με συνέπεια το νέο project, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τριών τίτλων μέσα σε ενάμιση χρόνο.
 
Μπορεί εδώ και λίγο καιρό, οι δρόμοι τους να χώρισαν λόγω της άσχημης και ασταθούς εικόνας που παρουσίαζε στο Top-16 η ομάδα, στην διάρκεια της συνολικής αυτής διαδρομής, όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέβασε κατά πολύ τις μετοχές του και κέρδισε το σεβασμό όλης της Ευρώπης. Όχι τόσο για το μπάσκετ που έπαιζε, όσο κυρίως για την αποτελεσματικότητα του πλάνου και της στρατηγικής του. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το gazzetta.gr του ζήτησε να κάνει μία τεχνική ανάλυση των τεσσάρων προημιτελικών σειρών της Ευρωλίγκα, που θα κρίνουν τη σύνθεση του εφετινού φάϊναλ-φορ στο Μιλάνο (16-18 Μαϊου). Ο 49χρονος προπονητής αποδέχτηκε την πρότασή μας, με την προϋπόθεσή, όμως, να μην σχολιάσει το ζευγάρι της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό, επειδή ο ίδιος εξήγησε ότι δεν θα είναι αντικειμενικός.
 
Μπαρτσελόνα (19-5) - Γαλατασαράϊ (13-11)
 
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι “χτυπήθηκαν” από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν και αναγκάστηκαν να “ξαναφτιάξουν” σχεδόν τη μισή τους ομάδα... Παρ’ ότι, τον τελευταίο καιρό επέστρεψε ο Μαρκοϊσβίλι, θεωρώ ότι υστερούν πολύ και στο βάθος που απαιτεί μία τέτοια σειρά πέντε αγώνων και επίσης, δεν έχουν δεύτερο αξιόπιστο point-guard πίσω από τονΑρόγιο, για να αντιπαρατάξουν στα πλέϊ-μέϊκερ που διαθέτουν οι Ισπανοί. Από μία άλλη οπτική γωνία, όμως, θεωρώ ότι δεν έχουν την τακτική και την σκληράδα να αντιμετωπίσουν μία τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα, όπως η Μπάρτσελόνα, που έχει μεγάλο πλεονέκτημα και στα ψηλά κορμιά μέσα στη ρακέτα. Στον αθλητισμό, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί γι’ αυτό και δεν μ’ αρέσει να κάνω προβλέψεις, αλλά θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα η ομάδα της Καταλωνίας θα καταφέρει να φτάσει στο φάϊναλ-φορ!»
 
Ρεάλ Μαδρίτης (21-3) - Ολυμπιακός (18-6)  
 
«Είναι δύο ομάδες που εδώ και κάποια χρόνια, βασίζονται σε ένα σταθερό κορμό παικτών και η προσέγγισή τους, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, είναι πολύ παρεμφερής! Δίνουν μεγάλη έμφαση στην ταχύτητα και το περιφερειακό παιχνίδι, με τη Ρεάλ, πάντως, να έχει δώσει φέτος, περισσότερη βάση στην προστασία της ρακέτας της. Έχει προσθέσει τρεις παίκτες στο ρόστερ της, τον Μπουρούση, τον Μεχρί και τον Ντάρντεν, με τους δύο πρώτους, τους ψηλούς, να βοηθούν πάρα πολύ στην 2η γραμμή της άμυνας! Πέρυσι υπήρχε μόνο Σλότερ, που όμως δεν είναι τόσο ψηλός (2,04). Φέτος, τόσο ο Γιάννης, όσο και ο Τυνήσιος σέντερ, πέρα ότι μπορούν να κόψουν, να αλλοιώσουν μπάλες, αλλά και να αποθαρρύνουν τα περάσματα, έχουν την εξυπνάδα και την ταχύτητα να “διαβάζουν” σωστά την διείσδυση και να την αντιμετωπίσουν. Μ‘ αυτό τον τρόπο, οι τρεις περιφερειακοί της ομάδας (σ.σ.: Ροντρίγκεζ, Γιουλ και Φερνάντεζ) είναι πιο φρέσκοι και μπορούν να καταναλώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειάς τους στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά στα επιθετικά τους καθήκοντα. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο, πέρυσι, οι Μαδριλένοι υστερούσαν και φέτος το έχουν βελτιώσει αρκετά, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, παίζει με πανομοιότυπο τρόπο σε άμυνα κι επίθεση κι αν υστερεί κάπου, είναι στα ψηλά κορμιά, υπό την έννοια ότι μόνο Σερμαντίνι μπορεί να αντιμετωπίσει την “αεροπορία” της ισπανικής ομάδας. Αν ο Λο ήταν υγιής, πιστεύω ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα στην άμυνα τα αντίπαλα γκαρντ, ενώ στην επίθεση, θα είχε μία ακόμη προσωπικότητα, για να απελευθερώσει τον Σπανούλη, όπως φάνηκε και πέρυσι στον τελικό του Λονδίνου! Ο Βασίλης, πάντως, είναι εξαιρετικός δημιουργός και ξέρει καλά που να “χτυπάει” τις άμυνες και αν οι άλλοι δύο δημιουργοί, ο Πρίντεζης με τον Περπέρογλου είναι σε θέση να βοηθήσουν, τότε σίγουρα θα βάλει δύσκολα στη Ρεάλ. Ο Σπανούλης, επίσης, πρέπει να εκμεταλλευτεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Λάσο το pick’n’roll, αυτό το “δύο εναντίον δύο”, γιατί υπερτερεί των ψηλών στην ταχύτητα, κι αυτή είναι μία παράμετρος που μπορεί να κάνει την διαφορά. Κλείνοντας και επειδή ακούω δεξιά κι αριστερά, θεωρίες του τύπου “πως είναι δυνατόν μία ομάδα που έχει ρεκόρ 53-3 φέτος, να χάσει άλλες τρεις φορές μέσα σε δέκα μέρες!”, θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι καλό σαν δεδομένο, γιατί δεν σφυρηλατεί μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, έχει παίξει δύσκολα παιχνίδια κι έχει “χτίσει” τον χαρακτήρα του, η Ρεάλ πότε πιέστηκε στην εφετινή σεζόν, για να δούμε την αντίδρασής της;»
 
Εμπόριο Αρμάνι (15-9) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (16-8)
 
«Είναι ίσως το πιο ισορροπημένο ζευγάρι των πλέϊ-οφ, υπό την έννοια ότι οι δύο αυτές ομάδες, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους! Η προσθήκη του Χάκετ, άλλαξε επίπεδο τους Ιταλούς, γιατί “έδεσε” πολύ γρήγορα με τους υπόλοιπους, έδωσε επιπλέον λύσεις σε άμυνα κι επίθεση και δεν αποσυντόνισε τονΛάνγκφορντ. Η Εμπόριο Αρμάνι είναι μία ομάδα που πιέζει πάρα πολύ πάνω στην μπάλα και παίζοντας στα όρια του φάουλ, προσπαθεί να οδηγήσει τον αντίπαλο σε λάθη, έτσι ώστε να μπορέσει να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να επιδιώξει το εύκολο καλάθι. Σε set παιχνίδι, έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει αρκετούς παίκτες με μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και προσπαθεί να στοχεύσει στον αδύναμο κρίκο, για να ανοίξει τις άμυνες. Τελευταία έχει βοηθηθεί πολύ κι από τα πεντάρια της, που έχουν πάρει μεγάλη αυτοπεποίθηση... Η Μακάμπι παίζει πολύ με χαμηλά σχήματα και τέσσερις γωνίες και χρησιμοποιεί πολύ τον Σχορτσανίτη στο χαμηλό post για να προκαλέσει “double team” και να βγάλει την μπάλα έξω για το ελεύθερο σουτ. Έχει πολλά παιδιά με προσωπικότητα και εμπειρία, ενώ ο Μπλατ πολλές φορές “ποντάρει” σε ένα σχήμα με δύο ημίψηλους στο “3” (Ντέβιν Σμιθ) και το “4” (Ίνγκλις), που μπορούν να παίξουν πλάτη αλλά και να σουτάρουν από μακριά, για να δημιουργήσει miss match στην αντίπαλη άμυνα. Πιστεύω ότι είναι μία σειρά που θα κριθεί πολύ στη “σκακιέρα” της τακτικής και με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν τον Σον Τζέϊμςστην διάθεσή τους, κομβικό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο ο “Σόφο”, θα αντέξει την φθορά των φάουλ απέναντι στους ψηλούς της ιταλικής ομάδας και δεν κουραστεί από το μεγάλο βάρος που θα κληθεί να σηκώσει σε άμυνα κι επίθεση. Τότε θα έχουμε ντέρμπι... Να δούμε, όμως και σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Λάνγκφορντ που είχε να παίξει σχεδόν έναν μήνα. Αν ο Αμερικανός είναι καλός, τότε πιστεύω δεν θα φανεί το κενό του Τζεντίλε... Αν όχι, τότε ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιθετική ισορροπία.»
 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19-5) - Παναθηναϊκός (12-12)
 
«Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στην διαδικασία της ανάλυσης αυτής της σειράς, γιατί το πιθανότερο είναι να μην μπορέσω να είμαι αντικειμενικός. Μέχρι και πριν από ενάμιση μήνα και για σχεδόν 20 μήνες, με τα παιδιά του Παναθηναϊκού είμαστε κάθε μέρα μαζί στο γήπεδο, ζήσαμε πολλές στιγμές και δεν θέλω να σχολιάσω τις τεχνικές λεπτομέρειες της σειράς με την ΤΣΣΚΑ. Και αυτό γιατί σέβομαι την προσπάθειά τους και δεν θέλω να πω κάτι που ενδεχομένως να αποσπάσει την προσοχή τους ή να ερμηνευτεί με ποικίλους τρόπους. Τους εύχομαι καλή επιτυχία με όλη μου την καρδιά.»Πηγή: gazzetta.gr

Πέθαναν το 1989, "αναστήθηκαν" το 2012!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τους 96 οπαδούς κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας που δικαιώθηκαν 23 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατό τους. Ποιος και πώς τους "δολοφόνησε" μέσα σε γήπεδο; Ήταν 15 Απριλίου 1989 όταν στο Χίλσμπορο φιλοξενούταν ο ημιτελικός κυπέλλου Αγγλίας Νότιγχαμ ΦόρεστΛίβερπουλ.
Η λανθασμένη κατανομή φιλάθλων, η προχειρότητα και η κακή διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης είχαν σαν συνέπεια να γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Στη βόρεια κερκίδα του γηπέδου και από λάθος χειρισμό της αστυνομίας μπήκαν υπεράριθμοι οπαδοί της Λίβερπουλ, με συνέπεια να δημιουργηθεί ασφυκτική πίεση.
Από το σκηνικό πανικού που ακολούθησε λίγο πριν την έναρξη έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 750.
Τραγική ειρωνεία, μάλιστα, ότι τέσσερις μέρες πριν η ΟΥΕΦΑ είχε αποφασίσει την επιστροφή των αγγλικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, μετά τον αποκλεισμό λόγω Χέιζελ.
Τον Αύγουστο του 2012 αποκαλύφθηκε από το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής που ερεύνησε την υπόθεση η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός Κάμερον, μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αλήθεια είδε το φως μετά από τόσα χρόνια. Με ψευδείς πληροφορίες στον Τύπο επί χρόνια το βάρος της τραγωδίας έπεφτε στους οπαδούς της Λίβερπουλ.



Πηγή: sportdog.gr

Δικαιοσύνη για τον Τζέραρντ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος, ξεφυλλίζει την προσωπική ιστορία του Στήβεν Τζέραρντ από τα παιδικά του χρόνια ως τώρα και προσπαθεί να αφουγκραστεί το σύνθημα κάθε φίλου του ποδοσφαίρου.  
“Από το ποδόσφαιρο θα πάρεις πίσω ότι ακριβώς του δώσεις”. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινε ο Στήβεν Τζέραρντ και αυτή ήταν η συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του, όταν το είπε ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.
Ο Στήβεν Τζέραρντ ετοιμάζεται πλέον να πάρει πίσω από το ποδόσφαιρο ότι ακριβώς του έδωσε. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Εχοντας στη συλλογή του κάθε πιθανό τίτλο με την φανέλα της Λίβερπουλ εκτός από ένα πρωτάθλημα, ετοιμάζεται μερικές ημέρες πριν κλείσει τα 34 χρόνια του να πάρει και αυτό το μετάλλιο. Δεν είναι απλώς το τελευταίο που λείπει από την συλλογή του, είναι κάτι περισσότερο. Είναι ένα μετάλλιο τιμής και αφοσίωσης στο ποδόσφαιρο και σε μία ομάδα, την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

Για την ακρίβεια είναι ένα μετάλλιο ζωής. Μία υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του όταν ήταν μόλις 8 ετών. Τότε που έχασε τον ξάδερφό του Τζον Πόλ σε ηλικία 10 ετών στην τραγωδία του “Χίλσμπορο”. Ενα από τα 96 θύματα των φίλων της Λίβερπουλ, το μικρότερο σε ηλικία, ήταν ο μικρός Τζον Πολ, ο ξάδερφος του Στήβι με τον οποίο μεγάλωνε παρέα και η ζωή τόσο απότομα και άδικα τους χώρισε.

Ο Τζέραρντ από τότε αποφάσισε ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής και θα παίξει ποδόσφαιρο στη μνήμη του μικρού Τζον Πολ. Δεν τον ξέχασε ποτέ. Ούτε όταν κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο. “Παίζω για τον Τζον Πολ”.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του ματς με την Σίτι, το οποίο διεξήχθη 25 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν στο “Χίλσμπορο” ο Τζέραρντ ξέσπασε σε λυγμούς. Σαν μικρό παιδί αγκάλιαζε όλους τους συμπαίκτες του και στο πρόσωπο τους έβλεπε τον μικρό Τζον Πολ. Αυτό το πρωτάθλημα που έρχεται είναι δικό του.

Ο Τζέραρντ προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένος να μην αφήσει τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν από μέσα του να τον παρασύρουν. Προτιμά να τα διοχετεύει στο χόρτο. Εκεί όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατάλαβε ότι η Λίβερπουλ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, δίνει ρεσιτάλ. Ο καλύτερος Τζέραρντ που είδαμε ποτέ. Σε νέο ρόλο, σε νέα θέση, μετά την διορατικότητα του Μπρένταν Ρότζερς να τον γυρίσει πίσω, και να τον βάλει να παίξει μπροστά από τα στόπερ. Ενα υπερσύγχρονο deep lying playmaker που βλέπει όλο το γήπεδο και φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Ο Στήβεν που είναι από τους καριερίστες που στις μέρες μας σπανίζουν (αυτός και ο Τότι ίσως...), που αποφασίζουν όλη τους την καριέρα να την περάσουν φορώντας μία φανέλα όταν ρωτήθηκε κάποτε “αν έπιανε φωτιά το σπίτι σου τι θα έβγαζες έξω εκτός από τα αγαπημένα σου πρόσωπα;” απάντησε “τη φανέλα της Λίβερπουλ”.
Ο Ντάνιελ Στάριτζ του έχει κολλήσει το παρατσούκλι “Τζέιμς Μποντ” και όταν τον ρωτάνε γιατί απαντάει “Γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα”. Ο ίδιος ο Τζέραρντ ενοχλείται από αυτό το παρατσούκλι, αλλά αν γυρίζονταν ταινία η ζωή του θα ήθελε πρωταγωνιστής να ήταν ο Ντάνιελ Κρεγκ (ο τελευταίος Τζέιμς Μποντ), γιατί όπως λέει και ο ίδιος “είναι γνωστός οπαδός της Λίβερπουλ”.

Ο Τζέραρντ μεγαλώνει 3 κόρες μαζί με την γυναίκα του που είναι δημοσιογράφος σε περιοδικά μόδας, θεωρείται πιστός και κλείνει τα αυτιά του ακόμη και σε σχόλια σαν αυτό της Κιμ Κάτραλ (sex and the sity), “ότι τον γουστάρει πολύ και έγινε Λίβερπουλ για πάρτη του...”.

Λατρεύει να παίζει γκολφ για αυτό συνήθως διακοπές κάνει στην Πορτογαλία ή το Ντουμπάι, δεν μαγειρεύει, γιατί “αυτή την δουλειά την κάνει υπέροχα η γυναίκα μου”, λατρεύει το σινεμά και όταν θα ακούσει μουσική θα βάλει “florence and the machine” κι' αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής θα δούλευε μαζί με τον πατέρα του στις κατασκευές κτιρίων.

Γνωρίζει την αποθέωση όχι μόνο στο “Ανφιλντ”, αλλά και σε Karaoke bar όταν τραγουδά το “Use somebody by Kings of Leon”. Ζει μία πολύ φυσιολογική ζωή για σταρ και το πράγμα που δεν κάνει ποτέ είναι “να κοιτάζω πίσω μου...”

Δεν το κάνει ούτε του λένε “Ο Ζιντάν πριν μερικά χρόνια είπε για σένα ότι αν είχες φύγει από την Λίβερπουλ σήμερα θα είχες την λάμψη που έχει ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και θα σε θεωρούσαν ισάξιό τους”.

Προτιμά να χαίρεται την κάθε στιγμή με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ και περιμένει την στιγμή που θα γυρίσει σπίτι θα βάλει τα παιδιά για ύπνο, θα κάτσει στον καναπέ και θα βάλει να ακούσει το αγαπημένο του “Dark days are over”.

Λογικά δεν αργεί η στιγμή. Σε τέσσερις εβδομάδες από σήμερα οι... dark days της Λίβερπουλ θα έχουν τελειώσει μετά από 24 χρόνια και ο Στήβεν Τζέραρντ θα ακούει το αγαπημένο του τραγούδι χαζεύοντας την φωτογραφία με την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ στα χέρια του. Εκεί δίπλα από την φωτογραφία του αγαπημένου του Τζον Πολ.

Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της Λίβερπουλ για να το θες, για να το εύχεσαι, για να το περιμένεις. Αρκεί να ξέρεις ότι ο Στήβεν Τζέραρντ αυτή την υπόσχεση την έδωσε όταν ήταν 8 ετών στον εαυτό του και φτάνει η ώρα να την εκπληρώσει. Αρκεί να αγαπάς το ποδόσφαιρο και να είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι εν τέλει είναι δίκαιο όσο κι' αν δεν του φαίνεται.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν έχουν πάψει εδώ και 25 χρόνια να φωνάζουν “Justice for the 96”. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη από την περασμένη Κυριακή αν δεν το φωνάζουν, σίγουρα το σκέφτονται... “Justice for Steven”
Πηγή: gazzetta.gr

Η... σικέ κόντρα με το Νότο!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αναμονή των εξελίξεων στον ΑΡΗ που μπορεί να πάρει και... μήνα, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στοιχεία για την... σικέ κόντρα Βορρά-Νότου με αφορμή τα πανό στην θύρα 2 του Κλ. Βικελίδης
Στον ΑΡΗ την δεδομένη χρονική στιγμή αναμένουμε τις εξελίξεις. Αναμένουμε μία αποφαση δικαστηρίου. Αναμένουμε τους νυν τους πρώην και τους επόμενους να μας παρουσιάσουν ένα πλάνο για να μείνει η ομάδα στην Β εθνική και να μην αναγκαστεί να πάει στην Γ εθνική. Αναμένουμε γενικά και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα αναμένουμε. Τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα μετά την τοποθέτηση του κ. Αργυριάδη για το άρθρο 106 και την επιβεβαιώση που ήρθε από έγκριτους πανεπιστημιακούς νομικούς.
 Για να...τρέξει όμως αυτό το εγχείρημα απαιτούνται περίπου 2 εκ ευρώ. Το θέμα είναι ποιος θα τα βάλει; Προοπτική με τον Σκόρδα δεν υπάρχει καμία απολύτως και τα έχουμε επσιημάνει πολλές φορές για να επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα. Δεύτερος υποβιβασμός στα χέρια του και όλο αυτό το κλίμα που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να επιτρέψει στον ΑΡΗ να σηκώσει κεφάλι.
Από την άλλη σιγή ιχθύος από όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να εμπλακούν. Αν δεν βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια είναι προτιμότερο να μην ασχοληθούν κιόλας.
Πάντως πλέον μετά τα όσα λέγονταν όλα αυτά  τα χρόνια, τώρα όλοι ψάχνουν για επενδυτές και χρήματα. Έ, βέβαια πως να ξαναζητήσεις από τον κόσμο χρήματα;
Όπως και να έχει η κατάσταση το αργότερο μέχρι τα μέσα του Μάη θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι διοίκηση, σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν, ποιο είναι το πλάνο του για την επομενη μέρα.  Εννοείται πως πλάνο για την Β εθνική σημαίνει πολύ καλή ομάδα για να ανέβει παρέα με την ΑΕΚ τη νέα χρονιά. Δαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να παίξεις στην δεύτερη κατηγορία και να χάσεις την ευκαιρία εκκαθάρισης των χρεών σου, όπως φυσικά επέλεξε η ΑΕΚ για να γλιτώσει από τριψήφιο αριθμό χρεών, ενώ ο ΑΡΗΣ δεν έχει ούτε το ένα δέκατο.
Όλο αυτό το διάστημα που θα αναμένουμε τις εξελίξεις για τον ΑΡΗ μπορούμε να ασχολούμαστε με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτές που πρωταγωνιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στην επικαιρότητα φυσικά είναι το μεθαυριανό παιχνίδι του συμπολίτη με τον Ολυμπιακό. Το τι έχω ακούσει και διαβάσει όλες αυτές τις μέρες δεν λέγεται. Τα θεωρώ φυσιολογικά. Άλλωστε για τον συμπολίτη ο στόχος δεν είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Στόχος είναι να κάνουν μεγαλύτερη εκδρομή από τους 30.000 αρειανούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Παναθηναικό.
Ανακάλυψαν βεβαίως και τον Μάνταλο. Αν διάβαζαν πιο προσεκτικά το blog θα ήξεραν ότι αυτός θα είναι ο ρέφερι που θα οριστεί στον επαναληπτικό. Κανείς δεν ξεφεύγει ότι κάποια στιγμή, αυτό που είναι στο κεφάλι του γείτονα θα έρθει και στο δικό σου. Αν έφτασε η ώρα θα το δούμε την Τετάρτη.
Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορεί να βγει και καμία ανακοίνωση. Βέβαια διάβαζα σήμερα δηλώσεις του κ. Βελλή σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και έπεσα από τα σύννεφα να τα λέει αυτά ένας τελείως άσχετος με τον ΑΡΗ, αλλά και δηλωμένος εχθρός του Μαρινάκη:  "O ΠΑΟΚ υπέγραψε μια δήλωση που αν την διαβάσετε θα δείτε ότι λέει μεταξύ άλλων «όσα είπαμε μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» , εγώ τέτοια κωλοτούμπα δεν έχω κάνει στην ζωή μου. Πως ένας ΠΑΟΚ μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αυτoγελοιοποιείσαι; Δεν ήξερες τι έλεγες";
Αυτά είπε ο κ. Βελλής την ίδια στιγμή που ορισμένοι στην Θεσσαλονίκη προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Βορράς συγκρούεται με το Νότο. Διλλήματα και επιχειρήματα μιας ολόκληρης γενιάς. Των πατεράδων μας κυρίως και σε ένα ποσοστό και της δικής μας, μέχρι τα μέσα του 90.
Τότε το...δημοσιογραφικό μονοπώλειο σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατ' επέκταση την Θεσσαλονίκη έσπασε. Πλέον το μία εφημερίδα, μία...αλήθεια, μία ομάδα στο ποδόσφαιρο και μία στο μπάσκετ (και αυτό αναγκαστικά αφού σάρωνε ο ΑΡΗΣ σε Ελλάδα και Ευρώπη) έπαψε να υφίσταται στην Βόρεια Ελλάδα.
Με το ίντερνετ κατέρρευσαν και τα τελευταία προπύργια. Οι...κρυμμένες φωτογραφίες του Κούδα στο πρωτοσέλιδο του "Φωτός", οι περήφανες πωλήσεις Λίμπρεχτς, Μπανιώτη ή η φωτογραφία που φιλοξενεί το blog και βρίσκονταν ως πανό χθες το βράδυ στην θύρα 2 του Κλ. Βικελίδης είναι τα λιγότερα από τα... στοιχεία εκείνα που φανερώνουν πως ένας ολόκληρος μηχανισμός "έστησε" την κόντρα του Βορρά με το Νότο και επένδυσε σε αυτό τα πάντα. Η... επαρχία στην Μακεδονία, έμαθε πράγματα και θαύματα, πλέον έχει εικόνα από.. σφαγές που τελικά έγιναν αλλά...τούμπαλιν.
Κατά καιρούς η... γαρνιτούρα μπήκε με λαικούς ήρωες-επαναστάτες που με δυο κροσέ σε παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν λαικά ινδάλματα.
Την ίδια στιγμή στην Λίγκα ή παλαιότερα στην ΕΠΑΕ τα κοινά συμφεροντα για το καλό φυσικά του ελληνικού ποδοσφαίρου επέβαλαν και κοινές αποφάσεις. Μεγάλες στιγμές δόξας επί Προεδρίας στην ΕΠΟ του Βασίλη Γκαγκάτση, που τυχαία ήταν κουμπάρος του Ζαγοράκη και μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην συνέχεια έγινε νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Μήπως γράφω τίποτα που δεν ξέρει ο κόσμος; Μήπως γράφω κάτι καινούργιο ή πράγματα τα οποία άπαντες που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας;
Να γράψουμε για ποδόσφαιρο και όχι...μπάλα; Να γράψουμε για ματσάρες όπως αυτό της τεράστιας Λίβερπουλ κόντρα στην Μάνστεστερ Σίτυ. Ειδικά τώρα και με όλα όσα έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια από το σύστημα, αλλά και την ανικανότητα των δικών του παραγόντων, το μόνο που θα ήθελα να ασχολούμαι είναι με το ποδόσφαιρο.
Δεν είναι δυνατόν όμως ακόμα και σήμερα να επιχειρούν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας,να με βάλουν στο...τρυπάκι της κόντρας με το... κακό Νότο όταν οι ίδιοι στο μοναδικό μπαράζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σήκωσαν πανό και αγκαλιάστηκαν με αυτούς που τώρα αποκαλούν "εχθρούς".
"Το... εντιμότατον σωματείον του Ολυμπιακού" σήκωσαν ως πανό τότε και δείτε τι λένε τώρα σε μία διαχρονική και αναδρομική δικαίωση των λεγομένων του Βελλή.
Αυτή η φωτογραφία 35 χρόνια πίσω κρύβει και πολλά άλλα. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε όταν ήμουν 3 χρονών. Αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα. Άλλωστε στο τελευταίο blog προβλέψαμε το Χ στη Νέα Σμύρνη, τον άσο της Βέροιας (καταπληκτική η φάση στο 90 κύριε Καραμελίδη!).
Αντιλαμβάνομαι γιατι είναι προτιμότερο να παίζουν στην Λίγκα ο Πλατανιάς, η Βέροια, ο Λεβαδειακός, η Καλλονή, ο Πανθρακικός ή ο Πανιώνιος στην... έκδοση των τελευταίων ετών, που όλοι μαζί δεν θα κόβουν και στα 17 εντός έδρας ματς, όσα κόβει ο ΑΡΗΣ σε τρία ντέρμπι. Όλως τυχαίως στο ρόστερ των περισσότερων εξ αυτών των ομάδων παίζουν πολλοί δανεικοί παίκτες. Και φυσικά δεν είναι μόνο του Ολυμπιακού. Αυτός χρησιμεύει για να πετάξουμε λάσπη στον ΑΡΗ. Απλά έχω μπερδευτεί τι συμβαίνει όταν αυτές οι ομάδες έχουν δανεικούς και από τους δυο. Ποιος είναι παράρτημα, ποιου;
Αντιλαμβάνομαι και την... καρικατούρα της μίας ομάδας στην πόλη. Ακόμα και αυτό όμως αποδεικνύει ότι προτεραιότητα δεν είναι η... σικέ μάχη με τον κακό... νότο. Η προτεραιότητα είναι το πρώτος στο χωριό. Και αν αυτό έχει παροδικά επιτευχθεί, όχι σε επίπεδο τίτλων, (σ.σ. εκτός από τον ΑΡΗ που έχει 3 πρωταθλήματα και ο ΟΣΦΠ μετράει τα δικά του πριν από το 1959, αν είναι δυνατόν), αλλά πανηγυρισμού της αποτυχίας του ΑΡΗ. Αυτό είναι πλέον άνευ ουσίας.
Γιατί οι...οχτροί που μπήκαν στην Πόλη πλέον δεν χρειάζονται άλλο αυτούς που άνοιξαν την κερκόπορτα και έστω και με καθυστέρηση θα έχουν την ίδια μοίρα με όσους πολέμησαν στις πολεμίστρες...
Αργά η γρήγορα κάποια στιγμή όσοι προσπαθήσουν να...πικάρουν με το μία ομάδα, μία πόλη (που δεν θα υπάρξει ποτέ στην Θεσσαλονίκη και 100 χρόνια να λείπει ο ΑΡΗΣ από την μεγάλη κατηγορία) θα γίνουν...θύματα του μία ομάδα (άντε δυο), μία... χώρα. Ή μήπως δεν το ζούμε ήδη στην... καλαθόσφαιρα;
ΥΓ1 Ακόμα και η Ξάνθη και ο Απόλλωνας φέτος "έσφαξαν" τον ΑΡΗ. Ειδικά στην Ξάνθη ο...γίγας Μαντάκης από την Ημαθία κύριε Καραμελίδη μου, έτσι; Απλά να ξέρετε ότι με τον ΑΡΗ δεν τελειώσατε. Μετά την...αναμονή το πιθανότερο είναι να αντιληφθείτε άπαντες ότι τώρα αρχίζει.
Πηγή: gazzetta.gr

Μείνε και εσύ με δέκα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα πλέι οφ και τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να καλέσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Τούμπα. 
Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μία ήττα πάλι εκτός έδρας αυτή τη φορά στη Λειβαδιά. Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τις επτά ήττες, όλες εκτός έδρας, νούμερο μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς το μπάτζετ του σε σχέση πάντα με τις ομάδες που ανταγωνίστηκε.
Παρόλα αυτά, βγήκε δεύτερος στη κανονική περίοδο, κάτι το οποίο βέβαια δεν του εξασφάλισε απολύτως τίποτα, κανένα πλεονέκτημα στη φάση των πλέι οφ. Ξεκινά από την ίδια αφετηρία με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, έχει μία μικρή διαφορά από την Τρίπολη και θέλοντας να δω το ποτήρι μισογεμάτο γιατί έτσι βολεύει την ψυχοσύνθεσή μου, μπορεί να είναι και καλύτερα έτσι αφού η ομάδα που ξεκινά την διαδικασία με πλεονέκτημα – μικρό – έχει ένα ψυχολογικό ντεζαβαντάζ.
Όσον αφορά στη διαδικασία των έξι αγώνων, νομίζω πως οι ομάδες έχουν αποδείξει πάνω κάτι τι μπορούν να κάνουν. Και τι διαθέτουν. Σε μία διαδικασία που έχει αγώνα κάθε τρεις μέρες, ευνοείται σίγουρα αυτή που έχει μεγαλύτερο ρόστερ και αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Στην έδρα του έχει τον τρόπο να πάρει τις νίκες. Δεν τον έχει εκτός και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία. Ο Ατρόμητος, είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη συνοχή, που ξέρει καλύτερα τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Το δικό του πρόβλημα είναι το όχι μεγάλο ρόστερ και οι ηλικίες αφού ο βασικός του κορμός αποτελείται από παιδιά άνω των 30.
Ο Παναθηναϊκός έχει υγεία και καλή ομάδα, όμως δεν έχει και αυτός λύσεις. Γενικά, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, στη συγκεκριμένη διαδικασία πολλά κρίνονται από τη διαχείριση του ρόστερ. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ έξυπνο φρεσκάρισμα των ομάδων από τους προπονητές, έτσι ώστε να βγούνε οι αγώνες με ομάδες που θα έχουν δυνάμεις να ανταπεξέλθουν. Την Τρίπολη δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση φέτος, όχι πως είναι κακή ομάδα, αλλά γιατί δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να πετύχει οτιδήποτε πάνω από τη θέση που έχει σήμερα.
Πάμε τώρα στον αγώνα της Τετάρτης. Νομίζω πως η κίνηση Σαββίδη να καλέσει τον Μαρινάκη, αποτελεί ενέργεια αποκλιμάκωσης. Βέβαια το τι κάνει ο Σαββίδης με το πώς σκέφτεται ο οπαδός, έχει μία μεγάλη διαφορά. Απλά επειδή στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης είναι κεντρικό πρόσωπο και άνθρωπος κοινής αποδοχής, πάντα μία τέτοια ενέργειά του μετράει. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ φιλόξενος στον πρώτο ημιτελικό, δεν πείραξε κανέναν από την αποστολή, δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως θέμα με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Αυτό λένε στον Ολυμπιακό ενόψει του δεύτερου ημιτελικού και το δέχομαι, το έχω επιβεβαιωμένο. Υπήρχε πολιτισμός εκτός αγωνιστικού χώρου. Και στη Τούμπα, δεν θα συμβεί το παραμικρό αρκεί χωρίς κανέναν λόγο να παίξει ο Ολυμπιακός για μία αγωνιστική ώρα με παίκτη λιγότερο. Δε χρειάζεται να πάρει κάποια απόφαση του πουλί που ξεφτιλίζεται για 1,5 χιλιάρικο. Ας το κάνουν μόνοι τους, έτσι ώστε να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ των δύο αγώνων.
Γιατί ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε μία άψογη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα, αλλά δεν είχε απέναντι στους ορισμούς και τον τύπο που έβαλε να παίξει το παιχνίδι. Και από επιφανειακό πολιτισμό χορτάσαμε. Να δούμε και λίγο αρσενικό. Πραγματικά δεν έχω καμία προτίμηση για το ποιος θα βγει. Ας διαλέξουν αυτοί. Αυτό που εγώ θέλω είναι ισορροπία. Βγήκε παίκτης μου χωρίς λόγο ή δεν βγήκε και δικός σου για λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα;  Βγάλε και εσύ έναν στον 30΄. Και τότε, θα αποθεωθείς άμα με περάσεις γιατί όντως ήσουν αρσενικός.
ΥΓ Για μένα είναι το ίδιο όποια ομάδα διαιτητών και να επιλέξουν. Καλή ψυχική δύναμη τους εύχομαι.
ΥΓ Στη Φούτμπολ Λιγκ, υποβιβάστηκαν ο Άρης και ο Απόλλωνας Σμύρνης. Η Ξάνθη πάει για μπαράζ και σίγουρα έχει το πάνω χέρι ανεξάρτητα με ποια ομάδα θα είναι 3η στα πλέι οφ που παίζουν τώρα στη μικρότερη κατηγορία. Ο Άρης, πλήρωσε την ποδοσφαιρική του άγνοια και βέβαια την εσωστρέφειά του. Έχοντας ελάχιστα χρήματα, έστησε μία ομάδα πολύ χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε, ενώ εκτιμώ πως αυτοκτόνησε όταν διέρρευσε το πόρισμα με τα χρήματα που είχε πάρει πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Αυτά δε λέγονται. Η μία νίκη εντός έδρας, δεν αφήνει άλλα περιθώρια σχολιασμού.
Ο Απόλλωνας δεν έπεσε, τον ρίξανε. Ακόμη και στη τελευταία αγωνιστική, η Βέροια ευνοήθηκε σκανδαλωδώς, με αποτέλεσμα να την πληρώσει η ομάδα του Βελλή. Κρίμα για τον Απόλλωνα που ήταν μία ομάδα γεμάτη υγεία, που πλήρωνε κανονικά συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές της και είναι ένα άκρως πολιτισμένο κοινό από αυτά που έχει ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα.
ΥΓ Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση για τον Σπάθα. «Όλη η Ελλάδα είδε σήμερα και κατάλαβε δύο πράγματα: Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χάσει με κάθε τρόπο στην Ξάνθη, αλλά και να αποδεκατιστεί ενόψει του ημιτελικού της Τετάρτης. Για την “δουλειά” αυτή, δεν θα μπορούσε να οριστεί καλύτερο “εργαλείο” απ’ τον Ηλία Σπάθα. Ο οποίος ως συνήθως έφερε εις πέρας την “αποστολή” του» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Το κακό για αυτήν, είναι πως το γνώριζε το συγκεκριμένο γεγονός και πριν από το παιχνίδι, γιατί απλούστατα, τον είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Και την είχε φέρει εις πέρας την «αποστολή».
Πηγή: gazzetta.gr

Η γκίνια έφτασε στο παράλογο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό και την…υπερβολή στην γκαντεμιά!
Σίγουρα κι οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό με τις απώλειες επιθετικών παικτών του ξεπερνάει κάθε όριο γκίνιας, γκαντεμιάς ή, όπως θέλετε να το πείτε.
Τελευταίο θύμα ο Πέρεζ και μάλιστα με έναν από τους χειρότερους τραυματισμούς-χιαστούς. Και τραυματισμός στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα, από ένα «καθυστερημένο», πολύ άσχημο τάκλιν αντίπαλου αμυντικού, που δεν τιμωρήθηκε ποτέ από το διαιτητή Σιδηρόπουλο. Όχι με κάρτα, ούτε καν με φάουλ! Μιλάμε για ανέκδοτο…Όπως ανέκδοτο ήταν κι ότι στο ματς με τον Εργοτέλη, ένας άλλος ρέφερι, ο Μήτσιος, είχε απλά βγάλει κίτρινη στον Σαρρή, όταν είχε κάνει το απαράδεκτο εκείνο φάουλ πάνω πάλι στον Πέρεζ…
Έτσι ο Ολυμπιακός μένει με ακραίους κυνηγούς ενόψει της αποφασιστικής σημασίας ρεβάνς της Τούμπας μόνο με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ, που βέβαια ποτέ δεν ήταν κυνηγός της γραμμής. Χωρίς εναλλακτική επιλογή. Ακόμη κι ο Χολέμπας, που θα μπορούσε να βοηθήσει σαν έξω αριστερά, ως μία…τρίτη λύση, κι αυτός τραυματίας είναι! Μόνο ο Σάλιακας (17,5 ετών) έχει απομείνει για τα πλάγια της επίθεσης ως εναλλακτική επιλογή.
Να θυμίσω ότι τέλη Νοέμβρη ο Ολυμπιακός έχασε τον μακράν κορυφαίο φορ τότε του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Μήτρογλου, με επέμβαση στο γόνατο, μετά από τραυματισμό στο Παρίσι. Έμεινε έξω τότε για ενάμιση μήνα κι έκτοτε ακόμη δεν έχει συνέλθει, για διάφορους λόγους.
Προς τα τέλη Φλεβάρη ο Ολυμπιακός έχασε και τον Σαβιόλα, με την πιο βαριά θλάση που υπέστη φέτος παίκτης του! Έκανε να παίξει πάνω από 40 ημέρες κι έλειψε από τα πιο μεγάλα παιχνίδια: τα δύο με τη Γιουνάϊτεντ, το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, τα δύο με τον ΠΑΟΚ. Μόλις τις προάλλες επανήλθε και προσπαθεί ακόμη να βρει τα πατήματά του.
Τέλη Μάρτη ο Ολυμπιακός έχασε και τον Ολαϊτάν, που κατέρρευσε στα μέσα του α΄ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και τέθηκε νοκ άουτ ως το τέλος της σεζόν, με το πρόβλημα μυοκαρδίας.
Ακόμη κι ο πιτσιρικάς ο Βέργος, με το που έβαλε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, στην Τρίπολη, τρεις ημέρες μετά τραυματίστηκε κι έχει βγει εκτός μάχης!
Ο δε Βαλντέζ, με το που ήρθε στην Ελλάδα τέλη Γενάρη, υπέστη θλάση στο ντεμπούτο του κι υποτροπή στο δεύτερο παιχνίδι του!
Και το να έχει μία ομάδα τραυματισμούς είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έσπασε π.χ. ο Σιόβας το πόδι του αρχές Γενάρη. Μεγάλη ατυχία. Αλλά δεν είναι παράλογο να σου χτυπήσει, έστω σοβαρά, ένας αμυντικός. Η, μετά ένας χαφ και πριν ένας κυνηγός. Το…παράλογο είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και 4,5 μήνες με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού: δηλαδή τον ένα μετά τον άλλο να βγαίνει νοκ άουτ. Εϊναι ό,τι χειρότερο για ένα προπονητή και μία ομάδα.
Αλλά καμιά φορά μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μπροστά στα τόσα προβλήματα, δεν λυγίζουν- γιγαντώνονται!
Για να δούμε τι θα δούμε στην Τούμπα, όπου ο Μίτσελ έχει ως επιλογή πιά τον Ιμπαγάσα η, έναν εκ των Σέποβιτς, Μασάντο για να "κλείσει" την 18άδα, αφού οι άλλες 17 θέσεις μοιάζουν καπαρωμένες, από τους 15 "γνωστούς" βασικούς και τους δύο μικρούς, που υποχρεωτικά είναι στην αποστολή κάθε ματς κυπέλλου. Ίσως φαβορί είναι ο Κάνιο , αφού τον έβαλε αλλαγή και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Εκτός κι αν ξαφνικά δηλώσει έτοιμος τελευταία στιγμή ο Χολέμπας, που όμως ήδη είναι 13 ημέρες οφ...
Πηγή: gazzetta.gr