Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό»

Περήφανοι είναι στον Ατρόμητο για τα όσα έχουν καταφέρει τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Τάσο Καραμάνο. «Περάσαμε δύσκολες ημέρες», είπε για το θέμα του Γιώργου Σπανού.

«Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό»
Μια οικογένεια είναι στον Ατρόμητο, όπως είπε ο Τάσος Καραμανός στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova και ανέφερε πως η ομάδα έχει κερδίσει τον σεβασμό με όσα έχει πετύχει τη φετινλη σεζόν. Ο 23χρονος επιθετικός τόνισε πως οι «μπλε» πέρασαν δύσκολες στιγμές λόγω της προφυλάκισης του ιδιοκτήτης ομάδας, Γιώργου Σπανού, αλλά επισήμανε πως υπάρχει διοικητική σταθερότητα στον σύλλογο.

Επιπλέον, επισήμανε πως είναι δυσκολότερο να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο από το να φτάσει εκεί. «Αλληλοσυμπληρωνόμαστε», σχολίασε για τη συνεργασία του με τους Ναπολεόνι-Καραμάνο.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την τρίτη θέση του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα: «Είμαστε περήφανοι που το πετύχαμε μέσα σε μια δύσκολη χρονιά. Η ομάδα ήταν σταθερή και τυπική στις υποχρεώσεις της, για λίγο δεν καταφέραμε την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Κάναμε ιστορικό ρεκόρ με την τρίτη θέση και όλος ο κόσμος του Περιστερίου νομίζω είναι περήφανος. Το πιο δύσκολο είναι να καθιερωθείς σε καλό επίπεδο και αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων. Μπορείς να κάνεις μία καλή χρονιά αλλά να κρατηθείς ψηλά είναι το δύσκολο. Το αντιλαμβανόμαστε αυτό από τους αντιπάλους μας και το πώς μας αντιμετωπίζουν. Έχουμε κερδίσει το σεβασμό και ο κόσμος είναι χαρούμενος».

Για το εντός έδρα αήττητο: «Είναι σημαντικό να διατηρείς αλώβητη την έδρα σου, παίρνεις μεγαλύτερη δύναμη, είναι διαφορετικά. Το σημαντικό όμως είναι να είσαι ανταγωνιστικός και στα εκτός έδρας και νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο μας επίτευγμα φέτος. Πάντως το αήττητο της έδρας μας είναι αξιοζήλευτο, αναδεικνύει και την ποιότητα του ρόστερ και της άμυνας ειδικότερα. Η ομάδα έχει αρμονία σε όλες τις θέσεις. Όποιος αγωνίζεται, είτε καινούριος είτε όχι, μπαίνει στο πετσί του ρόλου που θα πρέπει να έχει στην ομάδα, μπαίνει στον σταθερό κορμό, ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου και πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια ο Ατρόμητος μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα».

Για το καλό κλίμα στην ομάδα: «Είμαστε σαν μια οικογένεια και το τελευταίο που θέλουμε είναι να χαλάσει αυτό το πράγμα. Περάσαμε δύσκολες μέρες, ήταν ψυχοφθόρο αυτό που συνέβη με τον πρόεδρο μας αλλά η διοίκηση έχει δείξει σταθερότητα και βγαίνει αυτό στην ομάδα. Ο κος Παράσχος, μας έχει δώσει ελευθερία στον αγωνιστικό χώρο, εκπέμπει σεβασμό με την παρουσία του στους ποδοσφαιριστές. Το καλό κλίμα που υπάρχει δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα στο χορτάρι».

Για το συνδυασμό ποδοσφαίρου, σπουδών: «Πιο παλιά το να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία ήταν σαν όνειρο δεν πίστευα πως μπορώ να τα καταφέρω. Είχα την ατυχία να έχω έναν τραυματισμό που μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ περισσότερο με το σχολείο. Είναι το πόσο νοιάζεσαι για τα γράμματα και να διευρύνεις το επίπεδο σου. Υπάρχουν συγκυρίες, άτυχες στιγμές και θα πρέπει να είσαι πιο «καλυμμένος» και για το «μετά το ποδόσφαιρο». Προς το παρόν πάντως θέλω να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο».

Για το παρατσούκλι «Πελεζίνιο»: «Το Πελεζίνιο μου το έχει κολλήσει ο Μπρίτο, εξαιτίας του κουρέματός μου και κάποιων πραγμάτων που κάνω στην προπόνηση».

Για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού: «Βρήκα τη θέση που ήθελα στην ενδεκάδα με τον κο Παράσχο. Μου αρέσει να παίζω περιφερειακός επιθετικός και να τροφοδοτώ τους συμπαίκτες μου. Το συναίσθημα στο γκολ δεν περιγράφεται αλλά η ασίστ με κάνει πολύ χαρούμενο γιατί βοηθώ και τον συμπαίκτη μου».

Για τη συνύπαρξη, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλου και Καραμάνου στην ίδια θέση: «Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο. Είμαστε τρεις επιθετικοί που διεκδικούμε μία θέση. Προσπαθώ να πάρω και από τους δύο στοιχεία που μου λείπουν, γενικότερα αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Έχει βγει θετικά για την ομάδα αυτό. Είναι πολύ καλά παιδιά, με βοηθούν πολύ. Ξέρω πως έχω να κάνω με δύο πολύ καλούς επιθετικούς. Τον εμπιστευόμαστε τον κόουτς γιατί μας έχει αποδείξει ο ίδιος πως πρέπει».

Για την Εθνική ομάδα: «Η συμμετοχή με το εθνόσημο είναι σαν όνειρο, ύψιστη τιμή. Αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν με τη σειρά τους, θα δούμε».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: «Ήθελα από μικρός να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Μιλάμε καθημερινά με τον Καραγκούνη (σ.σ. Τσβόλε), έχει συνηθίσει στο πρωτάθλημα και στην νοοτροπία. Σε αντιμετωπίζουν πρώτα σαν άνθρωπο και εσύ έχεις να κάνεις μόνο τη δουλειά σου. Θα το ήθελα να είμαστε ξανά συμπαίκτες, είμαστε αδελφικοί φίλοι».

Για την ηρεμία του στο παιχνίδι: «Είμαι πολύ ήρεμος, επικεντρώνομαι μόνο στις εντολές του προπονητή. Αν είσαι ήρεμος σου βγαίνουν όλες οι αρετές και οι ικανότητες για να βοηθήσεις την ομάδα σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: