Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι παγίδες στην κλήρωση πλέι οφ…!

«Ντου από Παντού» με τις παγίδες στην κλήρωση πλέι οφ. Ποιες ομάδες θα παίξουν τα ρέστα τους από τον α’ γύρο κιόλας… Έτσι όπως είδα την κλήρωση για τα πλέι οφ, νομίζω ότι τα περισσότερα θα κριθούν στον α’ γύρο για κάποιες ομάδες. Εκεί, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να ξεκολλήσει στην βαθμολογία και να πάρει προβάδισμα από Παναθηναϊκό, Αστέρα.
Αν, όμως, δεν τα καταφέρει, τότε στον β’ γύρο ζορίζουν τα πράγματα για τον δικέφαλο. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο θα παίξουν τα ρέστα τους για να ρεφάρουν τις όποιες απώλειες.
Με δυο σε Τούμπα
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Ο ΠΑΟΚ στον α’ γύρο έχει δυο παιχνίδια στην Τούμπα κι ενδιάμεσα πάει στην Λεωφόρο. Αν κερδίσει σαν φαβορί που είναι Αστέρα κι Ατρόμητο θα έχει φτάσει μάνι – μάνι στους 8 β. Κι εκεί είναι τι θα κάνει στην Λεωφόρο την 2η αγωνιστική. Με ένα «Χ» έστω, αποκτά αβαντάζ σημαντικό.

Ζόρικο στην αρχή
Για τον Παναθηναϊκό το πρόγραμμα είναι πολύ ζόρικο στην αρχή. Πάει Περιστέρι και Τρίπολη, ενώ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνει ένα τουλάχιστον διπλό και να κερδίσει τον δικέφαλο. Διαφορετικά, θα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος για τον β’ γύρο.
Ατρόμητος κι Αστέρας
Για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα τα πράγματα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολα. Οι Περιστεριώτες υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, πάνε στην Τρίπολη και μετά καπάκι στην Τούμπα. Θα μπορέσουν να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα εκτός έδρας; Θα κερδίσουν την 1η αγωνιστική τον Παναθηναϊκό;
Ο Αστέρας που ξεκινάει με 2 β. διαφορά από τους άλλους έχει δυο ματς εντός την 2η και 3η αγωνιστική. Με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό. Εφόσον αξιοποιήσει την έδρα του, έχει ελπίδες για τον β’ γύρο να καλύψει το -2.
Φωτιά
Αυτά, λοιπόν, για τον α’ γύρο που ξεκινάει σε δυο εβδομάδες. Για τον β’ έχουμε καιρό ακόμα. Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, στον β’ το πρόγραμμα είναι φωτιά με δυο ματς εκτός με Ατρόμητο, Αστέρα και στο φινάλε με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός αν αξιοποιήσει την έδρα του με Αστέρα και Ατρόμητο μπορεί να καλύψει το όποιο χαμένο έδαφος από τον α’ γύρο.
Την δική της ψυχολογία
Θα πει, βέβαια, κάποιος ίσως και με το δίκιο του ότι «ποιες κληρώσεις και κουραφέξαλα, αφού όλοι θα παίξουν με όλους;». Όπως, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά κι από τους ομίλους τεσσάρων ομάδων στο τσάμπιονς λιγκ, η κάθε αγωνιστική έχει την δική της σημασία και φτιάχνει την δική της ψυχολογία.
Άλλο, δηλαδή, να παίζεις τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα ως Παναθηναϊκός κι άλλο στην Λεωφόρο ως ΠΑΟΚ. Άλλο να έχεις στο ξεκίνημα δυο κολλητά εντός έδρας ματς κι άλλο στο φινάλε. Όλα παίζουν ρόλο, λοιπόν. Ακόμα και οι λεπτομέρειες. Μην ξεχνάμε ότι κρίνεται ένα εισιτήριο για τα προκριματικά τσάμπιονς λίγκ. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: