Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Να τους φωτίσει ο Θεός»!

mantalos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διαιτητής Α΄εθνικής του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, Αλέκος Ναζίρης. Σχολίασε την επιλογή του Σταύρου Μάνταλου στον ημιτελικό της Τούμπας και τόνισε πως πρόκειται για “το  χρονικό ενός προαναγγελθέντος ορισμού”.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αλέκος Ναζίρης στον Arena FM 89,4 :
Για τον ορισμό του Μάνταλου στην Τούμπα: “Αυτό που μας καίει είναι το παιχνίδι της Τετάρτης. Πρέπει να περάσει η εβδομάδα και να περάσει απαρατήρητος ο διαιτητής του ημιτελικού. Έλεγα και πίστευα ότι θα βάλουν τον Κουκουλάκη στο παιχνίδι. Τελικά, μιλάμε για το  χρονικό ενός προαναγγελθέντος ορισμού. Που να τον θυμάμαι τον παρατηρητή του ημιτελικού, τον Σπυρόπουλο; Έπαιξε πρώτη εθνική; Πόσο καιρό;  Τώρα, πρέπει να τους φωτίσει όλους ο Θεός! Υπάρχουν ικανότητες, η δύναμη του χαρακτήρα και η σταθερότητα. Αλλιώς όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Διαθέσιμοι δεν υπάρχουν, όποιον θέλουν βάζουν”.
Για τον διαιτητή Μάνταλο: “Είναι πολύ καλός, ξεπέρασε πολλά προβλήματα όπως αυτό με τις κασέτες που είχε αναφερθεί το όνομα του, τον είχαν υποβιβάσει στην Β’ εθνική και μπόρεσε και τα ξεπέρασε και γύρισε. Αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα γίνει καλό παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να βοηθήσουν και οι ποδοσφαιριστές. Χτυπάνε ασύστολα και δεν σέβονται κανέναν. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό στην καριέρα μου. Όλος ο κόσμος και τα σάιτ γνώριζαν τον ορισμό. Υπήρχε εφημερίδα που τον είχε και φωτογραφία. Γι’ αυτό λέω ότι πρόκειται  για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ορισμού”.
Για την διαιτησία στην Ελλάδα:  ”Υπάρχουν κάποιοι θεσμοί που δεν τηρούνται. Εφόσον την διαιτησία την ελέγχουν παράγοντες δεν πρόκειται τα πράγματα να φτιάξουν ποτέ. Όταν τον διαιτητή τον ορίζει παράγοντας έχει κάτι άλλο στο μυαλό του σίγουρα. Η διαιτησία να πάει στους διαιτητές. Είναι 5000 άτομα. Αυτοί να εκλέγουν την ΚΕΔ, να αξιολογούν και να ορίζουν. Όταν οι παράγοντες αξιολογούν, δεν μπορούν οι διαιτητές να παίζουν καλά. Ο κανονισμός είναι απλός, αν όμως έχεις τα πιστόλια και τα μαχαίρια στο μυαλό δεν μπορείς να αποδώσεις. Όσο η διαιτησία είναι στην ΕΠΟ δεν θα δούμε χαΐρι. Μπορούμε να έχουμε ανεξάρτητη διαιτησία; Εδώ ολόκληροι βουλευτές προσπάθησαν να περάσουν ανεξάρτητη διαιτησία και τους το έκοψαν στην Βουλή. Ας είναι καλοί οι διαιτητές και ας κερδίσει ο καλύτερος. Μακάρι να μην ασχοληθεί κανείς με την διαιτησία μετά τον ημιτελικό. Θα γίνει το παιχνίδι και αν πάει καλά το παλικάρι, θα ασχοληθούμε το πολύ μια μέρα. Αν δεν πάει καλά, τρεις μέρες θα φωνάζουμε, αλλά μετά πάλι δεν θα γίνει τίποτα. Τα μεγάλα θαύματα τρεις μέρες κρατάνε…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: