Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Ήρεμος, ακόμα και με τον… Μέσι»

Βλέποντας τον Ορέστη Καρνέζη να σταματά μόνος την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι, αναρωτιέσαι (ξανά): Πως καταφέρνει πάντα να… ανασταίνεται; Ε, ο ίδιος εξηγεί το «μυστικό» του στο sport-fm.gr!

«Ήρεμος, ακόμα και με τον… Μέσι»
Αν ποτέ υπάρξει μάθημα ποδοσφαιρικής ψυχολογίας, πολλοί θα κοπούν. Περισσότεροι θα ψάξουν για «σκονάκια». Ένα όμως είναι σίγουρο: Ο Ορέστης Καρνέζης θα ‘ναι σίγουρα… διδάκτορας!

Έχοντας πέσει πολλές φορές στην καριέρα του (κι όχι μονάχα λόγω θέσης) ο Έλληνας γκολκίπερ έχει σηκωθεί… ισάριθμες. Κι ενόψει Πάσχα, έκανε την Κυριακή αυτό που ξέρει καλά: Τη δική του Ανάσταση!

Ποιο είναι όμως το μυστικό του; Πώς τα καταφέρνει; Ο ίδιος κρατάει χαμηλά την μπάλα. Και με την άνεση που τη σταματούσε κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα πήγαινε να σκοράρει, εξηγεί στο sport-fm.gr:

«Πρέπει να είσαι ήρεμος και να κάνεις το παιχνίδι σου. Ακόμη κι αν απέναντί σου έχεις τον Μέσι…»

Αφού τον αντιμετώπισε λοιπόν (ή για την ακρίβεια τον σταμάτησε) ο Έλληνας γκολκίπερ δε στάθηκε εκεί. Κι αφού αποκάλυψε τι του είπαν οι παίκτες των «μπλαουγκράνα» στη φυσούνα και παραδέχθηκε ότι σκέφτεται ήδη το Μουντιάλ, εξέφρασε και την άποψή του για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ορέστη Καρνέζη στον Στέλιο Μαθιουδάκη

Κάθε φορά που φαίνεται να σε παίρνει από κάτω βρίσκεις πάντα τον τρόπο να επιστρέψεις εντυπωσιακά. Πώς εξηγείς αυτά τα δυναμικά… come back που κάνεις;

«Είναι μια περίεργη θέση του τερματοφύλακα. Όταν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, τα πας και καλά. Όχι πάντα όμως. Άλλες φορές τα πράγματα είναι καλά και άλλες γυρνάνε ανάποδα. Εγώ φέτος είχα να παίξω καιρό, ωστόσο μου βγήκε σε καλό. Το σημαντικό είναι να έχεις μια ροή».

inner

Σκεφτόσουν ότι θα τον αντιμετωπίσεις ποτέ τον Μέσι; Στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα του στέρησες 2-3 φορές το γκολ με καταπληκτικές επεμβάσεις και κυρίως αυτή στο φάουλ.

«Να σου πω την αλήθεια όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος το περίμενα. Όσο είσαι σε υψηλό επίπεδο, όλα είναι πιθανά. Με όποιον και να παίζεις πρέπει να είσαι χαλαρός, ακόμα κι αν αυτός που έχεις απέναντι σου είναι ο Μέσι.
Ξέρω ότι έχει πολύ καλά χτυπήματα στα φάουλ. Από την πλευρά μου ήμουν προετοιμασμένος και ήρεμος και αυτό μου βγήκε σε καλό. Πρέπει να είσαι χαλαρός και να κάνεις το παιχνίδι σου
».

Πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Ισπανία; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές με την Ελλάδα;

«Άλλη φιλοσοφία εντελώς. Τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο και είναι μεγάλη εμπειρία για κάποιον που θέλει να παίξει σε υψηλό επίπεδο».

Ακούστηκε ότι στη φυσούνα, μετά το τέλος του παιχνιδιού, σε πλησίασαν οι αστέρες της Μπαρτσελόνα και σε ρώτησαν: «Ποιος είσαι και από πού βγήκες»; Ισχύει;

«Όχι, δεν μου είπαν κάτι τέτοιο, αλλά πλησίασαν και μου ευχήθηκαν καλή συνέχεια».

Έχεις κάποια επικοινωνία με τους Έλληνες που παίζουν στην Ισπανία; Όπως τον Λουκά Βύντρα ή τον Νίκο Καράμπελα;

«Όχι δεν έχω κάποια τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά όταν αγωνιζόμαστε με τις ομάδες μας τις συγκρίνουμε».

inner

Πήρες γάντια βασικού έπειτα από καιρό σε ένα παιχνίδι που ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πώς είδες την Μπαρτσελόνα; Ήταν τόσο πεσμένη η απόδοσή της όπως φαίνεται τελευταία;

«Όχι δεν ήταν πεσμένη η απόδοση της Μπαρτσελόνα και αυτό φάνηκε από τις 29 τελικές που είχε και από το 85% κατοχή. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, δεν νικάει πάντα ο καλύτερος».

Αυτή η εμφάνιση που έκανες κόντρα στην Μπαρτσελόνα θεωρείς ότι είναι ορόσημο για την επιστροφή σου στην Εθνική ομάδα και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι. Έχω παίξει και στα 12 παιχνίδια των προκριματικών με την Εθνική. Νομίζω ότι πρέπει να είμαι στην αποστολή».

Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό και αν ναι πώς κρίνεις την φετινή του πορεία; Και ένα μικρό σχόλιο για τα πλέι-οφ…

«Δεν παρακολουθώ πολύ τον Παναθηναϊκό διότι αγωνιζόμαστε και εμείς τις ίδιες ώρες και μέρες. Όσες φορές τον έχω παρακολουθήσει τα πάει πολύ καλά με βάση και τα δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή. Αν ξεκινήσει με 1-2 νίκες, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να χτυπήσει το Champions League».

Granada 1 Barça 0 από jordixana

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: