Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Ζωή στην περιοχή»

simos-daniilidis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο  πρόεδρος  της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης για την σημερινή(14/4) συνεδρίαση με θέμα την προσφυγή του δήμου Θέρμης κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία ακύρωσε την έγκριση των όρων του διαγωνισμού για την κατασκευή του  αθλητικού  κέντρου στη  περιοχή.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Έγινε επιτέλους η επίσημη συνεδρίαση της επιτροπή του άρθρου 152, η οποία επιτροπή προβλέπεται από τον νόμο και εξετάσει αν σωστά ο γενικός γραμματέας ακυρώνει κάποιες αποφάσεις των δήμων. Η προσφυγή έχει γίνει από τον δήμο της Θέρμης, εναντίων της απόφαση του κ.Καρούτζου.
Ο δήμος της Θέρμης πολύ σωστά, προστατεύοντας τα συμφέροντα του λαού και του δήμου έχει βάλει και ορισμένους αυστηρούς όρους, τους οποίους η πλευρά του ΠΑΟΚ και ο κ.Σαββίδης τους έχει αποδεχτεί. Η απόφαση του κ. Καρούτζου που ακύρωσε τους όρους του δήμου θέρμης δεν βασίζονται σε νόμο, ούτε σε διατάξεις, και αυτό προσπαθήσαμε να αποδείξουμε και σήμερα(14/4). Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση σχεδόν δυο ωρών και υπερασπιστήκαμε με κάθε τρόπο την νομιμότητα της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Θέρμης στις δεκάδες ερωτήσεις που δεχτήκαμε από τον πρόεδρο της επιτροπής. Το πνεύμα ήταν πολύ καλό και περιμένουμε την απόφαση η οποία θα δώσει ζωή στην περιοχή της Θέρμης».
Για το πότε θα βγει η απόφαση: «Η απόφαση θα βγει μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Είναι δύσκολο θέμα, συγκέντρωνε στοιχεία, επιχειρήματα, θα κατατεθούν και άλλα σημειώματα και υπομνήματα αύριο και μεθαύριο και ελπίζω να υπάρχει σύντομα η απόφαση που θα είναι μια «Ανάσταση», όπως θα είναι και την Τετάρτη το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Είμαι αισιόδοξος γιατί τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάσαμε και η νομική πλευρά της αυτοδιοίκησης και ο δήμαρχος της Θέρμης, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος αλλά και εγώ τους εξηγήσαμε πολύ καλά το πώς έχει όλη η ιστορία. Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι 100% είναι διασφαλισμένα τα συμφέροντα του δήμου και της κοινωνίας. Είναι τραγικό το λάθος που κάνανε οι υπηρεσίες της αποκεντρωμένης που βασίστηκαν από λάθος νομίζω σε άλλο νόμο που δεν αναφέρεται σε αυτές τις υπηρεσίες».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: