Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Να είναι ακριβοδίκαιος»

varouxas-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών της Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας. Σχολίασε τον ορισμό του Σταύρου Μάνταλου στον ημιτελικό της Τούμπας και τόνισε ότι ο Καβαλιώτης διαιτητής πρέπει να είναι σωστός και ακριβοδίκαιος για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας:
Για το πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟ στην Ξάνθη: “Η άποψη μου είναι πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι.  Το άσχημο είναι πως ο διαιτητής βρίσκεται σε καλή θέση για να αποφασίσει χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει παρατηρητής που πρέπει να τον βαθμολογήσει. Ο παρατηρητής είναι αυτός που αποφασίζει. Οι βαθμολογίες είναι… μυστικό του κράτους και δεν τις μαθαίνει κανείς”.
Για την επιλογή Μάνταλου στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: “Από το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αθήνας, προέβλεψα Μάνταλος και Σιδηρόπουλος. Έπεσα μέσα! Τώρα ας μην προδικάσουμε τίποτα. Εύχομαι να πάνε καλά τα παιδιά για να μην έχουμε άλλα πράγματα μετέπειτα και παρασυρθεί ο κόσμος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Σαββίδη, που προσκάλεσε τον κ. Μαρινάκη και εδώ θα είμαστε την Πέμπτη για να σχολιάσουμε την διαιτησία. Ο Μάνταλος είναι ένας διαιτητής με γνώση και για το καλό όλων πρέπει να μοιράσει το καρπούζι στην μέση, να είναι ακριβοδίκαιος και να πάνε όλα καλά. Έχει προσόντα, πρέπει να βοηθήσουν και οι παίκτες να μην ξεφύγει το παιχνίδι. Να μπει μέσα στο γήπεδο και να παίξει για τον εαυτό του και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μη λέμε κακές κουβέντες και παρασυρθεί ο κόσμος. Λένε ότι προορίζουν τον Μάνταλο για διεθνή. Λοιπόν, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Έχει τα προσόντα και την ικανότητα να πάρει το σήμα της ΦΙΦΑ επάξια”.
Για το ποιος δίνει το σήμα της ΦΙΦΑ“Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Έχουμε δύο ημιτελικούς, ο ένας διαιτητής είναι διεθνής, ο άλλος όχι. Όταν είσαι διεθνής πρέπει να παίζεις τα καλά παιχνίδια. Όταν σφυρίζει μεγάλο ματς μη διεθνής κάτι… υπάρχει. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει, μιλάμε για μια επιτροπή διαιτησίας, που ο πρόεδρος της είναι σύμβουλος της ΕΠΟ. Η ομάδα του, λοιπόν, είναι η Βέροια. Εγώ δεν κακολογώ τον άνθρωπο, αλλά τι πιο ωραίο από το να λέει ότι δεν μετέχει σε μια επιτροπή, που αύριο-μεθαύριο μπορεί να του πουν κάτι. Μιλάμε για τον… διαιτητάκο, που είναι έρμαιο του κάθε παράγοντα; Αν ο διαιτητής παίξει καλά, όμως, δεν μπορούν να του πουν τίποτα. Εύχομαι στα παιδιά να παίξουν καλά. Για την ελληνική διαιτησία και τον εαυτό τους”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: