Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ελευθεριάδης : «Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εγγραφές»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο κ.Μιχάλης Ελευθεριάδης , υπεύθυνος της ακαδημίας «PAOK Academy» του Μονάχου, της πρώτης ελληνικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας στη Γερμανία η οποία ιδρύθηκε σε συνεργασία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το σύλλογο Ποντίων Μονάχου. Ο κ.Ελευθεριάδης μίλησε για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δυόμισι μήνες και βρήκε ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους Έλληνες της διασποράς. Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπεύθυνος της σχολής:

Για το αν η ακαδημία λειτουργεί σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Είναι ακαδημία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο κομμάτι σε συνεργασία με το σύλλογο Ποντίων Μονάχου που λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια στην πόλη και μέσα σε αυτό εντάξαμε τη νέα ποδοσφαιρική ακαδημία".

Για το πως πάνε οι εγγραφές:

Ξεκινήσαμε με 60 παιδιά και μέσα σε δυόμιση μήνες που λειτουργούμε μαζέψαμε 97 παιδιά. Οι εγγραφές πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και ελπίζουμε πολύ σύντομα να τις εκατοστήσουμε και γιατί όχι και να τις ξεπεράσουμε κατά πολύ".

Για τους προπονητές των ακαδημιών:

"Οι προπονητές που ξεκίνησαν τώρα μαζί μας είναι οι περισσότεροι Έλληνες. Βέβαια προσπαθούμε να εντάξουμε και Γερμανούς προπονητές στην ακαδημία μας. Είναι λίγο δύσκολο βέβαια γιατί τα παιδιά είναι ως επί το πλείστον Ελληνάκια και είναι πολύ δύσκολο για προπονητές Γερμανούς που να μπούνε στη δική μας νοοτροπία. Το θέλουμε όμως πάρα πολύ και θα το προσπαθήσουμε".

Για τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας και εάν λειτουργεί σύμφωνα με τον πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ή με τα Γερμανικά πρότυπα:

"Αυτή τη στιγμή έχουμε τον προγραμματισμό της ακαδημίας του ΠΑΟΚ , μας τον έχει στείλει ο κ.Πουρλιοτόπουλος με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία όπως και με τον κ.Λαγωνίδη. Ακολουθούμε αυτό τον προγραμματισμό, ο οποίος έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα, το γνωρίζετε εξάλλου ότι οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ λειτουργούν πολύ καλά, λειτουργούμε πάνω σε αυτόν, αλλά βάζουμε όμως και κάποια επιπλέον στοιχεία τα οποία έχουμε μαζέψει από τους Γερμανούς".

Πρόβλεψη για κοινές προπονήσεις και ταξίδια με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη:

Και αυτό το έχουμε συζητήσει με τον κ.Πουρλιοτόπουλο. Τα έχουμε προβλέψει αυτά, έχουμε κάνει πλάνα, αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο γιατί τα παιδιά είναι πολύ μικρά και χρειαζόμαστε χρόνο για να τα προπονήσουμε να τα βάλουμε στο σωστό δρόμο. Ξεκινήσαμε από παιδιά γεγενημένα 2007-2008 το πρώτο τμήμα , 20005-006 το δεύτερο, 2002-2004 και το τρίτο.

Για το πόσοι Έλληνες ζουν στο Μόχανο:

"Η πόλη του Μονάχου έχει περίπου για 30χιλιάδες Έλληνες. Εδώ στην περιοχή που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις, είναι το εργοστάσιο της BMW έχει πάρα πολλούς Έλληνες. Οι εγκαταστάσεις των Ποντίων Μονάχου είναι υπερσύγχρονες (πλαστικό γήπεδο, χόρτο , αποδυτήρια) και μέσα σε αυτές τις εγκαταστάσεις λειτουργεί και η PAOK Academy.

Για το αν μπορούμε κάποια στιγμή δούμε από αυτά τα παιδιά στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ: "Είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτά τα παιδιά, έχουν το ταλέντο και θα προχωρήσουν. Ίσως τους δοθεί η δυνατότητα κάποια στιγμή να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτός βέβαια δεν είναι ο αυτοσκοπός καθώς προέχει αυτά τα παιδιά να μπουν στον αθλητισμό να μυηθούν στα μυστικά ποδοσφαίρου, και να αγαπήσουν το άθλημα. Τους δίνεται μέσα από αυτή τη διαδικασία η δυνατότητα να προχωρήσουν στο σύλλογο και νιώθουν ότι δεν τους ξεχνάμε ούτε αυτούς ούτε τα παιδιά τους. Νιώθουν ότι δεν τους ξεχνάνε ότι σκέφτονται και τα παιδιά τους Είναι πραγματικά όμορφες στιγμές. Θέλουμε οπωσδήποτε να συνεχίσουμε και να πάρει ρίζες και βάσεις αυτό που ξεκινήσαμε".
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: