Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ισπανοί διοργανωτές, Τούρκοι χορηγοί, Ελληνες νικητές…!!

Ισπανοί διοργανωτές, Τούρκοι χορηγοί, Ελληνες νικητές…Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
H Ευρωλίγκα μπαίνει στην τελική της ευθεία και σε περίπου 15 ημέρες θα γνωρίζουμε τις τέσσερις ομάδες του Final Four του Μιλάνου. Η τρέλα του Απρίλη ξεκινά, μένει πλέον να δούμε που θα καταλήξει το τρόπαιο. Πάντως η διαδρομή είναι… γνωστή.

Την Ευρωλίγκα την διοργανώνουν Ισπανοί, την χορηγούν Τούρκοι και την κατακτούν Ελληνες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν το επόμενο διήμερο στις «μάχες» των προημιτελικών. Τα κοινά των «αιωνίων»; Πολλά.

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν τον αγώνα τους με μειονέκτημα έδρας. Μπαίνουν στην τελική ευθεία για Μιλάνο με αφετηρία ο μεν Παναθηναϊκός τη Μόσχα ο δε Ολυμπιακός τα Μαδρίτη. Τα τρία «Μ» λοιπόν των «αιωνίων», Μαδρίτη, Μόσχα, Μιλάνο.
Επίσης οι «αιώνιοι» είναι αυτοί που έχουν κατακτήσει τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες κούπες. Ποιος θα τους ήθελε λοιπόν στον δρόμο τους; Πιστέψτε μας, κανείς… Οι Ισπανοί στις πρώτες δύο φάσεις έκαναν τρεις ήττες και οι Ρώσοι πέντε. Και το «αντάλλαγμα» ποιο ήταν; Να έχουν πλεονέκτημα έδρας απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αν κάποιος ρωτούσε off the record Μεσίνα και Λάσο εάν αυτό ήταν που ονειρεύονταν για την ομάδα τους όταν έκαναν τη μια νίκη μετά την άλλη, δηλαδή να παίξουν για την πρόκριση στο Final Four σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, σίγουρα η απάντηση θα ήταν γρήγορη και μονολεκτική: «όχι»!
Διαβάζοντας κανείς όλα αυτά, θα πιστέψει πως οι «αιώνιοι» είναι το φαβορί και όχι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι αυτή η αλήθεια, αλλά δεν απέχει και πολύ η πραγματικότητα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έχουν τίποτα να χάσουν απέναντι σε δύο ομάδες μεγαθήρια που έχουν δαπανήσει πολλά δισεκατομμύρια για ακόμη μια χρονιά και έχουν έναν και μοναδικό στόχο στη διοργάνωση, την κατάκτηση του τροπαίου.
Από την άλλη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν σαφώς μικρότερα μπάτζετ από Ισπανός και Ρώσους, αλλά έχουν ένα μεγάλο αβαντάζ έναντι των προσεχών τους αντιπάλων. Ξέρουν τον τρόπο, έχουν την τεχνογνωσία, έχουν την πείρα και θα παίξουν ως ίσο προς ίσο απέναντι στους μεγάλους τους αντιπάλους.
Τώρα αν θα το καταφέρουν δεν το ξέρουμε, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στα δύσκολα οι δύο ελληνικές ομάδες βγαίνουν πάντα μπροστά. Ξέρουμε πως όταν έρχεται ο Απρίλης, το μπάσκετ αρχίζει να μοιράζει χαρές και μπαίνει για τα καλά στην επικαιρότητα και την καθημερινότητα των Ελλήνων. Οι οποίοι για λίγες ημέρες ξεχνούν τα προβλήματα τους και ασχολούνται με το DNA τους, το οποίο είναι. πορτοκαλί.
Υ.Γ. Δύο ισπανικές ομάδες, δύο ελληνικές, μία τουρκική, μια ρωσική, μια από το Ισραήλ και μια ιταλική. Έλληνες και Ισραηλινοί συνεχίζουν να έχουν το 100% στη διοργάνωση ως τώρα. Δηλαδή με όσες ομάδες άρχισαν, με τόσες συνεχίζουν. Σημαντικό κι αυτό.
Υ.Γ. (1)  Όλα τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά εν μέσω play off της Ευρωλίγκας. Το δικό μας σταματά με μοναδικό γνώμονα το καλό των «αιωνίων». Ολες οι ελληνικές ομάδες είναι στο πλευρό Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Το μπάσκετ είναι ενωμένο και  τέτοιες κινήσεις το «μαρτυρούν».
Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: