Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δίνουν ραντεβού!

Ντόρτμουντ και Μπάγερν καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας και να κλείσουν ραντεβού στον τελικό της 17ης Μαΐου.

Δίνουν ραντεβού
Διήμερο ημιτελικών Κυπέλλου διανύουμε στη Γερμανία με δύο ζευγάρια που έχουν ξεκάθαρο φαβορί.

Η αρχή γίνεται απόψε (21:30) με τη Ντόρτμουντ να φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ στοχεύοντας στον έκτο τελικό στην ιστορία τους και το τρίτο τρόπαιο στο θεσμό. Οι Βεστφαλοί προέρχονται από δύο μεγάλες πλην όμως ανούσιες νίκες, το 2-0 επί της Ρεάλ στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League που δεν αρκούσε για να τους φέρει την πρόκριση και το 3-0 επί της Μπάγερν στο Μόναχο για το πρωτάθλημα, το οποίο όμως έχει χαθεί προ πολλού. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει και πάλι στους Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι. Στον αντίποδα, οι «λύκοι» που δίνουν μάχη για να πάρουν την τέταρτη θέση στην Bundesliga και διεκδικούν τη δεύτερη παρουσία στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου, θα έχουν στο πλευρό τους 4.800 φιλάθλους τους που θα προσπαθήσουν να ακουστούν μέσα στους 80.000 φίλους της Μπορούσια.

Την Τετάρτη η Μπάγερν υποδέχεται την Καϊζερσλάουτερν (21:30) με στόχο να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ. Οι Βαυαροί δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο φόρμας με τελευταία απόδειξη την ήττα με 3-0 από τη Ντόρτμουντ και ήδη υπάρχουν μουρμούρες για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Εκτός πλάνων είναι οι Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Μπαντστούμπερ και Στάρκε για την Μπάγερν, που έχει παίξει σε 19 τελικούς και μετρά 16 τίτλους στο θεσμό. Η «Λάουτερν» παλεύει για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία (είναι τέταρτη μετά από 30 αγωνιστικές) αλλά δεν είναι καθόλου αδιάφορη μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής σε τελικό για όγδοη φορά στην ιστορία της.

Οι νικήτριες ομάδες των δύο ημιτελικών θα αναμετρηθούν για τον τίτλο στις 17 Μαΐου στο Βερολίνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: