Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πέθαναν το 1989, "αναστήθηκαν" το 2012!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τους 96 οπαδούς κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας που δικαιώθηκαν 23 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατό τους. Ποιος και πώς τους "δολοφόνησε" μέσα σε γήπεδο; Ήταν 15 Απριλίου 1989 όταν στο Χίλσμπορο φιλοξενούταν ο ημιτελικός κυπέλλου Αγγλίας Νότιγχαμ ΦόρεστΛίβερπουλ.
Η λανθασμένη κατανομή φιλάθλων, η προχειρότητα και η κακή διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης είχαν σαν συνέπεια να γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Στη βόρεια κερκίδα του γηπέδου και από λάθος χειρισμό της αστυνομίας μπήκαν υπεράριθμοι οπαδοί της Λίβερπουλ, με συνέπεια να δημιουργηθεί ασφυκτική πίεση.
Από το σκηνικό πανικού που ακολούθησε λίγο πριν την έναρξη έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 750.
Τραγική ειρωνεία, μάλιστα, ότι τέσσερις μέρες πριν η ΟΥΕΦΑ είχε αποφασίσει την επιστροφή των αγγλικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, μετά τον αποκλεισμό λόγω Χέιζελ.
Τον Αύγουστο του 2012 αποκαλύφθηκε από το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής που ερεύνησε την υπόθεση η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός Κάμερον, μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αλήθεια είδε το φως μετά από τόσα χρόνια. Με ψευδείς πληροφορίες στον Τύπο επί χρόνια το βάρος της τραγωδίας έπεφτε στους οπαδούς της Λίβερπουλ.



Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: