Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Να γίνει νέα αρχή»

tegelidis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε από το Ρέτλινγκεν της Γερμανίας ο πρώην ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη, Πέτρος Τεγγελίδης. Σχολίασε τη νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν όλα από την αρχή στην ομάδα της Θράκης.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πέτρος Τεγγελίδης:
Για την νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού: “Πρέπει να έβγαλα καμιά… 100.000 γκρίζες τρίχες. Δεν θα πω ακόμα ‘τέλος καλό, όλα καλά’ και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Είναι κρίμα που έφτασε η ομάδα να παλεύει για την σωτηρία της. Η Ξάνθη πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δυστυχώς έφτασε εκεί που έφτασε”.
Για τους λόγους που η Ξάνθη έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση: “Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό. Εμείς πηγαίναμε στην Αθήνα και ξέραμε από πριν ότι θα χάσουμε! Στην Ξάνθη, έγιναν πολλές αλλαγές και η ομάδα δεν έχει δέσει. Αν σωθεί πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, να καθαρίσουν πολλά και να ξεκινήσει από το μηδέν. Δυστυχώς αντί να κάνει βήματα μπροστά θα ξεκινήσει από την αρχή…”.
Για τον σκόρερ Σολάρι: “Ευτυχώς είχαμε και αυτό το παιδί, που έβαλε τα κρίσιμα γκολ. Σίγουρα για να σκοράρεις σε βοηθάνε και οι συμπαίκτες, αλλά το ότι βγήκε πρώτος σκόρερ τα λέει όλα”.
Για τους παίκτες της Ξάνθης που αλλάζουν φανέλα: “Η Ξάνθη μια ζωή δίνει παίκτες. Ακόμη και εγώ έφυγα, πήγα στην Καλαμάτα τότε και ξαναγύρισα. Όμως, πάντα η ομάδα κάλυπτε τα κενά της.  Πρέπει να κοιτάξουν τους παίκτες που θα πάρουν, να είναι και καλά παιδιά. Το μυαλό μου βρίσκεται πάντα στην Ξάνθη και στην Ελλάδα. Αν μου έλεγαν ‘έλα να συζητήσουμε’, αύριο θα έπαιρνα τον δρόμο της επιστροφής, ακόμη και με αυτοκίνητο”.
Για τη ζωή στην Γερμανία: Εδώ στο Ρέτλινγκεν βρίσκομαι από το 2001, είναι λίγο έξω από την Στουτγάρδη, σε μια περιοχή που ζουν πάρα πολλοί Έλληνες. Κάθε χρόνο έρχονται πάρα πολλοί από την πατρίδα και γινόμαστε ακόμα περισσότεροι. Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι βοηθός προπονητής στην τοπική ομάδα, που είχε φτάσει μέχρι την Β’ εθνική και τώρα είναι στην η κατηγορία. Στην Γερμανία υπάρχουν 13 κατηγορίες στο ποδόσφαιρο!”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: