Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μπαρτσελόνα Στουτγάρδη 4-0

Η πρόκληση της... Μαδρίτης ήταν αρκετή για τους Καταλανούς ώστε να περάσουν το εμπόδιο της Στουτγκάρδης, να τη διασύρουν με 4-0 και να βρεθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Λίονελ Μέσι να «πετάει» μέσα στο γήπεδο, το έργο της Μπαρτσελόνα δεν ήταν καθόλου δύσκολο, και μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε τελειώσει η υπόθεση πρόκριση. Οι Γερμανοί απλά παρακολουθούσαν το ρεσιτάλ του Αργεντίνου και έμοιαζαν αδύναμοι να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίσταση.
Ο Μέσι μόλις στο 13' με μια μαγική ενέργεια και ένα απίστευτο σουτ άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση και στο 22' φρόντισε να τους «τελειώσει». Με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Τουρέ, παράλληλη μπαλιά του Ιβοριανού και ο Πέδρο από κοντά πέτυχε το 2-0. Οι Καταλανοί έριξαν ταχύτητα, μη επιτρέποντας όμως στη Στουτγκάρδη να κάνει το παραμικρό.

«Κούπα στη Μαδρίτη»

Οι Καταλανοί βλέποντας την ομάδα τους να είναι ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης άρχισαν να κάνουν τα δικά τους όνειρα για κούπα στη Μαδρίτη. Ο Λίονελ Μέσι... φρόντισε να τους προσφέρει ακόμα κάποιες μαγικές στιγμές και στο 60' αφού πήρε την μπάλα από εκπληκτικό τακουνάκι του Άλβες, με πανέξυπνο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τον Λέμαν για τρίτη φορά στο... κανάβατσο. Ο Αργεντίνος πέτυχε το τέταρτο γκολ στη διοργάνωση, προσπάθησε για το χατ τρικ, ωστόσο ο Γερμανός πορτιέρο κατάφερε να αποσοβήσει την τεσσάρα. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αποφεύχθηκε στο 90' με τον Μπόγιαν - δυο λεπτά μετά την είσοδό του- να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ιμπραϊμοβιτς και διαμορφώνει το 4-0.
Το ταξίδι για την Μαδρίτη γίνεται ακόμα πιο σύντομο και η πρόκληση για κούπα στο «Μπερναμπέου» μεγαλύτερη!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Άλβες, Πικέ, Ινιέστα (88' Μπόγιαν), Μέσι, Ανρί (78' Μιλίτο), Μπουσκέτς (66' Ιμπραϊμοβιτς), Πέδρο, Μάξγουελ, Τουρέ

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (Κρίστιαν Γκρος)
: Λέμαν, Μολινάρο, Ντελπιέρ, Νίντερμαϊερ, Κακάου, Χλεμπ, Σέλοσι (46' Γκέμπερτ), Κεντίρα, Πογκρέμπνιακ (69' Μαρικά), Κουζμάνοβιτς, Τρες

Μπορντό Ολυμπιακός 2-1

Πάλεψε αλλά...

Ένας Ολυμπιακός που πάλεψε σκληρά και στάθηκε παραπάνω από αξιοπρεπώς κόντρα στην Μπορντό έχασε οριακά απόψε με σκορ 2-1 από την γαλλική ομάδα. Βάσει της εικόνας του στο Β' μέρος θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Τα γκολ για τους Γιρονδίνους σημείωσαν οι Γκουρκίφ και Σαμάκ με τον Ολυμπιακό ν' ισοφαρίζει προσωρινά με τον Μήτρογλου. Τρεις κόκκινες έδειξε ο διαιτητής του ματς. Τις δύο είδαν οι Ντάρμπισαϊρ και Μέλμπεργκ και την άλλη ο Ντιαρά.

Φούλ επίθεση!

Με όσο το δυνατόν πιο επιθετικό σχήμα ξεκίνησε τον αποψινό αγώνα ο Ολυμπιακός. Ο τεχνικός του, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έβαλε στην κορυφή της επίθεσης τον Ματ Ντάρμπισαϊρ και από πίσω του τον Λούα Λούα. Στα χαφ τοποθετήθηκαν ο Ζαϊρί (δεξιά) και ο Ντάτολο (αριστερά) με την εντολή να προωθούνται όσο πιο πολύ και πιο ψηλά γίνεται. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Στολτίδης και Μαρέσκα, με τον Λεντέσμα να μένει τελικά εκτός. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης (δεξιά) και Ραούλ Μπράβο (αριστερά). Κάτω από τα δοκάρια ήταν για άλλο ένα ματς ο Νικοπολίδης. Όσον αφορά στην Μπορντό ο Μπλαν δεν άλλαξε και πολλά πράγματα στον σχηματισμό της. Ο Σαμάκ ήταν ο παίκτης που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Σ' ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο οι δύο ομάδες μπήκαν με τις καλύτερες των διαθέσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός που φόρεσε τις μαύρες εμφανίσεις δέχθηκε σημαντική πίεση κυρίως στον χώρο του κέντρου από την αρχή του ματς. Οι παίκτες της Μπορντό με όπλο την ταχύτητά τους και την τεχνική τους κατάρτιση θέλησαν να δημιουργήσουν από νωρίς προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Γκολάρα Γκουρκίφ!

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό το 1-0 έγινε πολύ νωρίς. Μόλις στο 5ο λεπτό μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκουρκίφ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα στο ΓΑΜΑ του Νικοπολίδη, αφού πρώτα αυτή βρήκε για λίγο το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός έχοντας δεχθεί μία τέτοια... ψυχρολουσία και μάλιστα από τόσο νωρίς στο ματς προσπάθησε ν' αντιδράσει, όμως η Μπορντό στεκόταν σαφώς καλύτερα μες στο γήπεδο.

Στο κέντρο δε των φιλοξενούμενων φαινόταν αρχικά πως υπήρχε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο αγωνιστικό σχηματισμό και μάλιστα ο Ζαϊρί και ο Ντάτολο αναγκάζονταν να συγκλίνουν προς το κέντρο για να πάρουν την μπάλα. Οι δε Στολτίδης και Μαρέσκα έμεναν αρκετά πίσω, διότι δεν θα μπορούσαν να έχουν τις απαιτούμενες επιστροφές.

Πιο επικίνδυνος ο Ζαϊρί, ανέβηκε ο Ολυμπιακός

Ο παίκτης που ήταν πιο κινητικός, πιο δραστήριος και πιο επικίνδυνος από πλευράς Ολυμπιακού ήταν ο Ζαϊρί που μάλιστα έβγαλε φάσεις για την ομάδα του. Ο Μαροκινός ανέβασε και την υπόλοιπη ομάδα και σε ρυθμό και σε απόδοση. Στο 14' ένα σούτ του Ζαϊρί μπλοκαρίστηκε από κόντρα αμυντικού της Μπορντό.

Στο 17' ο ίδιος παίκτης έβγαλε μία ωραία σέντρα με το Ντάτολο να πιάνει την κεφαλιά, που όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 18' ο Ζαϊρί έκανε μία επικίνδυνη σέντρα σούτ και ο Καρασό προσπάθησε να διώξει την μπάλα. Τελικά εκείνη πέρασε παράλληλα από την εστία του. Στο 19ο λεπτό ο Λούα Λούα έκανε ένα σούτ, που βρήκε όμως σε σώματα.

Γενικά ο Ολυμπιακός προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια ν' ανοίξει την άμυνα των Γάλλων, οι οποίοι όμως ήταν... φωτιά όταν έβγαιναν μπροστά. Στο 24' ο Σαμάκ έβγαλε μία επικίνδυνη μπαλιά με το Νικοπολίδη να προλαβαίνει και να μαζεύει την μπάλα.

Στο 29ο λεπτό ο Ντάρμπισαϊρ κατάφερε να κάνει μία σέντρα με στόχο τον Ζαϊρί, όμως ο Καρασό ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε έγκαιρα την μπάλα. Στο 35ό λεπτό ο Σαμάκ έκανε ένα σούτ, που δεν ήταν όμως τόσο καλό και βρήκε σε ετοιμότητα το Νικοπολίδη, που μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 38' ο Α. Παπαδόπουλος έκανε το λάθος, ο Γκουρκίφ έκανε ενώπιον του Νικοπολίδη το πλασέ, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ με την έξοδό του... έσωσε τον Ολυμπιακό. Στο 40ό λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή. Ο Ραούλ Μπράβο έκανε την σέντρα με τον Ζαϊρί να κάνει ένα σούτ, που δεν ήταν όμως καλό και πέρασε άουτ.

Δοκάρι από το Γκουρκίφ και ακυρωθέν γκολ

Τα φάουλ του Γκουρκίφ συνέχισαν να ταλαιπωρούν τον Ολυμπιακό. Στο 44ο εκτέλεσε ένα ακόμη πολύ καλό φάουλ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι αλλά και το Νικοπολίδη εκτός θέσης. Στο 45+ ο Λούα Λούα θα κάνει ένα σούτ που θα καταλήξει στα δίχτυα, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί. Και αυτό γιατί ο Ντάρμπισαϊρ που παρενέβη στην φάση με το πόδι του ήταν σε θέση οσάιντ.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με το 1-0 υπέρ της Μπορντό. Ο Ολυμπιακός πάντως στο πρώτο μέρος στάθηκε ιδιαίτερα καλά σε μία δύσκολη έδρα και αν δεν είχε δεχθεί το γκολ τόσο νωρίς τα δεδομένα ίσως να ήταν διαφορετικά.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Η Μπορντό ξεκίνησε το Β' μέρος όπως και στο Α'. Με αρκετή πίεση προς τον Ολυμπιακό με στόχο να βάλει ένα δεύτερο γκολ. Στο 49' ο Ζαϊρί έκανε μία ωραία κίνηση, τράβηξε παίκτες της Μπορντό πάνω του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λούα Λούα που έκανε ένα σούτ απελπιστικά άουτ. Στο 50ό λεπτό ένα σούτ του Πλασίλ πέρασε άουτ. Στο 58ό λεπτό ο Ντάτολο θα εκτελέσει ένα καλό φάουλ με τον Καρασό να διώχνει με τις γροθιές προ του Μέλμπεργκ που είχε σηκωθεί ψηλά για την κεφαλιά.

Απερίσκεπτη ενέργεια και αποβολή Ντάρμπισαϊρ

Στο 61ο λεπτό ο Ντάρμπισαϊρ έπεσε πολύ άσχημα πάνω στο πόδι του Πλασίλ και ενώ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα. Μοιραία ο Άγγλος κιτρινίστηκε (ορθώς) για δεύτερη φορά και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Έτσι στο 63ο ο Μπάντοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει στο γήπεδο τον Μήτρογλου στην θέση του Ζαϊρί.

Απίστευτο γκολ από Μήτρογλου!

Και ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι σε μειονεκτική θέση ελέω της αποβολής του Ντάρμπισαϊρ κατάφερε να ισοφαρίσει από πλάγιο. Ο Ραούλ Μπράβο το εκτέλεσε, ο Μήτρογλου άφησε την μπάλα να σκάσει μία φορά κάτω και μ' ένα πολύ δυνατό σούτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Καρασό, κάνοντας το 1-1 στο 65ο λεπτό. Ο γκολκίπερ της Μπορντό δεν μπορούσε ν' αντιδράσει σ' αυτό το υπέροχο σούτ.

Μέσα σε τρία λεπτά δύο κίτρινες ο Ντιαρά!

Ο Αλού Ντιαρά κατάφερε να διαδεχθεί τον Ματ Ντάρμπισαϊρ στις γκάφες. Ο παίκτης της Μπορντό πήρε δύο κίτρινες κάρτες από το 66' στο 69' και έτσι άφησε τους Γιρονδίνους με δέκα παίκτες. Η αποβολή του Ντιαρά έκοψε την Μπορντό στα δύο, δημιουργώντας της αρκετά προβλήματα ενώ το 1-1 την είχε ήδη αναστατώσει. Οι Γάλλοι από εκεί που έβγαιναν συνέχεια μπροστά άρχισαν ν' οπισθοχωρούν.

Πίεση και ευκαιρία από τον Ολυμπιακό

Στο 77ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μία σημαντική ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη ο Ραούλ Μπράβο έκανε το σούτ όμως ο Σιανί έδιωξε έγκαιρα με προβολή. Στο 81ο λεπτό ο Α. Παπαδόπουλος έκανε νέο λάθος διώχνοντας άτσαλα την μπάλα. Ο Σαμάκ την πήρε όμως την άνοιξε τόσο που ο Νικοπολίδης τον πρόλαβε και μπλόκαρε.

Τρεμουλινάς, Σαμάκ και 2-1

Η Μπορντό τελικά βρήκε τον τρόπο ν' ανοίξει την άμυνα του Ολυμπιακού και να σκοράρει ξανά. Στο 88ο λεπτό ο Τρεμουλινάς έκανε μία πολύ καλή σέντρα και ο Σαμάκ πήδηξε ψηλά πήρε την κεφαλιά, νικώντας τους Ραούλ Μπράβο και Νικοπολίδη. Έτσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε οριστικά... ταφόπλακα στα όποια όνειρα του Ολυμπιακού για την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Σα να μην έφτανε αυτό ο Μέλμπεργκ δέχθηκε στο τέλος του αγώνα κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρίες του στον διαιτητή του αγώνα.

Man of the match:
Ο Σαμάκ. Ο άσος της Μπορντό με την καρφωτή του κεφαλιά έστειλε την Μπορντό στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μόνο για το γεγονός πως σημείωσε το πλέον καθοριστικό γκολ του ματς χρίζεται MVP. Από κοντά του και ο Γκουρκίφ με το εξαιρετικό του φάουλ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος φορ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα με μία απερίσκεπτη ενέργεια και ένα ανόητο φάουλ. Ενώ είχε μία κίτρινη κάρτα έπεσε πολύ άσχημα πάνω στον Πλασίλ και αποβλήθηκε. Προβλήματα είχε σήμερα και ο Α. Παπαδόπουλος που έκανε λάθη τα οποία θα μπορούσαν να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό.

Στην ίδια κατηγορία και ο Αλού Ντιαρά για τον ίδιο λόγο. Ο παίκτης της Μπορντό δέχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά (66' και 69') δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο ύψος του:
Ο Μήτρογλου. Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού λίγο μετά αφότου μπήκε βρήκε δίχτυα και γενικά ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Από εκεί και πέρα από πλευράς Μπορντό ο Καρασό είχε μία θετική εμφάνιση με πολύ καλές αποκρούσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Νικοπολίδη για τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα δραστήριοι και κινητικοί ήταν και οι Ζαϊρί, Τρεμουλινάς.

Η γκάφα: Ανήκει στο Ντάρμπισαϊρ. Με το σκληρό φάουλ που έκανε πάνω στον Πλασίλ δέχθηκε μία δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 61'.

Το στραγάλι:
O Πορτογάλος διαιτητής Ολεγκάριο Μπενκερένσα δεν έκανε σημαντικά λάθη στον σημερινό αγώνα. Είχε αρκετά καλή παρουσία.

Το ταμείο του Gazzetta:
Παρά τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα ο Ολυμπιακός έδειξε πως άξιζε κάτι καλύτερο από το σημερινό ματς. Αν και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, ισοφάρισε το παιχνίδι και πάλεψε μέχρι τέλους του αγώνα για την πρόκριση. Εν τέλει έπεσε... ηρωικά στο 88ο λεπτό από μία πιο ουσιαστική Μπορντό.

Συνθέσεις ομάδων


Μπορντό: Καρασό, Σιανί, Ντιαρά, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Βέντελ, Πλασίλ (84' Σερτίκ), Σαλμέ, Σανέ, Τρεμουλινάς (90' Ζουσί), Σαμάκ.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (80' Λεντέσμα), Ντάρμπισαϊρ, Ζαϊρί (63' Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Ντάτολο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Ήττα για τον Άρη στο Περιστέρι 69-63

Ήττα για τον Άρη στο Περιστέρι 69-63

Την ήττα γνώρισε ο Άρης μέσα στο κλειστό του Περιστερίου από την τοπική ομάδα με 69-63, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1, αλλά προστάτευσε το +7 του αγώνα του πρώτου γύρου στο Αλεξάνδρειο, έχοντας το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

1ο δεκάλεπτο: 0-7, 9-7, 11-13.
2ο δεκάλεπτο: 16-17, 18-20, 24-27, 31-30.
3ο δεκάλεπτο: 34-35, 41-35, 44-38, 44-48, 51-48.
4ο δεκάλεπτο: 57-50, 61-53, 63-59, 65-61, 69-63.

Πανηγύρισε στα αποδυτήρια ο Μουρίνιο


Ο Μουρίνιο νικητής στη μάχη των πάγκων Μπορεί ο Ζοζέ Μουρίνιο να μην πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Ετό την ώρα του αγώνα, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν έκρυψε ότι αυτό το έκανε στα αποδυτήρια. Ο τεχνικός της Ιντερ από σεβασμό στους φιλάθλους της πρώην ομάδας του συγκρατήθηκε στον πάγκο, αλλά όχι και μετά.

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ιταλίας θεωρεί ότι η πρόκριση της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Ο ένας επειδή επιτεύχθηκε κόντρα σε ένα μεγάλο σύλλογο και ο άλλος επειδή προήλθε με πολύ καλή εμφάνιση. Ο βασικότερος όλων, φυσικά η συνέχιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ντε Μος: «Αν πετύχουμε γρήγορα γκολ, θα περάσει «κόλαση» ο Άρης»

Ο Άαντ Ντε Μος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη εμφανίστηκε αρκετά… μπερδεμένος, αν και όπως αρχικά είπε τουλάχιστον είναι σίγουρος ότι ο Άρης θα περάσει μία «κόλαση» στην Καβάλα. «Το ποδόσφαιρο σε τέτοια ματς κυπέλλου είναι 180 λεπτά και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σκοράραμε και ένα γκολ. Θυμάμαι το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Άρη που είχαμε πέντε – έξι κλασικές ευκαιρίες. Πρέπει να κερδίσουμε τώρα το παιχνίδι στην έδρα μας. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες με το Ρινκόν και τον Ονουάτσι. Έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρω ότι αν σκοράρουμε σύντομα, και θα το κάνουμε αυτό, θα είναι μία κόλαση για τον Άρη ο επαναληπτικός και αυτό σας το υπόσχομαι. Τα παιχνίδια κυπέλλου είναι 180 λεπτά εκτός αν υπάρχει και παράταση. Αν καταφέρει ο Άρης ένα τέρμα, μπορούμε να πετύχουμε και τρία γκολ. Μπορούμε να κερδίσουμε και πέναλτι. Κι αν κερδίσουμε πέναλτι μπορούμε να πετύχουμε και κάποιο ακόμη γκολ. Σκοράρουμε εύκολα στην έδρα μας και πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι μας θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον Άρη γιατί πίστευαν μέχρι το τέλος ότι μπορούν να πετύχουν και άλλα τέρματα και αυτό το έκαναν χάρη στα δικά μας λάθη. Μου άρεσε το παιχνίδι αυτό, ήταν πολύ καλό και το χάρηκα. Σκοράραμε στη σωστή στιγμή και ο Άρης βέβαια έκανε το ίδιο την κατάλληλη στιγμή για την δική του ομάδα».

Για το αν αισθάνεται τυχερός που η ομάδα του έχασε με 3-1 και όχι μεγαλύτερο σκορ είπε: «Όχι, θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Καβάλα για να γυρίσει το σκορ και να πάρει την πρόκριση τόνισε: «Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε έχουν πολύ υψηλή ποιότητα. Στα τελευταία οχτώ – εννέα παιχνίδια παίζουμε γενικά σε υψηλό επίπεδο, όμως δεν ήταν νορμάλ γιατί κάναμε υπερπροσπάθεια. Για να συνεχίσεις να κερδίζεις πρέπει να παίζεις σε υψηλό επίπεδο».

Σε ότι αφορά τα ποσοστά που δίνει πλέον για την πρόκριση τόνισε: «Πραγματικά δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή που χάνει 3-1 να δώσει προγνωστικά και πιθανότητες. Σίγουρα το 3-1 δεν είναι εύκολο. Είναι πραγματικά δύσκολο ότι πρέπει να σκοράρεις». Εξηγώντας βέβαια την σιγουριά με την οποία μίλησε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, είπε: «Σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο στη σωστή στιγμή και έπειτα χάσαμε την συγκέντρωση μας και δεχθήκαμε το γκολ. Η ομάδα του Άρη έχει υψηλή ποιότητα, όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει 60% ο Άρης και 40% εμείς. Θα προσπαθήσουμε όμως και εμείς να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στα εντός έδρας έχω δει κάτι έξτρα που κάνει η ομάδα και ποντάρω και εκεί».

Για το κατά πόσο σκέφτεται τι θα συμβεί από την στιγμή που η ομάδα του ανοιχτεί αναγκαστικά για να πετύχει γκολ εναντίον του Άρη στο δεύτερο παιχνίδι υπογράμμισε: «Όπως είδατε και στο πρωτάθλημα η ομάδα μας είναι άκρως επιθετική. Σκοράραμε και εκεί, οπότε δεν φοβόμαστε κάτι».

Εξηγώντας την τοποθέτηση του περί πέναλτι που θα κερδίσει η ομάδα του στον επαναληπτικό είπε: «Πιστεύω ότι δικαιούμαστε κι εμείς δύο πέναλτι κόντρα στον Άρη στο πρώτο παιχνίδι με τον Ιωάννου και τον Ρινκόν. Αν σκοράραμε εμείς πρώτοι, μπορεί και να πετυχαίναμε περισσότερα γκολ».

Κούπερ: «Ήμουν σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε»

Κούπερ: «Ήμουν σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για τον επαναληπτικό πλέον της Καβάλας, μετά το 3-1 του σημερινού αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντινός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι: «Είχα ανησυχήσει λίγο γιατί μετά την υπερπροσπάθεια που κάναμε με τον ΠΑΟΚ, ήθελα να δω σε ποία κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που ήθελα είναι να δω πως θα μπορούσε η δική μου ομάδα να αντεπεξέλθει στην ψυχολογική αντίδραση. Να αντιμετωπίσουμε και αυτό το παιχνίδι δηλαδή όπως το προηγούμενο. Η ομάδα μου νίκησε μετά από μεγάλη προσπάθεια καθώς ξόδεψε πολύ ενέργεια στο παιχνίδι της Κυριακής. Όλοι γνωρίζαμε τι σημαίνει για εμάς το κύπελλο. Είχαμε στιγμές που δεν ξέρω αν θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω απροσεξία, όμως έπρεπε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά, όπως στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε. Έπρεπε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά για να μη δεχθούμε αυτό το ψυχολογικό χτύπημα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Όπως και να ΄χει είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τουλάχιστον το πρώτο 45λεπτο από τα 90 το έχουμε ήδη παίξει. Πλέον έχουμε μία σημαντική διαφορά όπως ήρθε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο όπου ανησυχούσα ιδιαίτερα από τα χτυπήματα που μπορούσε να δημιουργήσει η Καβάλα με αντεπιθέσεις. Τελικά δεν τα κατάφερε ενώ εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ήταν πολύ κρίσιμη η τελευταία ευκαιρία με το Τζόνσον όμως η ομάδα μου ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό που ανταποκριθήκαμε τόσο καλά από την άποψη της ενέργειας που είχαν οι ποδοσφαιριστές μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα. Ήμουν σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον επαναληπτικό. Αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε πλέον μόνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Για το αν στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές λόγω των δύο αγώνων σε τρεις ημέρες είπε : «κάποιες αλλαγές είναι ήδη αποφασισμένες καθώς θα υπάρχουν δύο ελλείψεις λόγω τιμωριών. Από εκεί και πέρα την Παρασκευή που θα κάνουμε προπόνηση θα αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές και είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αλλαγές. Με νικηφόρα νοοτροπία θέλουμε να δούμε το παιχνίδι όπως πρέπει να δούμε και την αποκατάσταση μας. Δεν είναι μόνο από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά και οι αντοχές από το υψηλό στρες και την ένταση των αγώνων. Από άποψη φυσικής κατάστασης η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει».

Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης βρίσκεται σε αγωνιστικό άνοδο τόνισε: «Θα πω ότι αρχίζουμε και αποκτούμε την σταθερότητα που ψάχναμε. Θεωρώ ότι η ομάδα μου πλέον είναι πολύ σταθερή. Όμως πρέπει να κατέβουμε από την ευφορία».

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

http://www.paokfc.gr/images/logo.png

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Δηλώσεις γονέων εξευτελίζουν -και- τα τέκνα. Και ίσως αυτό ταιριάζει και αξίζει στα τέκνα που ακολουθούν πιστά τις υπόγειες διαδρομές των γονέων.

Ενημερωθήκαμε ότι ο άνθρωπος που σκόρπισε απέραντη μπόχα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είχε το θράσος να αναφερθεί στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που επιτρέπει στον αρχιερέα της παράγκας (όπως αποδείχθηκε από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις) που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων φιλάθλων να εκφράζει δημόσια τις θέσεις του.

Η προσπάθεια υπεράσπισης του υιού από τον πατέρα έπεσε στο κενό γιατί πολύ απλά όλοι αδιαφορούν για το λόγο ενός ανθρώπου που διέπραξε "εγκλήματα" σε βάρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκαλείται "καρκίνωμα" της Ελληνικής διαιτησίας από τους ίδιους τους συναδέλφους του. Θεωρούμε δεδομένο ότι η εξαφάνιση του ονόματος της συγκεκριμένης οικογένειας από τον χάρτη της Ελληνικής διαιτησίας και κατ΄ επέκταση από το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κάθαρση και την εξυγίανση που είναι απαίτηση εκατομμυρίων Ελλήνων φιλάθλων. Οι φωνές κάθε μέρα ενώνονται και πολλαπλασιάζονται.

Κύριοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου αν συνεχίσετε να έχετε παθητικό ρόλο (που συνάμα μπορεί να χαρακτηρισθεί και ύποπτος) σύντονα δεν θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη γενική κατακραυγή για την ανοχή σας στα πρόσωπα όσων λεκιάζουν το πιο δημοφιλές άθλημα στην χώρα μας.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Κόουλ


Ο Ασλεϊ Κόουλ πανηγυρίζει το γκολ του επί της Μπέρνλι Στον Ασλεϊ Κόουλ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η Ρεάλ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο αμυντικός της Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους στόχους της. Επιπλέον, οι Μαδριλένοι έχουν προεξοφλήσει ότι και ο 29χρονος άσος είναι έτοιμος για τη μετακίνηση στη Μαδρίτη.

Η διοίκηση της «βασίλισσας» πιστεύει ότι ο Κόουλ θα λύσει το πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής της ομάδας, που τώρα καλύπτει ο Αλβαρο Αρμπελόα και ότι ο χωρισμός του Αγγλου από τη σύζυγό του Τσέριλ θα τον πείσει ότι χρειάζεται μία καινούρια αρχή στο εξωτερικό.

«Ο Αγγλος παίκτης από την Τσέλσι είναι ο παίκτης για τη δουλειά που τον θέλει η Ρεάλ», αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της εφημερίδας «Marca», επικαλούμενη πηγή από την ομάδα. «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και θέλει να έρθει και στην Ισπανία», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος των «μπλάνκος».

«Διπλό» ο ΠΑΟΚ επί του Ηλυσιακού 77-81

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/paok8-200x199.jpg&w=200&h=210&zc=1

Την νίκη κατέκτησε στην Αθήνα και μετά από την πεντάλεπτη παράταση ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Ηλυσιακού με 77-81 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1. Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με 16 πόντους.
1ο δεκάλεπτο: 5-4, 7-8.
2ο δεκάλεπτο: 9-10, 15-10, 21-15, 27-24.
3ο δεκάλεπτο: 30-36, 33-41, 37-41, 39-47, 41-47.
4ο δεκάλεπτο: 46-47, 53-50, 53-54, 62-60, 63-63.
α’ παράταση: 64-66, 69-71, 72-73, 74-77,

Λίπι: "Η Ιντερ δεν είναι ιταλική ομάδα!"

Ο Μαρσέλο Λίπι στον πάγκο της Ιταλίας Η πρόκριση της Ιντερ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Ευρώπη. Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Μαρτσέλο Λίπι, όμως, είναι κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμένος. Το πρόβλημά του έχει να κάνει με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που δεν είναι και τόσο ιταλική.

Στην αρχική ενδεκάδα της Ιντερ που χρησιμοποίησε ο Μουρίνιο στο ματς της Τρίτης με αντίπαλο την Τσέλσι, δεν υπήρχε ούτε ένας Ιταλός. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Λίπι δήλωσε στην ιστοσελίδα Goal.com. «Το ιταλικό ποδόσφαιρο σε κρίση; Θα μπορούσε να το σκεφτεί κανείς αυτό βλέποντας τι γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είναι έτσι.

Τι ιταλικό έχει η Ιντερ για παράδειγμα. Ολοι οι παίκτες της είναι ξένοι, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. Εκφραση του ιταλικού ποδοσφαίρου, εκτός από την εθνική ομάδα, αποτελούν η Παλέρμο, η Τζένοα και η Κιέβο. Ολες παίζουν πολύ καλά και έχουν άριστους προπονητές», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Αρης επικράτησε με 3-1 της Καβάλας

http://www.novasports.gr/media/38480.jpgΟ Αρης επικράτησε με 3-1 της Καβάλας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Ισπανοί Κόκε (26' πεν. και 46') και Χαβίτο (84') πέτυχαν τα γκολ των "κιτρίνων". Ο Ονουάτσι είχε ισοφαρίσει προσωρινά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στις 25 Μαρτίου η ρεβάνς στο "Ανθή Καραγιάννη".

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Θερμοκρασία: 13 C
Υγρασία: 38%

H εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα
  • Σέντρα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι μετά από 25"
    2': Σουτ του Κάλβο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πλάτη παίκτη της Καβάλας και κατέληξε κόρνερ το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο
  • O Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται στον πάγκο της Καβάλας. Έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ως... μεταφραστής!
    8': Ο Κάλβο με μία σέντρα σουτ από θέση έξω αριστερά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ
    10': Ο Αρης έχει ξεκινήσει πιο δυνατά το ματς και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε παθητικό ρόλο η Καβάλα μέχρι στιγμής...
    14': Τέταρτο κερδισμένο κόρνερ για τον Αρη, περνάει και αυτό ανεκμετάλλευτο. Κανένα δεν έχει κερδίσει η Καβάλα που δύσκολα περνάει τη σέντρα...
    19': Ο Ονουάτσι έφυγε στην κόντρα με τέσσερις παίκτες του Αρη, αλλά ο Νασούτι τον έκοψε...
    20': Βολίδα του Σουλτανίδη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη...
    23': Γύρισμα του Ναφτί στην περιοχή, ο Κάμπορα ήταν μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής απέναντι από τον Ιτάνζ, αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω του και η ευκαιρία χάθηκε...
    24': Σουτ του Νέτο έξω από την περιοχή με το αριστερό, ο Ιτάνζ μπλόκαρε τη μπάλα
    25': Σέντρα του Αράνο από τα αριστερά, ο Ντιέ έκοψε τη μπάλα με το χέρι και ο Κάκος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα!
    25': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντιέ
    26': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Ο Κόκε ξεγέλασε τον Ιτάνζ και άνοιξε το σκορ!
  • Δεύτερο πέναλτι που κερδίζει ο Αρης σε διάστημα λίγων ημερών μετά από ένα και πλέον χρόνο...
    32': Δυνατό σουτ του Κόκε αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ιτάνζ έπεσε στη δεξιά του γωνία και πέταξε τη μπάλα κόρνερ
    35': Ο Αρης ψάχνει το δεύτερο γκολ το οποίο θα του δώσει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης. Η Καβάλα προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία
    41': Από την κάθετη πάσα του Ναφτί, ο Κάμπορα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε τη μπάλα
    45': Ένα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
    45'+1': ΓΚΟΟΟΛ (1-1): Κάθετη πάσα του Ρινκόν, ο Ονουάτσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αρη, βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη, με πλασέ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μπάλα μετά το δοκάρι είχε πορεία προς τα έξω, αλλά πήρε ανάποδα φάλτσα και ξαναγύρισε προς τα δίχτυα!
    45'+2': Λήξη του ημιχρόνου
  • H Καβάλα κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί "χρυσό"...

    46': Σέντρα στο β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες
    46': Ο Κάλβο τροφοδότησε τον Κόκε ο οποίος καλυπτόταν από τον Μουρ, ο Ισπανός έκανε με τη μία το πλασέ, αλλά ο Ιάνζ του είπε "όχι" και στη συνέχεια ο Κάλβο δεν μπόρεσε να πάρει το "ριμπάουντ" με αποτέλεσμα η ευκαιρία για να πάρει εκ νέου ο Αρης το προβάδισμα, να χαθεί...
    50': Φάουλ του Νέτο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δεξί "Γ" του Ιτάνζ
    54': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σμολάρεκ στη θέση του Σουλτανίδη
    54': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ορούμα στη θέση του Μεντί
    54': Μακρινό σουτ του Ναφτί, η μπάλα φεύγει πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Ιτάνζ
    55': Σέντρα του Μεριέμ από τα δεξιά, ο Κάμπορα από θέση βολής απέναντι από τον Ιτάνζ δεν θα καταφέρει να πιάσει την κεφαλιά και θα χάσει μία αρκετά καλή ευκαιρία...
    55': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκαρσία στη θέση του Πρίττα
    57': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντικρόκ για φάουλ στον Κόκε
    59': Αντεπίθεση για την Καβάλα με τον Ορούμα να τροφοδοτεί τον Ρινκόν, ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
    62': ΑΛΛΑΓΗ Ο Χαβίτο στη θέση του Μεριέμ
    65': Ο Αρης έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνει το δεύτερο γκολ, όμως η Καβάλα είναι αισθητά βελτιωμένη στο β' μέρος
    67': Μακρινό σουτ του Ντικρόκ με στόχο να αιφνιδιάσει τον Σηφάκη, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Αρη
    68': ΓΚΟΟΟΛ (2-1): Σέντρα του Κάλβο από τα αριστερά, ο Μουρ προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Κόκε, ο Ισπανός έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ντουγκλάο, ξεγάλασε τον Ιτάνζ και κατέληξε στα δίχτυα!
    69': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Κόκε γιατί έβγαλε τη φανέλα του
    70': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντουγκλάο για φάουλ στον Κάλβο
    71': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σιόντης στη θέση του Ντικρόκ
    72': Βολίδα του Νέτο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ
    74': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Κάλβο γιατί έκλεψε τη μπάλα με το χέρι
    79': ΑΛΛΑΓΗ Ο Τζόνσον στη θέση του Κάμπορα
    82': Ο Γκαρσία με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε και το δυνατό σουτ, αλλά ο Ιτάνζ με σωστή αντίδραση πέταξε τη μπάλα κόρνερ...
    84': ΓΚΟΟΟΛ (3-1): Κάθετη πάσα του Κόκε για τον Τζόνσον, ο Αμερικανός έκανε το σουτ, ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα, αλλά ο Χαβίτο που παρακολουθούσε τη φάση, πήρε το "ριμπάουντ" και με κεφαλιά την έσπρωξε στην ανυπεράσπιστη εστία!
    86': Σουτ του Ορούμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Ρονάλντο, άλλαξε πορεία, αλλά ο Σηφάκης τη μπλόκαρε...
    88': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ιτάνζ για διαμαρτυρία
    89': Σουτ του Ονουάτσι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ...
    90': Τέσσερα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
    90'+2': Ο Γκαρσία με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Τζόνσον τετ α τετ με τον Ιτάνζ, ο Αμερικανός έκανε το πλασέ, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας της Καβάλας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα...
    90'+5': Λήξη του αγώνα

    ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας (55' Γκαρσία), Κάλβο, Μεριέμ (62' Χαβίτο), Κόκε, Κάμπορα (79' Τζόνσον)
    ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ (71' Σιόντης) Μεντί (54' Ορούμα), Ρινκόν, Σουλτανίδης (54' Σμολάρεκ)
  • Αφαίρεση βαθμών από την Πόρτσμουθ!

    Οριστικοποιήθηκε σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο υποβιβασμός της Πόρτσμουθ στην Τσάμπιονσιπ (Β΄ κατηγορία), καθώς από τον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ αφαιρέθηκαν εννέα βαθμοί, επειδή μπήκε πριν από μερικές εβδομάδες σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «πόμπεϊς», οι οποίοι «ταλανίζονται» από χρέη, με αποτέλεσμα να γίνουν ο πρώτος σύλλογος της πρέμιερσιπ, που μπήκε σε οικονομική διαχείριση, έχουν πλέον 10 βαθμούς μετά από 29 αγωνιστικές, 17 λιγότερους από τη σωτηρία. Το χάντικαπ αυτό φαντάζει αδιανόητο να καλυθεί στις εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σχεδόν απίθανη η αποφυγή του υποβιβασμού για τους κυπελλούχους Αγγλίας του 2008.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Πρέμιερ Λιγκ, επιβάλλεται αυτόματα ποινή αφαίρεσης εννέα βαθμών στους συλλόγους, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης. Αυτή ήταν η λύση, την οποία επέλεξαν οι άνθρωποι της Πόρτσμουθ, η οποία εμφανίζει χρέη 78 εκατ. λιρών, προκειμένου να μη «σβήσει» ο σύλλογος και τα 112 χρόνια ιστορίας του, με αποτέλεσμα να υποστούν τις κυρώσεις της αφαίρεσης εννέα βαθμών

    Καρασαββίδης-Η διοίκηση του Ζαγοράκη άλλαξε το πρεστίζ του συλλόγου.

    Ο Καρασαββίδης στο «Αθλητικό Metropolis»

    Ο Αριστείδης Καρασαββίδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Αθλητικού Metropolis και στην εκπομπή “Revolution” και μίλησε για τον τωρινό ΠΑΟΚ, αλλά και τον παλαιότερο, της εποχής του, όταν αυτός φορούσε τη φανέλα με το Δικέφαλό στο στήθος. Ο βετεράνος άσος θυμήθηκε το πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα του ΠΑΟΚ, λέγοντας: «Ήταν μια νίκη με 2-1 επί του Εθνικού στο γήπεδο του Περιστερίου. Το νικητήριο γκολ το πέτυχε στα τελευταία λεπτά ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης με κεφαλιά, παρά το ότι είναι βραχύσωμος, από δική μου σέντρα!».
    Στη συνέχεια τόνισε: «Έπαιξα χρόνια στον ΠΑΟΚ με επιτυχία. Κάποια στιγμή έφυγα, πήγα στον Απόλλωνα Αθηνών, όπου ήμουν πρώτος παίκτης. Όταν γύρισα στον ΠΑΟΚ, κάτι που επιθυμούσα, δεν μου έδωσαν ευκαιρίες. Πως γίνεται να είμαι ο καλύτερος παίκτης του Απόλλωνα και να μην έχω θέση στην ομάδα. Δε με έβαζαν να παίξω στη δεύτερη θητεία μου στον ΠΑΟΚ».
    Για το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης σχολίασε: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Ο Άρης έδειξε πιο δυνατός. Όμως και η διαιτησία ήταν κακή για τον ΠΑΟΚ. Η κάρτα στον Γκαρσία, οι αποβολές, η μη αποβολή του Κάμπορα, και άλλα, ήταν ενδεικτικά της διαιτησίας κατά του ΠΑΟΚ. Γενικότερα οι διαιτητές δεν υπολογίζουν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης».
    Για το τι άλλαξε η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο Καρασαββίδης είπε: «Η διοίκηση του Ζαγοράκη άλλαξε το πρεστίζ του συλλόγου. Νοικοκύρεψε τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Σταμάτησε τη σπατάλη που γινόταν. Οι παίκτες που αποκτώνται προσφέρουν απευθείας. Όταν σου βγαίνουν οι 8 στις 10 είναι επιτυχία. Το πιο σημαντικό, όμως, που έκανε η διοίκηση Ζαγοράκη είναι η έμφαση στην υποδομή. Οι μεγάλες ομάδες έτσι λειτουργούν, βλέπετε την ομάδα νέων του Ολυμπιακού ανέδειξε παίκτες Νικλητσιώτης, Φετφατζίδης και άλλοι. Τα τμήματα υποδομής είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ».
    Για τα ασπρόμαυρα αισθήματά του, επισήμανε: «Είχα δηλώσει και στον Απόλλωνα Αθηνών ότι είμαι ΠΑΟΚτσής. Αλλά έπαιζα για τον Απόλλωνα. Πρέπει να τιμάς τη φανέλα που σου δίνει ψωμί. Θυμάμαι που μου είπε ο τότε πρόεδρος του Απόλλωνα, ο κ. Αλαμάνος, τι δήλωση ήταν αυτή που έκανα, και του απάντησα ότι ο Απόλλων νίκησε με δύο γκολ δικά μου».

    Αμόκ και... ξύλο στο Ιράν!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6154344e2519274664d8f86f7ac2f26a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Υπέστη αμόκ ή βαρέθηκε το ποδόσφαιρο και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πάλη; Ο Νιγηριανός, Τζον Νεγκοντία μετά την ήττα της ομάδας του, Κορασάμα στο Ιράν τα... πήρε στο κρανίο και άρχισε να χτυπά με μανία οπαδούς και παίκτες. Τον σταμάτησε μόνο η αστυνομία. Τζον... Ράμπο θα μπορούσε να ήταν το παρατσούκλι του ποδοσφαιριστή, Τζον Νεγκοντία, ο οποίος πλάκωσε στο ξύλο... όλο το Ιράν. Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα της Κορασάμα από την Μασάντ, ο Νιγηριανός δεν άντεξε πανηγυρισμούς κι άρχισε να χτυπά με μανία και λύσσα οπαδούς, τους οποίους και κυνηγούσε. Από τη μανία του δεν άντεξαν ούτε ποδοσφαιριστές και μόνο με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων ηρέμησε ο παίκτης, αν και η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί μπορεί να τον εξαγριώσει ξανά...

    Νέο... καυτό ντους για Τέρι!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bbb6c4e7f5f37a78d81dd05120664130_L.jpg?1268830081?1268830081?1268830081Δεν έφταναν τα... σεξουαλικά σκάνδαλα για τον Τζον Τέρι, ήρθε ακόμα ένα «καυτό ντους», που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε σοβαρό περιστατικό. Ο αρχηγός της Τσέλσι παρέσυρε έναν σεκιούριτι στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους παπαράτσι.«Ο Τζον έβγαινε από το πάρκινγκ και ήταν περιτριγυρισμένος από παπαράτσι. Δεν οδηγούσε γρήγορα. Έτσι, δέχθηκε τηλεφώνημα από την αστυνομία μία ώρα μετά το συμβάν και εθελοντικά πήγε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Ο Τέρι επικοινώνησε με τον υπάλληλο ασφαλείας και τους ζήτησε συγγνώμη» τόνισε ο εκπρόσωπος του παίκτη, Φιλ Χαλ αναφερόμενος στο ατύχημα που είχε τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο 35χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι και ο Τέρι θα έχει νέα επαφή με τον υπάλληλο του γηπέδου.

    Τραυματίστηκε ο Τσάβι


    Ο Τσάβι πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Σέλτικ Ο Τσάβι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό με την Στουτγκάρδη για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός άσος που είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής για τους πρωταθλητές Ευρώπης, τραυματίστηκε στο δεξί γαστροκνήμιο στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αναμέτρηση με τους Γερμανούς.

    Ο Τσάβι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο βδομάδες. Η επιστροφή του Σεϊντού Κειτά έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς θα μπορέσει να αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει ο συμπαίκτης του στη μεσαία γραμμή.

    Μπήκε ο Παπαζαχαρίας


    Ο Παπαζαχαρίας μονομαχεί με τον Σαριέγκι To ευχάριστο για το Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι ότι ο Παπαζαχαρίας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε με την ομάδα. Ο Mάρα άρχισε με ατομικό πρόγραμμα. Ο Ρουμάνος μέσος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει και το αν θα επιστρέψει σε επίπεδο ομάδας, θα κριθεί οριακά, στις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας.

    Ο Eπστάιν ταλαιπωρείται από τον - εξαιρετικά διαδεδομένο το τελευταίο διάστημα - ιό της γαστρεντερίτιδας. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του και θα επανέλθει άμεσα. Ο Mάρτος συνέχισε τη θεραπεία και οι Βουτσιάς - Mάρκες το ατομικό πρόγραμμα, ενώ και οι τρεις τους δεν υπολογίζονται, βεβαίως, για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

    Νέα «εποχή» στην Λάρισα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/43a7eca65cd9528578fe44c18ac53aea_L.jpg?1268821998?1268821998?1268821998Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του προέδρου της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομήνα, αφού οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε όλα και πλέον η διοίκηση των «βυσσινί» αποκτά έναν ισχυρό «σύμμαχο».Έναν ισχυρό …«συμπαίκτη» βρήκε στο πρόσωπο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης, αφού οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε όλα και θα βαδίσουν μαζί για το καλό του θεσσαλικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, η συμφωνία των δύο επιχειρηματιών περιλαμβάνει τη δημιουργία κινηματογράφων στο εμπορικό κέντρο του νέου γηπέδου, καθώς και δημιουργία ψυχαγωγικού πάρκου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως ότι η συμφωνία μεταξύ του Πηλαδάκη και του Κοντομηνά ήρθε σε μία χρονική στιγμή, όπου το νέο γήπεδο της Λάρισας είναι ήδη υπό κατασκευή και τα έργα του συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

    Νέα ανακοίνωση της Σκόντα Ξάνθης κατά Πιλάβιου


    Ο Χρήστος Πανόπουλος..... Ο "χαρτοπόλεμος" της Σκόντα Ξάνθης με την ΕΠΟ, με αφορμή την διαιτησία του αγώνα Λεβαδειακός-Σκόντα Ξάνθη, συνεχίστηκε την Τετάρτη από την πλευρά της ακριτικής ομάδας. Συγκεκριμένα και με αφορμή το δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας, η Ξάνθη εξέδωσε νέα ανακοίνωση με ερωτήματα προς τον κ. Πιλάβιο.

    Η ανακοίνωση αναφέρει: "Mε αφορμή Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ε.Π.Ο., την 15.03.2010, η SKODA ΞΑΝΘΗ, τοποθετείται ως εξής :

    Κύριε Πιλάβιε,

    Σίγουρα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, (ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ, «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ», ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΚΥΡΙΕ ΠΙΛΑΒΙΕ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΓΙ�ΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΟΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ).

    Σας παρακαλούμε όμως, διευκρινίστε μας σε ποια δεδομένα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε ;

    Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε, για την προσοχή σας, όπως και για τη δεδομένη απάντησή σας Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, Κύριε Πιλάβιε.

    ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ Α :

    Ø Στο Δελτίο Τύπου που εκδώσατε την 15η Μαρτίου 2010, αναφέρετε ένα δεδομένο : την αξιοπιστία, η οποία όπως διαπιστώνουμε θωρακίζεται καθημερινά. Υποδείξτε μας όμως, ποια είναι τα υπόλοιπα δεδομένα στα οποία αναφέρεσθε, και που πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά ;

    Ø Κάποιο από αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε να είναι η προσαρμογή μας και αποδοχή μας, σε ένα διαιτητικό show του διαιτητικού τρίου στο αγώνα ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -SKODA XANTHI ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;;

    Ø Κάποιο από αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε να είναι η προσαρμογή μας και η αποδοχή μας, στην ατιμωρησία του κυρίου Τσινιάρη ;;; Δεν διαμορφώνει αποτέλεσμα ο εκλεκτός σας διαιτητής, όταν, μεταξύ των άλλων :

    Α. αφήνει μία ομάδα με 9 παίκτες, έχοντας δείξει στους δύο συγκεκριμένους που απέβαλε 3 ΑΔΙΚΕΣ κίτρινες κάρτες ; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;;

    Β. όταν ανακόπτει παίκτη, που φεύγει μόνος του στο αντίπαλο τέρμα, γυρίζοντας τη φάση πίσω δίνοντας φάουλ υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας, και μάλιστα χωρίς να αποβάλλει τον παίκτη που υπέπεσε σε φάουλ, με 2η κίτρινη κάρτα; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;; ;;;;;;;;

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ Β : Δεν μιλάμε βέβαια, για τον εκ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κύριο που ορίσατε να διαιτητεύσει".

    Φιλικό για Κονσεϊσάο στην Πορτογαλία

    Φιλικό για Κονσεϊσάο στην Πορτογαλία

    Με τον τρόπο που του αξίζει θα κλείσει την καριέρα του ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Στην Πορτογαλία και την γενέτειρα του Κοίμπρα, ετοιμάζουν ήδη παιχνίδι προς τιμήν του στο γήπεδο που έχει μάλιστα το όνομα του ιδίου. Στο φιλικό αυτό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 22 ή 23 Μαίου, αναμένεται να συμμετέχουν παλιοί συμπαίκτες και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως ο Φερνάντο Κόουτο, ο Μπόμπο Βιέρι, ο Μάριο Ζαρντέλ… Δεν αποκλείεται στο φιλικό αυτό να συμμετέχουν και στελέχη του ΠΑΟΚ και πρώην βεβείως συμπαίκτες του Κονσεϊσάο στο δικέφαλο.

    Στην αντεπίθεση ο Σπάθας


    Ο Γιάννης Σπάθας Ο Γιάννης Σπάθας, πατέρας του Ηλία Σπάθα, ο οποίος σφύριξε το ντέρμπι Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" και τόνισε ότι η διαιτησία του γιου του ήταν καλή και υποστήριξε ότι ο παρατηρητής του έβαλε καλό βαθμό. Επίσης, θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο φωνάζουν οι ομάδες που δεν έχουν υπόβαθρο και πως ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί ξανά στη δεύτερη θέση σε 10-15 χρόνια.

    Για τον Ηλία Σπάθα: "Ο Ηλίας κουβαλάει ένα όνομα και του γίνεται κακόπιστη κριτική από το όνομά του. Αν είχε άλλο όνομα δεν θα είχε τέτοιες κριτικές. Πέρυσι ο Ηλίας έπαιξε μεσαία παιχνίδια. Επαιξε ένα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο φινάλε του πρωταθλήματος χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον"

    Για τα παράπονα που είχε ο ΠΑΟΚ από την διαιτησία του γιου του: "Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έδωσαν παραδείγματα ότι είναι ευρωπαϊκές ομάδες και δεν παραπονιούνται. Το ματς του Ηλία, Εργοτέλης-Ολυμπιακός ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχασε κατά μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Οι Ολυμπιακοί βγήκαν και είπαν -εμείς δεν παίξαμε μπάλα και χάσαμε το ματς-.

    Κι έκανε λάθη σ' αυτό το ματς ο Ηλίας. Ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε σαν ευρωπαϊκή ομάδα δεν έψαξε να βρει εξιλαστήριο θύμα για την ήττα του. Στο Παναθηναϊκός-Καβάλα αν βλέπαμε το ματς καρέ-καρέ ο ΠΑΟ θα είχε παράπονα από την διαιτησία του Ηλία. Κι αυτός όμως δεν παραπονέθηκε"!

    Για την κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία στο 1ο λεπτό του ντέρμπι: "Υπάρχει όριο πότε πρέπει να δοθεί κάρτα; Αν πρέπει να δειχτεί μια κάρτα και δεν δειχθεί δεν μεροληπτεί ο διαιτητής; Μας πείραξε η κάρτα του 1ου λεπτού. Γιατί δεν έγινε χαμός στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας που ο Ναφτί είδε κίτρινη στο 4';. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να λέει ότι έχασε το παιχνίδι, επειδή δεν βγήκαν δυο κάρτες".

    Για το αν έχει κάνει λάθη ο Σπάθας στο ντέρμπι: "Εχει κάνει λάθος ο Σπάθας. Η κάρτα που έπρεπε να δείξει στον Κάμπορα, την δεύτερη κίτρινη. Δεν θα τον παρέπεμπα όμως αν ήμουν παρατηρητής. Σ' αυτή τη διαιτησία έχοντας το σθένος, θα παρατηρούσα τον διαιτητή να είναι πιο αυστηρός, αλλά θα του έβαζα καλό βαθμό. Μίλησα με τον Ηλία και μου είπε ότι δεν παραπέμπεται".

    Για το παρελθόν του: "Οταν ήμουν εν ενεργεία δεν παρατηρήθηκα, δεν παραπέμφθηκα. Έπαιξα και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 1994. Με ανακάλυψαν όταν έμαθαν ότι ήμουν φίλος του Θωμά Μητρόπουλου. Γι αυτό με κυνήγησαν. Η ελληνική δικαιοσύνη με βούλευμα τον 3ο του 2006 αποφάσισε ότι δεν υπήρχε τίποτα".

    Για την καχυποψία που υπάρχει για την διαιτησία: "Βγάζουν από πριν ανακοινώσεις, κάνουν χαμό και θυμούνται μετά το ματς κι αφού χάσουν, τον Σπάθα. Ορισμένες ομάδες, ένας μικρός αριθμός, παρά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς, κάνει θόρυβο για ένα ματς. Ξέρω πως συμπεριφέρονται ομάδες που δεν έχουν υπόβαθρο.

    Ο ΠΑΟΚ σ' αυτή τη 2η θέση θα ξαναβρεθεί σε 10-15 χρόνια. Έπρεπε να βγάλουμε προεδρικό διάταγμα να του δώσουμε τίτλο; Λες και ήταν πρώτος ο ΠΑΟΚ και τον ρίξαμε από την κορυφή. Ολο ανακοινώσεις βγάζουν και πριν και μετά τα ματς. Εχουμε δει φέτος τι γίνεται και στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα".

    Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

    Καλησπέρα, χθες η Κόβεντρυ μας πρόδωσε και σήμερα ρισκάρουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Αλλά άμα κάτσει, έκατσε!

    ΜΟΡΤΟΝ - ΕΡΝΤΡΙ ΓΙΟΥ. 1 αποδ 1,75
    ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ Χ αποδ 4.35
    ΕΞΕΤΕΡ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ 1 αποδ 2.35
    ΕΪΡ - ΝΤΑΝΤΙ Χ αποδ 3.30

    Άντε και καλή τύχη μάγκες,
    Μετά τιμής,
    Στέλιος Γελαστός

    Αραμπατζή και Κουτσιανικούλη δοκιμάσε ο Σάντος

    http://www.contra.gr/images/m/KOYTSIANIKOUYLISA_m.jpgΤον Αραμπατζή και τον Κουτσιανικούλη δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στο οικογενειακό διπλό της Τετάρτης στις θέσεις των αποβληθέντων στο Χαριλάου Σνάουτσνερ και Βιερίνια. Αυτή ήταν, πάντως, απλά μια δοκιμή σχήματος, διότι θέση στη δεξιά πλευρά της επίθεσης διεκδικεί και ο Εντίνιο. Και μάλιστα με πολλές πιθανότητες, διότι ο Πορτογάλος είναι δεξιοπόδαρος, ενώ αντίθετα το καλό πόδι του Κουτσιανικούλη είναι το αριστερό.Όπως φάνηκε και στο διπλό προτεραιότητα για το κέντρο της άμυνας έχουν πάλι οι Κοντρέρας και Μαλεζάς, αλλά επειδή και οι δυο δεν τα πήγαν καθόλου καλά στο Χαριλάου και εκτέθηκαν από τον Κάμπορα, απειλείται η θέση του ενός από τον Τσιρίλο. Ο δυναμικός Ιταλός αμυντικός πιθανότατα θα επανέλθει στην 11άδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο χρειάζεται το πάθος του.

    Οι Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο και Σορλέν πολύ δύσκολα θα χάσουν την θέση τους στην 11άδα, ενώ ο Ίβιτς και ο Μουσλίμοβιτς θα βρίσκονται σταθερά στο κεντρικό άξονα της επίθεσης. Κανονικά προπονήθηκε και ο Σαβίνι, δείχνοντας ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

    «Μάχες» παραμονής και... Ευρωλίγκας

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a9b274c5fdf3b813db2fd29bbfe79358_L.jpg?1268809213?1268809213?1268809213Σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 20ής αγωνιστικής της Α1. Εύκολες αποστολές για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κόντρα σε Τρίκαλα και Καβάλα αντίστοιχα.

    Η αυλαία ανοίγει με την εντός έδρας αναμέτρηση του Κολοσσού Ρόδου κόντρα στον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας, με τους «θαλασσί» να φιλοδοξούν να φτάσουν ακόμα πιο.. κοντά στα πλέι οφ και την θεσσαλική ομάδα να δίνει μία από τις τελευταίες τις «μάχες» για την παραμονή στην κατηγορία.

    Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα με χαρακτήρα δυνατής... προπόνησης για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηλυσιακού στα Ιλίσια, με τους οικοδεσπότες να «καίγονται» για τη νίκη.

    Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο άδειο, λόγω τιμωρίας, κλειστό του Ελληνικού, τον Πανελλήνιο, με την «Ένωση» να θέλει την νίκη για να πάρει μία βαθιά «ανάσα», αναφορικά με την υπόθεση παραμονής στην Α1 και τους «Ολυμπιονίκες» να φιλοδοξούν να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

    Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί στο κλειστό της οδού Αρτάκης, ανάμεσα σε Πανιώνιο και Μαρούσι, με τους «κυανέρυθρους» να θέλουν να εκμεταλλευτούν την δυνατή τους έδρα, ενώ την ίδια ώρα, το Περιστέρι υποδέχεται τον Άρη, χωρίς τους φιλάθλους του (σ.σ λόγω τιμωρίας), με τους «κίτρινους» να παρουσιάζουν αγωνιστική βελτίωση στις τελευταίες αναμετρήσεις τους.

    Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ, με τους «Αργοναύτες» να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στον «τελικό» του επόμενου Σαββάτου με τον Γ.Σ Ολύμπια Λάρισας.

    Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

    Κολοσσός Ρόδου - ΓΣ Ολύμπια 4.45μ.μ (CONN-X)
    Τρίκαλα-Ολυμπιακός 5.00μ.μ (ΕΤ1)
    Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ
    ΑΕΚ - Πανελλήνιος 6.00μ.μ (ΝοvaSports 1) (Kεκλ.Θυρών)
    Παναθηναϊκός - Καβάλα 6.45μ.μ (ΣΚΑΪ)
    Πανιώνιος - Μαρούσι 7.00μ.μ (CONN-X)
    Περιστέρι - Άρης 7.00μ.μ (ET1) (Κεκλ. Θυρών)

    Τέλος εποχής για Ντακούρ

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ca2604da84d99248917e037f7ba23309_L.jpg?1268811874?1268811874?1268811874Σε ηλικία 35 ετών ο Ολιβιέ Ντακούρ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Γάλλος μέσος τον Φεβρουάριο έλυσε το συμβόλαιό του με Σταντάρ Λιέγης και έμεινε χωρίς ομάδα. Έτσι πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση έπειτα από μια πλούσια καριέρα. Ο Ντακούρ αγωνίστηκε στις Λιντς, Ίντερ και Ρόμα, ενώ φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

    Ρεπόρτερ Σεσίλια Μπονέλι

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/74081887e40a45f7cdd088d4030fb3ab_L.jpg?1264750654?1264750654Η Σεσίλια Μπονέλι δηλώνει φανατική οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς και εκτός από το ποδόσφαιρο λατρεύει και το χόκεϊ. Η 24χρονη Αργεντίνα σπουδάζει δημοσιογραφία ενώ αποτελεί και πρώην φλερτ του Ινσούα.Ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει ξεκινήσει να μαθαίνει τα μυστικά του αθλητικού ρεπορτάζ κάνοντας την... πρακτική της στο πλευρό του μέσους της Μπόκα Τζούνιορς, Φεντερίκο Ινσούα. Ποιος παίκτης, άλλωστε, δεν θα ήθελε να δώσει συνέντευξη στην Μπονέλι;

    Δικαιώθηκε ο Τουμά

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a3337c85456d4d89084c8b3832370437_L.jpg?1268808807?1268808807?1268808807Το ποσό των 390.000 ευρώ θα κοστίσει στον Ηρακλή ο Σαρμπέλ Τουμά, ο οποίος κατά την θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε μόλις οκτώ αγώνες και συνολικά 502 λεπτά.Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, στη οποία και προσέφυγε ο παίκτης προκειμένου να διεκδικήσει την ελευθερία του και όλο το ποσό όπως προβλέπει το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με το «γηραιό» το περασμένο καλοκαίρι.

    Από τη στιγμή που στον Ηρακλή αμέλησαν τη συγκεκριμένη υπόθεση ο παίκτης δικαιώθηκε πανηγυρικά κερδίζοντας και την ελευθερία του αλλά και το ποσό των 390.000 ευρώ. Οι άνθρωποι του Ηρακλή ευελπιστούν μήπως και έρθουν σε συμφωνία με τον Σουηδό άσο και γλιτώσουν τα μισά χρήματα που προβλέπει ο δεύτερος χρόνος συνεργασίας.

    Αν ο παίκτης πάντως, δεν πάρει τα χρήματα που επιδικάστηκαν από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, τότε έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου ο Ηρακλής είναι υπότροπος για παλαιότερες υποθέσεις.

    Καταγγελίες Κούγια για κύκλωμα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e939dbb5b7f62653befe94c62e44d111_L.jpg?1268811079?1268811079?1268811079Συνέντευξη παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας πως η ομάδα του τα δυο τελευταία χρόνια έχει πέσει θύμα ενός κυκλώματος που ελέγχει το παράνομο στοίχημα.Τόνισε ότι το κύκλωμα δρα με τις «ευλογίες» των θεσμικών οργάνων, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε Βύζαντα Μεγάρων και Καλλιθέα.
    «Το βράδυ της Κυριακής δέχθηκα τηλέφωνο από θεσμικό όργανο της διαιτησίας που μου είπε ότι η Παναχαϊκή ενώ έχει την καλύτερη ομάδα είναι απόφαση να μην ανεβεί. Και την πήραν αυτοί που θέλουν να ανεβούν οι δυο ομάδες ώστε να ελέγχουν το στοίχημα. Δυο χρόνια η Παναχαϊκή πρωταγωνιστεί και πέφτει θύμα του κυκλώματος του παράνομου στοιχήματος», τόνισε αρχικά ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών και στη συνέχεια ανέφερε τα εξής σημαντικά:

    «Θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ σοβαρό που μου αποκαλύφθηκε χθες αργά το βράδυ. Η καταγγελία θα γίνει και επίσημα στον αθλητικό δικαστή. Οπως θυμάστε, μετά το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή έκανα επίσκεψη στην ΚΕΔ όπου έδωσα το βίντεο που αφορούσε τη στημένη διαιτησία του Φώτη. Τα μέλη της ΚΕΔ είδαν το βίντεο και επιβεβαίωσαν την καταγγελία μας».

    Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε στις καταγγελίες του και το όνομα του προέδρου του Βύζαντα Δημήτρη Τραγκουμανίδη, λέγοντας:

    «Με ενημέρωσαν λοιπόν πως πρόσωπο που στο παρελθόν έχει σχεδόν διοικήσει το ποδόσφαιρο και έχει στενή σχέση με τον Τραγκουμανίδη επηρέασε για τον παράλληλο ορισμό διαιτητών στο παιχνίδι το δικό μας και της Καλλιθέας στο Αίγιο και η εντολή ήταν σαφής. Να ευνοηθεί ο Βύζας και να κατακρεουργηθεί η Παναχαϊκή».

    Από το «στόχαστρό» του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής δεν ξέφυγε πάντως και η ομάδα της Καλλιθέας, αφού ο Κούγιας τόνισε:

    «Ο κόσμος ξέρει την Κυριακή με ποιους παίζουμε. Με την Καλλιθέα που μονίμως είναι στους αθλητικούς δικαστές, που είναι κατηγορούμενη για πλαστές υπογραφές και ξέρω πολύ καλά τι έγινε με τους Μπιτούνηδες και τα 150.000 ευρώ παραμονή του αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα. Τα έχω όλα σε κασέτα στο γραφείο μου».

    Πλαστό το διαβατήριο του Ντάτολο (;)


    Χέσους Ντάτολο Το όνομα του Χεσούς Ντάτολο φέρεται να βρίσκεται σε λίστα η οποία ερευνάται ήδη στην Ιταλία και περιλαμβάνει παράνομα διαβατήρια που έχουν δοθεί σε Αργεντίνους! Η διάσημη γαλλική εφημερίδα "L'Equipe" δίνει στη δημοσιότητα την Τρίτη πέντε ονόματα παικτών που βρίσκονται στη σχετική λίστα.

    Οι πέντε ποδοσφαιριστές είναι ο Ντάτολο, που αγωνίζεται δανεικός από την Νάπολι στον Ολυμπιακό, ο Φερνάντο Γκάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντιέγκο Πλασέντε της Μπορντό και οι Αουγούστο Φερνάντες και Γκονσάλο Μπεργκέσιο της Σεντ

    Τίναξε την μπάνκα στον αέρα


    Ο Μάρκος Παγδατής πανηγυρίζει τη νίκη του... Μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, νίκη στην καριέρα του πέτυχε ο Μάρκος Παγδατής για τον τρίτο γύρο στo Ίντια Γουέλς της Καλιφόρνιας. Ο Κύπριος πρωταθλητής νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-1 σετ, πραγματοποιώντας εκπληκτική ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του τουρνουά.

    Ο Ελβετός, νούμερο ένα στον κόσμο, πήρε το πρώτο σετ με 7-5, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στον Παγδατή, ο οποίος έδειξε ότι αν είναι υγιείς και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, τότε μπορεί να φτάσει ψηλά. Ο Κύπριος ισοφάρισε σε 1-1 κατακτώντας το δεύτερο σετ με 7-5, αν και ο Ελβετός βρέθηκε δύο φορές ένα πόντο μακριά από τη νίκη. Στο τρίτο έδειξε ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο τάι μπρέικ ο Παγδατής, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα.

    Στον επόμενο γύρο ο Παγδατής θα βρει μπροστά του τον Τόμι Ρομπρέδο (Νο23). Ο Ισπανός βρίσκεται δέκα θέσεις ψηλότερο από τον Κύπριο, στην παγκόσμια κατάταξη

    Ο αγώνας του Παγδατή με τον Φέντερερ θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Τετάρτη από τις συχνότητες του Novasports

    «Απογοήτευση ο αποκλεισμός»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/470e13e311431ed603feafd42ac34589_L.jpg?1268798774?1268798774?1268798774Αν και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν είχε απαιτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Κάρλο Αντσελότι, ο Ιταλός προπονητής εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό της Τέλσι από την Ίντερ. Ο πρώην προπονητής της Μίλαν δήλωσε: «Ο Πάντεφ και ο Ετό με τον τρόπο που αγωνίζονταν κρατούσαν πίσω τους μπακ μας και μας πίεζαν στο κέντρο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλαμε. Δεν είχαμε σε καμία περίπτωση του αγώνα τον έλεγχο και αυτό δεν μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Η Ίντερ ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά η πρόκριση δεν χάθηκε στην Ιταλία. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε στην έδρα μας, αλλά δεν το κάναμε».

    Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός ξεκαθάρισε: «Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν απαίτησε από μένα να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ασφαλώς αυτός ο αποκλεισμός αποτελεί μία απογοήτευση για μένα, εκείνον, τον κόσμο μας, τους πάντες. Πλέον πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα και αν αντιμετωπίσουμε σωστά αυτή την ήττα, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για μας».

    Τέλος ο Αντσελότι δήλωσε ότι η Ίντερ είναι ικανή με την ομάδα που διαθέτει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. «Η Ίντερ έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ», ενώ δεν ξέχασε και την παλιά του αγάπη τη Μίλαν συμπληρώνοντας. «Ελπίζω η Μίλαν να πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία».

    Μουρίνιο: «Δεν χάνω στο Στάμφορντ Μπριτζ»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22c1e8bf655e83bd50915b1771496026_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ο μεγάλος νικητής στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Ίντερ να κερδίζει με 1-0 την Τσέλσι. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως στο συγκεκριμένο γήπεδο πάντα είναι νικητής. «Αυτή η νίκη αποδεικνύει πως το ‘Στάμφορντ Μπριτζ’ είναι το σπίτι μου. Πάντα κερδίζω εδώ, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι. Ξέρω πολύ καλά αυτό το γήπεδο, την ατμόσφαιρα και τους φιλάθλους και ήξερα πως δεν μπορείς να πάρεις 0-0 παίζοντας αμυντικά. Η Τσέλσι είναι προβλέψιμη ομάδα, παίζει πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις γιατί αυτός ο τρόπος ταιριάζει στους παίκτες της», τόνισε και πρόσθεσε:

    «Προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, αυτή που το άξιζε περισσότερο. Είναι μία σπουδαία στιγμή για την Ίντερ, που κάθε χρόνο πάλευε να περάσει από το σκόπελο της φάσης των ‘16’. Πήραμε την πρόκριση όχι από τύχη ή παίζοντας αμυντικό ποδόσφαιρο, ούτε επειδή ο αντίπαλος έπαιξε άσχημα, αλλά γιατί τόσο ατομικά όσο και ομαδικά κάναμε το τέλειο παιχνίδι και όλοι έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Νικήσαμε δύο φορές μία σπουδαία ομάδα όπως η Τσέλσι και δεν υπάρχει αμφιβολία για το δίκαιο της πρόκρισής μας. Πανηγύρισα τη νίκη αυτή όπως καμία άλλη».

    Όσο για την περίφημη κόντρα του με τον προπονητή των «μπλε», Κάρλο Αντσελότι, από την εποχή που ο τελευταίος εργαζόταν στη Μίλαν, είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Κάρλο. Είχαμε πει κάποιες κουβέντες παραπάνω στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σεβασμό που έχω απέναντί του. Δεν θα ήθελα να είμαι ο μόνος προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Τσέλσι. Έχω πολλούς φίλους εδώ κι εύχομαι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

    Με 4-5-1 για το θαύμα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae034587e32524b59fa39ba0f053e5e8_L.jpg?1268803358?1268803358?1268803358Το 0-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό για πρόκριση επί της Μπορντό στη Γαλλία, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση μέσα στο «Σαμπάν Νταλμά» και να ανατρέψουν τα εις βάρος τους προγνωστικά. Στον Ολυμπιακό πάντως, γνωρίζουν ότι η Μπορντό είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα τα δώσουν όλα προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες.

    Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-5-1 δίνοντας βάση στη άμυνα και από εκεί και πέρα να χτυπήσει τη Μπορντό στην κόντρα. Σε ότι αφορά στις θέσεις της άμυνας αλλά και της μεσαίας γραμμής δεν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το ποιους θα επιλέξει στην αρχική ενδεκάδα.

    Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Τοροσίδης, στο αριστερό ο Ραούλ Μπράβο και κεντρικό δίδυμο ο Μέλμπεργκ με τον Αβ. Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδης. Αριστερά επιστρέφει ο Ντάτολο, δεξιά θα ξεκινήσει ο Ζαϊρί και στην κορυφή ο Λούα Λούα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Μπάντοβιτς να ξεκινήσει με τον Κονγκολέζο δεξιά και κρυφή τον Ντάρμπισαϊρ.


    Υψηλό πριμ

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι παίκτες του Ολυμπιακού ανατρέψουν όλα τα εις βάρος τους προγνωστικά και πάρουν τελικά την πρόκριση μέσα στη Γαλλία επί της Μπορντό θα έχουν την ανάλογη ανταμοιβή. Αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπουν στα ταμεία 4 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα μισά περίπου θα μοιραστούν στους παίκτες

    Γκρέταρσον, η επιστροφή!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/033861383b9684ea15368e3bbceab35d_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Ισλανδός Άρναρ Γκρέταρσον που στα τέλη της δεκαετίας του '90 φόρεσε για μια τριετία την φανέλα της ΑΕΚ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ένωση από την θέση του τεχνικού διευθυντή!

    Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Αδαμίδης σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον Γκρέταρσον στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες και συμφώνησαν σε όλα με τις ανακοινώσεις να απομένουν για τον... γάμο!

    Ο Ισλανδός φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ από το 1997 ως το 2000. Είχε 67 συμμετοχές στην Α' Εθνική και 1 γκολ, άλλες 7 παρουσίες στο Κύπελλο και 12 στην Ευρώπη. Έκανε ντεμπούτο στις 14 Σεπτεμβρίου 1997 κόντρα στην Προοδευτική στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ για τελευταία φορά έπαιξεστις 13 Φεβρουαρίου 2000 και στην ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ .

    Είναι γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1972 και ξεκίνησε την ποδοσφαρική του καριέρα το 1991 από την Μπρέινταμπλικ.

    ΠΑΟΚ-Οχτώ για το «All Stars»

    Οχτώ για το «All Stars»
    Ανακοινώθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για το 7ο All Star Game, το οποίο θα φιλοξενηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 στο γήπεδο του Εθνικού στο Ελληνικό.
    Ως τώρα υπάρχουν οχτώ άνθρωποι του ΠΑΟΚ που βρίσκονται μέσα στις επιλογές τοι κοινού, ο Φερνάντο Σάντος για τη θέση του προπονητή των ξένων, τρεις παίκτες στην ομάδα των Ελλήνων (Χαλκιάς, Μαλεζάς και Φωτάκης) και τέσσερις στην ομάδα των ξένων (Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις επιλογές του κόσμου βρίσκονται μέσα και οι τρεις αρχηγοί του ΠΑΟΚ (Χαλκιάς, Κοντρέρας και Μαλεζάς)! Η ψηφοφορία συνεχίζεται μέσω του www.all-star-game.gr.
    Στη χθεσινή προπόνηση στη Σουρωτή, με την οποία ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ (θα λείπουν οι τιμωρημένοι Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ), έκαναν ασκήσεις αποθεραπείας όσοι ήταν βασικοί στο ματς με τον Άρη και ασκήσεις τακτικής οι υπόλοιποι. Ο Σαβίνι μετά από καιρό προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Φιλομένο συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα.
    Ο Γκαρσία που συμπλήρωσε εφτά κίτρινες κάρτες δεν θα αγωνιστεί εναντίον της Λάρισας και της Καβάλας.

    Άρης-Πρόκριση από σήμερα…

    Πρόκριση από σήμερα…

    Αυτός είναι ο στόχος του Άρη στο σημερινό πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Καβάλα. Να εξασφαλίσει ένα σκορ, το οποίο θα τον χρήση το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό και παράλληλα θα κάνει πιο εύκολο το έργο του στον επαναληπτικό αγώνα της 25ης Μαρτίου στο «Ανθή Καραγιάννη». Άπαντες στο «κίτρινο στρατόπεδο» είναι προσηλωμένοι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Με σύμμαχο την πολύ καλή τους ψυχολογία και την τεράστια θέληση τους, θα δώσουν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν αυτό θέλουν. Επιθυμούν όσο τίποτε την πρόκριση και αν παρουσιαστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, τότε είναι εφικτό να πάρουν από σήμερα κιόλας το εισιτήριο και απλά το απόγευμα της 25ης Μαρτίου να το «τσεκάρουν».

    Ίδια «συνταγή»

    Μια προπόνηση περιλάμβανε ουσιαστικά, η προετοιμασία του Άρη για τον αποψινό αγώνα με την Καβάλα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία βρέθηκαν το πρωί στο Ρύσιο και δούλεψαν στο βαθμό που ήταν δυνατό, πάνω στα πλάνα που έχει καταστρώσει ο Κούπερ και οι συνεργάτες του.
    Σχετικά με τους ένδεκα που θα βγουν από την φισούνα λίγα λεπτά πριν σέντρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι ένδεκα που αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον συμπολίτη, θα παίξουν και σήμερα. Ο Σηφάκης θα βρεθεί κανονικά κάτω από τα δοκάρια, Νασούτι και Ρονάλντο θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Νέτο και Αράνο θα είναι ο δεξιός και ο αριστερός οπισθοφύλακας αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, Ναφτί και Πρίττας θα κάτσουν στα χαφ, ο Μεριέμ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Κάλβο στο αριστερό, ενώ Κόκε και Κάμπορα θα είναι και πάλι η «αιχμή του δόρατος».

    Το μηδέν στην άμυνα

    Τέλος, αυτό που ζήτησε περισσότερο από καθετί ο Κούπερ από τους παίκτες του, είναι να προσέξουν την αμυντική τους λειτουργία και να κρατήσουν μακριά από την περιοχή την Καβάλα. Το «μηδέν» στην άμυνα σε διπλούς αγώνες είναι το βασικότερο από όλα και ο Αργεντινός δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να παραβιαστεί η εστία της ομάδας του.

    Ηρακλής-Επίσκεψη φιλάθλων στην Μίκρα


    Επίσκεψη φιλάθλων στην Μίκρα

    Ο κόσμος του Ηρακλή ανησυχεί για την κατασταση που υπάρχει στα διοικητικά της ΠΑΕ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει λεπτομέρειες. Μπορεί ο Ανδρέας Παντελή να βρισκεται στο προσκήνιο , όμως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατασταση είναι ομαλή στην Μίκρα.
    Για αυτό τον λόγο αποφάσισαν χθες μετά τον αγωνα βόλεϊ με τον Ολυμπιακό να επισκεφθούν τα γραφεία της ΠΑΕ και να καλέσουν τους εκπρόσωπους του ΓΣ ώστε να ζητήσουν κάποιες εξηγήσεις.
    Σε λίγη ώρα έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Τριανταφύλλου και ο αντιπρόεδρος Τάσος Αδαμίδης. Βασικό αίτημα που υπήρχε ήταν να προσπαθήσουν από τον ΓΣ να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει, η οικονομική στενότητα και η αγωνιστική κατασταση της ομάδας είναι στοιχεία που κάνουν τους πάντες να ανησυχούν
    Αίτημα των οργανωμένων φίλαθλων ήταν να ενημερωθούν για τον έλεγχο που έγινε από τους ορκωτούς λογιστές χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάποιο πόρισμα. Ακούγονται διάφορα ποσά που χρωστάει ο Ηρακλής και πρόσφατα υπήρξε μια λίστα από το υπουργείο οικονομικών που δημοσιοποίησε τα χρέη. Αυτά ανέρχονται για τον Ηρακλή στο ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρω και κρίνεται τεράστιο για τα δεδομένα του Ηρακλή.
    Παράλληλα ζητήθηκε από τους εκπρόσωπους του ΓΣ να απαιτήσουν από τον Αντώνη Ρέμο να τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα και να δώσει εξηγήσεις όσο αφορά την ΠΑΕ. Κυρίως για το καθεστώς που υπάρχει με τις μετοχές, τις προθέσεις του αλλά και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στους κυανόλευκους. Γενικά αυτό είναι μια απαίτηση των φιλάθλων του Ηρακλή που δεν έχουν ακούσει τον πρόεδρο να τοποθετείται το τελευταίο διάστημα για τα επίμαχα ζητήματα.
    Τέλος ζητήθηκε να ελεγχθεί ο Ανδρέας Παντελή και ο τρόπος με τον οποίο έχει συμφωνήσει με τον Αντώνη Ρέμο ( να παρουσιαστεί το συμφωνητικό). Οι οργανωμένοι φίλαθλοι θεωρούν θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι τις βλέψεις του κύπριου επιχειρηματία και αν μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις που υπάρχουν στο σύλλογο.
    Αν δεν υπάρξουν κάποιες εξελίξεις στα παραπάνω αιτήματα τους , τότε δείχνουν να είναι διατεθειμένοι να αρχίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις όπως έχει συμβεί άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν .Πηγη Μετροσπορ

    Τέλος τα εισιτήρια του el clasico

    http://www.sport.gr/files/news/2010-03-16/1268763205_tickets_250x.jpgΦτερά έκαναν τα εισιτήρια του ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως ανακοίνωσε επίσημα η πράσινη ΠΑΕ. Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (16/3), με τους φίλους του Τριφυλλιού να τα... εξαφανίζουν μέσα σε λίγες ώρες!

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

    "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι τα προς διάθεση εισιτήρια για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ εξαντλήθηκαν από όλα τα σημεία διάθεσης.

    Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού που για μια ακόμα φορά σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να την υποστηρίξουν μαζικά με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν".