Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ντε Μος: «Αν πετύχουμε γρήγορα γκολ, θα περάσει «κόλαση» ο Άρης»

Ο Άαντ Ντε Μος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη εμφανίστηκε αρκετά… μπερδεμένος, αν και όπως αρχικά είπε τουλάχιστον είναι σίγουρος ότι ο Άρης θα περάσει μία «κόλαση» στην Καβάλα. «Το ποδόσφαιρο σε τέτοια ματς κυπέλλου είναι 180 λεπτά και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σκοράραμε και ένα γκολ. Θυμάμαι το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Άρη που είχαμε πέντε – έξι κλασικές ευκαιρίες. Πρέπει να κερδίσουμε τώρα το παιχνίδι στην έδρα μας. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες με το Ρινκόν και τον Ονουάτσι. Έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρω ότι αν σκοράρουμε σύντομα, και θα το κάνουμε αυτό, θα είναι μία κόλαση για τον Άρη ο επαναληπτικός και αυτό σας το υπόσχομαι. Τα παιχνίδια κυπέλλου είναι 180 λεπτά εκτός αν υπάρχει και παράταση. Αν καταφέρει ο Άρης ένα τέρμα, μπορούμε να πετύχουμε και τρία γκολ. Μπορούμε να κερδίσουμε και πέναλτι. Κι αν κερδίσουμε πέναλτι μπορούμε να πετύχουμε και κάποιο ακόμη γκολ. Σκοράρουμε εύκολα στην έδρα μας και πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι μας θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον Άρη γιατί πίστευαν μέχρι το τέλος ότι μπορούν να πετύχουν και άλλα τέρματα και αυτό το έκαναν χάρη στα δικά μας λάθη. Μου άρεσε το παιχνίδι αυτό, ήταν πολύ καλό και το χάρηκα. Σκοράραμε στη σωστή στιγμή και ο Άρης βέβαια έκανε το ίδιο την κατάλληλη στιγμή για την δική του ομάδα».

Για το αν αισθάνεται τυχερός που η ομάδα του έχασε με 3-1 και όχι μεγαλύτερο σκορ είπε: «Όχι, θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Καβάλα για να γυρίσει το σκορ και να πάρει την πρόκριση τόνισε: «Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε έχουν πολύ υψηλή ποιότητα. Στα τελευταία οχτώ – εννέα παιχνίδια παίζουμε γενικά σε υψηλό επίπεδο, όμως δεν ήταν νορμάλ γιατί κάναμε υπερπροσπάθεια. Για να συνεχίσεις να κερδίζεις πρέπει να παίζεις σε υψηλό επίπεδο».

Σε ότι αφορά τα ποσοστά που δίνει πλέον για την πρόκριση τόνισε: «Πραγματικά δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή που χάνει 3-1 να δώσει προγνωστικά και πιθανότητες. Σίγουρα το 3-1 δεν είναι εύκολο. Είναι πραγματικά δύσκολο ότι πρέπει να σκοράρεις». Εξηγώντας βέβαια την σιγουριά με την οποία μίλησε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, είπε: «Σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο στη σωστή στιγμή και έπειτα χάσαμε την συγκέντρωση μας και δεχθήκαμε το γκολ. Η ομάδα του Άρη έχει υψηλή ποιότητα, όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει 60% ο Άρης και 40% εμείς. Θα προσπαθήσουμε όμως και εμείς να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στα εντός έδρας έχω δει κάτι έξτρα που κάνει η ομάδα και ποντάρω και εκεί».

Για το κατά πόσο σκέφτεται τι θα συμβεί από την στιγμή που η ομάδα του ανοιχτεί αναγκαστικά για να πετύχει γκολ εναντίον του Άρη στο δεύτερο παιχνίδι υπογράμμισε: «Όπως είδατε και στο πρωτάθλημα η ομάδα μας είναι άκρως επιθετική. Σκοράραμε και εκεί, οπότε δεν φοβόμαστε κάτι».

Εξηγώντας την τοποθέτηση του περί πέναλτι που θα κερδίσει η ομάδα του στον επαναληπτικό είπε: «Πιστεύω ότι δικαιούμαστε κι εμείς δύο πέναλτι κόντρα στον Άρη στο πρώτο παιχνίδι με τον Ιωάννου και τον Ρινκόν. Αν σκοράραμε εμείς πρώτοι, μπορεί και να πετυχαίναμε περισσότερα γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: