Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ρωσική απόβαση στους οκτώ


Με μία ουσιαστική και όχι εντυπωσιακή, εμφάνιση, η ΤΣΣΚΑ κόντρα στις προβλέψεις «άλωσε» (1-2) το «Σάντσεθ Πιθχουάν» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης. Πρώτη παρουσία των Ρώσων σε φάση νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ συνοδεύτηκε από τη μεγάλη επιτυχία, αντίθετα με τους Ισπανούς, που αποκλείονται στην ίδια φάση για δεύτερη φορά με το 2008 και τη Φενέρμπαχτσε.

Με επιθετικές διαθέσεις, παρά το υπέρ της 1-1 που είχε αποσπάσει στη Μόσχα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη, η οποία ήθελε να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από νωρίς. Στο 3ο μόλις λεπτό ο Ακινφέεφ έσωσε την ομάδα του, σε σουτ εξ’ επαφής τους Λουίς Φαμπιάνο, ενώ στο 17’ ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ μπλόκαρε τη μπάλα σε νέα προσπάθεια του Βραζιλιάνου.

Όσο η ώρα περνούσε, η ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε με τους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται δειλά-δειλά την εστία του Αντρές Πάλοπ, την οποία και την παραβίασαν στο 39’, όταν ο Νέσιντ απέφυγε πολύ όμορφα τον Ντραγκουντίνοβιτς και με ωραία πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η απάντηση των Ισπανών, παρά την ψυχρολουσία, ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά μετά ο Περότι με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Ακινφέεφ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, το οποίο οδηγούσε στην παράταση.

Η ΤΣΣΚΑ και ο… Πάλοπ ωστόσο είχαν αντίθετη άποψη, καθώς στο 55’ ο Χόντα εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον γκολκίπερ των Ανδαλουσιανών να… βοηθάει ουσιαστικά τη μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του για το 1-2.

Παίκτες και φίλαθλοι της Σεβίλλης πάγωσαν, γεγονός που ήταν εμφανές από τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του Μανουέλ Χιμένες οι οποίοι ναι μεν ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, δε κατάφεραν ωστόσο να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με το 1-2 να μένει ως και το τελικό σφύριγμα που βρήκε τους Ρώσους να πανηγυρίζουν μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις: Σεβίλλη (Μανουέλ Χιμένεθ): Πάλοπ, Στανκεβίτσιους, Φάσιο, Ντραγκουντίνοβιτς, Ναβάρο (75΄ Αντριάνο), Νάβας, Ζοκορά, Ρενάτο (70΄ Νεγρέδο), Περότι, Ντιέγκο Καπέλ (46΄ Κανουτέ), Φαμπιάνο
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλάτσκι): Ακινφέγιεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Σεμπέρας, Αλντονίν, Κεϊσούκε Χόντα (82΄ Ράχιμιτς), Γκονζάλες (87΄ Μαμάεφ), Κράσιτς (72΄ Οντιά), Νεσιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: